Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ked to bude za 5 eur tak to bude stat za to
  • Kdyby se Nvdia a AMD domluvily, tak by udělaly nějaký společný engine ve stylu PhysX, tak jako to prošlo u OpenGL/AL, Directx a dalších. Prostředky na to jsou, jen Nvidia si užívá exclusivitu a těží z toho. Holt prachy z marketingu nesmrdí a na hráče se prdí *3*
    • Čase to budeš vidět jinak. Nechci tě nijak shazovat, ale názor je to velmi naivní. AMD a nVidia jsou soupeři. Spolupráce v tomto ohledu postrádá jakýkoliv smysl. Jak by jim to prospělo? PhysX je něco, co má nVidia navíc proti AMD a snaží se toho využít, určitě se nebude dělit. To, že by se dalo najít společné otevřené řešení, je skoro jisté, ale zase ... co z toho? Jediný důvod bych viděl v tom, kdyby nastoupil trend, že vývoj grafiky se zpomalý a lidi přestanou tak často kupovat nové GPU, protože už nebudou mít co nabídnout. Obě firmy by na tomto vývoji tratily a pak by mohlo mít smysl dohodnout společné fyzikální API, které tak dostane rychlou podporu ve všech hrách a nové GPU, které je budou umět počítat opět nastartujou poptávku.

Teď není důvod spolupráce nVidia vs. AMD.
    • smejki
      mícháš API a enginy... otevřená "fyzikální" API dávno jsou - OpenCL a DirectCompute. A multiplatformní fyzikální enginy jsou taky - no vlastně všechny vyjma PhysX, ale zase všechny jedou na CPU.
  • Když tak vidím záběry ze hry, tak IMHO Borderlands 2 nebudou stát za to ani s PhysX, ani bez ní...
  • Rozhodně to zato nestojí, je to spíš k smíchu.
    • *1* však si mínusujte nVidioti třeba až do zbláznění, ale jestli chcete vidět skutečnou fyziku tak zhlídněte toto http://www.youtube.com/watch?v=iwT8XM0AUPM&feature=g-hist , a ne tu ubohost s NVIDIA PhysX *7*
      • Magister_Peditum
        Skutečná fyzika? Je to stejné jako PhysX, jen je to ještě víc přeplácané. *15*
        • OMG nevím proč řešite video. je to trailer na mod.když už někdo chce dělat supermana pres fyziku tak ať si zahraje ten mod a nekrafe tu o plechu co letí ze střechy .vy PROFICI.
      • Tak to je pěkné scifi. Je to hodně filmové a skrásnými zpomalenými záběry. Oh pardon, ono to není zpomalené, to jen někdo naprogramoval, že kovová střecha plachtí vzduchem a pomaličku padá k zemi. Je to stejně nedokonalé jako PhysX. Obojí má ještě hódně daleko do nějaké dsimulace fyziky.
        • rancor1223
          PhysX dobře dělá různé látky. Vlajky, oblečení a tak, tam nemám moc konkurence. Ta "voda" ale třeba je fakt hrozná. Fyzika předmětů taktéž příšerná, i když zdaleka ne tak jako v Crysis, viz. ty lítající plechy.
    • To že ti to nezvládne PC to ještě nemusís odsuzovat...
    • K smichu su AMD karty :D
      • Gojira
        Jasné :D:D Asi se neřídíš cena/výkon co?
        • Cena/vykon? napr. vykonovo rovnake karty: GeForce GTX 670 stoji rovnako ako AMD HD 7970 ... neviem co myslis pod pojmom cena/vykon
        • rancor1223
          Já se řídím zkušenostmi a ty mi říkají: "Už nikdy na ATI/AMD nesáhni!"
          • Ono to není zas tak o čipu jako spíš o výrobci karty. Tak, ono výkonem jsou na tom AMD i nVidia skoro stejně(tedy pokud nepatříš k hyper high-end hráčům, tam Kelper ničí každou AMD kartu), spolehlivostí čipu jsou také tak nějak na stejno, důležitější je už výrobce karty samotné, ale tam se dá spolehnout na všechny kromě Gigabytu, to je zatím ten nejhorší šunt, který mi kdy přišel do ruky, nejsmutnější je na tom to, že i tak je tady Gigabyte jeden z nejvíce prodávaných... *7*

Proto mi zkušenosti říkají: AMD nebo nVidia? To je fuk, hlavně když to nebude gigabajt!! *15* Ale je pravda, že mam více v oblibě nvidii, zrovna kvůli physx a taky ten jejich performance boost nikdy neuškodí
            • rancor1223
              Ale ano, je to o čipu. Výrobce karty je jen třešnička na dortu. A zrovna takový Gigabyte patří k tomu lepšímu, spolu s Asusem a MSI. Stačí nekupovat referenční modely. Mě se všechny ATI(AMD karty co jsem kdy měl (nebo někdo z příbuzenstva) pod*laly, všechny do jedné. Kvalita ovladačů, byť pomalu stoupá, po pořád příšerná. Promiň, ale já bych AMD/ATI nechtěl ani zadarmo.
            • Leonidasss
              Tak to je hodně subjektivní názor, já s GIGABYTE zase nikdy problém neměl a vše mi od nich šlapalo jak hodinky, samozřejmě s čipem Nvidia :)
      • jj
  • Chcem poznať váš názor. GTX 660 TI podľa vás utiahne 1980 x 1200 max nastavenia + physx.?
    • 560ti ti to urcite utahne na full .. za nalepku s vetsim cislem bych nepriplacel.. za vsechno mluvi test .. DirectX11 – Metro 2033 / 1920x1200
      GTX 560ti 1GB @ 4AA 16AF dof:off = 28 fps
      GTX 660 TI DCUII 2GB TOP @ 4AA 16AF dof:on = 25 fps
      Vypnutim dof. si 660TI vycuca tezko rict kolik fps , ale za ty prachy...
  • kdyby to bylo v havoku tak to vypadá stejně nebo líp a běží to všude,, tahle trapnost s physx že jde jenom na nvidii, to je fakt k pousmání, uzavřený formáty jsou vždycky na prd
    • tak to tezko... pri zachovani urcityho hratelnyho vykonu si nejsem jistej jestli havok dokaze takto manipulovat s tolika detaiailnimi objekty a pokud by se to nejak podobne udelalo tak by to rozhodne nevypadalo lip
  • Moar feed for my GTX 690 *3*. Po precteni prispevku mi prijde, ze minimalne dve tretiny lidi nemaji zadny ahnung, co to vlastne PhysX je a jak funguje. PhysX je engine, ktery ve sve softwarove podobe samozrejme funguje na kazdem beznem PC, obsahujicim CPU. Takze vecne narky priznivcu AMD, jsou v podstate zcestne, protoze i jejich, treba i full AMD PC, bez problemu zvladne software PhysX. To znamena, ze ukoly vypoctu pro fyzikalni engine dostava CPU. Naprosto stejne a shodne, nutno podotknout, jako v pripade Havoc enginu a Bullet enginu. Co ma Nvidia navic, je hardwarova podpora PhysX vypoctu, protoze paralelni struktura GPU je pro tyto vypocty proste vyhodnejsi. Hardwarova podpora ma dve vyhody. Jednak nezatezuje CPU a za druhe, nektere funkce a efekty PhysX jsou povolene a spustitelne pouze pri hardwarove akceleraci PhysX pres GPU. Hraci, kteri maji hlavni kartu od AMD si mohou nainstalovat nekterou starsi GTX 2xx nebo GTX 4xx a urcit ji jako dedikovanou PhysX kartu. Neoficialni software ktery toto pod Win 7 umoznuje samozrejme existuje. A pro nas co mame v podstate libovolnou kartu GTX 6xx, tak dobra zprava je, ze tyto karty jsou jiz tak vykonne, ze zadnou dedikovanou PhysX kartu nepotrebuji. Jak to je na dvoucipove GTX 690 nevim, musim se doma podivat, imho bude jedno jadro dedikovane.

Mlekar

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit