Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Spades
    Největší sranda je, že to píše u ovladačů od nVidie... To jako někdo udělá lepší ovladač, než VÝROBCE té karty?!?
  • Spades
    Podle mě je to jen kotel nesmyslů... Nesvobodný software... Kdo nechce, ať si ho neinstaluje, ale hry jsou, a vždyky budou nesvobodné... už jen proto, aby nikdo módama nezískal výhodu v multiplayeru.
  • pak ovsem ale prijde GLOBUX.. :D
  • ono jde o to, ze pokud se linux priblizi mainstreamu (tzn. mnoho uzivatelu) - tak je tu riziko ze se na nej vice zameri ty korporace s malware, spyware, apod. proste ze casem se zmeni na osx nebo win. to je to oc tu bezi...
  • Já bych tu otázku svobody zase moc nepřeceňoval. Smrdí to arogancí.
  • GfW je dead, ve Windows 8 je Xbox Live, pokud se nemýlím.

Nevím, pořád jsem nenašel souvislost. Účty jsou nezávislý, návyky hráčů se asi nezmění a AAA hry na tom app storu asi nebudou (a jestli jo, tak ve stejným rozsahu, jako dneska na GfW a to Valve nevadí...).

Pořád nevidím, v čem je ta větší uzavřenost. Pokud bychom mluvili o Windows RT, tak bych souhlasil na 100 procent.
  • Já myslím, že to steamu uškodí. Hlavně asi co se týče indie her. A možná se přes to MS pokusí protlačit to svoje Games for Windows.
  • Jejdásek zřejmě použil ty nejlepší argumenty, které mohl. „Teď o příspěvku samém. Až mě napadá, nebyl to záměr? Pochopení základních znaků experimentu. Když se má čtenář hájit, mlčí. Entropie. Otupělý konzument nutně dochází k závěru, že život nemá smysl.
  • Jsem rad ze jsi nam to vysvetlil.
  • Ono spíš jde o to, že pan redaktor z nějákého nepochopitelného důvodů spatlat několik věcí dohromady. Takže se zdá, že na linuxu je všechno všech. Pod Llinuxem je totiž drtivá programů pod GNU licencí, což znamená, že je volně šířitelný nejen program, ale hlavně, že jsou volně šířitelné i zdrojové kódy. To co pan redaktor popisuje jako nesvobodný software je jen to, že není volně šířen zdrojový kód daného programu. To jestli se za daný program platí, nebo neplatí je zcela irelevantní. Tp co vadí komunitě je to, že by se Steamem na Linux přišla DRM ochrana. A to je něco, co je dokonce v přímém rozporu s používáním Linuxu. Proto se na nápad "portovat" Steam na Linux dívám jako na největší kravinu, co kdo mohl někdo vymyslet.
  • No jasně, to vím. Ale v tom Storu mají být převážně Metro aplikace, což hry nejsou. Steam je pokud vím stand-alone klient a nemá s marketplace nic společnýho.
  • Já dovedu uchopit spoustu věcí a rozhodně se o tom nebráním i diskutovat :D
  • To je ale podradna diskuse. Otazka svobody je asi prilis slozita na to, aby ji zdejsi osazenstvo dovedlo uchopit a diskutovat o ni.

Obavam se, ze model svobodneho software je tezko aplikovatelny na nektere typy software. Treba zrovna na hry, alespon v dnesni prevazne konzumni podobe. Uz treba proto, ze se na te hto hra h podilo spousta ne-it lidi, kteri maji k otazce svobodneho software daleko, tvorba her je jejich zivobyti a nechapou, proc by meli vysledky sve prace poskytovat volne k pouziti. Nedava jim to smysl.

I kdyby tomu byli vsichni nakloneni, je otazka, zda by bylo mozno delat hry na principu svobodneho software a co by to prineslo. Urcite velkou miru recyklace. Nedovedu posoudit, zda by to vyvoj spise rozpohybovalo nebo spise brzdilo.
  • Má tam být windows app store, či něco podobného, a Gabe má nejspíš obavy, že by Steam a ostatní konkurenci pro mohl microsoft blokovat v tom obchodě.
  • Mohl by mi někdo vysvětlit, v čem je Windows 8 pro herní vývojáře míň svobodný než Win 7? Přemýšlím nad tím a nějak nemůžu na nějaký důvod přijít.
  • Ten jejich idealismus je trošku komický. Jednou jsem se pokusil na Ubuntu pokusil nainstalovat nesvobodný software a hned vyskočilo x oken. "Varování tento software je nesvobodný!", "Opravdu chcete pokračovat?", ...

Trošku to hraničí s paranojou. *7*
  • Štěstí že tu není like/dislike, ale "jen" líbí/nelíbí - tak to jsem v suchu :D

Mimochodem mě je nějaké hodnocení přízpěvků u zadele (na rozdíl od tebe, když na to poukazuješ)...
  • Blokovic
    Lidi vůbec na něj nereagujte nedávejte mu like ani dislike prostě ať se z toho zblázní.
  • Paráda, už jsem tě naučil i psát česky. Ještě tomu dáme trochu času a možná že pak zvládneš i jíst příborem :D
  • Alex81
    V tom případě se jim daří náramně:-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit