Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Aukce Diablo III prostě zkur*ily. Jednička i dvojka se hrála dobře pro to, že člověku kolikrát padnula skvělá věc a bavilo ho pak hledat další. Tady padají jen samé m*dky, které se pomalu ani nedají prodat, natož reálně používat. A když jsem se po měsíci záměrnému vyhýbání aukcí a kvůli nezvyklé obtížnosti podíval na nabízený equip na aukcích, tak mě málem je*lo. Za trapných 200 000 zlaťáků jsem nakoupil skoro celou výbavu, se kterou jsem pak byl cca 10x silnější a obtížnost zase zpátky klesla a já začal vše drtit. Ono je to ze začátku fajn, jenže čím je člověk na vyšším levelu, tím dražší potřebuje věci z aukce, protože ve hře padne kulové a na dobré kousky si člověk goldama nevydělá. Prostě bez aukce jste holoty, které lechtají pidi-damagem okolní nabušená monstra. Tím to Blizzard prostě podělal *11*. Já hru po 3 dohrání přestal hrát, protože mě nebavilo týden syslit goldy na to, abych si koupil třeba prstýnek s několika málo staty lepšími než mám teď (ve hře mi snad nikdy nic dobrého nepadlo).
    • presne ta hra mne nebavi hlavne proto ze z bosu nic zajimaveho nepada jdete na samotneho diabla a 1000x vam z nej padne smeti jako z kazde truhly na prvnim aktu... Z diabla se stale jen farma cinskejch zamestnancu ty "bavi" 20h denne farmit veci pro aukci kdyz to maj jako praci, ale urcite si to neuzivaji je to otrocina *11*
      • Přesně... z velkých bossů (natož z Diabla) padne podobnej trash jako z truhly nebo ze zombíka v prvním levelu *11*
  • Lituji že jsem předobjednal , aukce hru úplně zazdila, normálně žádné itemy nepadají jen vzácně, legendary věci jsou kolikrát horší než modré krámy atd. *11*
  • když meli dobrej úmysl tak proč tam dávali poplatky, jinak d3 se mi nelíbilo ve více smerech, grafikou začínaje, pak špatnej príbeh, dizajnem bossu konče...
    • protoze akcionari na ne tlaci mermomoci chteji produkt ktery bude prinaset mesicni zisky bez namahy(investici do novych her) nechapou ze hry typu wow dojna kr*va uz neni v mode a ze se to z zadnou dalsi hrou uz tak nepovede uz proste nesezenou 30milionu kazdej mesic platicich hracu dnes je plno jineho kvalitniho herniho obsahu ke hrani. Oni to proste nechapou ze uz se uspech wowka v takovem meritku nikdy opakovat nebude
    • To by se jeste dalo, me rozhodne zklamal zpusob pouzivani skillu, resp. to jakym zpusobem funguji. Neni nad stare Diablo II nebo Path of Exile nebo Torchlight II :) Tam se skilly proste resi jinak a lip nez v D3. Ale muzete mit jinej nazor.. *5*
  • Bohužel ten systém aukce už dost vyčpěl.. dneska tam pomalu nemá smysl dávat něco průměrného a sežene se tam spousta pěkných kousků za pár šupů..
  • Upravili drop predmetu tak aby vubec nic nepadalo, udelali vsechny postavy maximalne zavisle na equipu (muj mag na max lvl daval bez equipu necelych 9 bodu dmg) a cekali ze se aukce bude pouzivat min. Hmmm co na to rict?
    • Happy_Hippo
      Ja som Diablo nehral koli online DRM (som proste zasadovy clovek :D ), ale ked je pravda co pises, tak je z toho jasny cisty kalkul, ze nie len, ze necakali taky velky "zaujem" o akucie, ale ZAMERNE hru spravili tak, aby mali este dalsie peniaze z predajov virtualnych itemov (ano, v hre za 50 eur, no nekup to)

Defacto spravil ten slavny Blizzard hru, ktora nie len, ze ma (tak uznavane) on-line DRM, teda Single-Player on-line alwais hru, ale naviac, do hry za 50eur zakomponovali nie free-to-play model, ale este horsi pay-to-win model a prach sprostu pracku a zdimacku na prachy.... To je cisty fulsanec do tvare vsetkych normalnych hracov.

Keby si toto ludia poriadne uvedomili, a aj sa o tom pisalo tak ako to je, ze mag dava bez equipu 8dmg, a ze preco asi??? atd atd... tak by bol v sucastnosti daleko vacsi hate na Blizzard nez na take EA..ktore si to btw tiez zasluzi...

Jednoducho hovorim, taketo firmy co z hry spravili .... na to ani nemam slov, tento prach sprosty hnus na peniaze, by sa jednoducho nemali podporovat, a zvast pri takychto produktoch. Zial ale 13M predanych kusov hovori o tom, ze moj nazor je z hladiska predajov pre hracov bezvyznamny, a teda, ze sa mozeme "tesit" a v buducnosti ocakavat takychto Single player on-line free-to-play hier za 50 eur ovela viac.
      • Shania
        Ty absolutne nevis o cem mluvis...
        Uvedmojes si, ze normalnim hranim hry si vydelas dost goldu na to, aby jsi mohl projit inferno naprosto bez problemu? To inferno, ktery se melo farmit mesice, nez si se dostal z aktu jedna, nez zacnes pacat blbosti, tak si zjisti, jakej je realnej stav. Nikdo nema nejmensi potrebu nakupovat nic na rmah.
        Jedinej problem tady je, ze musis pouzivat normalni aukci, jinak mas postup ve hre o dost tezsi.
        • Ty si zopakni materskou a nauc se cist, lidi vetsinou hry nehrajou proto, aby si postavu a itemy koupily ... teda az na ty na spodnim patre inteligence.
      • Cypri
        Bohužel koupil jsem v den vydání a nechal se napálit no. A to jsem sám sebe přemlouval že počkám třeba měsíc ať neudělam blbost ale pak jsem si řekl, že to je Blizzard, tam mam jistotu že vim co kupuju. Starcraft 2 je taky stáel to samý akorát v lepším kabátku a s pár změnama. Navíc Blizz sliboval plno věci který jsem tam teda fakt nenašel (jedna z nich náhodné generování map - je to tam? není...) Lituju těch peněz no.
        • Smekam, jen malo kdo je ochoten a schopen priznat, ze vyhodil prachy za nesmysl ... osobne si kupuju hry vyhradne v ruznych gotty ... a spol, po te co mam dohrano - usetrim, a vim do ceho du. Neejn ze totiz neverim pindum vyvojaru, neverim ani recenzim.
    • Mam rovnakú skúsenosť. Hráč totiž rýchlo zistil, že to čo padá je silno pod úrovňou equipu, ktorú má na tej objtiažnosti mať. Takže zostával len AH s ktorým Blizz zjavne rátal, aby to dorovnal.
  • A už to z nich leze, jak z chlupaté deky...
  • Black_Hand
    je docela vhodne poznamenat, ze 12M blizzardi hry, neni to same jako 12M activisioni hry. na jedne se dela treba 10 let, na druhe 1,2 az 2 roky, a tudiz naklady jsou nekde jinde.

nicmene ten predposledni odstavec... ani nechci vedet kolik lidi jim dneska muze rict "ja vam to rikal!" a to i nejen pri vydani, ale uz pred vydanim :). podle me zaspalo hlavne statisticke stredisko blizzardu, ktere nespravne nastavilo par pravdepodobnosti. tedy, pokud aktualni stav opravdu nebyl jejich cilem, i kdyz o tom mam jiste pochybnosti. otazkou je proc pak vyzadovat always-on, kdyz na aukci nemelo tolik zalezet? byl by to takovy problem mit v tom pripade oddelene offline a online chary? ja bych si jen vzpomnel na seznam, ktery pri vydani blizzard prezentoval jako seznam pozitiv always-on, kde aukce byla hodne vyzdvihovana. zbyva nam ignorovatelna kooperace a DRM. tipnete si co bylo asi hlavnim duvodem :). mam podezreni na jistou kognitivni disonanci v ruznych castech blizzardu.

(Shania, ozves se? to v predposlednim odstavci je presne to o cem jsme mluvili, zajimalo by me jak to vidis ted.)
    • Pokud vim, aukce za realny prachy byla naprosto top inzerovana vlastnost, jako by o hru ani neslo.
  • firebug
    Trochu mi v dnešní době přijde, že ty omluvy od vyvojářů jsou jen další součástí PR... Představí se nějaká nová featura (nejlépe v pokračování zavedené série), na kterou propukne enormní hate včech fanboys. Ve hře to ale být musí, páč nějakej koumák vypočítal, že se tak toho prodá víc. Po vydání potom předstoupí nějakej chlápek přímo z vývoje (či má slavnější jméno nebo dlouholeté zkušenosti se zavedenou sérií) a řekne: "Sorráč lidi, byla to hloupost. Příště to bude lepší!" :-)
    • Přesně tohle jsem chtěl napsat - příklady třeba SimCity, Ubisoft a EA s přehnaným DRM - i když zrovna tihle v tom budou stejně pokračovat. Akorát bych to ani neoznačoval jako hate od fanboyů, ta kritika má většinou smysl (jasně, někdo to žene do extrémů), je jasné, že se ty věci těm firmám mohou vymstít. Nelíbí se mi takové to obhajování molochů ze strany "herních novinářů" (hráči jsou určitě blbí a hysteričtí, ty firmy přece ví, co dělají atd... tím teď nemyslím games, je to globální problém, viz nedávná aféra se SimCity a twitterové války novinářů).
      • Black_Hand
        Ubisoft je dnes uz v podstate cisty. Uplay se moc podstatou nelisi od steam, krom toho ze ma daleko vic bugu. kdyz nad tim popremyslim leze mi z toho, ze kdyz nemusim byt online ani na zacatku, tak se to nelisi od DRM z pocatku stoleti, kdy se typicky nainstalovala nejaka windowsi sluzba, ktera resila lowlevel pristup k CD/DVD. spis odstranuje nutnost mit medium v mechanice, coz je plus. nicmene tu samozrejme byly uchylne a obcas i hardware poskozujici ochrany jako StarForce. Uplay je dnes daleko mirnejsi.
        • Jo, jasně, nějakou dobu je to u Ubisoftu mírnější, než to bývalo. Myslel jsem to spíš tak, že si to určitě nevzali jako nějaké své lidumilné motto a určitě časem budou zkoušet něco dalšího, to je prostě modus operandi firem tohoto typu, důvody jsou čistě systémové.
          • Black_Hand
            no ja bych to bral takhle. v dobe nejtvrdsi mel ubisoft na PC 10% prodeju v porovnani s ostatnima platformama. activision melo s codkem asi 20%. asi jim doslo, ze je nekde chyba a DRM jim snizuje prodeje :).
  • ...noo mňa Diablo 3 baví rovnako ako dvojka, čo sa týka hrateľnosti. Sú to ale hry v niektorých aspektoch odlišné. Diablo 3 je dobrá hra, nech Vám tvrdí kto chce, čo chce *1* Jedno ale musím priznať, že Diablo 2 malo v niečom lepšiu atmosféru, neviem to opísať...proste mi prišlo také viac fantasy, také uveriteľnejšie postavy a brnenia ... a Baal bol cool *1*
    • V diablu 3 neexistuje vyvoj postav, v podstate tu nejsou zadne RPG prvky. Pribeh je neuveritelne hloupy a nelogicky, hra samotna velmi kratka (pravda je ze kratka byla i dvojka). NPC postavy mi vubec nesedly, kdybych si mel ted na nejakou vzpomenout tak mam problem. Grafika mi tez nesedla a kvuli hudebnimu a zvukovemu doprovodu jsem hraval s vypnutym zvukem.
      Jako fanda dvojky jsem se opravdu snazil na trojce najit nejake pozitivum, investoval jsem do ni cca 200 hodin casu, vyzkousel vsechny postavy a farmil inferno. Bohuzel behat porad to same aby padly nejake veci na prodej do aukce a vydelat si dost abych mohl koupit nejaky aspon prumerny predmet mi neprijde moc fun.
      • Cypri
        Přesně jsi vystihl to, co jsem zažíval s D3 já. Ve dvojce jsem byl rád za každej novej použitelnej meč, lepší brnění nebo tak. Tady ti to prostě nepadne, padne ti VŽDYCYKYYYY (99,999999%) něco co maximalně můžeš prodat na aukci A AŽ TAM SI NAJDEŠ LEPŠÍ PRO SEBE. Takže ta radost z nových věcí a opakovaného procházení lokalit (a to mi slíbili náhodně generovaný mapy) je prostě fuč.
        • kostejnesmrtelny
          Moje zkušenost je taková, že to, co říkáš, platí do šedesátýho levelu a strašlivě mě to sralo. Během levelování se tvůj gear za tebou táhne o dvě až pět úrovní pozadu. Na šedesátce se to (logicky) srovná a během prvních pár paragonů v infernu (který mi osobně přišlo ve srovnání s přechodem Nightmare -> Hell dětsky snadný *9*) naopak upgraduješ totálně zuřivým tempem. Pak teprve dosáhneš určitý úrovně equipu a v podstatě dojdeš ke klasickýmu grindu známýmu z D2.

Že se k tomu dostaneš až při čtvrtým opakování těch stejnejch čtyřech aktů, je největší tragédií Diabla III *7* a jestli mi někdo bude tvrdit, že to není přímej důsledek implementace AH, tak jako sorry, ale nemáme se dál o čem bavit... *16*
          • Cypri
            dojel jsem Hell a pak už jsem to vypl protože mě to znova nebavilo už projíždět. Jak říkáš, jeden z úrazů D3. Možná jsem to vypl zrovna v moment, kdy to mělo dostat ty správný obrátky, ale já už neměl prostě sílu ty exterierní na chlup stejný lokace projet znova. Každopádně díky za doplnění infa, asi to možná pustím a zkusím jet dál.
        • Kdyby ti, ty šašku, došlo, že tenhle problém se dá lehce vyřešit přes artisana, kterýho, když si pěstuješ, tak si postavu skvěle vybavíš.
          Ze zdejších komentů je cítit ta stará dobrá páchnoucí čecháčkovská demagogie.
          • Zalez mladej, matka prave vyndala cecek, tak si bez nasat ...
          • Cypri
            Šašku si říkej doma fotrovi. Buď diskutuj slušně nebo odpal a nereaguj. Lidi jako ty akorát stahujou jakoukoliv diskusi ke dnu. Když nesouhlasíš, řekni to slušně, jestli to teda umíš. Evidentně byla někde zanedbána výchova...
    • V necem ? rekl bych ze skoro ve vsem a navic starnes a nostalgicky vzpominas , tak vitej v klubu :-)
      • Dík *1*
  • Rikaval jsem to porad, ze cela aukce + odflaknute 3/4 acty hry - tuhle serii odsunuly nekam uplne jinam, nez si drtiva vetsina hracu predstavovala. Hra jako takova spatna neni, ale aby se zapsala do herni historie hracu (nikoliv jen poctem prodanych kusu) bude potrebovat jeste hodne patchu a datadisku a to kdo vi jestli. Kazdopadne zde je krasne videt jak mega-hype dokaze lidi uplne poblaznit.
    • Lidi nepobláznil až tak ten mega-hype, jako spíš velmi úspěšný předchůdce, který ve své době byl i originálním herním stylem, a navíc i dobou očekávání novějšího nástupce.
      Přeci jen, když si vzpomenu, mám pocit že naisntalované D2 i s exp. packem mělo něco kolem 3,2GB. To v té době neměla ani zdaleka žádná hra, běžné bývalo kolem 700mb. Což svým způsobem bylo i znakem obsahu. Vzpomínám si, že tuhle velikostní hranici překonalo až UT 2k3 s map packy a jinými addony.
      Kdybych to měl porovnat dnes, tak by D3 muselo mít obsahově kolem 32GB, aby se lidem zapsalo do paměti stejnou mírou. A to jen při nejmenším. Navíc, nekoná se to objevení "neotřelého herního stylu". Takže další mínus v šancích zápisu D3 do historie.
      Zkrátka, D3 bylo očekáváno a idealizováno. Lidi z Blizzu před sebou měli hodně těžký úkol, a dalo se očekávat, že to skončí srandovně, když jej neměli na starosti původní Blizzard North, úplně jiná divize.
      Přiklonili se k asijskému stylu farmení víc než zdrávo, ale statisticky se to nějakým lidem líbí a hrají to. A i když tady plivete okolo, tak si to očividně trh žádá.
      Sám jsem u D3 hodně proseděl, ale tak měsíc po vydání, od té doby jsem to nezapnul, a asi mě k tomu donutí až datadisk. Není to špatné, ale čekal jsem něco trošku odlišného.
      • Jen k te velikost chci poukazat, ze velikost hry neni zarukou kvality, ale spis muze byt ukazkou nekvalitniho a neefektivniho programovani. Byly doby, kdy programator se snazil, aby hra byla co nejmensi a tak se hry optimalizovali, co se dalo (nejen hry ale i software). Ted si clovek rekne 30G, to toho tam je asi hodne. A kvalitou to muze byt stejne jako hra, ktera ma 5G.
      • Ja s tebou naprosto souhlasim, take pisi, ze tuhle hru "mozna spasi" xy datadisku i kdyz osobne si myslim, ze zustane spise u farmeni a prodavani ...
        A ocekavani bylo opravdu velike, nicmene chudy obsah hry je patrny od zacatku do konce to je nejsmutnejsi fakt.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit