Přejít na výpis diskuzí
Call of Duty: Black Ops (singleplayer) - recenze
12.11.2010 | Martin Bach
207 příspěvků
-
Slusna recenze, ktera skalni fanousky neodradi a nam ostatnim jenom potvrdi, proc si tu hru nekoupit. Me osobne moc neoslovil ani Modern Warfare 2, kteremu bych dal maximalne tak 7 bodiku. Docela me mrzi, ze se FPS zanr ubira timto smerem. Pokud nekdo z vas vite o nejake (starsi ci teprve chystane) hre podobne SWAT4 nebo R6: Raven Shiedl napiste mi o ni. Rad bych si po dlouhe dobe zkusil neco KVALITNIHO
-
-
Nemá zmysel porovnávať Call of Duty a napr.: SWAT. Je to úplne iná liga, iný šport.
Call of Duty je filmovou FPS, kde ide o intenzitu zážitku, každej sekundy. SWAT je taktická a vcelku reálna simulácia zásahovky. To je ako sťažovať sa na nelogickosť a nereálnosť SPORE a prirovnávať to k Sudden Strike.
Takže kvalitná je tak COD, ako aj Rogue Spear alebo SWAT, každá iným spôsobom.
Tiež považujem za smutné, že už dlhšie nevyšlo nič hardcore. Na druhej strane COD je pecka a vyslovená radosť z hry! -
-
Teda zrovna Swat 4 bylo pěkný béčko. Simulace speciálních jednotek, který nesmějí nikoho zastřelit i když jim míří do xichtu brokovnicí. K tomu zoufale tupá Ai a hrozný modely postav swat (špatný proporce z nich dělají opice). Tomu zrovna realistická simulace neříkám. Ale aspon to byl nějakej pokus o něco jinýho, je škoda, že se už moc skutečně taktických her jako Rogue Spear nedělají. Nezbejvá než hrát akrádovky stylu COD. Jinak proti COD nic nemám, jen bych rád měl na výběr i náročnější hry.
-
Vubec to nesrovnavam. Prave naopak. Konstatuji jenom, ze me daleko vice bavily ony takticke akce a je mi lito, ze neco podobneho dnes vyjde jen stezi (ghost recon taky neni uplne k zahozeni). Bavil me i CoD1 a dvojka byla taky bozi, ale jak uz jsem psal, tak Modern Warfare 2 je pro me velke zklamani, a to sveho casu dostaval snad i absolutni hodnoceni. Black Ops si necham s radosti ujit...
-
-
R6: Rouge Spear. Staré, težké a dobré...
-
-
R6 mam projete vsechny az do Athena Sword. Hodne dobra herni serie, ktera se bohuzel taky neubranila soucasnym trendum...
-
-
-
Jak je mozne ze od vas MoH dostane 7/10 a CoD sotva 6 ?? hrali jste stejnou hru jako ja??
-
-
Asi tak nejak... Ano MOH byl taky dobrej ale s COD se to neda obsolutne srovnavat! COD je nekolikanasobne lepsi nez to posledni MOH! Tohle je opravdu nelogicke... A v cem je BO lepsi nez predchudci: Po dlouhe dobe kvalitni pribeh, skvela mise ve vrtulniku, lepsi grafika, delsi hraci doba, konecne kdyz strelim do nepratel muzu ustrelit nohu a nelita z nich prach... Skvele naskriptovane mise, dechberouci posledni mise ( ta na lodi, jak se vsecho borti, vybuchuje atd.) Vybrone stridani prostredi... atd atd... mohl bych pokracovat do aleluja... a navic je ve hre jeste zombie mod, o kterem se autor jaksi zapomel zminit... mohle bych pokracovat do aleluja... Tahle recenze byla opravdu otresna! Navic ten konecni pribehovy zvrat byl opravdu originalni a rohodne jsme to necekal...
S hrama ktere dostaly na vasem webu hodnoceni 6/10 se tahle hra neda absolutne srovnavat! Tohle je uplne jina kategorie. Jako opravdu nechapu, jak hra by si od vas vyslouzila vysokou znamku... Budto jste nepochopitelne zmlsany ( i kdyz nevim cim...) a nebo jste hru nehral a akorat delate machra a davate nizky znamky... -
-
No tak si fixem na monitor napiš 10/10 a máš klid.
-
-
osmicka by odpovidala za singla... a to jen proto, ze uz to tu nekolikrat bylo, ale pokazde to je stejne zabavne.
-
-
Dobre.
Ale to co jsi tady ted popsal mi hodne pripomna COD World at War,krom toho pribehu.
Grafika byla taky dobra,koncetiny take letaly,mise v letadle,herni doba byla stejna.
Ja vim ze nemuzu tyto 2 hry srovnavat,ale podle tveho popisu mi hodne pripomina WaW. -
...řekl člověk, který porazil v multiplayeru Black Ops Chucka Norrise...
-
-
-
Tom píše celkom k veci. Po obsahovo katastrofálnom paškvile recenzie a exhibičnej onánie na SW: Force Unleashed II prichádza ďalšia recenzia od iného autora Levelu u ktorého sú zas dôvodné pochybnosti, že hru nehral.
Už aspoň viem, prečo Level išiel pod holú zem. Dekadencia a snaha sa vehementne odlíšiť od ostatných web stránok oveľa nižším hodnotením je ozaj trápna. A je mi to ľúto najmä preto, lebo odkedy som prestal byť predplatiteľom LEVELU tak som mal dôveru v Tiscali games.
Jedno odporúčanie P. Bachovi: Zahrajte si nové Call of Duty, prichádzate o veľa.
Ak sa niekomu páčil Modern Warfare, tak s Black Ops neváhajte! Intenzita zážitku je niekoľkonásobná!!! -
-
Mě se MW2 páčil a to hodně. MP hraji s přestávkami už rok (každý den zhruba hodinu podle statistiky na steamu) a proti Treaycheru (nebo jak se to píše) jsem zaujatý nebyl. CoD 5 možná byl trochu slabší díl než ostatní a trojku jsem nehrál, ale tahle hra si vážně nezaslouží více než 6/10. *5* Ta ATI je neskutečně hloupá. Fakt mě dostává, když jsem někde schovaný, moji kolegové jsou 20 metrů přede mnou a nepřitel kolem nich proběhne a běži úplně ke mě, metr přede mnou se zastaví, chvíli střílí a pak (po dvou - třech vteřinách) se do mě pustí pažbou, protože střítet ho evidentně přestalo bavit *12* Prosím, ať na půl nové Infinity Ward udělá ve hře nějaký novinky nebo něco, prostě inovaci.
-
-
Myslím, že tohle o něčem svědčí http://www.metacritic.com/game/pc/call-of-duty-black-ops hodnocení uživatelů je velice nízké. Prodeje jsou vysoké. MP je bohužel v jakési nehratelné podobě lagy atd. Ale to se časem vyřeší. O to se nebojím. Nebudu hodnotit hru nehrál jsem ji a asi ani nebudu. Kupovat si jí kvůli MP se mi nechce:) Jen se tady pozastavuju nad tímhle šílenstvím kolem toho (MP je fakt zábavný to rozhodně, sám jsem ho dost hrál MW2 přibližně asi měsíc, ale že by si to zasloužilo takové miliony to ne). Je to stejné jako před časem s Rock Band, Guitar hero atd. Ale když se to pak servíruje pořád dokola tak už to tak fajn není.
A neříkejte pls, že metacritics nemá žádnou váhu. Že tam píšou samý kreténi a podobně. Nehodlám to číst a reagovat na to. Už delší dobu se řeší to, že recenze nejsou to co bejvaly, že dnešní průměr není 5 (u hodnocení 1-10) ale 8. http://pctuning.tyden.cz/multimedia/16-elektronika/18910-uvaha-blizi-se-konec-recenzovani. Poslední dobou se více zaměřuji na uživatelské recenze a hodnocení. A je to možná více směrodatné. -
Muzete mi prosim rict proc si od vas hra vyslouzila jenom 6/10??? Jako co od her cekate? Black Ops je naprosto prvotridni ackova strilecka! Pod 9/10 bych te hre ani nahodou nedal, s klidem bych ji dal 10/10! I na ostatnich webech hra ziskava velice vysoke hodnoceni. Prijde mi jako naproste klise, ze COD od trearchu (nebo jak se to pise) ziskavaji tradicne nizke znamky na ceskych webech. Jsem si naprosto jisty, ze hra je daleko propracovanejsi nez MW2 a vubec je to nejlepsi COD ze vsech. Ano, je linearni ale no a co? Prave proto je to tak zabavne a propracovane. V recenzi jste prakticky nenapsal nic jineho, nez ze je hra linearni a ze vam to na velkou obtiznost nejde hrat. Ja jsem to na nejvetsi obtiznost dohral, ano mel jsem par zakysu ale prave proto to hraji na nejvetsi optiznost kvuli te vyzve... V recenzi jste se praktycky vubec nezminil o hre samotne, prominte ale bylo to chude a nezazivne... BTW: ve hre jsou originalni mise, zabavne a suprove propracovane. Pribeh je na 3d akce skveli. To jak se meni herni prostredi je neskutecne dobre. Tahle hra je proste skvost... Vase recenze je psana horkou jehlou jen proto aby jste ji meli na webu co nejdrive - to je cele!!! Vzdy tu byli kvalitni recenze, ale od te doby co je tu ta nova redakce ci co, tak je to hruza a des... tfuj!
-
-
uvědomuješ si co tu píšeš za kraviny??? hra za takovéhle prachy musí něco nabídnout a mačkat dvě tlačítka myši aby ses rozjel děláš si snad prdel ne????? zkoušel si střelit do nějakéhop skla které se nerozbilo? sklo u aut dveře atd atd zkrátka neprůstřelné to je asi normální viď???? hrál jsi někdy Operace flashpoint? ArmA? Mafia? Vietcong? tak by jsi nikdy nenapsal takovej blábol.... hra má něco do sebe ale né za tady ty prachy a pokud jdeš a neseš na zádech mrtvolu v té misy s odpálením rakety jediné co můžeš je jít dopředu ani podívat se do strany a ani couvnout prostě ku..va jen dopředu a to jsem už rovnou mohl pustit 8 letého bráchu a mohl jsem se na to jenom koukat jako na nějakej film:D:D tak nepiš že je to SKVOST...MoH měl příběh propojenej jako prdel s nočníkem tady skáčeš jak debil po celé zeměkouli..!!!!
-
-
JO s tebou souhlasím XD a ted si jdu zahrat Operaci Flashpoint a nebo Armu 2 XD s kámošema samozřejmně protože mě to jinak nebaví XD
-
-
co nejdříve ? Vždyť recenzi vydali o nějaký 2-3 dny po vydání. O to, aby jí měli jako první TG určitě nešlo a mohl by jsi napsat v čem je BO lepší než předchůdci? *7*
-
-
Muzu se zeptat proc nemuzete dat znamku ciste za sigleplayr a musi se michat pozdeji do hodnoceni multiplayer? Osobne multiplayer nehraju, absolutne me nezajima a jediny duvod ke koupi he je pro me single kampan.
-
-
Chce to trochu číst, nebo alespoň články až do konce
...... Pokud bychom se ale i přesto měli bavit čistě o singleplayerové části, nevysloužila by si Black Ops na naší hodnotící stupnici více než šestku. -
-
moje chyba, omlouvam se. Nicmene mozna by bylo dobre zaradit vetu "S finálním hodnocením Black Ops počkáme tentokrát až na recenzi multiplayeru." az na uplny konec clanku, po jejim prectni jsem diky zajmu ciste o singl dal necetl.
-
-
-
Jsem fanouskem COD.A moc jsem se tesil na Black Ops,ale po dohrani me hra docela zklamala.
Pribeh je zajimavy a originalni,ale pozitek ze sameho hrani,uz tak dokonaly neni.
Pekna grafika,audio,pribeh ale hratelnost se ztraci,uz to proste neni jako MW.
Jsem zvedavy s cim prijdou vyvojari priste. -
Jen tvrdě do tý hry...za každoroční slátaninu si to zaslouží ;)
-
Obsahove ani remeslnou zrucnosti autoru to na dily MW nestaci. Rozhodne to neda na onech zminenych 8-9 hod. Ale abych jen nehanil. Pribehova zapletka ma sve kouzlo a hratky s psychikou hlavniho hrdiny jsou osvezujici. K tomu nektere zajimave lokace a herni momenty. Bohuzel je take patrna snaha autoru udelat to ve vsech smerech nej, IW umeli prehanet ale Treyarch je predstihly. Situace u kterych bychom meli padnout na zadek nefunguji a obcas spis vyvolavaji usmev na tvari. Radoby snaha o brutalitu pusobi komicky napr. na jisto strelite Vietnamce do hlavy a ona mu upadne ruka. K tomu se pridava primo dementni chovani AI. Dle meho nafoukla bublina splaskla a Black Ops se jen veze na vlne zajmu. Rozhodne nebudu nikomu tvrdit at si to proboha nekupuje, je kazdeho vec za co utrati sve penize ale v tuhle chvili mi znacka CoD nema co nabidnout. MP me ze sve podstaty nezajima a kampan me jako celek neoslovila.
-
Proste sračka nevim co ste od toho čekaly