Přejít na výpis diskuzí
Call of Duty: Black Ops (singleplayer) - recenze
12.11.2010 | Martin Bach
207 příspěvků
-
ja osobne bych single oznacil za budgetovou zalezitost a nedal mu vic jak 4/10.. fakt otresny.. koridor + velke mnozstvi chyb + caste zasekavani AI ... fakt des
-
Singl ode mě dostal 8/10 už jen kuli tomu že je zajímavé menu jsou tam Minihry XD
Kampan a příběh nejni špatný dost i zábavný ale nechytlo mně to jak příběh v MW a MW2
Ohledně Multiplayeru jsem rád za ty tunění zbraní za to že jsou tam prachy na nákup ale strašná škoda je že nejde tvorba vlastnícho charu až na nějaky 4 druhy oblečení podle Prvního Perku a nějaky malování na Ksicht.Dobra je Tvorba Herní Karty to jo kombinace různých simbolů a pozadí.V MW2 byli Emblemi a tady si uděláš vlastní.Ale i tak si myslím že Multiplayerové mapy v MW2 byli lepší v BO mi nějak nesedí.Ale jsem rád že se tam děje i něco jiného než jen bojování a tím myslím například že najednou odstartuje raketa nebo otevřít poklop a můžeš do spodního patra.Jezdící kolem VLak a jak houká.Mapy jsou trochu živější no. Killstreaky se překrejvaj jeden za druhym jsou rochu divný hlavně že Hafani byli už v WaW :-D Ale Vlastní CHopper Gunner a jak ho můžeš ovládat je dobré docela :-).Mno ale i tak si ode mě Multak zaslouzi tak 7/10 mohlo to bejt lepší.JO a doufám že brzo spravěj ty Laggy který na některých serverech jsou. -
Však ti taky CoD z hardisku nikdo nebere...
-
Jepe bych to nenapsal. Tahle radoby intelektualni (j)elita, ktera si mysli, ze je neco vic, je v tehle diskuzi nejlepsi.
Mam rad spoustu zanru a ruznych hernich serii, od HC her po flash hricky a na kazde me bavi neco jineho. Kdyz se vsak chci u nejake hry ciste jen pobavit, pripadne si s par kamarady uzit MP tak sahnu po COD. Radsi budu pobihat mezi vybuchy a strilet hlava nehlava, nez se pul vecera plazit lesem v Arme, kterou mam taky rad, ale pro uplne neco jineho. -
Infinity Ward dokázala z COD vymáčnout uplně ot nejlepší utvořit nejlepší střílečku na trhu!!,ale vždy když to předaj těm psackalům z Treyarch je to podprůměrná neiteligentní střílečka kazí dobré jméno COD např cod 5 a teď todle to je hnus
-
Nic takového jsem neřekl, pouze to, že na některé lidi Black Ops jako relax nefunguje. Pokud na tebe ano, užívej si ho. Jung, Kubrick, Joyce a relax se nevylučují. Naopak mi přijde, že se u nich realxuje daleko lépe než u Black Ops, do kterého se musím doslova nutit, neboť nejsem masochista, abych si nechal - a teď přeženu - vyblikat mozek a frustoroval se intelignecí nepřátel a nechal se urážet primitivním desingem misí atd. Zkrátka mě to přivádí víc k zoufalství. Ovšem zdaleka už ne takový BioShock. Jako příklad toho, že dobré hry existují...
-
JO s tebou souhlasím XD a ted si jdu zahrat Operaci Flashpoint a nebo Armu 2 XD s kámošema samozřejmně protože mě to jinak nebaví XD
-
Ta koridorovosť je priam otrasná!!!
Presne preto som pred niekoľkými rokmi prestal pozerať filmy. Už ma nebavilo sa pozerať, že všetko sa odohráva inak ako chcem ja!
*1* -
Takže v zásade ľudia hrajúci COD sú primitívi a tí ostatní intelektuálna elita, však? :)
Lepší dôkaz sebadehonestácie som už dávno nevidel. Ak niekto odsúdi inteligenciu niekoho iného len kvôli odlišnému vkusu, môže rovno o sebe napísať, že je totálny ignorant a idiot.
Ak by sme na hernej scéne mali len adventury a puzzle (čo pravdepodobne vypovedá o elitnej skupine hráčov), hrajúcimi by boli už len dôchodcovia a ženy na materskej dovolenke.
Ver mi, keď prídem o 23.30 z kancelárie, nejdem čítať Junga, Jamesa Joycea, nepustím si film od Kubricka a už vonkoncom nezačnem hrať hardcore RPG alebo nejakú uberintelektuálnu hru.
Napriek tomu všetky menované mám mimoriadne rád, ale dostávajú sa na rad len v čase dovolenky alebo menšej pracovnej vyťaženosti. -
Kritikum recenze: Mate oci? Cetli jste to vubec? Podle me je recenze singleplayeru Black Ops od Martina Bacha jedna z nejlepsich, co jsem zatim cetl, protoze se bezhlave a populisticky nepousti do jakychsi orgastickych vykriku nad hrou (jako na jinych webech - v podstate to, co chteji kupujici slyset), ale zamysli se nad hernimi mechanizmy a obsahem hry, ktery neni v singleplayeru kdo vi jaky, jak bych napr. rekl, ze je blby. Pokud budeme akceptovat tunelovitost a prehnanou akcnost za devizu COD, coz samozrejme nemuzeme vytknout, tak porad tu zustavaji az zarazejici blbe herni mechanizmy, ktere u takove AAA hry s obrovskymi prodeji vubec nemaji co delat. Ze je hrac striktne veden skripty pouze na jeden zpusob projiti tunelem a pokud zacne delat neco jineho, deji se silene veci! Hrac je neuveritelne trestan za to, ze neprochazi hrou presne tak, jak autori naplanovali. Jakmile zacnete delat trochu neco jineho, strilet po vojacich, na ktere zrovna nemate, dostanete ranu do hlavy a nazdar. Jindy zase, kdyz delate, co delat mate, jste neohrozeny Rambo, ktery kosi cele pluky po stovkach a ticich a nejaka ta kulka, dve tri deset do tela ho vubec nevyvede z miry. Jakmile se ale zastavite, bac ho, prastite se do hlavy o tak blbou hru, ze to ani neni mozne. A ta umela inteligence spolubojovniku! Ona tam vlastne zadna neni, protoze se neustale vam hrnou do palby a zasekavaji se o cokoli a klidne vas nechaji se patlat nekde v zadu, vubec se o vas jako partaka do boje nestaraji. Atd. atd., to vsechno v recenzi je, a ja s ni souhlasim. Recenze tu totiz neni od toho, aby natesenym fanouskum rekla, bezte si to ihned koupit, je to nejlepsi hra na svete. Recenze je tu od toho, aby zhodnotila hru, se vsemi klady i zapory. A Black Ops jich ma v singleplayeru hodne (zaporu)...
-
hodnoceni predeslych dilu NFS se lisily mezisebou a ne malo treba propad Undercover.Stejne tak byly i hodnoceni u FIFY nebo NHL v pripadech kdyzneprinesly nic noveho krome soupisek.
Takze proc by to tak nemelo byt i u CoD ? Jeden dil bude mit vysoke hodnoceni protoze za to zkratka stal tento nikoliv protoze to neni nic vic nez jen kopie CoD od IW. ? -
I recenze je pouze další subjektivní názor nic víc. Když se jim víc libil MoH tak ať. CoD je shit a obávám se že i u CoD 15 se nic nezmění protože vždy se najde několik milionů lidí kteří si to koupí. A to znamená že autoři nebudou mít důvod u vývoje té hry přemýšlet. MP se od 4 dílu nijak zásadně nezměnil a jediné co se mění v SP části je délka a čim dál víc tupější náplň hry. Ta hra by klidně mohla být delší, mohla by mít lepší grafiku, děj, efekty a celkově by mohla vypadat lépe. Za 2 roky vývoje by to v pohodě stihli ale to by je stálo peníze a to oni nechtějí proč taky když jim to pořád někdo bude kupovat. Je neuvěřitelné že i přes rok od roku upadající kvalitu se jim zvedají zisky tohle už je fakt na blázinec.
-
Jenže zrovna v případě Need for Speed je nový díl odlišný od toho posledního, v případě nové FIFY jde o malou (PC) revoluci. V případě Black Ops? Nikdo netvrdí, že nové Speedy nebo FIFA by měly dostat taky tolik, kolik dostaly. Jde o to, že jedni nadávají, jak jsou česká média zlomyslně kritická, a šmahem dodávají, že u některých her nejsou kritická vůbec. Takže jak? Když nejsem fanboy a dám to najevo tím, že nevyvrcholím z Black Ops, mám automaticky počítat s vlnou odporu fanboyů? Zřejmě ano. Pak ale nikdo nikomu nebrání v tom psát recenze po svém. A třeba je i publikovat. Jenže my nečteme recenze od Fanboye XY, ale Maritna Bacha. S tím se holt musí každý fanboy smířit. Call of Duty není modla, je to hra, která se někomu líbí, někomu ne. Jako holky...
-
Nevidim v tom problem. Od Need for Speed taky necekam, ze budu v dalsim dile jezdit na kole, ale v poradne naslapanych karach. FIFA taky bude stale porad o fotbale, dalsim kopani micu, apod. V tomhle nevidim problem.
Me vadi, ze ty rcene nevypovidaji o kvalitach hry. -
Amen:o)
-
Teda zrovna Swat 4 bylo pěkný béčko. Simulace speciálních jednotek, který nesmějí nikoho zastřelit i když jim míří do xichtu brokovnicí. K tomu zoufale tupá Ai a hrozný modely postav swat (špatný proporce z nich dělají opice). Tomu zrovna realistická simulace neříkám. Ale aspon to byl nějakej pokus o něco jinýho, je škoda, že se už moc skutečně taktických her jako Rogue Spear nedělají. Nezbejvá než hrát akrádovky stylu COD. Jinak proti COD nic nemám, jen bych rád měl na výběr i náročnější hry.
-
Jo, přesně tohle mě nepřestává fascinovat. Když dá člověk velký hře osm a víc, tak je zaplacenej, když dá pět-šest, tak je zaujatej (a určitě ji vůbec nehrál, hanba!), a když dá sedm, tak se bojácně schovává za pokřivenou hodnotící stupnici. Nevděčná práce, tahleta herní kritika.. *4*
-
Nepochybne se uz ted tesis na CoD 8 kde bude jeste vice vybuchu jeste vice mrtvych.
-
Ne, my bysme makali tvrdě od rána až do večera na každém novém dílu s vědomím, že děláme hry, které vydělají tuny peněz, ale nesjou devítkové nebo osmičkové. Že se něčeho prodá kvazilion neznamená a nikdy neznamenalo, že to automaticky musí dostat 9/10.
-
+1 :)