Novější Starší

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pokud jde o recenzi, tak jí není co vytknout.... Jen hodnocení bych ubral o jeden až dva body. Nebudu to srovnávat s BF3 jak je dnes moderní, ale se staršími díly. MW3 je téměř identický jako MW2 a v multiplayeru stejně zalagovaný jako BO na začátku. Zběsilý systém kdy prostě všechno bouchá lítá řve bez jakéhokoliv smyslu mě prostě nesedí a chvílema mám dojem že BO bylo lepší.... Nemůžu si pomoct... BO mě prostě z nových COD (od 6 vejš) bavilo nejvíce. 1, 2 a tak trochu 4 zůstávají nepřekonány... a asi nikdy nebudou..... RIP COD
    • Taky nechápu, že všichni nadávají na Treyarch, když jejich CoD se kvalitou rozhodně vyrovnají těm od Infinity Ward. Ono taky co bysme chtěli za dva roky práce. Problém je, že oni tu hru prodávají za litr a bude mít lepší prodejnost za stejnou cenu jak hry na, kterých se maká třeba pět let. Jo kdyby se MW3 prodávalo za čtyři kila, tak si i tu sedmičku zaslouží, ale takhle?
      • jindra.veliky
        black ops byl sranec *4*
        • stejně jako MW2
    • Jazz
      Já jsem v BO žádny lagy neměl, za to tady a v MW2...
      • Já jen trochu na začátku, než vydaly několik patchů, ale tady toho bylo mraky a MW2 jsem byl rád že jsem se vůbec někam připojil....
    • hm, ze sem jeste zadny lagy nezazil...a rekl bych ze MW3 je vrchol serie, prevzalo to hodne veci se starsich dilu (proc menit neco co funguje) ale taky je tam hodne novych veci co v predchozich dilech nebyly a hlavne hodne z nich je upraveno podle prani hracu coz je velky plus pro komunitu....
  • Whoossain
    Myslím, že recenze plně odpovídá "kvalitě" výsledného produktu. Já osobně bych ještě jeden bod na stupnici hodnocení ubral, protože MP mě u CoD nezajímá od doby nástupu IWnet a přeměny online hry na čistou run'n'gun zběsilost, která se takřka nedá hrát (casual players prominou). Ale to je čistě jen můj problém, že mi není 15 a nepřijde mi takový styl hry "cool". Autor recenze správně upozorňuje téměř na všechny do očí bijící chyby a nedostatky, které jsem při hraní SP objevil i já. Ano, neustále se opakující skiny nepřátel nebo mrtvých civilistů (v Londýně u policejního zátarasu stáli vedle sebe hned 3 stejní borci - asi trojčata), až okaté spouštění a vypínání skriptů, dýchavičný, přestárlý engine, který snad, pokud se nepletu, v původní verzi poháněl už Quake 3, statické objekty v lokacích, které by dle vší logiky statické být neměly (dnes je už trochu archaické zaseknout se o postavenou ceduli "pozor, kluzká podlaha", kterou se mi ani po několika pokusech odpálit ji granátem, nepodařilo povalit) a navrch ta recyklace! Autor ji zmiňuje, ale nezabíhá do dostatečných podrobností. Já bych mohl odpřísáhnout, že na několika místech v kampani jsem narazil například na celé přeskinované budovy, které byly použity už v MW, o MW2 ani nemluvě. U některých se autoři ani s nějaký brutálním přeskinováním nepárali a plácli je do lokace témeř takové, jaké byly použity už dříve. To všechno + velmi krátká hrací doba kampaně a spusta dalších drobnějších nedostatků skutečně neumožňuje hru hodnotit lépe. Osobně nechápu, jak se může na jiných webech hodnocení pohybovat okolo 90%.
    • pises tady stejny nesmysly jako jsou v recenzi tak proc kopirujes znova? :D a podle toho co pises ti asi tech 15 let je, kdyz srovnavas vekovou hranici spolu s hrami.....zajimavej zpusob.
      • GlaDOS
        nesmysly? o těchto věcech mluví spousta hráčů. nekončící fronta nepřátel, dokud nepřejdeš pomyslnou čáru. šílená recyklace objektů a animací z předchozích dílů. krátká hratelnost. lineárnost,... když se na tom shodne velké množství hráčů a nepodplacená recenze, bude to nejspíš chyba hry a ne nás.
        • kratka hratelnost? ty ses dobrej dmnt, tohle je hra o multiplayeru...to se fanousci BF3 tak strasne boji konkurence, ze tady stale opakuji stejny srack* porad dokola? kdyz se ti to tak nelibi tak odsud tahni a bez si jezdir s autickama....MW3 je hra uplne o necem jinym
  • lol usa vs rusi a bojište new york to uz se skutečne neda vymyslet neco originalnejsiho nebo tohle fakt lide chteji? *8* *11*
    • ZvacA
      Tak jestli se navazuje v sérii MW na neuzavřené události, tak těžko se ve třetím pokračování znenadání bude hlavní konflikt odehrávat mezi Rumunskem a Francií. To samé i s bojištěm - jestliže se v předchozím díle pod atakem ruských armád ocitl východ USA, tak lze předpokládat, že se boje objevily i v New Yorku. Ovšem souhlasím s tím, že nápad na samotné provedení NY jako bojiště není rozhodně žádná výhra a navíc samotné provedení celého okolí i včetně maličkostí kontrastuje nelogicky s tím, co se stalo v MW2. Tam totiž po výbuchu hlavice došlo k působení elektromagnetického pole téměř na celé východní pobřeží, které se ponořilo do tmy a i když epicentrum výbuchu bylo nad Washingtonem a od New Yorku je to vzdušnou čarou něco přes 300 km, tak správně i přesto lze předpokládat, že by EMP mělo působit i na toto místo, zejména když na jihu dosáhlo až k Floridě ( jak bylo patrné z pohledu od vesmírné mezinárodní stanice, než šla do kytek ). NIcméně, když hráč prochází NY v MW3, tak nejen že tam ještě jsou v provozu samotné televize a různé obrazovky, ale ještě funguje osvětlení a k tomu tam lze neustále slyšet průjezd policejních nebo sanitních vozů s funkční sirénou - ještě, že tvůrci vložili scénář v NY za dne, jinak v noci bychom se mohli dočkat veselého světelného orchestru, což by bylo už úplně špatně... Takže jen takový fanouškovský postřeh, kdy si člověk všimne, že autoři sice zajímavě kombinují situace z přechozích dílů a znovu volají na scénu známé postavy, ale háží bobek na logiku událostí z minula.
    • Někteří bohužel jo, kdyby to lidé nekupovali tak by nemohli tuhle parodii stále dokola vydávat. Osobně si myslím že to to studio zvládne spachtit za pár (slovy dva) týdnů, prskne na obal další pořadové číslo, přetvoří pár pixelů, šoupnou tam pár skriptů a serie vaří dál další prachy. Na hráče se nehledí, jen na počet prodaných kopií. Ale to už je skoro všude, na spotřebitele se nehledí už skoro nikde, je jen nějaká ta občasná vyjímka.
      • USER47
        Ty vole ty máš fakt dost...
      • conflig
        ano za pár týdnů soundtrack napíšou přes víkend, skripty udělají ve volném čase a scénář napíšou během přestávky na oběd. Opravdu smekám pan odborník se ozval. Tady se ozval člověk co by si nezavázal ani tkaničky u bot
        • heh tady na diskusi games.cz se to ''odborniky'' jenom hemzi :D hlavne teda v MW3 sekci...
  • hehe, tenhle joke jsem projel za 4 hodinky...ale zase to byla poměrně sranda, i když dvojka byla lepší..;)
  • Bohužel, ve svetě vládne jistá protinálada vuči téhle serii, která se objevila někdy v období kdy se začala stávat skutečně známou. Býva to tak u většiny celebrit, hry zřejmně nejsou vyjimkou, a tak stejně jako pubertáci pomlouvají na facebooku rytmuse, hráči bez jakéhokoliv vlastního obejktivního nazoru pomlouvají na forech Call of duty. Souhlasím, hra je v mnohých mistech recyklovaná (ne že by to jiné hry nedělali, jen nejsou tak ostře kritizované), hratelnost stále stejná, grafika leč realistická také již několik let stejná, vlastně celá hra je stejná. A proto se k téhle serii vždy rád vracím, hraji jí již od prvního dílu a vždy mně krásně hřeje u srdce kdiž se mužu stát na par chvil válečním hrdinou. Jednu výtku hře ale nemužu prominout. Tímhle dílem snad serie Modern Warfare zkončila a je tedy nejlepší přiležitost začit od znova se zcela novím námětem a snad i engínem. Jinak se stane (jak sám autor článku naznačil) ze serie taková ordinace v ružové zahradě. Já bych se nebránil návratu zpět do období 2.sv války, po vzoru MW bombardovat stalingrad, nebo v britských spitfirech bránit londýn. *14*
    • Nejdřív se nauč česky a až potom kritizuj ty buzno *6*
      • Ses pochlapil :)
    • Hraci bez nazoru a vadi jim ze hra je recyklovana, neni to nahodou ten nazor? Nemaji nahodou tyhle "pomluvy" ktery jsou vlastne fakta nejaky racionalni duvod? Pokud hra nekoho bavi, vymlouvat mu to nebudu, ale muze byt 100x fanboy ale to ze je to cod 4 poctvrte nezmeni. Spis mi bez nazoru prijde ten kdo vyzdvihuje jednu hru a hatuje druhou (mw vs bf) pritom obe maji svoje klady a obe maji svoje nedostatky.
      • j presne tak. Jinak na oficialnim forum MW3 sem cetl zvesti o novem enginu. Zatim ne oficialni, ale da se to ocekavat, protoze MW3 na me pusobilo jako ukonceni serie. Aspon s novym enginem zavrou huby vsem haterum....jestli ho stihnou udelat za rok a bude fakt kvalitni sem zvedavej co budou rikat....stejna kritika kterou uz maji naucenou nazpamet?
  • remm
    takze mna zaujal hlavne MP a recenzia je v tomto smere zamerana dost proti CoD. take iste chyby ma aj Battlefield 3 a skoro kazda MP fps hra.
    1. technicke chyby (BF3 prestal pracovat, server padol, alebo prihlasim sa na server a joine ma do kampane atd at
    2. matchmaking (BF3 ho tiez neobsahuje) ked ako ja 40, stretavam hracov do lvl10
    3. respawn a smrt. to iste je aj v BF3, spawnem ze idem branit a do 1s som mrtvy bo nepriatel kempi 1m za mnou :)
    4. cheaty (staci si pozriet battlelog, hrac 16m bodov a odhrane 1h, alebo 3K kilov za 5 minut atd :D)
    5. bugy atd

skor ako zacnete minuskovat, som chcel povedat ze v recenzii o MP su spomenute take odseky, s ktorymi ma problem skoro kazda hra pri uvedeni (samozrejme aj BF3) a celkovo mi prijde recenzia dost neobjektivna (hlavne mp cast, single je kapitola sama o sebe, lebo dneska je kazda fps naskriptovana)

EDIT: u mna osobne je 7/10 dost vysoke cislo, nato ako to odflakli :(
    • Nemas mozek doopravdy, nebo to jen delas? Ten matchmaking o kterym pises, je typ matchmakingu u her typu LoL, HoN, atd., ne u FPS, kryste pane. To snad neni pravda tohle, to jsem jeste nezazil takovyho blba
      • remm
        tak potom ani autor nema mozog, lebo to je iba reakcia nato co napisal on. mozno si ma zle pochopil, ale prave preto spominam matchmaking ze ten v fps hrach sa skoro vobec nevyskytuje, cize ak autor tejto recenzie spomenie ze v CoD je zapor, ze ta hadze proti high levelom, tak som mu len napisal ze to iste je skoro v kazdej fps (cize aj v ospevovanom BF3)

skus si precitat pozornejsie recenziu a uvidis sam :) a mozok urcite mam, ale genius nie som.

EDIT: matchmaking jednym z vyrazov tohto slova, je spajanie ludi v hrach podla nejakeho mechanizmu (level, rank, tier, rating, cas, vyhry, nejaky skill ukazovatel atd....). kludne to mozu byt aj akcne hry, strategie, rpg a i. (World of Tanks, Left 4 Dead 2, SC2 atd...)
        • Jazz
          No, ale abys věděl ty chytráčku, v BF3 žádnej matchmaking není... Jo, jen ten dementní quickmatch, kterej tě hodí na server s nejlepším pingem, ale není to matchmaking.
          • remm
            a prosim ta, ukaz, resp napis mi vetu, kde ja pisem ze BF3 ma matchmaking :) ja som si precital recenziu a autor oznacil za zapor v cod ze lowky hraju s high levelmi. tak som napisal ze tzv. matchmaking nie je ani v bf3 a nikto to v recenzii na bf3 nespomenie ako kritiku. ja viem ze MW3 je odpad, ale treba byt objektivny

PS: samozrejme ze mas odomna plus, lebo co pises je pravda
    • nvm ale spis mi pripada ze mas warez protoze se v bf3 vzdy pripojim kam chci a s cheaterem jsem se zatim nepotkal (mozna mam stesti), hraju to od prvniho dne vydani bez padu. a camperi jsou v kazdy mp hre a vyssi level protihracu i nevadi, aspon se muzu radovat pri killech..
      no flame. jen je to opravdu divny ze by se ti spustila kampan z mp, apod..
      • remm
        mozem ta ubezpecit ze mam originalku, tie body co som napisal su pre kazdu fps hru co vyjde a je zamerana na mp, proste ziadna hra nie je bezchybna pri launchi. CoD je v srackach a len recykluje, len ma kus zamrzelo ze v recenzii su vypichnute veci, scim ma problem kazda jedna MP hra. co sa tyka technickych problemov, staci si pozriet forum a zistis ze je este kus roboty aby sa to poladilo. a ohladom cheaterov je plno youtube videi ako si ludia bugovali ranky, body, killy atd, ved "najlepsi" assault ma 16M bodov za cca 3,5h a dal 85 killov :D
        v prvom rade moj prvy koment nesmeroval k urazke BF, len som napisal presne moje pocity ked som prvy krat spustal multiplayer u BF3. CoD stagnuje, BF je hlavne o evolucii (nie o revolucii)
    • Jazz
      Překvapivě hacklej server, že ?
      Co si o tom něco nejdřív přečíst než psát kraviny...
      • remm
        vies nie som fanatik ani do CoD ani BF. som clovek ktory chce kvalitny produkt, ktory ma posluzit mne (cize od hry ocakavam hlavne zabavu a utek z prace), v roku 2007 som hraval MW1 bo to bol narez, MW2 som tiez kupoval ale v podstate to iste, cize sklamanie, MW3 je to iste cize nema zmysel kupovat. v BF mam BC2 = spokojnost, teraz mam BF3 zatial spokojny aj ked je nanom este vela prace (mam nahratych 80h cize ver, viem o com rozpravam, ved koli tomu som bral dovolenku).
        co sa tyka hackov, viem ze stacilo si prenajat od EA server a tam si sa naspeedil kolko si chcel. a urcite viem, ze vela ludi nie je bannutych, lebo poznam ludi co si doprali ranky "zadarmo". alebo 3 ludia sa dohodli a sli sa expit navzajom (1vs2, jeden ta zabije (ma 100bodov, partak ta ressne (on ma 100bodov) a opakuje sa to, potom sa prestriedate aby kazdy v pohode naexpil :)
        mne osobne je to fuk, len nie je prijemne, ked chces byt top 1 a v rebricku a na battlelogu je nejaky typek ktory ma 16m bodov (assault) a odohrate 3h a 80 killov.
        • Keď si fanboy CoD tak nepíš o BF3. Ja tiež nepíšem o MW3, že je to sračka, čo si aj myslím, aj keď som na CoD vyrastal. A porovnávať CoD a BF je taktiež bieda. BF3 je podla slov DICE ich "megaprojekt" a s chybami treba rátať čo povedali aj DICE. MW3 nie je žiadny velký projekt. A nechápem čo sa s tým tak dlho drbklai než to vydali, to mohli mať za mesiac xD
          • remm
            neviem odkial si vyhrabal ze som fanboy CoD. mozno tak v roku 2007/8, momentalne posledne 2 roky hram mp iba bf. hm skus si este raz precitat co pisem :)
            v mojom prvom komente len poukazujem nato, ze tych par odsekov co napisal autor recenzie sa tykaju kazdej fps hry pri launchi (bugy, spawny...) a BF3 spominam zamerne, bo aj samotni autori sa netaja tym, ze to ma(l) byt killer CoD.

PS: kazda hra od DICE je megaprojekt, a co sa mna tyka, vacsi skok bol z BF2142 na BF BC2 ako z BF BC2 na BF3 :)
      • V BF3 jsem i ja uz narazil na cheatery ktere pak server vykopaval. A to bylo uz ctvrty den po vydani
        • remm
          ano suhlasim, lenze server nedokaze vykopnut ludi, ktory si nahrabali ranky a odomkli vsetky zbrane atd. a potom sa dost tazko hralo ked v prvy den (o 6 rano) som mal proti sebe cloveka s lvl44 :)
      • ty voe delas si ze me srandu? ty si myslis, ze ten vas svatej BF3 nema zadny chyby nebo bugy nebo co? MW3 jich ma taky hodne nerikam opak, ale prijde my smesny jak kdokoliv kdo rekne jedinou vytku ke BF3 dostane hned kritiku...holt za pravdu se kazdej zlobi....
        • Jazz
          Ano a vy snad ne ?
          Jdi si zapnout to svoje božský CéOóDéčko a nemel blbosti..
          • jedinej kdo tady ocividne mele blbosti ses ty, takze bych se zpakoval :D fanousci MW3 se aspon ve vetsine pripadu nechovaji jak dmnti z rad BF3, kteri neustale jen hani konkurenci. Se ji tak bojite? asi jo jak tak ctu tuhle diskusi o 50 strankach kde ctu porad ty stejny veci dokola...
  • Další herní průjem, vaření z vody a recyklace starých herních principů. Hnus, styďte se! *12* *12* *12*
  • První COD který si netoužím zahrát.Tenhle styl hraní mě už dávno omrzel
  • Myslim, že hodnocení 7/10 je optimální a spravedlivé nejen k BF3 (osobně jsem čekal, že tu dají 8), ale i k jiným titulům a jiným recenzím. Nemohou přeci jinde něco poplivat a jinde to opomenout.
    Tuším, že i výrobce bude s tímto číslem spokojen.. prostě chtěl vydělat co nejvíce s minimem nákladů.. takže vezme co se prodává, co mají již udělané (grafika, zvuky, atd.), hodí tomu pokračující příběh a šup na pulty za plnou cenu.
    • ZvacA
      Na tom se nejspíše shodneme střízlivě všichni, včetně nás, kteří budou do CoD nějakým způsobem fušovat, že 7/10 je skutečně optimální zhodnocení současnýho stavu hry, od singleplayeru po multplayer, a pak už záleží na každým, jestli si čísla přidá/odebere podle vlastního vkusu a názoru na samotnou hru. Sám jsem zastáncem toho, že výsledné verdikty dnešních recenzí neříkají nic, ale i kdyby se polovina fanoušků CoD rozkrájela, i kdybych se rozkrájel sám a i kdyby se rozkrájela celá divize Activisionu, tak třetí pokračování MW by si nemělo dělat iluze na větší známku. Osobně mě hra, hlavně z hlediska singleplayeru přijde stále zajímavá, což dělá vlastní zájem o univerzum série Modern warfare ( přesto bych i tady měl výhrady k celkovému zakončení a zjednodušení celého příběhového konceptu ), ale celkově to už není titul, který by měl sbírat jedno ocenění za druhým, či vysoká hodnocení v recenzích a uznané tleskání kritiků. Avšak, nedomnívám se, že ho lze stejně tak okamžitě posílat do odpadu - je to svým způsobem stále dobrá a zábavná hra, i když to je samozřejmě subjektivní, nicméně už CoD nelze určitě považovat za aspiranta na hru roku, případně něco, po čem by se měl automaticky opičit zbytek trhu. Můžu řícit, že mě těší, nikoliv však ze zaujatosti, ale právě s jistého kladného vztahu k této značce, že se objevují negativní názory i u kritiků a recenzenti se nebojí vytáhnout i nižší a střízlivější hodnocení vůči tomuto titulu, páč se domnívám, a snad ne naivně, že to trochu vývojáře a ty kašpary v Activisionu nakopne k lepšímu přístupu.
  • Call of Duty? Who cares

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
Novější Starší