Přejít na výpis diskuzí
Capcom: „Je tu příliš mnoho nových Resident Evilů“
4.2.2013 | Aleš Smutný
44 příspěvků
-
No, a až si Capcom takhle hezky pokopal vlastní značku a ve svých PR prohlášeních se nezapomněl obout do hlasitých fandů původní hratelnosti (aneb cokoliv pro větší zisky), tak naráz po studené "wallet vote" sprše obrat o 180°, ano horor je to důležité, ano "duch" značky není o permanentní akci, ano, asi bychom měli přehodnotit přístup....
Na druhou stranu logický vývoj vyplývající ze situace. Osobně se domnívám o správnosti toho, že si Capcom prakticky vyzkoušel tyhle šachy s konceptem značky. Není třeba si hrát na generála a hlásat " já to říkal a já to vyvěštil a věděl jsem při oznámení " a podobný kydy, stačí že BH6 jako finální experiment se žánrem posledních dílů existuje a Capcom se tak může zaměřit dál. Přestože je vývojářská divize, které se Biohazard značce věnuje, sama v jádru mozaikou názorů na Resi problematiku, je dobře že si lidi v ní, jako právě Kawata (ačkoli jako producent stál za všemi posledními díly Resiho, včetně Operation Raccoon city), nebojí podle ohlasu uvědomit, jak to je. Jistě, Capcom, s nemalým vlivem korporace poboček všude po světě, zvlášť západu, je pořád firma, která chce jako celek prostě vydělávat a zkouší se přizpůsobovat podle toho, jak to dle jejich uvážení zrovna na herním place frčí, a tak má pořád tohle prohlášení podtext toho, že se snaží co nejvíce zapůsobit. ALE, poslední rok a něco se na trhu objevily tři hlavní odlišné koncepty Biohazard série a vítezně z toho vyšel právě BH Revelations, a i když se to může zdát jako PR žvást, už fakt, že vsadili na rozšiřování dílu, jakým je Revelations, byť není dokonalým zástupcem starých dílů, je dobrým signálem, že Capcom éru experimentů ukončí a pokusí se značku znovu zaměřit komplexně zpátky, už kvůli tomu, že se fiskálně se značkou ocitají tam, kde se ocitli před deseti lety. Uvidíme... -
To už tu človek nemôže mať ani len ľahko odlišný názor, aby ho hneď niekto neurážal a nenadával mu do trollov.
-
ešte niečo pán troll?
-
Už aby RE6 vyšel na komplu, hrál jsem PS3 demo, ale radši si počkám na PC verzi. Doufám že RE 6 bude dosahovat kvalit RE5, který považuji za snad ještě lepší než RE4. Nechápu co se komu líbí na těch prvních dílech, zhlédl jsem pár videí na You tube a vypadá to stejně nudně jako ZombieU. Jakasí otřesná kamera, furt jen samí zombíci, žádná akce, mno prostě dost nuda.
-
Nemesis byl taky fajn *5*
-
jinakk?
-
moje slova,remake na game cube je nejlepsi dil a koupil bych si ho zase
http://www.youtube.com/watch?v=VZH5IXwyKwc -
Nech spravia Resident Evil 7 štylom akym sa vyznačoval remake RE1 na Gamecube ...nech to k tomu hodia do modernej grafiky a úspech zaručený!
-
Pro mě pořádný horor, Resident Evil, skončil u dvojky :)
-
Hm...
RE4 byla příjemná změna, balancoval tak akorát na hraně akce/horor (můj názor).
To si ovšem někdo vyložil jako pobídku "čím víc akce, tím víc Adidas". Viz RE5 a RE6.
U RE6 je pro mne záležitost pikantní díky prohlášení, že kampaň za Leona bude mít nádech "klasické hratelnosti". Houby s mákem, ta kampaň byla sice subjektivně "pomalejší" než za Chrise nebo Jakea, ale jinak bylo munice víc než dost, strachu skoro nic a mozek se musel zapojit tak u kampaně za Adu Wong, ale za Leona nebyl důvod.
No, a až si Capcom takhle hezky pokopal vlastní značku a ve svých PR prohlášeních se nezapomněl obout do hlasitých fandů původní hratelnosti (aneb cokoliv pro větší zisky), tak naráz po studené "wallet vote" sprše obrat o 180°, ano horor je to důležité, ano "duch" značky není o permanentní akci, ano, asi bychom měli přehodnotit přístup....
K smíchu. Už chybí je reboot a Leon jako životem otrávený policista, který v podsvětí hnědočerného města nahání feťáky, jenž se po užití nové neznámé drogy (která je rozvážena v záhadných sáčcích s logem deštníku) mění v animální psychopaty, kteří dočasně necítí bolest ani emoce a vedeni nejnižšími zvířecími instinkty napadají kousáním a škrábáním vše živé v jejich okolí. Rating M, zbytečné sprosté nadávky jsou nutností. -
RE6 byla typicky průměrná záležitost. Sám jsem byl zvědav, jaká hra bude, tak jsem si ji předobjednal. Dohrál jsem ji kompletně a musím říct, že kromě první poloviny kampaně za Leona opravdu nebyl RE6 v ničem výjimečný. Pokud už chtěli experimentovat po pátém dílu, měli se zaměřit právě na Leonovu část hry a udělat celý titul v podobném duchu. Možná, že by spousta lidí tak nenadávalo. Kéž by sedmý díl vrátil sérii zpět ke kořenům... ale to je myslím pouze zbožné přání. Capcome - dej se dohromady !
-
Problematila piratstvi je specialita Zapadu. Japonske jadro to umi videt strizlive, zvlast kdyz jim to nevyjde podle planu. Stejne tak si ale nedelaji iluze, ac by samozrejme Capcom rad chtel, ze by PC verze mela radikalne neco na prodejich zmenit-to se jim s zadnym dilem nepodarilo, Biohazard dominuje predevsim v ziscich jako konzolova znacka uz od pocatku. PC verze prodeje mohou v ocich japonske vydavatelske casti Capcomu jen prekvapovat, a proto taky od nich neuslysis o piratstvi zadny kec
-
Já doufám že ano. A jde vidět že fanoušků kteří by raději návrat ke starším dílům je dost. Doufám že se to posledním dílem ukázalo, že nemusí mít strach zkusit udělat z RE zase survival horor a ne variace na CoD. Je dobře že tahle úlitba(RE6) mainstreamu pohořela.
-
Jaktoze za to nemuzou pirati? jo aha ono to na PC jeste nevyslo....
-
Pochybuji že se někdy RE vrátí k survival hororu. Což mě mrzí, ale na druhou stranu si nejsem jistý jak by dnešní hráči takovou hru přijali.
-
To je ten úžasný dnešní trend "zpřístupníme hru co největšímu počtu hráčů tím, že se bude víc podobat CoD, ať máme lepší prodeje". Toto jsem asi před dvěma lety slyšel osobně z úst jednoho člověka z EA Czech. Tehdy to bylo v souvislosti s Dragon Age II. Sice je to trochu zlomyslné, ale jsem neuvěřitelně rád, že tato strategie nefunguje. A doufám, že si to brzo herní společnosti také uvědomí a vydají se jiným směrem.
-
Licker už prostě dolickoval...
-
Resident Evil 6 je taková pomyslná facka pro hráče, kteří stále chtějí aby nějaká série prošla vývojem a neustále to obhajují. Ale neuvědomují si (nebo možná ani nechtějí) že vývoj automaticky neznamená přidání spousty akce. Vývoj by pro tuto vykastrovanou sérii byl naopak v tom, kdyby se autoři zaměřili na propojení atmosféry a všudypřítomného strachu.
Kdo říká že se musí jen střílet? Proč třeba neudělají zombies, které stačí zabít jednou dobře mířenou ranou do hlavy a nehodí hráče např. do prostřed města s jedním zásobníkem v pistoli, nožem a různým bordelem okolo. Chtěl bych zažít situaci, kdy mi každý vystřelený náboj bude chybět a nebudu vědět jestli jej nebudu potřebovat na nějakého bosse - a to je další kiks v této sérii, nad bossy už si nidko hlavu nijak moc neláme a jsou udělaný stylem "střílej do něj, dokud neukáže jebák a pak střílíte do toho jebáku" tohle už je fakt nudné a vyčpělé. Je zajímavé že tento styl měla i čtverka, ale přesto když si vzpomenu na toho velkýho chlápka s tím umělím okem, jak jsem mu mohl rozstřílet půlku těla a on pak používal úplně jiný styl boje, to byla aspoň novinka.
Šestka je průserová i příběhem. Jasně tahle série si nikdy nepotrpěla na nějak zvlášť promakaném scénáři, ale proboha ten Weskerův syn je vyložená křeč - za chvíli se ještě dozvíme že měl Wesker bratra, který měl poměr se svojí matkou a z toho vznikly další čtyři synové a jedna dcera... to už je jako nějaká telenovela.
Já jsem svého času byl opravdu velký fanoušek série, ale teď už se jen dívám jak se potácí z jednoho rohu ke druhému jako nějaký opilec. Japonci viděli prodejní čísla CoD a tak se jim rozsvítili očička, jenže na to si měli přijít s nějakou novou sérií a ne degenerovat tu stávající. Pokud si to uvědomí včas, tak je pořád naděje, pokud ne, tak dopadnou jako Square se svojí Final Fantasy... -
Já to prostě nechápu, proč dneska musí být všechno akční, kulervoucí. Mám dojem, že i z hororové hry se dá vytřískat maximu, aniž by to vedlo k akční hře, stačí kouknout na Dead Space, pro mě byl první díl super, než to pak podělali a to si myslím, že jednička byla i tak dost akční.
Myslím si, že by stačilo, kdyby si Capcom vytáhl hlavu z **** a popřemýšlel, proč si tolik lidí jejich značku oblíbilo.