Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • zdravím jaky je rozdíl mezi normalní full hrou a psn hrou když chci stáhnout na Ps store.Díky za odpověd
  • Tak mládenci, termín spuštění PSN nebude dčív než na konci měsíce *6*
    • Ja bych jen upresnil ze opravdu to ma byt az 31 ale v oficialnim vyjadreni je to rozepsany takhle plny provoz psn 31,(online hrani , placeni kartou,nakupovani v psn atd) ale online hrani jako jediny ma byt v provozu jiz tento tyden
  • jako me je fuk kdo za to muze ja platim sony a nezajima me ze se jim do toho nabourali hackeri to jsou jejich vymluvi co me predhazujou a co jako nezajem ja jim platim a oni se maj starat aby se takovy veci nestali a treba mesicni poplatek za DC je celej v prd..... a myslite si ze mi sony ten poplatek vrati NE a ta jejich odmena mesic zdarma toho jejich psn+ zase pokus jak s hraci vyjebat PROC? protoze jakmile vam ten mesic vyprsi uz nebudete clenem psn+ a vse co jste stahli v dobe kdy jste byl clenem vam prestane fungovat dokud clenstvi neobnovite takze ta jejci odmena a omluva je vlastne jen pujcka kterou po mesici musite vratit v tom pripade chci zpet veskere svoje poplatky za DC a penize budu jako oni ja jsem jim ty penize vlastne jen pujcil na mesic a ted je chci zpatky a pridavam se k zalobe
    • Poplatek za dc ti automatácky nevrati, ale prodlouzi ti predplaceny cas. Na zadost ti ho mozna vrati, kdyz s nimi rozvazes smlouvu z duvodu neposkytovani nasmlouvanych sluzeb. To co koupis na psn+ ti zustane i po ukonceni predplatneho psn+. Osobne se divim, ze to psn+ davaji zdarma nekomu, kdo ho v dobe hacku nemel, vzdyt o nej neprisel. To jsou ale vedlejsi veci, jako hlavni kompenzace budou dve komercni hry z peti moznych zdarma. To je luxusni kompenzace za vypadek bezplatne sluzby. To ze jsi kastvany neni duvod ani omluvou, aby sis vymyslel picoviny.
      • picoviny vymislis ty kdyz jsi clenem psn+ a muzes si zdarma stahnout nejakou minihru v ramci clenstvi psn+ tak ti funguje jen v dobe dokud jsi clenem jakmile nejsi tak nejde spustit a musis si ji koupit stejne jako kdyz clenem nejsi takze mesic zdarma v psn+ je vlastne naprosto k nicemu a za druhe psn je a neni zdarma ja kdyz jsem si kupoval konzoli mel jsem na moznost playstation a xbox a wii a jak se rozhodujes podle toho co je lepsi a ja se rozhodl pro ps proto ze na nem byl linux a online je zdarma kdyby to tam nebylo tak si playstation nekoupim takze se neohanej tim ze je psn zdarma to oni nabizi od zacatku jako nedilnou soucast playstationu takze jsi za ni zaplatil
        • Tobe chybi mozek. Ja nepisu o hrach stazenych zadarmo, ale o nakupu slevnenych hrer, ktere ti zustavaji funkcni i po ukonceni clenstvi. Jen na tech slevach lze ziskat nekolik set korun. Proto je lez, ze clenstvá v psn+ je k nácemu. PSN je sluzba zdarma, za kterou neplatis.
        • tak ja se taky pripojim : muzes jeste obnovit clenstvi psn+ a ty hry zase pojedou jinak vse co stahnes jako bonus za to ze si clenem po ukonceni clenstvi nefunguje a musis to redownloadnout coz znamena jit do psstore a zaplatit takze mesic clenstvi zdarma je k nicemu veci co jsou za penize a nespadaji do programu psn+ si muzes stahnout a zaplatit za ne tak jak tak a veci co spadaji do programu psn+ a jsou pro cleny zdarma ostatni za ne musi zaplatit ti po mesici pokud clenstvi neprodlouzis prestanou fungovat
  • asi blbej dotaz ale může mi někdo vysvětlit co je to DRM?
    • Digitalni sprava prav, v podstate nejaky typ ochrany software pred nelegalnim pouzivanim.
    • Cajk
      http://cs.wikipedia.org/wiki/Digital_rights_management
  • Cajk
    Heh každá hra už má dneska DRM, a teď bude mít na konzolích dvojitý DRM:) Počkej si na kill streak DRM v příštích letech x4, x5.. bůhví kde se to zastaví:).. Třeba to pak crackerům bude trvat i dýl než 2 dny:)
    • nejen ze te chapu, ale konzole jsou uplna kravina :)
      • a jeste ktomu jsem reagoval na uplne jiny prispevek, ale odpoved to prilozilo k tomudle, to zas nekdo dobre naprogramoval cms :)
  • No nevím, jak na to koukáte vy, ale já, když jsem se dozvěděl, že BC Rearmed 2 má DRM a to na konzolích!!!. čemuž jsem zprvu nemohl ani uvěřit, že by to byla pravda, uvážil jsem, že už jenom z principu bych si tu hru klidně bez jakýchkoli výčitek svědomí stáhnul na PC ilegálně. Doufám, že mě chápete dobře a správně. Pokud ne, mile rád to rozvedu.
    • Ja na to koukam tak, ze jsi prinejmensim hloupy necestny clovek, pravdepodobne zlodej nebo i neco horsiho. Zalezi na tve motivaci.
      • Nabízel jsem, že to v případě nepochopení rozvedu a tedy tak i činím, obzvláště pro Vás, pane eee.
        Smysl toho všeho spočívá v tom, že DRM je špatná, možná až kontraproduktivní taktika, jak předejít digitální zlodějně. Vidím to tedy tak, že pro to, aby vydavatel na vydané hře vydělal nějaký ten peníz, musí se nějak jistit, aby se hráčům čirou náhodou této lumpárny nezachtělo. Pokud budete vychovávat dítě, pane eee, budete volit taktiku spíše takovou, že dítě budete neustále trestat nebo se pokusíte nabídnout mu něco, co pro něho bude mít smysl aby dělal, co po něm chcete? Pro Vaše lepší pochopení Vám to předložím takto: Jako vydavatel her, budete chtít hráče trestat tím, že do své hry implementujete něco, co je spíše od koupi oné hry odradí a pokud tuto hru opravdu budou mít tito hráči zájem hrát, spíše zvolí onu cestu méně oblíbenou, avšak v takových situacích spíše výhodnou? A nebo zkusíte jinou možnost. Hra, jako taková může sama o sobě bez jakékoli DRD být. A co je zajímavější, ona se bez této ochrany může i skvěle prodávat. Je přeci lepší, když už to tak musí být, nabídnout těmto hráčům něco lepšího, než trest. Nabídněme jim tedy kvalitnější obsah hry samotné, hru bez bugů a nebo jim nabídněme něco navíc, třeba zajímavý bonusový herní obsah, na který při hraní nelegální verze hry nedosáhnou. Je mnoho způsobů, jak hráče přimět, aby si hru spíše koupili, něž stáhli.
        Nebudu Vám zde, pane eee, vnucovat přesvědčení o tom, jestli jsem dobrý, či špatný člověk, protože vy jste mě už zaškatulkoval a dal jste mi cejch zloděje bez toho, aniž jste rozumně pochopil, co jsem měl na mysli. Ovšem pochopte, že když si koupíte hru, budete mít zájem hrát ji alespoň tak dlouho, co budete živ, pokud na to i ve stáří budete mít chuť. DRM je klasický příklad omezení, který Vám hru prostě nedovlí hrát, když zrovna chcete, viz. právě probíhající výpadek PSN. Co si myslíte, že to pro Vaše hráče bude znamenat? Myslíte si, že Vám za to laskavě poděkují? Čekal byste to od nich? Nechám Vás přemýšlet.
        • Nic z toho co jsi napsal nemeni nic na tom, co jsem o tobe napsal. Akorat mohu upresnit, ze jsi hloupy a arogantni. Nasilim se snazis nejake firme vnutit svou predstavu jak by se mela chovat. A to je hloupy a zly pristup. Spravny pístup v trzni ekonomice je preferovat konkurenci, ktera se chova jak ti vyhovuje, nikoli se dopoustet nasilneho ilegalniho jednani vuci tomu, kdo se chova jinak.
          • Pane eee, já začínám pochybovat o tom, že moje příspěvky čtete celé. Pak je tu ta možnost, že je čtete celé, ale nedáváte u toho absolutně žádný pozor. Jak jinak si mám vysvětlit to, že mě stále obviňujete z nabádání k pirátství? Už několikrát jsem vám zde vysvětloval, že to není můj záměr a celou situaci jsem nepopisoval ze svého pohledu, ale z pohledu hráče, který může sloužit jen jako příklad. Mrzí mě, že jste nic nepochopil. Nemrzí mě to ale kvůli sobě, spíš mě to mrzí kvůli Vám samotnému. Celá naše diskuze se zvrtla ke slepému urážení z vaší strany směrem ke mě. Teď mi je jasné, že Vy o rozumnou diskuzi nestojíte. jde Vám jen o to prosadit si svou a to i za cenu neopodstatněného útočení. Jevíte se mi rozčilený a já nemám v úmyslu přivést Vás prostřednictvím této diskuze k možným zdravotní potížím. Navíc v takovém případě nemá žádná diskuze smysl. Proto tuto diskuzi s Vámi ukončuji a radím Vám, abyste si ji celou znovu pročetl. Pak možná příjdete na to, jak jsem to všechno myslel.
            Přeji Vám hezký zbytek dne. *3*
          • Nevím, proč se mi stále snažíte vsugerovat myšlenku, že toto zvěrstvo obhajuji. Můj první příspěvek se tuto problematiku snažil rozebrat z pohledu zcela běžného hráče, který po koupi takové hry může cítit hořkost nad tím, že je jeho užívání hry omezeno. Nevím, jak s Vámi jednat dál pane eee, tudíž Vám to napíši polopatě.
            BC Rearmed 2 nemám a nikdy si jej ani pořizovat nehodlám. Jediné, o co mi jde a to je i to, co stále nechcete pochopit, je logika. Ano, logika. Stále mi zde argumentujete tím a oním a opravdu máte pravdu. Ale řekněte mi, co těm hráčům, kteří si hru hodlají koupit a jsou ochotni za ni tedy zaplatit, zbývá? Samozřejmě si onu hru nekoupit a ani nijak jinak neschánět. Představe si situaci, kdy si pan X jde koupit auto. Nalezne jedno, které se mu zalíbí. On toto auto chce čtyřdvéřové, ale k jeho smůle je pouze dvoudvéřové. Tato skutečnost našeho pana X donutí si toto auto nekupovat a podívat se po jiném. Ani ve snu by ho ale nenapadlo si jej prostě vzít jen proto, že sice nesplňuje jeho požadavky, ale on ho moc chce. Doufám, že tomu ještě stále rozumíte pane eee. Představte si ale jinou situaci. Je zde pan Z. Pan Z si chce koupit hru o kterou velmi stojí. Zjistí ale, že kvůli DRM bude při jejím užívání omezen. Jak? Může se stát, že mu třeba na měsíc přestane fungovat internet. V tento měsíc si pak pan Z hru nezahraje, pokud její DRM bude vyžadovat neustálé připojení k internetu. Pan Z má tedy možnost si hru nekupovat. Logické. Jenže nezapomínejte pane eee, že se nyní pohybujeme na poli informačních technologií. Je to ta stejná situace jako s tím autem, až na to, že software je opravdu lehce přístupný a to jakkoli. Znovu tedy opakuji, že se nijak tuto činnost nesnažím obhajovat. Tedy pokračujeme dále. Protože pan Z o tuto hru opravdu moc stojí, ale v cestě mu stojí tato omezující ochara, rozhodne se tedy tu hru pořídit nelegálně třeba tak, že si ji stáhne. Nastává zde otázka, Proč? Inu proto, že fyzicky i fakticky může. Podle práva je ta situace s autem i hrou stejná. Pokud to nechci, kupovat si to nemusím a nejsem oprávněn si to pořizovat jinak, než legální cestou. V případě toho auta zde končíme. V případě té hry, nikoli. Víte tedy proč pane eee? Inu protože stáhnutí hry je fyzicky i fakticky možná věc, stejně jako krádež auta. Krádež auta vyžaduje větší námahu, kdežto stáhnutí hry jen pár kliků myší. Podle práva to je zakázáno, ale jak jsem psal, fyzicky i fakticky to skutečně jde a jde to snáze, než krádež auta. Hraje zde roli i ten faktor, že na krádež auta se člověk musí složitě připravovat a pro to auto si jde s vědomín, že jde páchat zločin. Ale stáhnutí hry je tak rychlé a jednoducé, že pokud nejste sám přesvětčen o tom, že je to špatné, tak to uděláte i v případě, že jinak byste za tu hru zaplatil. No a proč to? Protože DRM. Opravdu nemám zájem kohokoli přesvědčovat o tom, že jeho obchodní strategie je špatná. Jak píšete, obchodník má právo určit si pravidla, podle kterých bude své zboží prodávat. To, co se Vám snažím vysvětlit je, že takovou strategií, jakou je DRM, si pod sebou vydavatelé akorát řežou větev a i ti, kteří by si hru rádi a ochotně koupili, si ji kvůli tomuto omezení spíše stáhnou.
            Znovu ale opakuji pane eee, že nejsem zastáncem stahování softwaru. Snažím se Vám vysvětlit onen princip a logiku, kdy si prostě vydavatelé jistou měrou škodí sami. Doufám, že nyní mě už chápete pane eee.
            • Tohle je peknej bullshit. Houby vis, jestli drm prodeje zvysuje nebo snizuje. Mozna jednoho cloveka odradi, ale dva dalsi ke koupi primeje. Mozna jen diky drm se dari schrastit tolik financi, aby ta hra mohla vubec vzniknout. Mozna ma drm pro vydavatele prinos, mozna nikoli, tobe je po tom houby, o tomhle rozhoduje ten, kdo to finacuje a kdo za to nese zodpovednost. Na tobe pouze zvazit prinos pro sebe a produkt bud prijmout nebo odmitnout. Nic o tom nevis, zadne riziko neneses a presto jsi natolik arogantni, ze tu za drm nabadas k piratstvi z PRINCIPU a BEZ VYCITEK SVEDOMI. Bullshit.
          • Ono ale "ilegální" verze a skupiny jsou přeci doslova dokonalou verzí volné ruky trhu. A konkurence. Konkurují vydavatelům a jejich obchodním modelům a službám. Kdepak by byly mp3 a třeba rozvoj jako PC bez pirátství? V pytli. Nejsem žádný fanatický obhájce pirátství (které ani není trestný čin, pokud tím nemyslíme piráství jako přepadání lodí), ani crackerů a podobných existencí. Bohužel právě často jejich metody jsou jedinou možností, jak může mít zákazník alternativu či nějakou možnost jak vyjádřit odpor proti monopolu a chování spolčností jako je SONY a jí podobné
            • A vyjadrit odpor proti chovani spolecnosti jako je sony je velmi jednoduche, proste si nebudes kupovat jeji produkty. Pokud se nebude libit nikomu, okamzite zkrachuje. Pokud nekterym lidem jeji chovani nevadi nebo dokonce vyhovuje, tak ti ji budou za jeji produkty a sluzby financovat a nikdo nema pravo je za to pískozovat.
            • Ne, nejsou. I trzni prostredi je rizeno nejakymi pravidly. Neplet si trzni ekonomiku s anarchii. Mp3 by na tok bez piratstvi bylo dobre. Piratstvi naopak funguje jako brzda, vydavatele se kvulá nemu boji a brani digitalni distribuci, prave kvuli nemu zavadi ruzne formy drm.
          • Ano, s Vaším příspěvkem souhlasím, až tedy na tu část, kde mě znovu nesmyslně urážíte.
            Shledávám ve Vás velmi konfliktní a hádavou osobnost pane eee.
            Pirátství se mi hnusí pravděpodobně stjně tak, jako Vám a proto to tedy zkusím ještě jinou cestou.
            Herní vydavatel je vlastně takový obyčejný byznysman, jehož prioritou je vydělávat peníze. Tohoto vydavatele nezajímá ani tak, jak ona hra vypadá spíš než to, koliv je potenciálně schopna vydělat. K tomu ovšem nesedí právě ona taktika s DRM. Ihned se dozvíte proč.
            DRM slouží k tomu, aby zamezila šíření daného softwaru k jiným spotřebitelům, kteří si onen software ovšem nezakopili legálně. Je to logické, protože vydavatel, stejně tak i já nebo Vy, pokud bysme jím byly; se snaží chránit svoje vlastnictví a zároveň tím tak zamezit ztrátám. Ovšem co je u DRM nelogické je to, že působí jako takové nutné zlo, které má ovšem každý spotřebitel možnost a svobodnou volbu podstoupit, či nikoli. Ovšem uvědomme si pane eee, že nyní na onu problematiku nekoukáme z našeho hráčského pohledu, ale z pohledu již zmiňovaného vydavatele. Tito lidé se rozhodují na základě vzorců a tabulek a proto mnohdy zapomínají na obyčejný selský rozum. A tedy proto, že byznysman je vlastně takový obyčejný obchodník a protože každý obyčejný obchodník se řídí neměnným a vskutku pravdivým heslem: "Náš zákazník, náš pán!", je proto nelogické házet zákazníkovi, tedy hráči klacky, možná snad až větve pod jeho vlastní nohy a chtít tak po něm, aby si náš výrobek koupil a tím pádem nám za něj zaplatil. Ovšem, je tu ta otřepaná fráze s tím, že když někdo toto podstoupit nechce, nemusí si hru kupovat. Já se Vás ale ptám takto pane eee: Pokud byste byl Vy tím obchodníkem, jakou strategii byste byl ochoten zvolit za předpokladu, že byste do svých propočtů zapojil i selský rozum?
            • Snazis se vysvetlit, proc se ti drm nelibi. Ale to je zbytecne. At se ti nelibi z jakehokoli duvodu, neopravnuje te to k ilegalnimu nasili vuci dotycne firme, za ucelem prinutit ji k chovani, ktere ti osobne vyhovuje vic. Takove chovani je hloupe, zle a arogantni, stejne jako lide, kteri ho obhajuji, vcetne tebe. Nikdy se nikdo nezalibi vsem. Jak by to dopadlo, kdyby nespokouenci vzdycky brali zakon do svych rukou a snazili se nasilne dotycneho potrestat. Tento postoj je arogantni (vychazi z myslenky, ja vim vsechno nejlip a kdo s tim nesouhlasi a chova se jinak, zaslouzi si, abych ho potrestal i za cenu poruseni zakonu) a nebetycne hloupy. Neurazim te, uvadim jaky podle me jsi podle toho, co tu tvrdis. Je to vydavatel, ktery investoval desitky milionu $ do vyvoje hry a je to on kdo nese nasledky pripadneho neuspechu, proto je to on, kdo ma jediny pravo rozhodovat o modelu prodeje. A ty ho za to nemuzes trestat a porusovat zakon. Pokud se ti jeho produkt nelibi, proste ho ignoruj.
        • ja to resim tak ze si kupuju jen hry od firem kde sem se nespalil. Spalil sem se u vsech her windows live. Takoveto byt uz ta podpora pro cz asi je uz si nekoupim at si na...rou. Abych dal za hru 50euro a pak mohl hrat jen singla pac cz neni v MP podporovane a me uz samozrejme nesel ucet preregistrovat tak na to jim kaslu. Dalsi docela nechutna vec je v settlerech 7 neustale pripojeni na inet a kdyz vam spadne tak se hra zastavi napise to ze neni inet a hru vam doporuci ulozit sice uz to myslim tedka nekdy vp oslednim patchi davali pryc ale i tak je to proste ulet. Kdeztoa treba zaklinac 2 pry drm nebude mit zadne a jlikoz se mi tento pristup libi mam uz predobjednano a dokonce sberatelskou...
          • Presne tak. Windows live hry rovnez odmitam kupovat. V zaklinacovi drm bude s vyjimkou verze sirene pres gog.
  • Ryba9
    Ale už by to kurňa mohli nahodit... *7*
    • houno.
    • me povidej,dal bych oval nebo le mans v GT5,aspon s jednim clovekem :-)
      • Ryba9
        I kdyby to bylo chcíplý rok tak je PS3 furt lepčí než eksboks srí sixty *1*
        • Cajk
          obojí je to ptákovina s hardwarem z roku 2006:))
  • Z článku to sice není patrné, ale předpokládám, že je firma Capcom a jí podobné na PSN závislá. Je to ale jejich boj, když už si vybrali jedinou platformu, ať pak nebrečí, že nefunguje, protože nic nefunguje věčně. Pokud by vyvíjeli i pro PC, Linux, MacOS, ... měli by dostatečnou rezervu finančních zdrojů.
    Být Sony, tak kašlu na odškodnění, ty prachy vrazit do zabezpečení a zlepšení služeb.
    Být Capcomem, tak se okamžitě poohlídnu po jiných platformách a nefňukám tady jako malá holka
    • LOL. PC, mac os a uz vubec ne linux nejsou zadne financni zdroje. Capcom neni ps3 only, ma hry pro vsechny platformy. treba resident evil, ale ps 3 pro nej predstavuje zhruba 40 % prijmu, pokud nejde o nintendo kompatibilná titul. A takovy vypadek financi zaboli kazdou firmu.
      • Souhlas. Na PC by toho utržily velice málo.. i možná ještě míň..
  • "Jako spotřebitel také hraji na PS3 a to teď nejde." - tohle platí doufám pouze pro MP, protože jinak by to značilo, že PS3 obsahuje DRM...
  • Když Soni měla zastaralou ochranu PSN serverů a neměli firewall, tak se nemůže nikdo z PS3 fanbojů divit.
    • Nebyly prachy, se nediv. Podívej se na původní "fat" verzi PS3, jak zhubla. Nebylo na žrádlo*1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit