Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
Mate taky pocit ze se nam z nejakho duvodu snazi namluvit ze kdyz hra vyjde s DRM tak se nebude piratit?
Trochu mi to pripomina tu logiku s nepreskocitelnejma trailerama a protipiratskym videem (auto byste neobkresili, televizi byste neobkreslili...) na original DVD nosicich. -
-
http://www.youtube.com/watch?v=ALZZx1xmAzg
:D:D:D:D
-
-
Ono kolik je v ty statistice treba deti, ktery na to hold nemaj a rodice by jim tohle proste nekoupili. Vim, nemaj to hrat ale co nadelaj.
-
-
Myslim, ze ked maju pocitac na to, aby to spustili a ten im rodicia kupili, nevidim dovod preco by im nedali prachy na jednu hru, v nemecku, anglicku atd. sa stare veci vyhadzuju, kamos co tam pracuje, takto nasiel 3 plazmy a ps1 a 2 s hrami a ine spotrebice po ceste do prace polozene pri odpadkovych kosoch.
-
-
ale tady si v česku ty koko.
-
-
No ty si borec, myslim ze ja v Cechach nie som a za druhe, rodic co ti kupi drahy pocitac a ty nebudes sebec a cely rok budes posluchat a nic ine nechciet, tak ti to rodic kupi, mozno neskor, asi az v zlave, ale kupi a s tym uz dnes, kde si 90% ludi berie darceky na splatky nie je problem, ale to by vacsina deciek nemphlo byt chamtivych a chciet hrat kazdu hru.
-
A článek mluví o Německu, tak kde je problém, gur taky odkazoval na ty statisíce lidí, kteří byli zmínění ve článku, u nás by si to asi statisíce lidí ilegálně nestáhly....
-
-
-
Hra je od 18, děti by to neměly hrát žádný, jestli ano, tak se dopouští rovnou 2 trestných činů :)
-
-
Jak potrestáš dítě, které se dopustí X trestných činů?
-
-
hint: právní zástupce
-
Píšu někde o jejich trestání? Jinak pokutou pro rodiče, mají za dítě zodpovědnost....
-
-
A podle kterého zákonu? Cituj. Protože u nás je to pouze doporučení, nikoliv nařízení dle zákonu. Tak tady neplácej mylné informace. To není obhajova pirátů, ale fakt že i mladší 18-ti let tuto hru můžou bez problému koupit a hrát.
-
-
A v tom ve článku proklamovaném Německu? Nevím to, ptám se, protože co čtu na internetu, tam to mají o dost přísnější........
-
-
jo ale realita je trochu nekde jinde. Bych chtel videt pocet lidi pod 18 co to hrali *1* *1*
-
-
Jo, já taky, tipuju tak půlku....
-
-
-
-
litr euro? celkem adekvátní.
like that attitude *14* -
hlavne by sa mali skôr zamyslieť vývojari ako spraviť hru dostatočne atraktívnu a kvalitnú aby si tu hru ľudia kúpili, a nie sa stále vyhovárať na pirátov. Samozrejme toto som nemyslel na zaklínača (nehral som ho) ale tak všeobecne...
-
-
No, podle chování početné skupiny pirátu (předpokládám, že to tak je) dostatečně kvalitní hra, za kterou by byli konečně ochotni zaplatit, ještě nevznikla a dost pochybuju o tom, že by se nějakou náhodou přihodilo, že by se něčeho takového dožili.
-
když mě hra nezajímá, tak ji snad ani nestahuju, ne?
-
-
Já bych rozlišoval, jestli si to někdo stáhnul, aby si vyzkoušel, jak mu to pojede na počítači nebo jestli mu styl hry bude sedět a do řekněme 3 hodin to vypnul a konec, těm bych pokutu nedával, dávat naslepo peníze do něčeho, co nevím, jestli mě bude bavit nebo to vůbec rozjedu, když není demo, je prostě mimo, stejně jako lidi za tohle trestat. Těm, co hru stáhli a dohráli jí, bych tu pokutu klidně dal, je to prostě krádež a musí za ní přijít trest, pokud je odhalena. Pokud se podaří vyfiltrovat lidi, kteří to jenom zkoušeli a samozřejmě ty, kteří o hru ani nezavadili, tak klidně k soudu s nimi, jestli jim ani hry od studia s přístupem CDPR nepřijde blbý prostě ukrást a těm vývojářům nedat ani korunu, ale hru si užít a dohrát jí, tak si stejně nic jinýho nezasloužej.....
-
-
víš co, já bych třeba dal pokutu vládě, řekněme pokutu 2 bilióny korun, tolik už tady od té rádobyrevoluce nakradli, přišlo se na to a je to krádež, takže když nebudou chtít zaplatit, tak k soudu s nima? co říkáš? tady je to furt jen o stíhání malých ryb, protože to je táák snadný
proč to lidi kradou, to je jednoduchý, protože na to nemaj, proto to rodiče dětem nekoupí a ty to stahujou z netu, proč na to nemají? to je opět jednoduchý, protože tady jisté % nadlidí zvládlo za 20 let totálně rozkrást republiku, takže se tu žije z huby do huby, ne tak, aby bylo na hry, nebo knížky, nebo jiný věci, dyk i ty filmy se začly trochu prodávat až po tom, co je začali prodávat v trafikách po 50,- , do té doby tady prodalo tak velký kuloví a ne film a to je jedno s druhým, ale když se má jít po zlodějích, tak se má začít odshora, tam, kde se krade ve stovkách miliard, ono když budou mít lidi minimální mzdu 20k(o průměrným platu nemá smysl mluvit, uměle navyšovaná veličina pro lidi jako Kalousek, který nemají o financích a realitě ani páru)
krádež softwaru je totiž furt jen teoretická hodnota, zařiď aby nešel ukrást, výsledek nebude ten, že se ti prodá 5x tolik, ale ten, že se prodá +/- stejně, jo pravděpodobně o něco víc, pravděpodobně se ten prodej zvedne až po tom, co bude hra slevněna třeba na polovinu, nebo ještě míň či při nějakých Vánočních akcích na Steamu, reálně za plnou cenu? prostě se ten prodej v podstatě nezvedne a já osobně nejsem nějak přesvědčenej o tom, že to bude nějaká výhra pro vývojáře(pro managery v distribuci určitě, ti oplývají blbostí už od školy), protože někdo z těch, co si to ukradnou se třeba dostane do situace, že za 2 roky nebo co, když ti autoři udělají novou hru už bude v lepší finančí situaci, bude mít vlastní příjem(no dobře, v současnosti je to s eurokašparama utopie) a řekne si, že jejich minulá hra co hrál byla super a tak když už na to má, tak si tu aktuální novinku koupí, v opačným případě by měl jen vábní recenze(podle kterých se řídit nedá, stačí se podívat na směšná hodnocení blbosti Skyrimu...) a nějaký "jedna paní povídala", takto to vidím já, prostě větší rozšíření i pirátských kopií může vést k dalšímu prodeji třeba jejich další hry, nebo k tomu, že si to lidi koupí aspoň zpětně, když už to bude levnější, protože na plnou cenu nemají, ale je to tak dobrý, že to prostě chtějí mít. Dnes je tu tolik lidí s minimálním platem(což jsou hodnoty kolem 8k, jen tak pro zajímavost, pražáci neznají, víme), lidí dělajících na černo ne proto, že by chtěli, ale proto, že nic jinýho jim nezbývá(kromě bydlení pod mostem), že nákup her za plné ceny je prostě mimo realitu, když často na počítač(který by opravdu nemělo být problém koupit za 1-2 výplaty) šetří třeba rok i dýl(i tak je to potom stroj, kde by s nima měli mít ti autoři a asi i distributor spíš soustrast, když uvidí, jak na tom ta hra chodí, zrovna třeba Witcher 2 rozhodně není z těch, který by chodil na sestavách, co se prodávají v supermarketech, nějak skvěle), no už sem toho zas napsal nějak moc...to by pro dnešek stačilo -
-
Od druhé věty jsem příspěvek přestal číst, rozvádět tady debatu o zlodějství naší vlády nehodlám, jestli po ní tak toužíš, zajdi si na nějaký novinkový server, bude vás tam tipuji hodně, tohle na web o hrách nepatří....
-
-
To je jak kdybys došel do obchodu, něco tam snědl a pak řekl, že si nic hnusnějšího nejedl a že nezaplatíš...
-
-
Člověk v dnešní době nedá přes litr za hru, kterou nezkoušel, zná jí jenom z videí a ani neví, jestli ji rozchodí, já to teda třeba udělal, protože je to Zaklínač, ale paušálně nákup hry bez dema zvažuju mnohem víc a někdy ji i nejdřív stáhnu a zkusím, to pokud i videa přímo ze hry vypadají nejednoznačně a i recenze nejsou zajedno, že ta hra za to každopádně stojí....
-
-
Máš pravdu, že je super si to vyzkoušet, ale je to krádež a když tě někdo nachytá, hold musíš nést následky
-
-
Jako podle zákona určitě, ale zrovna u CDPR bych tam tu lidskou stránku zapojil a pokusil bych se jim to vysvětlit a dokázat, že hru prokazatelně mám koupenou a jen jsem to hodinku zkoušel a pak jsem si to šel koupit, dřív bylo prostě vydání dema normální, pro Zaklínače 1 taky vyšlo, jenom dneska je to braný jako ztráta času, který mohl být věnován hře, s čímž sice souhlasím, ale nemůžou pak po lidech chtít, aby tisícovku hodili do něčeho, co neví, jestli se jim to bude líbit jenom na základě videí a recenzí, to, že by toho mohli využívat i opravdoví piráti, je pak věc druhá, já bych to prostě třeba omezil tím časovým limitem, ale tak to je jenom můj názor....
-
-
99 % her dnes člověk rozchodí i na celkem levným počítači. To jednak. A dál, vyzkoušení je stejně tak dobrej argument jako otřepaná fráze, o tom by se daly víst dlouhý debaty, který by nikam nevedly. Takže je nepovedem a každej ať si myslí, co chce *3*
-
-
-
-
Tak at to daj na stazeni za pakatel oficialni cestou. Litra nebo kolik to stoji na to nemam.
-
-
Počkaj si, kým zlacnie a kúp potom. Ja som tak prvého Zaklínača kúpil za 4 eurá.
-
tak ja to hrat nechci, oni s tim maj problem, takze je asi chyba jinde
-
Hm... nabízí se jednoduchá odpověď: tak to nehraj.
Sice to je už ošoupanej argument, ale - comp na kterým spustíš zaklínače tě vyjde nejmíň na patánct litrů. -
když na to nemám tak to ku... nehraju !!!!!!
-
-
chtěl jsem to napsat jinak, ale...
politická korektnosti, vyliž nám prd@l! ::juchů
-
-
-
jasny. Prohrali soudni spor o distribuci se zaklinacem a odstraneni ochrany, tak si to vyliji na hracich. *1*
-
-
hurvínek <-> válka
-
Článek o tom, že CDPR bude sledovat IP adresy lidí, co si to stáhnou na torrentech a pak je bude jednotlivě žalovat, vyšel tady na Games dost dlouho před vydáním samotného Zaklínače 2, takže těžko je to hurá akce jako náplast po prohraném soudu.....
PS.: A stejně, připravit několik tisíc žalob, najmout na to právníky a všechno to zařídit během asi týdne od doby, co soud prohráli? To by museli být hooooooodně rychlí..... -
-
Nic ve zlym. Ale clovek se zdravym rozumem by si peclive planoval nacasovani a chranil jmeno sve firmy. *3* Ze si to prumerny clovek da dve a dve dohromady, je snad pochopitelny. *2*
-
-
Nu, já bych v tom viděl spíš paranoiu, ale tady jde už asi o problém jednotlivých pohledů.....
PS.: Pokud tím myslíš, že to měli už připravené a čekali na ten soud, jestli to vypustit, tak pak by v případě výhry stejně museli zaplatit ty právníky a ty tisíce smluv a kdyby je potom nevyužili, tak by to z finančního hlediska taky nebylo nejrozumější...... -
-
mimochodem na tu aktualitu bych chtel odkaz. Pokud vim, cd projekt si nechal udelat jen statistiku. Ze chteji nekoho zalovat a zku*vit si jmeno jsem nikde predem necetl. *3*
-
-
pardon. Tak je to ma chyba. Jsem se sekl o rok *1* Takze mas pravdu. *3*
Ze si ale u mne uz neskrtnou, o tom zadna *2* -
jasny. Jenze od cervence maji uz zalobu na stole. ;)
-
http://games.tiscali.cz/tema/stahnete-si-zaklinace-2-a-pujdete-k-soudu-54271
-
-
-
-
-
a at mi nikdo nepovida, ze to uplne omylem prislo hned po prohranem soudnim sporu s Namco Bandai...
-
-
0 eur.
Otazka je, či by sa pani z cd projektu nechceli inšpirovat amerikou a zažalovat svoje rodiny za illegalne stiahnute pesničky a dalsie prehrešky v rámci piratenia.
Oh wait... niečo mi tu nesedí. resp. smrdí. -
-
Druha vec je... že v Nemecku na tu hru ludia maju. A je to prenich cena ktora nič neznamena. Ak začnu vydierať smerom na východ... tak to bude potom duševne chorý sudca, ktorý by zobral niekomu 900 e za hru.
Každopadne možno sa to niekomu z miestnych "Ynetligentov" pozdáva. -
-
no to bude minusiek :))
-
-
-
Spíš by měli jít tvrdě do PS3 verze.....
-
-
uz xbox je na ne dost natoz ps3,neni vyvojar jako vyvojar
-
-
To jo, ale jejich engine by měl být podle jejich slov multiplatformní, krom toho shání na ni lidi. Tak se snad do roka a do dne dočkám
-
-