Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
Pěkný způsob, akorát místo teto premrstene pokuty bych je nechal zaplatit hru podle officialní ceny gogu...bylo by to oko za oko.
PS: tim ze ta pokuta je premrstena = negativní reklama -
-
negativni reklama taky reklama ;)
-
-
ano, nekdy lepsí nez ta normální. zase se tím dostávaji do pozice tich spravedlivých a trochu ublízených. jako je pravda ze po tomto flamu si mozna par stahovacu uvedomi ze to proste cdprojektu delat nemeli, ze to je proste jedina firma co si to nezaslouzi no a ti co si ji koupili...tim to pekne zvedne ego s pocitem ''chachá...vidíte piráti, já mám origo a jsem za to rád a ted jsem na to i hrdý''
-
-
osobne si myslim, ze to nebude mit vubec zadny efekt :) jen pekny PR clanek....
-
Sťahujem, pre niekoho som pirát. Witchera 2 som si kupil za 20e. Nič nepociťujem. hmmm.
-
-
Přehnané tresty vedou jen k nepochopení a k nenapravení se. Mnozí se pak postaví proti tomu, kdo takové přehnané tresty dává. Trest se tak zcela míjí účinkem.
-
Na stahování určitě, ale platit jim snad po tomhle nikdo nebude, ne?
-
-
-
Můžou bejt rádi, že to někdo stahuje. Až nebude nikdo stahovat, nebude ani nikdo kupovat. Pak ať něco říkají.
-
Vzhledem k tomu obrovskému počtu lidí co si hru stáhne jako demo, a pak se rozhodne zda smaže a nehraje to nebo to koupí, je to trochu divné. Nějak sem nepochopil z článku jestli se to týká jen Německa nebo třeba i samotného Polska? Pokud jde o částku je samozřejmě směšně vysoká a vzhledem k tomu, že si to stahují lidé z nižších a nižších středních vrstev působí až ďábelsky, jinak dokážu si představit kolik děcek si to v Německu stáhlo nemaje ponětí a tom jaká "zas*aná hovada" to jsou, že to dělají, viďte vy ochránci autorských práv?
-
-
Prosím ťa, upotených pár EUR, keby si videl pokuty za komerčné pirátenie softwéru, to sú iné cifry *3*
Ale aj tak dosť pochybujem, že na základe IP-čky z niekoho tie peniaze reálne vytiahnu, skôr je to len taký strašiak. Rozhodne to ale bude zaujímavé sledovať. -
-
Takový dopisy se můžou rovnou vyhazovat. Podle kterýho zákona se může poslat dopis s tím, že chci po někom peníze za něco? Asi taky začnu podnikat jako CD projekt a budu obesílat lidi :D
-
-
*1* To kľudne môžeš, spomeň si na kauzy tých webov, čo požadovali peniaze za registráciu na základe upozornenia malinkými písmenkami. Stavím sa, že sa našlo dosť trotlov, čo im aspoň raz zaplatili...
-
-
Přesně, ale že zrovna CD projekt změnil obor podnikání :D
-
-
-
-
-
Jedina opravdu ucinna ochrana proti "piratum" je nevydavat hry. Pokud se jim to nevyplati (jak jim to kazdej stahuje), tak at hry nedelaji.
Ono je hrozne krasny jak vydavatele porad breci, ze jsou skodni. Ale velmi usmevne je, jak kazdej jejich zamestnanec ma vice nez nadprumerny plat, na ochrany a soudy se take pokazde najdou potrebne nemale penize. K tomu vydavaji dalsi a dalsi a dalsi hry. Ale proc, kdyz jsou tak hrozne v minusu a skodni?
Ono to totiz s temi vydelky nebude vlastne tak zle, co. Jenze na cisla CoD nebo WoW zdaleka nemaji, takze za to muzou urcite "pirati".
A predevsim drtiva vetsina "piratu" by si hru stejne nikdy nekoupila, ba naopak spousta z nich pouziva warez jako demo a naopak si tu hru diky tomu koupi. Nebo to, ze jejich hra stoji za vylizpr.el, to radeji uz nevidi. -
-
jezisi chlape si byl dneska na lobotomii nebo co? jedno z mala vydavatelstvi starajici se o kastmery a ty napises takovy hnuj pod tenhle clanek. Mel by ses kamarade stydet. A za druhe zaklinac je relativne uspesny produkt kdyby meli launch i pro konzoloidy tak by dali 3m kopii v klidu. Ale oni udelali chybu protoze pocitali ze soudnosti lidi ktere se nedostalo a vydali to ciste na pc. Ja mam doma verzi ze soskou geralta protoze je to jeden z mala proejktu z posledni doby kdy sem bez mrknuti oka 2.4k vysolil. Je mi priznam se zle z takovych malomocnych jedincu kteri svou vlastni neschopnost vydelat penize ap ak poctive nekomu za neco zaplati oomlouvaji kecy o demech a ze hra stoji za vyliz zadnici. Jestli tohle chces psat tak to pastuj pod clankky od ubisoftu tam to sedi ale ne pod cdprojekt. Osobne se priznam ze se me tvuj prispevek velmi dotknul nadruhou stranu odmazal veskere iluze. Jen si priznejte ste paraziti *3*
-
-
Zaklinace jsem nehral - ani prvni dil. Hrat ho ani nechci (nelaka me tento zanr a predevsim prostredi).
Nerekl jsem, ze je to spatna hra. Pouze sem napsal ze velmi casto tvurci spatne hry, svadeji male prodeje na piratstvi, misto na nekvalitu sveho dila.
Celkove jsem mluvil i vydavatelich obecne. Evidentne si me nepochopil, zkus si to precist jeste jednou.
-
-
-
Nepodporujem zidovsku propagandu..
-
No na to ze v 1 sem se nedostal prez prvni vyrobu receptu tak uprime prohlasuji ze druhy dil jsem vubec nevydel (az na recenzi a mozna videa) jinak kdyz chcu kvalitni hru s magii mlacenim a Lineage 2 Ktery je Zdarma je pro ne zpirateny taktez tak nevim co rict. Kvalitni hry jsou vetsinou MMORPG a zavrit nebo zpokutovat nikoho nemuzou kdyz hraju na privatnim nebo Free servru a nebo na oficu ktery presel na Free-to-Play kdyz mam chut na strategii je tu mrkvosofti Age of Empires Online. Kdyz chcu zaparit nejakou novinku regnu se do BETA testu. SP hry pomalu upadaji a je velmy malo ktere zaujmou a podle me zaklinac neni hrou ktera by si mohla vyskakovat zato takovy EA ma urcite vic zpiratenych kopii CD projekt a nic s tim nedelaji (az na ty silene ochrany kdy se vam drapne CD/DVD us mate piratskou verzi). Jedinou ochranou proti piractvi ktera by mohla fungovat je Zruseni vsech siti na svete tzn internet lan telefoni wi-fi atd.
-
-
AOEO je strategie? Tzn i farma na facebooku je strategie?
-
Ale vážne, vykašli sa na hry a začni chodiť do školy *8* To sa len tak nevidí, toto...
-
-
hhh. Neskutočne som sa zarehotal na tomto komente. Dakujem. *1*
-
-
A tohle z Vašeho psaného projevu udělají MMORPG hry, přátelé! *1*
-
-
My o vlku a midweek deal na Steamu :) P.S: na g2play.net se dá sehnat i levnějc. *3*
-
Osvědčená taktika: cukr a bič, na jedný straně propracovaná, originální hra s kupou bonusů, prakticky prémiová edice za cenu standartní, bez DRM, s přídavky zadarmo, od jednoho z posledních studií, které ještě na PC hry nezanevřelo a na druhé straně milióny vychcaných hovad, co ani za takovou hru nejsou ochotní zaplatit a ještě maj tu drzost si stěžovat, že jim hrozí pokuta, za to, že kradou, neuvěřitelný. Smutný je, že PC hraní jde pomalu a jistě díky těmhle parazitům do sra*** teda konzolových portů a to ještě v tom "lepším" případě.
-
-
Ja teda nevim jak ty, ale ja mam osobne k CD projektu neskutecnou averzi. Nejednou mi tahle firmicka prave oddelanim ochranya debi*nim pristupem k cestine znemoznila v minulosti updatovat ZAKOUPENOU hru ;) Sam bych si od nick prave kvuli takovym problemum uz nic nekoupil... Nevim jak ty, ale pokud tohle beres jako nevychovanost, tak rad budu hov*dem nejvyssiho kalibru *3*
Nejvic mi to vadilo u Ground Control II, kde jsem si hru musel stahnout (proc to nepriznat), jen abych mel legalni patch s bonus mapami, ktery mi na originalce nejede prave kvuli CD projektu!!! *3* -
-
Jenže je rozdíl mezi českou vydavatelskou společností CDProjekt, nyní Comgad, a polskými vývojáři CDProjektRED.....
-
-
Ze se cesi prejmenovali neznamena, ze to je jina spolecnost. Co vim, vlastnikem je Iwiński. *3*
-
-
a samo ze tu krabici se hrou, u ktere snizili cenu, bych jim nejradeji omlatil o hlavu *3* Take jsem neskutecne stasten, ze jsem si nemohl zahrat multak s lidmi, kteri uz maji patch... Jenze tohle vetsina z vas nevidi... Grrr.... *1*
-
-
Co říkáš, dejme jim aspoň doživotí! Nebo trest smrti! Tak na ně, na haj*ly!
-
Páči sa mi ako vystupuješ tu na internete voči všetkým "zlodejom" čo vďaka nim CD Projekt prišiel o najtučnejšie zisky ake mohol kedy mať.
Hráš dlho na PC ? Tvoj prvý Doom si mal originál či ?
Označovať každeho pirata za "vychcane hov**o". Tak to tlieskam.
Ten človek môže, to vychcane hov**o môže byť v skutočnosti slušnejší človek než ty a môže v realu pomôcť viac ľuďom, než ty si pomohol a možno niekedy pomôžeš (dufam, že maš svojich 50 hier doma pekne uložených v šufliku).
Nie som tu na to aby som moralizoval o tom, čo je a čo nieje správne (i ked ostatne to už robim, žejo). Ale trošku širši obzor treba do toho vniesť, a nemať na hlave klapky a isť za stédom.
HAWK -
-
Každý kdo parazituje na práci druhých, ať už vývojářů nebo "těch hlupáků" co za kvalitní hry platí když jsou "zadarmo" , je u mě vychcaný hovado, i kdyby to byla Matka Tereza, co by po nocích sosala střílečky na odreagování od těžké práce v charitě.
Sám jsem dřív stahoval, ale za posledních cca 5 let kvalitní hry kupuju s radostí a za plnou cenu.
CD projektu se zastávám čistě ze sobeckých důvodů, dělají kvalitní hry primárně pro PC, bohužel, díky vychcaným hovadům musí jít na konzole a už i na Zaklínači 2 je to vidět, ale i tak bych si rád zahrál Zaklínače 3 na PC. Kdybys věděl o PC only hrách trošku víc tak bys neplácal o nejtučnějších ziscích, tady jde o holé přežití a budoucnost viz Stalker -
-
Aspoň jsi nezapomněl uznat, že sám jsi taky vychcaný howado.
-
Ja o nich viem dosť.... A predpokladam, že vieš ako funguje trh. Mohol by si vedieť, že táto forma riešenia je skôr kontraproduktívna, než účinná.
No bohužial to čo ma zaráža, je to, ako na to prizeráš ty... je to smutné. -
-
sice je najebal do jednoho pytle ale tak vetsinou to hov*d* bohuzel sou. Pokud chces byt opravdu ferovy tak musis uznat ze cdprojekt ma pravdu. Nechces platit nehrej jednoduche. A pokud tu nekdo argumentuje tim ze to neni kradez tak ano doslova a do pismene to kradez neni ale kdyby meli moznost auta udelat takhle pres kopirak uz se davno delaj to same chleba a to by ste jej pak taky "kopirovali"? proste nekdo si dal praci banda dejme tomu 40 lidi 2-3 roky makala na necem co chcou aby lidi bavilo a radi za to utratili penize, ustoupi od drm vydaj par dalsich veci pozdeji zadarmo a tobe se zda ze ta firma je zla? ja zaklinace 2 projel a musim konstatovat s klidnym svedomim ze pro me je to jedna z nej her co sem hral. Ano neni tam tolik volnosti jako v gothicu neni to baldurs gate ci dokonce neco jako fallout ale je to poctiva hra s paradnim pribehem a minimanalne je 1x na znovu dohrani kvuli naprosto odlisne vetvi na zaklade vyberu ve flotsamu. Takze ve zdejsi diskuzi byt zly na cdprojekt je naprosty nesmysl to se na me nezlob. Stezovat si tu ubisoft tak sem prvni kdo je z plive ze bych ten prispevek ani neodeslal pac by me to filtr nedovolil, takze to neni o tom ze bych nechtel byt kriticky tady to proste nejde. A kazdy rozumny clovek co tu hru ukradl by mel radsi mlcet a ze tu tech kvicicich svini je
-
-
-
-
Konzolové porty jsou sra4ky? To si piš na warez fórech, tam si o tom můžete všichni popovídat a dát hlavy dohromady. Možná se spolu dokážete hlouběji zamyslet, a uvědomíte si, kdo to tu teď táhne a proč.
-
Asi si necetl clanek, ale ta pokuta prisla i tem co to nestahovali. Ti jsou taky drzi, ze si stezuji?
-
-
(nejde na něj reagovat)Na PCfanos: Soudit lidi způsobem jakým to děláš ty dokáže každý blbec. Vůbec ty lidi neznáš, tak si laskavě odpusť komentáře že jsou zloději nebo špatní lidé. *16*
-
Reakcia na PCfanos:
...maj tu drzost si stěžovat, že jim hrozí pokuta, za to, že kradou...
Každý má právo napísať hlúposť, ale ak už niekoho urážam, aspoň vychádzam faktov.
Základné vedomosti z práva duševného vlastníctva by určite neuškodil, že?
Ad A: Download hry nie je krádež, pretože nespĺňa pojmové znaky krádeže. Nikomu nevzniká škoda, nikomu z diela neubudne! Môžeme sa baviť o neoprávnenom použití alebo rozširovaní diela, ale to je niečo úplne iné. Takýto nezmysel raz vypustí PR spoločnosť do sveta a potom sa to do nekonečna opakuje. Na druhej strane v žiadnom prípade nemožno hovoriť o potenciálnej škode, pretože nemožno predpokladať, že osoba, ktorá by si hru nestiahla, by si ju naozaj kúpila. Takejto argumentácií sa hovorí ad absurdum.
O krádeži a škode hovoriť len vtedy, ak niekto ukradne krabicovú verziu z obchodu. -
-
Krádež se tomu říká prostě protože se nepoužívají přesné termíny, je to asi jako když má laik rozlišit odcizení od czicení ;) Škoda samozřejmě vzniká, byť obtížně vyčíslitelná...
Nevím, proč na tomhle všichni tak bazírují, nepřijde mi to nijak zvlášť důležité, v právních důsledcích není IMHO až takový rozdíl. -
-
Jediná možnosť vyčíslenia škody je predpoklad (!!!), že ak by si osoba hru nestiahla, kúpila by si ju. Inými slovami, za škodu sa považuje nedosiahnutie zisku. To je však nezmysel!
Podľa tohto mechanizmu je škoda aj to, že si to niekto nekúpil bez ohľadu na to, či si to stiahol. Táto do neba volajúca zhovadilosť absolútne nerešpektuje princíp a predpoklady škody.
Je to to isté, ako keby som vykazoval škodu za to, že nejaká osoba si nechá založiť s.r.o. alebo napísať zmluvu v inej advokátskej kancelárií, pričom obsah tej zmluvy a kvalita je taká istá ako poskytujem ja. Obsah rovnaký, spôsob zaobstarania odlišný. Mám síce menší zisk, pretože potenciálny klient, s ktorým som štatisticky počítal neprišiel, ale automaticky si z toho odvodzovať škodu??? WTF -
-
A hele, pravnik amater. Mily amatere, mel by ses jeste hodne ucit, nez zacnes poucovat ostatni. Za prve nerozlisujes mezi obecnym pojmem kradez a pravnim terminem trestny cin kradeze. Piratstvi kradez je, stejne jako kradez cokolady v obchode. Ani jedno z toho neni trestny cin kradeze. A ke skode samoztejme dochazi. Jsi povinen poskytnout kazdemu poskytnout odmenu za praci, kterou dobrovolne o sve vuli uzivas. Je to zakladni lidske pravo z listiny zakladnich lidskych prav a svobod, ktera je garantovana ustavou. Toto pravo proto stoji nad vsemi ostatnimi zakony a zadny zakon nelze svevolne vykledat v rozporu s timto pravem. Hrajes-li hru, uzivas cizi praci, jsi povinen autorum (presneji vlastnikum majetkovych prav) poskytnout pozadovanou odmenu. Neudelas-li to, dopoustis se na nich ujmy, kterou lze oznacit prastarym pojmem kradez, jenz oznacuje specificky druh zlocinu, neboli zlych cinnu.
-
-
-
-
-
-
Zajimavý tah, ale aby se to neobrátilo proti nim. Někdo to může poslat k soudu, nevím jak někomu přímo dokážou, že to stáhl on, a co když má víc lidí stejnou IP. To složenka příjde všem? Dneska s dobrým právníkem jde všechno. I tak nevím jestli to pomůže, pirati tu budou prostě vždy, není to v pokutách, ale člověk musí, mít k tomu nějáky vztah, musí chtít mít ten pocit, že vlastní originál. Pokud to člověk nechce nikdo ho nikdy nedonutí tu hru koupit ani pokutama. Lidi z torentu možná pokuty dostanou, ale na spoustu lidí, co stahují z ruzných sharu se nikdy nedostane. Celé mi to příjde jako boj s větrnými mlýny. Spíš jsem přemýšlel, jestli je vůbec možné pirátství zrušit, když si člověk veme kolik se v těch samotných czsharu a rapidsharu točí peněz. Jestli si někdo vůbec dovede představit, že teď najednou by prostě zmizelo pirátsví.
-
-
Ale pokud se zpráva rozšíří, může to zapůsobit na dost lidí a ze strachu to buď vůbec nevyzkouší nebo si to prostě radši koupí :)
-
Nejde o to pirátsvo zrušiť, zmysel do bude mať, aj keď si len malé percento pirátov vstúpi do svedomia *3*
-
-
Mno, 912 euro je pěkně tučná částka. Chápu CDProjekt, že se nenechá jen tak obírat o peníze, ale celkem i lituju malého nevinného chlapce (a jeho rodičů, kteří pravděpodobně pokutu vysolí), který si toho Zaklínače stáhl a přišel mu tento dopis *4* . Podle mě není pirátství (všeobecně - hry, filmy atd.) špatná věc. Jenže celý trh je byznys a v byznysu jde hlavně o peníze. Řekl bych, že míra pirátství se nijak nezvýšila ani nesnížila za posledních pár let, spíše je to tím, že za těch pár posledních let začínají pěkně narůstat investice do vývoje her a nějak se to musí zaplatit, takže se jde po pirátech. Kdyby se dneska vyráběly pořád hry co před 10 lety, tak jsou vývojáři na zlaté hoře. Až jednou teoreticky vymítí pirátství a stejně se jim nevrátí vložené peníze, jsem zvědav co budou dělat... klonovat hráče??? *15*