Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt jde tvrdě do boje proti pirátům
13.12.2011 | Aleš Smutný
413 příspěvků
-
stahnul, zistil ze je to picczovina, smazal a je klid. Kdo? Zlobivej známej IP 89.292.172.13
-
Nechci nějak přilévat olej do ohně, ale tvůj argument na toto by mě opravdu zajímal. Jakou reálnou škodu napáchá člověk, který si stáhne hru, kterou by si jinak nekoupil? Jakou škodu napáchá člověk, který si stáhne album, které by si jinak nekoupil? Díky.
-
jinak ale co se týče hraní samotného, což je zde na serveru nejdůležitější ... právě takové články ukazují a obhajují trend vydávání na her především na konsole na úkor PC a tedy jejich mainstreamování, zjednodušování a oklešťování. Což mne sobecky jako PC hráče, který generačně kopíroval vyvoj PC her od SOPa na XTčku, přes Dooma 1 na 486 až doteď docela rozčiluje... Btw by mě zajímalo, je vám líto PS3 hráčů ? Ti jsou asi pro vás totální pitomci, když jsou ochotni bez keců zaplatit za hru často 2x víc než co stojí na PC co ? Čím to asi bude, že to někde jde 2x dráž a někde ne ... ale to my moralisté asi nemáme možnost pochopit co ;).
-
hmm pán umí rozsoudit a nazvat člověkem moralistou přímo naivním po pář řádcích, klasika ;). Youtube mně přijde ok, neb tvůrcům přijde ok. Tvůrce je ten, kdo obětuje velkou část svého života pro hru, pakliže on s tím nemá problém, proč bych měl mít jako konzument. Koukat na hru a nebo hrát ji asi stejnej rozdíl jako koukat na péčko nebo souložit, vyber si ;). Stejně jako když tvůrce hudby řekne, stáhněte si, pak je vše ok, jestliže řekne, že to nechce, protože na to má právo, ano minimálně morální, pak slušný člověk to bude respektovat. O ničem jiném to totiž není. Na jedné stránce o respektu k práci druhého, na druhé o kňourání. Kdyby aspon lidi co ty hry kradou měli tu soudnost a drželi hubu a tiše si v koutku někde pařili, tak jí držím taky, nikdo není čistý ... ale možná jsem naivní moralista, protože jsem také vývojář co ? :). No nic :)
-
A já mám koupenou i staženou verzi (staženou jenom kvůli tomu, že na forech se tvrdilo, kde jsou jaké chyby atd., tak jsme s bratránkem hledali oproti originálu a skutečně byly). Jinak nelituji peněz, hra mně stála 899 a za ty peníze, to bylo skvělé:)Mimoto knížka a soundtrack v pěkné krabici:)
-
Tleskám pánům z CDprojektu. Nebáli se a chytili piráty, jak se říká: "pořádně za koule". Teď si piráti dovolí méně, než kdy dříve.
Jen doufám, že se tento trend nedostane do ČR, protože skromě řečeno bych byl v oněch místech, odkaď není návratu. I když Zaklínače 2 mám org, protože za kvalitu se platí a ti hoši si to zkrátka zasloužili. -
Mne by se libil system, kde byste si mohli bud hru koupit na neomezene uzivani nebo jen pronajmout na urcitou dobu. Pronajem by byl samozrejme podstatne levnejsi.
Chces to vyzkouset? Prvni 2 hodiny zdarma. Pak zaplatis pomernou castku za hodinu. Pokud te bavi, doplatis zbytek, pokud ne, nechas byt.
Rekl bych, ze hlavne americanum by tenhle system vyhovoval. Producenti by z toho tolik nadseni nebyli. Urcite by se naslo dost her, ktere by vydelaly mene, ale zase by bylo vice spokojenych hracu. Ja bych byl diky takovemu systemu o par set dolaru bohatsi. -
Tvůj příspěvek je docela vtipný *1* Protože klidně i nějakou hru můžeš do těch 14 dnů dohrát. No každopádně jsi mě pobavil.
-
Nevím, proč by jsi měl platit za hru, kterou po půl hodině "hodíš do koše". Existují demoverze, jenže ty už se tak často nedělají. Možná proto, že hráči by o případné koupi takové hry ani nepřemýšleli. Jako z trailerů a cinematics už se nikdo na pr..l neposadí.
Mimochodem Ty jsi myslíš, že je úplně v pořádku, že jsou volně přístupná videa na youtube z her?? To jsi docela naivní, ty moralisto. -
Docela by mne zajímal psychologický profil zde často existujících kňouralů pirátů :) (Skutečné sociální případy, kde lidé skutečně nemaj prachy ani na pívo neřeším, at si klidně něco stáhnou). Oooo Bože, já v dnešní době se bojím o své stokoruny ... nedejbože kdyby náááhodou se mně hra nelíbila, kterou si můžu proscanovat z tuny webů a dokonce kouknout na gameplay na youtube ... jak bych se asi vyrovnal s tím, že jsem si špatně vybral ? O boožže přeci po mně nehceš, abych se stal dospělým a nesl případně následky svých rozhodnutí a neměl pak na pívo :). Ale neboj bože, jestli hra bude dobrá, JÁ jí koupím :D. A bože ... jdou takhle předem stáhnout partnerky, zaměstnání, nemovitosti ? Když budou ok, tak je SLIBUJU zaplatím a nechám si je :). Vzpamatujte se proboha, hry dělají pro nás, je třeba někdy i obětí, to je ale život ;)
-
Keď tak vravíš, už si si kúpil niektorú z hier, ktorú si predtým scucol z netu? Čudoval by som sa...
-
Sociopat si vždy své nezákonné činy nějakým způsobem ospravedlňuje. Vám to možná přijde normální, pro mne a naštěstí i pro většinu naší společnosti jste však sprostým zlodějem.
-
Jo, to já taky. A taky proto pořád nemám ani Skyrim, ani Lonesome Road. Ani Bethesda, ani Steam ani Cenega nevedí proč jsou hry od Beth nedostupné v tomhle regionu.
-
DRM alebo nie, faktom je, ze by ta hra bola aj tak na torrentoch. *7*
-
a par perel mam teda i na gog.com :-)
-
Taky nevim, jsem prilis pohodlny na to abych si pro hru sel do obchodu ... nakupuju pres steam a pres direct2drive.co.uk
-
Způsob to je, dokonce je i morálně v rovnováze (víceméně). Věřit tomu to už je věc jiná. Pardon, víra v lidskou inteligenci mě opustila už dávno :)
Vlastně jde o princip. Proč by měli mít pirátící kupující takovou obrovskou výhodu, když ostatní, dodržujíce zákon, se musí spokojit s informacemi od kamarádů, webů a podobně? Vím, z tvého úhlu pohledu je to nejspíš banda idiotů, ale něco na tom je.
Mě tak napadá, nedá se hra vyzkoušet v obchodě? Už jsem v kamenném nebyl ani nepamatuji, ale něco takového tam myslím bylo... -
Nechapu proc. Mam uz takto koupenych nekolik desitek her, takze vyvojari her, ktere za to stoji sve oceneni dostanou. Vyvojari co delaji sh*t maji holt smulu. Prijde mi to tak spravne. Prece po me nikdo nemuze chtit abych platil za sh*t, ktery po jednom odpoledni smazu. Za sebe muzu rict, ze vsechny hry ke kterym se vracim mam koupene.
-
Jo? Pokud by si někdo kupoval maso po pěti dekách, vypadalo by to dost zvláštně. Nikoho jsem to ještě neviděl dělat a motám se v obchodě dost často. Jako zákazník teda.
Samozřejmě, způsob tu je. Stejně tak ale platí vyzkoušet starší hry od dotyčné firmy a podle toho se rozhodovat. Jen je s tím víc práce.
No a nebo riskovat zátah warezáku, který si podle mého zaslouží každý, kdo používá různá úložiště. -
No jo, stažená hra se ti bude třeba zdánlivě bezdůvodně rozmazávat nebo něco a pak budeš šířit hate. Mnohem lepší přístup je trochu níž od pana Z.Z..