Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja nevim, co kdyz reknu ze ja sem to netahal a ze to udelala treba osoba me blizka a tim nebudu muset ukazat prsten na nikoho? Podle me je to dost tezky nekomu dokazat ze to hral a stahnul kdyz ho u toho nikdo nechyti. Uvidime jaky budou mit uspechy az s nima ty lidi pujdou do pred soud. Uz jen to ze nekdo monitoruje neci internetovou komunikaci mi prijde dost husty.
  • 0 eur.
    Otazka je, či by sa pani z cd projektu nechceli inšpirovat amerikou a zažalovat svoje rodiny za illegalne stiahnute pesničky a dalsie prehrešky v rámci piratenia.
    Oh wait... niečo mi tu nesedí. resp. smrdí.
    • Druha vec je... že v Nemecku na tu hru ludia maju. A je to prenich cena ktora nič neznamena. Ak začnu vydierať smerom na východ... tak to bude potom duševne chorý sudca, ktorý by zobral niekomu 900 e za hru.

Každopadne možno sa to niekomu z miestnych "Ynetligentov" pozdáva.
      • no to bude minusiek :))
  • jasny. Prohrali soudni spor o distribuci se zaklinacem a odstraneni ochrany, tak si to vyliji na hracich. *1*
    • smejki
      hurvínek <-> válka
    • Článek o tom, že CDPR bude sledovat IP adresy lidí, co si to stáhnou na torrentech a pak je bude jednotlivě žalovat, vyšel tady na Games dost dlouho před vydáním samotného Zaklínače 2, takže těžko je to hurá akce jako náplast po prohraném soudu.....

PS.: A stejně, připravit několik tisíc žalob, najmout na to právníky a všechno to zařídit během asi týdne od doby, co soud prohráli? To by museli být hooooooodně rychlí.....
      • Nic ve zlym. Ale clovek se zdravym rozumem by si peclive planoval nacasovani a chranil jmeno sve firmy. *3* Ze si to prumerny clovek da dve a dve dohromady, je snad pochopitelny. *2*
        • Nu, já bych v tom viděl spíš paranoiu, ale tady jde už asi o problém jednotlivých pohledů.....

PS.: Pokud tím myslíš, že to měli už připravené a čekali na ten soud, jestli to vypustit, tak pak by v případě výhry stejně museli zaplatit ty právníky a ty tisíce smluv a kdyby je potom nevyužili, tak by to z finančního hlediska taky nebylo nejrozumější......
          • mimochodem na tu aktualitu bych chtel odkaz. Pokud vim, cd projekt si nechal udelat jen statistiku. Ze chteji nekoho zalovat a zku*vit si jmeno jsem nikde predem necetl. *3*
            • pardon. Tak je to ma chyba. Jsem se sekl o rok *1* Takze mas pravdu. *3*

Ze si ale u mne uz neskrtnou, o tom zadna *2*
            • jasny. Jenze od cervence maji uz zalobu na stole. ;)
            • http://games.tiscali.cz/tema/stahnete-si-zaklinace-2-a-pujdete-k-soudu-54271
    • a at mi nikdo nepovida, ze to uplne omylem prislo hned po prohranem soudnim sporu s Namco Bandai...
  • Tak at to daj na stazeni za pakatel oficialni cestou. Litra nebo kolik to stoji na to nemam.
    • Počkaj si, kým zlacnie a kúp potom. Ja som tak prvého Zaklínača kúpil za 4 eurá.
    • tak ja to hrat nechci, oni s tim maj problem, takze je asi chyba jinde
    • Hm... nabízí se jednoduchá odpověď: tak to nehraj.
      Sice to je už ošoupanej argument, ale - comp na kterým spustíš zaklínače tě vyjde nejmíň na patánct litrů.
    • když na to nemám tak to ku... nehraju !!!!!!
      • smejki
        chtěl jsem to napsat jinak, ale...
        politická korektnosti, vyliž nám prd@l! ::juchů
  • hlavne by sa mali skôr zamyslieť vývojari ako spraviť hru dostatočne atraktívnu a kvalitnú aby si tu hru ľudia kúpili, a nie sa stále vyhovárať na pirátov. Samozrejme toto som nemyslel na zaklínača (nehral som ho) ale tak všeobecne...
    • No, podle chování početné skupiny pirátu (předpokládám, že to tak je) dostatečně kvalitní hra, za kterou by byli konečně ochotni zaplatit, ještě nevznikla a dost pochybuju o tom, že by se nějakou náhodou přihodilo, že by se něčeho takového dožili.
    • smejki
      když mě hra nezajímá, tak ji snad ani nestahuju, ne?
  • Ono kolik je v ty statistice treba deti, ktery na to hold nemaj a rodice by jim tohle proste nekoupili. Vim, nemaj to hrat ale co nadelaj.
    • Myslim, ze ked maju pocitac na to, aby to spustili a ten im rodicia kupili, nevidim dovod preco by im nedali prachy na jednu hru, v nemecku, anglicku atd. sa stare veci vyhadzuju, kamos co tam pracuje, takto nasiel 3 plazmy a ps1 a 2 s hrami a ine spotrebice po ceste do prace polozene pri odpadkovych kosoch.
      • ale tady si v česku ty koko.
        • No ty si borec, myslim ze ja v Cechach nie som a za druhe, rodic co ti kupi drahy pocitac a ty nebudes sebec a cely rok budes posluchat a nic ine nechciet, tak ti to rodic kupi, mozno neskor, asi az v zlave, ale kupi a s tym uz dnes, kde si 90% ludi berie darceky na splatky nie je problem, ale to by vacsina deciek nemphlo byt chamtivych a chciet hrat kazdu hru.
        • A článek mluví o Německu, tak kde je problém, gur taky odkazoval na ty statisíce lidí, kteří byli zmínění ve článku, u nás by si to asi statisíce lidí ilegálně nestáhly....
    • Hra je od 18, děti by to neměly hrát žádný, jestli ano, tak se dopouští rovnou 2 trestných činů :)
      • Jak potrestáš dítě, které se dopustí X trestných činů?
        • smejki
          hint: právní zástupce
        • Píšu někde o jejich trestání? Jinak pokutou pro rodiče, mají za dítě zodpovědnost....
      • Erien
        A podle kterého zákonu? Cituj. Protože u nás je to pouze doporučení, nikoliv nařízení dle zákonu. Tak tady neplácej mylné informace. To není obhajova pirátů, ale fakt že i mladší 18-ti let tuto hru můžou bez problému koupit a hrát.
        • A v tom ve článku proklamovaném Německu? Nevím to, ptám se, protože co čtu na internetu, tam to mají o dost přísnější........
      • jo ale realita je trochu nekde jinde. Bych chtel videt pocet lidi pod 18 co to hrali *1* *1*
        • Jo, já taky, tipuju tak půlku....
  • stahnul, zistil ze je to picczovina, smazal a je klid. Kdo? Zlobivej známej IP 89.292.172.13
    • Akorat ses netrefil do realne IP adresy. Priste zkus aspon tracert...
  • On jeste nekdo stahuje z torrenu? V tom pripade dobre jim tak ti chytrejsi stahuji z ruznych file hosting serveru a nemaji se vubec ceho obavat.
    • SSL announce na torrentu a celej CD Project i s jejich konzolovým Zaklínačem si může víte co :)
      • Zdroj ?
    • Chytřejší jedinci si každopádně nepletou chytrost s vychytralostí.

CD projekt naprosto chápu a divím se, že s tím přišel někdo až teď. Jak se do lesa volá...
      • Jenze nejde o cin. Chapu ze si to chteji chranit. Ale o provedeni. *3*
    • tak ono tyhle sluzby mozna taky logujou ip.
      • to zrejme ano ale pochybuji ze by jen tak na pozadani nejakyho cd projktu vydaly ip adresy svych uzivatelu kteri tam maji zakoupeny premiun ucty tim by prisly o penize.
        • Na požiadanie Cd projektu ťažko, on sa Cd projekt obráti na políciu a žiadosť podajú oni *4*
          • dobra dejme tomu ze kdyby policii vyhoveli (a to asi tezko mximalne tak kdyby to naridil soud) tak co zjisti ze si nekdo stahl nejaky soubor pojmenovany tw2.part1 až .partx tak jak mu dokazou ze vedel ze je to ten Zaklinac 2?
            • po prvé - / stahovanie nieje nelegalne (ale distribucia ano... preto torrenty niesu košer u vela ludí)
              po druhé - ako hovoríš spackovany subor s uplne inym nazvom ma nulovu vypovednu hodnotu

po tretie - zaheslovany spackovany subor = no chance

Je to lov na torrent leecherov v zapadnej europe... CD Projekt si chces urejme len privyrobiť.
              Ale je jasne, že tento boj sa nikdy nevyhrá. Už od dôb napalovania kaziet resp. platní... vždy sa niečo nájde.
  • Fakt piráti nemam jiný slov, jste hovada...Sice taky pirátím, ale to jen něco, ale většinou to co stáhnu tak to testnu a pak koupim. CD project svym přístupem hru zpřístupnil až moc jejich přístup je tak milosrdný k pirátům že to neni hezký...Zaklínače 1 mam koupenýho dvakrát jednou normal edici a podruhý tu sběratelskou edici, dvojku mam doma na poličce taky a jsem rád že zastávají názor že DRM je na prd, ale vaše přístupy se mi moc nelíběj. Oni z té hry odstraní DRM jenom proto aby byli hodní na své hráče a vy si tu hru dovolíte stáhnout? Jakou máte výmluvu teď? "Jsem líný jít třeba na Xzone tam něco párkrát zmáčkout a obědnat to?" nebo jsem líný dojít do kamennýho obchodu protože sem vyžraný hov*do? Ne teď nemáte žádnou argumentaci a jste v dolních partiích těla? Už vás kteří si tu hru stáhli budu chtít vidět jak vás poženou před soud i s pokutou. Dofám že to začnou takhle dělat ve všech zemích střední Evropy...CD project je jedno z nejvřelejších studií který se tak starají o hráčskou komunitu a vy se jim takhle odvděčujete? Co kdyby vám třeba někdo ukradl v pekárně rohlík kterej ste "tak pracně upekli"? CD project budu podporovat a koupim automaticky každou hru co vydají... Styďte se! *16* *11*
    • Nejvtipnější příspěvek v diskusi. :-)
      • Díky :) To musíš podědit *6* *5*
    • "Fakt piráti nemam jiný slov, jste hovada...Sice taky pirátím" - To byl ten moment kdy člověk neřízeně vyprskne smíchy.
      • Jo ale narozdíl od tebe to pak koupim :DDD Jak tady bylo zmíněno kdyby vydali demo tak to bude v pohodě, ale stejně se najdou takoví lidé jako jiní a radši to stáhnou..
        • Jo a podle čeho si poznal, že pirátím? Píšu nějak specificky pirátsky nebo proto, že jsem se zasmál nad tvým směšně pokryteckým příspěvkem? A ano, většina lidí (přesněji nižší a nižší střední třída) to z stáhne z finanční náročnosti, a že to není nízká cena, zvlášť pro studenta. Pokud CDproject tyto lidi chce do*ebat 24 tisícovou pokutou, tak ať jsou to chudáci jaký jsou, mými oblíbenci rozhodně nejsou.
          • Na Gog.com je tolik slev na zaklínače že by se z toho jeden vysmál...
    • Erien
      Vís co je srandovní, oni to tvoje já to stáhl vyzkoušel a koupil neřeší. Takoví lidé jsou tam započítáni taky prostě stáhl a hotovo, takže jestli si i ty Zaklínače stáhl z torentu, zkusil i když potom koupil asi jim, je to jedno a třeba tě taky čeká dopis.
      • Hochu tady je jeden problém...Zaklínače sem si koupil hned v den vydání :)
        • Erien
          To je možné, ale kdyby to tak bylo s každou hrou, což asi podle toho jak píšeš aby jim napálili pokuty chceš, tak bys platil jako každý jiný. :)
          • Jo ale ty "další společnosti tu hru vydávají na všechny platformy a nebo více než na jednu tak mají zisk z obojího...Zase tu nebudu rozebírat co člověk stáhl a nestáhl..tim nechci říct že nemam máslo na hlavě ale i ty ses dopustil určitě parkrát za život "krádeže"..
            • Prosím Vás, přestaňte už s těmi krádežemi. Používání nelegálního software není krádež, je to porušení autorského práva a porušuje se tím, že obcházíte zabezpečení programu (pokud je s drm) a tím, že ho používáte bez platné licence(souhlasu autora). Problém ohledně torrentu není v tom, že si hru stáhnete, ale to že ji zároveň při stahování i sdílíte ostatním, což je další porušení autorských práv/zákona. To že si někdo stáhnul hru nezakládá žádný předpoklad k zahájení jakéhokoliv soudního řízení. Sosejte co chcete, ale nesdílejte, nerozšiřujte, neprodávajte a neuchovávejte na žádném datovém nosiči a médiu. Ten kdo stihne stáhnout, vyzkoušet a smazat před zajištěním důkazů není před autorským zákonem v žádném nebezpečí, ten kdo to nestihne v nebezpečí je pokud nějaké důkazy existují. Z morálního hlediska je určitě nepřijatelné stáhnout a hrát větší část obsahu protože je to zdarma, na stažení a krátkém vyzkoušení a smazání nic nemorálního nevidím, (pokud to neznamená že jste přestal hrát až v 1/3 hry), protože nikomu žádná škoda nevznikla.
    • Běž si hrát s kačerem. Hodný CD projekt vydal hru bez DRM? :D Když někdo ukradne ten rohlík, tak bude scházet, víš? Jakej soud a jaká pokuta? Za co?
      • Za to že pokradl...
    • Počkať. Takže ty si sám "pirát" a ideš hnať ludí pred súd platiť pokuty ? :D

wai..............

:D :D :D
      • "Pirát" jsem ale ne v případě zaklínače...A tady na tomhle topicu se vyjadřujeme okolo zaklínače nebo ne?
  • jen blbci stahují z torrentů
    • ti chytří stahují z rapidsharu?
      • ne asi

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit