Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jindra.veliky
    jo a mohl by mi nekdo rict co si mam predstavit pod tim pen and paper? *9* *11*
    • Pen and paper jsou (překvapivě) RPG, který se hrajou u stolu s papírem, tužkou a kostkou...takový předchůdci počítačově zpracovanejch RPG.

Tady je pár informací o pravděpodobně nejznámějším systému, kde se většina informací dá vztáhnout i většinu ostatních her z tohohle žánru.
      http://cs.wikipedia.org/wiki/Dungeons_%26_Dragons
    • Doporučuji přečíst tento článek http://www.hrynahrdiny.cz/m-News&file=article&sid=16
  • Zayl
    No ten název je asi jediné co mě na tom oznámení zklamalo. To je jako kdyby se Zaklínač jmenoval Dark Fantasy.

Ale jinak jsem pumped, držím palce.
    • Cítím to stejně . Je to tvrdé vtíravé , ale nějak se to těm plantážníkům vnutit musí aby příště věděli co to znamená Cyberpunk .
      Jinak Cyberpunk 2013 (ROFL ) jako papírák fakt neznám ... ale nemusím říkat , že tímhle oznámením mne dostali k houfu svých fandů .
      • Tak ony ty papíráky stejně v konečném důsledku jsou na jedno brdo, resp. taková pravidla Dračího doupěte si můžeš klidně použít i na příběhy v rámci kyberpunku nebo současnosti. Časem hraní zrovna DD jsem stejně zjistil, že o tom papíru a těch statistikách to vůbec není, jako spíš o tom sehnat si kvalitní partičku, která se umí vžít do postav, pak to zahraješ jen slovy.
    • Jmenuje se tak, protože stolní hra se jmenuje Cyberpunk a hra vychází z ní.
      • Zayl
        Což nic nemění na tom jak to je generické. Měli přidat aspoň nějaký podtitul.
        • Vůbec bych se nedivil, kdyby nějakej podtitul přibyl nebo se název změnil úplně. Očividně ještě uplyne hodně času, než to bude ve fázi, kdy to začne bejt důležitej prvek PR masáže...
        • No, pro stolní hru, bych ani neřekl. Je to známá značka, tak proč vymýšlet jiný název? Opravdu na něm tolik záleží?
          • Zayl
            No zaleží, záleží ... pokud bude hra dobrá tak ani ne. Jenže cyberpunk mám, alespoň já, zafixovaný jako žánr. A nemyslím že jsem sám, takže to může způsobit zbytečné nedorozumění.
            • Těžko říct aneb kolik fyziků se chytlo na Poločas rozpadu?
            • V tomto případě ti musím dát za pravdu, opravdu to může někdy způsobit nedorozumění, ale stejně si myslím, že to je to nejměnší.
  • Tesim sa opat na tie graficke orgie kluci
    • Těším se na možnosti kluci , na pumpování grafiky kálí Goro .
  • Shadowrun jako hra byl propadak a osobne si myslim ze cyberpunk je prekonanej a i knihy byly dost nudny osobne bych bral hru ze sveta Dana Simonse nebo Frank Herberta takovy poradny rpg z hegemonie nebo duny kdy svetu vladnul Omnius by byl masakr *14*
    • Duna i Hyperion jsou podle mě asi nejlepší sci-fi vůbec, ale řek bych, že je lepší dát vývojářům volnou ruku, než je vázat daným prostředím, hry podle knih/filmů většinou nestojí za moc...witcher2 budiž světlou vyjímkou
    • hh zrovna se nemůžu nabažit dunou, nedávno jsem kuknul na film a objednávám knihu, říkal jsem si, že by to chtělo novou hru
      • jj je to skvelej svet hlavne obsahuje velky casovy rozpeti a krasne na sebe navazuje sice je pak znat ze to uz dopisuje nekdo jiny ale stoji to za to
        • Hairy_Ass
          Za přečtení stojí jen ty díly, na kterých pracoval Frank osobně, pak to jde rychle do kytek a závěrečné díly, Lovci Duny a Píseční červy Duny, už jsou vyloženě výsměchem. První díl je nepřekonatelný, i když asi ne pro každého.
          • kostej: OK :-D
          • kostejnesmrtelny
            Ty knihy, co zmiňuješ jsem nečetl, ale co ten jeho syn píše, to jsou neuvěřitelný braky. Za "Předehry k duně" bych navrhoval jít, a vzít jeho vodu jako dar od Šaj-hulúda.
            A ano, první díl je bezkonkurenčně nejlepší *14* . Hra by mohla být dobrá (celkem by postačil remake Emperora v koukatelný grafice s použitelným ovládáním), ale to, co na tý knížce miluju, tu mystičnost a osudovost stejně nejde přenést ani do filmu, natož do hry.
            Hlavně žádný MMO, proboha. Při představě raidů na písečný červy se mi obrací kufr...
            • kostejnesmrtelny
              T-Opel: s radostí bych se pustil do diskuze na tohle téma, ale už nám došel thread a taky to je maličko off-topic *4*
            • S tim teda nesouhlasim, prvni Duna od Herberta je skvělá ale už děti Duny jsem nezvládnul ani dočíst. Od Briana jsem četl předehry i tu trilogii ze služebnickýho džihádu a rozhodně se to četlo daleko líp.
            • kostejnesmrtelny
              Samozřejmě jsem myslel MMO WoWkovýho střihu. Když tak nad tím přemýšlím, tak ono EVE to opravdu splňuje docela dobře *4*
            • Hairy_Ass
              Hlavně by tam nesměli pobíhat stovky Kwisatz Haderachů, ale pokud by se vydalo formou politikaření a intrik, tak by mmo nemuselo být špatné. Jen by se ze základních reálií, jako právě Kwisatz Haderach, Bene Gesserit a Vesmírná Gilda, nesměli stát pouťové atrakce, jako se to děje dnes v MMO hrách. (za to, co provedli s Revanem, si vývojáři TOR zaslouží shořet v ohni pekelném).
            • janchor
              Člověče, zrovna MMO podle Duny si dovedu představit velice živě, ale to by muselo vzniknout s chutí dělat věci jinak, než podle mainstreamovejch mustrů, spíš něco mezi Galaxies a EVE. Toho prostoru pro hráčskou politiku a nebojový povolání!

Každopádně když remake, tak prosím původní Dunu od Crya. Ta trefila obsah i atmosféru zdaleka nejlíp.
    • Cahir
      Proč myslíš, že je cyberpunk překonaný? *8*
      • Punk je mrtvej a Cyber Punk umrel jak Neo doufam ze ve hre pujdou dal nez jen k nahrazeni svalu a oci a podobnejch kravinek ala deus ex navic fakt doporucuji autorum hry aspon kouknout na Hyperion je tam napadu na nekolik her *3*
  • Vrook
    Radši budu skeptickej, než aby mě to pak zklamalo. I když, než to vyjde, tak na to stejně asi zapomenu, očividně toho zatim moc nemaj. Odvolávat se na Blade Runner apod. umí každej, ale zatim mi žádná hra nepřinesla takovou atmosféru, abych jí mohl přirovnat k tý v Blade Runnerovi.
    • on i filmový Blade Runer stál s odpuštěním, za starou belu. Scott libivým vizuálem naprosto zasklil filosoficko-etickou koncepci celé knihy "Sní androidi o elektrických ovečkách?". Schválně zda-li někomu z Vás něco řekne slovo Mercer(ismus).
      • co s tím má co dělat prototype
        • Pevně doufám, že to s tím Prototype byl jen vtip...
    • Mě teda atmosférou sednul nejvíce první Deus Ex... I když je to možná tím, že vzhledem k tehdějším grafickým možnostem jsem si dost z atmosféry "dopředstavil" :D
    • Třeba Gemini Rue mělo taky moc pěknou atmosféru, ačkoli ne vyloženě bladerunnerovskou.
      • sleepless
        Skoro bych až řekl, že "moc" je slabé slovo :) Což mě připomíná, že preview verze Resonance čeká...
        • Kua, taky bych si zahrál, ten trailer vypadal povedeně...
    • janchor
      Pár výjimek by se našlo: samotnej herní Blade Runner, první město z Omikronu..
      • Hanzales
        Omikron mně taky hned napadl, když jsem tak zabrousil do herní historie *3*
      • http://www.youtube.com/watch?v=ynSDZUDKdlg
  • Osobně mám poměrně načtený Shadowrun, Cyberpunk jako pravidla neznám. Chtělo by to něco jako Baldur na Shadowrunu, od Segy Genesis uběhlo spousta vody.
    • Shadowrun RPG je ve výrobě:).

http://www.kickstarter.com/projects/1613260297/shadowrun-returns
  • Shenkster
    Tak na tohle si už začínám brousit zuby *14* Cyberpunk žeru !
  • jindra.veliky
    ten chlapek na obrazku je oblecenej jak pasak *3*
    • tak určitě lepší než svetřík s 4pruhovými adidas tepláky *7*
  • LamacJoysticku
    Jo pohoda, me draci nebavej. Vyrostl jsem na temnym Gibsonovi, Sterlingovi ve scifi a do fantasy se ne a ne dostat, i kdyz jsem se o to pokousel.
  • Jen takova zajimavost. Na strance Sid Meier's Colonization na GOGu si nekdo vsiml, ze na screenshotu vpravo dole je mestecko se jmenem System Shock 2. Ze by nejake predznamenani? (:
    • Na dalších obrázcích jsou města Wasteland a Diablo.
    • pardon, vlevo :D
      • jindra.veliky
        chtelo by to i jednicku...uz jsem zkousel i nejakou predelavku pro w7 ale ta nefungovala na 64 bit. a chtel bych si tuhle hru vyzkouset.
        • Hanzales
          Já jsem jedničku v pohodě rozběhl na W7 x64 odsud:
          http://www.systemshock.org/index.php?topic=211.0
          Dle avataru je asi jasný, který hry zbožňuju nejvíce ;o) Na ten Cyberpunk se velice teším taky, jen aby to dopadlo dobře no.
        • Jedničku jsem rozehrával několikrát, ale vždycky mě to odradilo tou přílišnou oldschoolovostí. Na grafiku se dá zvyknout, ale ovládání je dost šílený (mouselook mod se mi nepodařilo zprovoznit) a hlavně level design je taková ta klasická devadesátková změť chodeb bez logiky a smyslu.

Tak nějak mi připadalo, že všechno dobrý je i ve dvojce, navíc trochu líp zpracovaný. Dvojka už je prakticky moderní hra a dá se bez problémů hrát i dnes, narozdíl od jedničky.
          • jindra.veliky
            na ovladani FPS bez mysi jsem zvykly. hraju tak prvni dva doomy, duka 3D, Rise of the Triad i Quaka *4* tak zkusim aspon tu dvojku. jeste kdyz jsem nedavno koukal na screeny z jednicky tak jsem si rikal ze jsem to snad i driv hral na starem PC. pamatuju si ze jsem nemohl udelat prvni misi *15*
            • Myš potřebovat budeš. Hra se ovládá asi patnácti klávesama v okolí WSAD + myší na klikání po obrazovce, střílení a podobně. Funguje to trochu jinak než v moderních hrách, ale na ten základ se dá jakž takž zvyknout.

Divným ovládáním jsem myslel třeba to, že na lezení po žebříku musíš použít podivný kombo asi tří kláves (a vůbec jsem nezjistil, jak se leze dolů).
            • MrSanta
              Detail: System Shock 1 má ovládání takový hybrid - chodí se pomocí šipek a zaměřuješ myší. Myš ale "neřídí" směr chůze a ani se s ní nedá rozhlížet. Dá se na to celkem rychle zvyknout.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit