Přejít na výpis diskuzí

CD Projekt zítra oznámí zbrusu nový RPG titul

29.5.2012 | Petr Poláček

108 příspěvků

- 

Že by se vyspělost žánru hodnotila podle litrů krve a kilogramů useknutých končetin tu přeci nikdo netvrdí. Zjednodušeně řečeno jde většinou o nějakou hlubší myšlenku (nebo i více), kterou si sebou dílo nese, o formu apod. Nicméně to mohou mít společné téměř všechny žánry od dramat, historických románů, přes fantasy, sci-fi až po cyberpunk. Jako příklad může sloužit otřepaný Tolkien. V jeho dílech se násilí, natož sex nijak neexhibituje, přesto jde o velmi dospělou tvorbu. Ty tu tvrdíš, že fantasy žánr nemůže být dospělý, tudíž analogicky je celá Tolkienova tvorba nedospělá. Ovšem já osobně upřímně pochybuji, že jsi moudřejší, než tisíce kritiků a čtenářů po celém světě. Bez urážky. Ale přesto by mě zajímal tvůj názor na téma, co dělá žánr (ne)dospělým (pokud si tohle někdy přečtete). Že by se vyspělost žánru hodnotila podle litrů krve a kilogramů useknutých končetin tu přeci nikdo netvrdí. Zjednodušeně řečeno jde většinou o nějakou hlubší myšlenku (nebo i více), kterou si sebou dílo nese, o formu apod. Nicméně to mohou mít společné téměř všechny žánry od dramat, historických románů, přes fantasy, sci-fi až po cyberpunk. Jako příklad může sloužit otřepaný Tolkien. V jeho dílech se násilí, natož sex nijak neexhibituje, přesto jde o velmi dospělou tvorbu. Ty tu tvrdíš, že fantasy žánr nemůže být dospělý, tudíž analogicky je celá Tolkienova tvorba nedospělá. Ovšem já osobně upřímně pochybuji, že jsi moudřejší, než tisíce kritiků a čtenářů po celém světě. Bez urážky. Ale přesto by mě zajímal tvůj názor na téma, co dělá žánr (ne)dospělým (pokud si tohle někdy přečtete).
- 

Sci-Fi RPG a CD Projekt? Shut Up And Take My Money!
- 

Bude sa to dať sledovať online?
- 

no SF z 80. je furt SF.Současné SF je spiš jen akce ale nic SF.
- 

Hm... CD Projekt je špica, Zaklínači taky, RPG i sci-fi mám moc rád, ale tenhle artwork mi teda do oka nepadl. Připadá mi to trochu jako nějaký přepálený sci-fi retro z 80.let, radši bych něco uhlazenějšího...
 Ale co, jeden obrázek hru nedělá, snad z toho rychle ukážou víc
- 

to dofám.zatim se knize a hře na hrdiny nic nepodobalo
- 

Ten už ti startují tvůrci toho původního přes Kickstarter.
- 

Další metrosexuální pankáč, jak originální...
- 

že by hra s asocialem a nasilnikem v hlavni roli pro pubertaky?
- 

Ten kver na obrazku mi pripada jak z Blade Runnera, i to pozadi za nim :)
- 

mne sahdowrun
- 

že by pořádnej Shadowrun
- 

Vzhledem k tomu že Zaklínač si na rpg jen hrál a vubec me nebavil, tak me tohle nezaujalo :-I
- 

Mě ten obrázek připomněl Paradise Cracked. Znáte to někdo? Tahové Cyberpunk RPG na dlouhé zimní večery :-)
- 

Poslechnou a věděl že kamera se dá změnit? Zaklínač je jedno z nejlepších rpg a rozhodně stojí za chvíli adaptace. Jinak vše na full vypadá hra k světu i dnes.
- 

Stroncium je jeho nejhorsi knizka . Takze hodnotit kvality Kulhanka zrovna podle tohohle dilka je na pikacu . Precti si Vladce strachu nebo Divoci a zli . Nocni klub je taky fajn . To je takova Blejdovina :-)
- 

tak ten pankáš s kvérem ve mě vyvolává následné zbožné představy
 turn based realtime souboje (ala fallout tactics), řádný rpg podklad, neurazilo by shadow run like prostředí a eventuelně i pravidla a hlavně, hlavně hlavně coop režim a ideálně mise co mohou vytvářet hráči (jako NWN) .. být tam i pvp tak si cvrnknu
 anó anó, dyk píšu zbožné představy :-)
- 

Cestu krve mam prectenou asi uz 5x a porad me to bavi cist dokola. Jednou za cas se k tomu vzdycky vracim a zatim se u toho nenudim i kdyz ten pribeh znam uz nazpamet *4* Stejne tak Divoci a zli, Vladci strachu ... Kulhanka mam proste v oblibe.
- 

Ešte by som dodal že to je predovšetkým knižný hrdina. *3*
- 

Ten obrazek mi pripomina svet D&D Shadowrun ( http://www.shadowrun4.com/ ) , kterej jsme hravali s kamosema kdyz nas omrzelo fantasy prostredi Draciho doupete. Cyperpunkovy rpg by bylo bomba.