Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt zveřejnil prodeje Zaklínače 3, s náskokem vedou konzole
12.6.2015 | Adam Homola
327 příspěvků
-
Rád pomůžu, když můžu. Nemít tolik peněz, tak si hru za 1600,- taky nekoupím. Úplně tě chápu, být chudej je fakt na prd...
-
tak klasicky, když by si hru nekoupil novou za plnou cenu ale jen vyhradne bazarovku, tak nikoho neposkozuje, protože neni potencialni zakaznik dane firmy.
navíc u bazarovek dost často nejsou funkcni kody/bonusy, jelikož jsou uz pouzite. taky tam kolikrat chybi cele kusy hry, viz třeba ruzne edice Borderlands pro ps3 a xbox, jelikož jsou jen ke stazeni.Bazarovy prodej je bezna soucast dnešního světa, zehrat by mohli všichni, vyrobci aut, mobilu, televizi, rozhodne se nejedna o zadnou trestnou cinnost, takze poskozovani výrobce je jen bublina nad neci hlavou, která nemá zadny vyznam. -
herna pc scena investovala do hardwaru aby sa vobec mohli robit nejake hry a konzolaci len do hier plus pc predaje a zaklinač sa robil na PC tak ze v konecnom dosledku konzole este dlzia peniaze nam pc hracom *1* *1* *1* *1* a mate to
-
"tak jsme najednou objevili na Playstationu (a pak i PC konverze) Final Fantasy 7 a 8, což jsou hry daleko komplexnější a složitější, než zmiňovaný Fallout"
"daleko komplexnější a složitější"
Ale jo, pobavils. FF fanboy detected - nic racionálního mě nenapadá. *7* Mimochodem, nějak si pozapomněl, jaké procento tvořilo FF7-8 z celkové produkce konzolových her v té době, zatímco na PC - FPS, adventury, dungeony, space simy, simulátory obecně, logický hry, strategie. Prostě na PC vždy vycházely komplexnější hry a ve větším množství. -
"Zatímco bazarový trh s konzolovými hrami jen kvete."
LOL. Bazarovým přeprodejem poškozujete výrobce. Používat tohle jako argument, že je to jako klad, po tom, co se tu ze strany konzolistů pořád řeší pirátství na PC, je vrcholem demence. *15* -
Jsem rad ze jsi nam povedel sve dojmy o tom kdo hraje na konzolych nebo co jsou to konzole a oznacil jsi je rovnou za pravdu. Vyvracet ti nic nebudu protoze neni co vyvracet. Jenom tvoje dojmy ktere se zakladaji na tvych dojmech.
Ale musim rict ze je opravdu legracni cist o "informovanosti" a o "tom" v cem se konzolisti nevyznaji. Doporcuju zkusit prasknout tvoji omezenou bublinu a prestat soudit kdo co zna nebo umi podle toho na cem ho bavi hrat hry. -
Ale prdlajs chyba Microsoftu. Někdy mě přijde, že za všechno zlo na světě může MS.
Prostě v určitém bodě se hry přerodily ze záliby pro pár nadšenců na masovou záležitost a s tím ruku v ruce přichází snaha o zaujmutí co nejširšího publika.
A to nevyhnutelně vede ke zjednodušování, k větší akčnosti, k rozmáchlému marketingu a více eye candy libůstek.
Je to nevyhnutelný proces. -
Ty voe co tohle je????
-
V podstate súhlas, až na to, že cdpr osobne podporím, aj keď ma poriadne naštvali tým, že sa nechali kúpiť od nvidie.
Ale až keď to bude vo výpredaji za 10€. *15* -
konzola je len marketing vždy bola niekolko nasobny fake a dobre sa na tom rizuje do kola nasolim za hry 60 eur plus online pausal a za rok si na nej zahram 5 hier na ovladaci a volante obmedzeny som jak trulo supnem do toho este jeden bluray film za 30 a uz nemam ani na chleba konzola pre nas trh je zatial na nic na zapade v pohode v krajinach kde neriesia 60 eur za hru okrem toho slovaci a cesi moc si tu nevyskakujte vy z tymi predajmi na konzolach nemate nic spolocne to uz skor na pc v zlave sa tu viac predalo
-
na gmg maji slevu 50% a to lego poridis za 300kc, takze na konzoli to mas dokonce 6x drazsi, no nekup to *1*
-
Edit. 2x mi poslalo koment, neviem prečo - sorry zato :)
-
Aha, fajne - dáš mi príklad GTAV, hra, ktorá predáva už len vďaka menu a značke, patrí medzi hlavne konzolové značky, atď. = to je ako keby ja som ti ukázal predaje Sims3 alebo Counter Strike (tiež tituly na PC, ktoré sa predávajú aj roky po vydaní lepšie ako väčšina noviniek) - ukáž mi predaje Dark Souls 1/2 na konzoliach po niekoľkých mesiacoch
Zaklínač stále nie je masová značka (stále je to príliš hardcore pre obyčajného hráča) + je to prvý diel, ktorý mal ako takú reklamnú masáž + predáva sa oveľa lepšie ako PC exkluzivita (v dobe vydania) Zaklínač 2 (Z2 sa predalo za obdobie od 17. mája 2011 do polovice augusta 2011 - čiže za 3 mesiace - okolo 940 000 kusov - z toho 240 000 digit. verzií - čiže väčšina predajov predstavovala krabic. verzia.. a teraz multiplatformovka Z3 za 2 týždne predala okolo 1,5 mil. kusov PC verzií.. z toho mi akosi nevychádza, žeby PC ako platforma oslabovala alebo žeby sa Zaklínačovi zle darilo na PC :) -
gratulujem firme k predajom a dakujem konzolákom za kúpu,len tak dalej aj pri dalších tituloch, držím vám palce k dalším nákupom bez vás by som si túto skvelú hru nemohol zahrat na pc zadarmo podporujem vás a držim vám palce treba si pomáhat navzájom.
-
lol a ínus 8 na tebe, pritom je to nejnarocnejsi hra na HW co kdy vyšla, nějakej Crysis 3 hadr (40 fps full HD high - W3 30fps 1440*900 low)... ale to asi nepoznate, na tech vasich i7 980ti nebo nevim...
-
jo jo díky moc! Děkuji ti, protože vím že to nikdo jinej krom Chytráka naudělá... mě taky nikdo nikdy nepoděkoval zeto, že sem v 90. kupoval hry a díky tomu si ted muzete davat COD 10001 do zemdlení. No a jak se řiká, štafeta se předává, takže nákupy nechávám na Vás a ja se pomalu potápím do zátoky
-
Je tak slabá, že na ňu vychádza neporovnateľne viac titulov ako na konzoly (aj keď zoberiem do úvahy ťažiu cestu titulov na konzoly, vďaka politike a výberu Sony a MS) + čoraz viac, aj v minulosti čisto konzolových firiem, (hlavne z Japonska) vydáva svoje tituly na PC + zľavy vôbec neničia PC scénu (ak by áno, prečo nemajú firmy, ktoré dávajú svoje tituly na Steam, problém?) + a aj keď sú tituly v zľave (napríklad stoja 20 Eur), firmy z toho majú enormný zisk.. zisky v PC scéne nikdy neboli vyššie = PC nemá také postavenie z hľadiska vlastných titulov ako kedysi v 90. rokoch, ale to nič nemení na tom, že je to pre čoraz väčší počet vývojárov a distribútorov stále viac a viac lákavejšia a lukratívnejšia platforma
-
Proto píšu, pokud jsi pravidelný hráč. Navíc mluvím o online distribuci. Učitě se to dá ošéfovat tak, že platíš minimum, pokud čekáš a vybíráš si ty nejlepší dealy. Většina lidí to ale stejně nedělá, což potvrzuje fakt, že se drtivá většina kopií prodá v prvních pár týdnech za plnou palbu.
Já si chci hru prostě normálně koupit a hned si to zahrát. Nemám čas si plánovat nějak nesmysly.
Další věc - ta hra v PS store stojí vice než 3x tolik než na Steamu, ale stahuju to 50x pomaleji... -
Analyzy ako od maleho dietata co o ekonomike nema ani paru. Konzolovy trh vdaka bazaru funguje uplne inak ako PC. Konzoly maju najsilnejsi prvy mesiac , potom nabehne bazar naplno a predaje klesaju radovo. PC nema taky launch peak a nasledny pad dole, predaje su dlhodobe a zlavy prinasaju svoje ovocie.
-
To je prave omyl....ono je asi aj najrozsirenejsia ale ma radovo vacsiu ponuku ako konzoly, co zase dodava sirku zaberu. Xone lineup je vyslovene tragicky , ma len velmi malu ponuku. PS4 je na tom o nieco lepsie , ale ziadne buchanie sampanskeho. PC ma najsirsiu ponuku a zivi najvacsi pocet vyvojarov a zanrov.