Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt zveřejnil prodeje Zaklínače 3, s náskokem vedou konzole
12.6.2015 | Adam Homola
327 příspěvků
-
Dovolím si nesouhlasit. Ano nové hry na konzole jsou jistě drahé. Ovšem většina PC her se nedá prodat a když ano tak velice špatně, jelikož jsou vázané accountem. Zatímco bazarový trh s konzolovými hrami jen kvete. Zvažuji koupi konzole už jen kvůli tomuto faktu.
-
Nic jiného nezbývá, když tady všechno, co napíšu mažou a neustále mě banují, na Games.cz nesnesou žádnou negativní kritiku konzolí, přestože je rozumná, oprávněná a statisticky validní. Kdo to má vlastně ted pod palcem? Stejný cenzor jako ve zbytku portálu tiscali, nebo si to chlapci z redakce stále dělají sami?
-
Pokud jsi pravidelný hráč, tak je konzole poměrně drahý špás. Zrovna chci pořídit pro synovce LEGO Jurassic World v online distribuci. Na Steamu v přepočtu za 500 (mají slevu 25%). V PS4 store za 1699. To je prostě masakr a já to pro něj stejně budu muset pořídit na tu PS4.
-
...s*r už na to, ty študovaný zlodej/ psychiater... :D
-
>hráli bychom porad izo hry ve stylu Fallout 2
Kéž by. -
Jsem si vedom Kamile co pro nas, kteri stahujeme, delas. Moc Ti dekuju ze sis hru koupil.
-
Právě naopak, ty nejlepší hry vznikaly a vznikají "v garážích" v jednom, maximálně pěti lidech, nadšeních, kteříhru dělají ve volných chvílích, zcela zadarmo a celou tvorbu berou jen jako svůj koníček. Viz historie...
-
Pro všechny nadšence co si hry stahují přes torrenty. Bez těch co si hry kupují, by jste si stáhly příště tak akorád prd, protože už by další hry nikdo nedělal!!!
-
Psychotic: S tou zabugovaností PC verze Skyrimu to zas tak hrozné není. Akorát jsou, logicky, více slyšet ti, kdo na nějaké ty bugy narazili. Já jsem PC verzi hrál hned of 11/11/11 a žádný bug jsem nezaznamenal. A to jsem se fakt snažil a hledal jsem ty draky se zpátečkou :D
-
Mam pro CDP navrh na novou hru. Jmenovala by se The Shitter - Zasirac. Pegi rating by byl IQ 50- hrac by v ni jako prehnene sebevedome a jasnovidecke individuum zasiral diskuze hadkama pc vs konzole a npccka by ho na oplatku posilala dorite. Hru by slo ukoncit jedine sebevrazdou, nebo v hlubokem deliriu z leku v psychiatricke lecebne. Prodeje by trhaly rekordy, protoze by pro spoustu lidi nebyl problem szit se s hlavni postavou a o to jde v RPG predevsim.
-
ty jsi dobře mimo. Debilizaci ukazuješ jedině ty a ta tvoje PC Master race.
-
Solidni blabol, a Microsoft taky pozira male deti ne? Zblbnuti her prislo s masovosti - proste v prvni polovine 90 letech, si mohla dovolit PC pouze mala cast populace, protoze bylo neskutecne drahe. V roce 1991 stala 286 cca 200 000. Se slevnenim PC, se PC vice rozsirilo - mezi stredni a nizkoprijmovou tridu a bylo jednodussi delat hry pro velkou masu lidi = vetsi prodeje = a masa je prinejlepsim prumerne inteligentni. Konzole tomu daly dalsi dimenzi, kdy nemusis resit zakladni otazky - jak naistalovat system, jak poresit nedostatek pameti, jak prizpusobit grafiku, aby to obstojne behalo, jak rozchodit zvukovku, na kterem portu atd. To vsechno konzoliste neresi, proste sednou a hrajou. Proste dalsi rozmer debilizace spolecnosti, kdy nic nemusi resit, protoze za ne vse vyresi hodny strejda z Microsoftu nebo Sony.
-
ale prosím tebe. Zaklínač se bude na konzole prodávat pořád viz GTA V třetí nejprodávanější v květnu v Americe. Wake up... Jako čekání na sběratelku *15* To nemyslíš vážně? To nemá na prodeje vliv. Slevy *15* To je to nejhorší, co mohlo potkat PC platformu a to je jeden z důvodu proč je tak slabá...
-
blbost. PC platforma je nejsilnější platforma v současnosti, takže by prodeje měly být logicky největší na platformě, která má největší zastoupení. Černobíle je jedině vaše vidění..
-
Netreba zabúdať na to, že PC scéna je odlišná od konzolovej - napríklad Zaklínač 3 sa prestane na konzoliach kupovať za nejaké 2 - 3 týždne, lebo prídu novšie, väčšie AAA hry, ale na PC je predaj hier na dlhšiu trať a bude sa predávať dobre niekoľko mesiacov (aj rokov) po vydaní + veľa ľudí čaká na Z3 Zberateľskú edíciu + alebo čakajú na letné zľavy a akcie na Steame + zatiaľ čo napríklad na PS4 vyjde za jeden mesiac 7 hier, na PC za ten istý čas vyjde okolo 20 - 30 titulov len na Steame + na nové konzoly koľko dobrých RPGčiek vyšlo doteraz? Veľa nie, tak je jasné, že hráči na tých platformách sú hladní po veľmi dobrom RPGčku + prvá šanca pre PS hráčov vyskúšať si hru zo série Zaklínača, ktorá má veľmi dobré renomé + pre každú firmu je skvelé vidieť, že jej hry sa predáva na 3 platformách v rovnomernom pomere a napríklad Dark Souls 1 sa taktiež predalo 1/3 na PC a to vyšla koľko? rok - 2 roky po konzolovej verzie (ku tomu ešte bol port v hroznej kvalite) a išlo o silnú konzolovú značku.. proste si myslím, že aj v CD Projektu RED sú veľmi spokojný s predajom PC verzie (a taktiež s konzolovými verziami)
-
Souhlasím, kvalita a komplexnost her například na PS1 dosahovala a lecky i přesahovala jejich PC verze, od vydání XBOXu nastal razantní úpadek kvality, vývoj se zcela zastavil a hry se začaly nabízet pro celou širokou masu veřejnosti, krásným příkladem budiž například Call of Duty.
-
Záleží komu říkáš pc kiddos, theGGG nebo jak si teď říkáš, vůbec nepoznáme tvůj styl *7* (hlavně v naklikávání)
-
Mně spíše připadá, že je ten tvůj samoúčelný komentář - stejně jako samotný článek - vlhkým snem konzolových haters. Už samotný titulek článku je vyloženě roznětkou, podporující vzájemnou nenávist konzolistů a PC hráčů. Článek samotný je psán formou připomínají honbu za senzací, kterou bych očekával u takových bulvárních škvárů jako Rytmus života apod. Já z těch čísel osobně dedukoval téměř vyrovnaný poměr sil mezi PC/XBOX ONE/PS4. A tvůj samotný rozbor napříč herní scénou a oznámených prodejních výsledků je až příliš černobílý na to, abych jej mohl brát za vypovídající.
-
K tématu "konzole pro hloupé" - já si myslím, že v principu je to blbost. Vezměte si, že když mi jsme hráli na PC Fallout (super hra), tak jsme najednou objevili na Playstationu (a pak i PC konverze) Final Fantasy 7 a 8, což jsou hry daleko komplexnější a složitější, než zmiňovaný Fallout. Prostě v těch dobách na konzole vycházely velmi složité, promyšlené a inteligentní hry pro náročné - a objevují se na nich dodnes.
Podle mě to celé začalo jít z kopce až s Microsoftem a jeho Xboxem, který přišel s velkou komerční vizí her pro všechny (tj. i pro ty hodně hloupé) - a najednou jsme překvapeně koukali, že Fable je nám cpáno jako nejpropracovanější RPG všech dob (o Mass Effectu nemluvě), Elder Scrolls se musely přizpůsobit Xboxu, totéž Bioware (Knights of the Old) atd.
Čili podle mě celé to "konzolové zdebilnění" her je primárně vina Microsoftu (což je PC firma - paradox) a Sony, Nintendo atd. jsou v tom do značné míry nevinně. Dokud si Sony vydávala svoje a PC svoje, bylo všechno celkem OK. Až se slabomyslnými komerčními "peckami" od Microsoftu to začalo jít do kopru a jde to do něj dodnes. -
No vtipné je to, že zisky majú možno aj tak z PC verzie najväčšie, keďže celá suma z GOG verzií ide k nim (keďže je to ich vlastná služba), a zo Steamu im ide 70 % z ceny, zatiaľ čo pri konzolových verziách to je len cez 50 % (pri PC a konzolových krabicových verziách je to narovnako - asi 30 %, iba v Poľsku je iná situácia, lebo aj tam sa mi zdá, že sú distributérmi krabicových verzií)