Přejít na výpis diskuzí
CD Projekt zveřejnil prodeje Zaklínače 3, s náskokem vedou konzole
12.6.2015 | Adam Homola
327 příspěvků
-
GZ,gz... to byla vyhrádně pc hra? *7* byla je důležité protože už není.
-
-
Mimoň mimoněm zůstane...
-
-
gratulujem firme k predajom a dakujem konzolákom za kúpu,len tak dalej aj pri dalších tituloch, držím vám palce k dalším nákupom bez vás by som si túto skvelú hru nemohol zahrat na pc zadarmo podporujem vás a držim vám palce treba si pomáhat navzájom.
-
-
Rád pomůžu, když můžu. Nemít tolik peněz, tak si hru za 1600,- taky nekoupím. Úplně tě chápu, být chudej je fakt na prd...
-
V podstate súhlas, až na to, že cdpr osobne podporím, aj keď ma poriadne naštvali tým, že sa nechali kúpiť od nvidie.
Ale až keď to bude vo výpredaji za 10€. *15*
-
-
Tak PC je celem mrtvá platforma ale divím se, že utrhl tolik. Zvlášť když Zaklínač je teď asi nejnáročnějšíhra na HW, GTA V je oproti tomu procházka růžovým sadem ...
Ale stejně nechápu jak takovouhle hru někdo může hrát na ovladači :D zkusil sem to hrát na TV s Xbox ovladačem a to je prostě strašný ... *1* -
-
Jenže GTA 5 je oproti W3 optimalizovaná hra.
-
Hehe, nesouhlasim teda s nicim cos napsal.
1. PC je mrtva platforma hlavne pro zhulene hlavy na gauci s ovladacem. :)
2. Zaklinac je nejnarocnejsi asi na HW konzoli, ale na PC je optimalizace fajna a beha mi to krasne 60-90 Fps, na stredni tride PC, muzu rict..
V zebricku HW narocnosti se nevleze do top 10.
3. Ovladani je idealni na Xbox ovladac, mys mi vubec nechybi. -
-
Xbox ovladac... a když dáš alt+tab aby jsi něco pořešil a tak to jako přehazuješ na další HW a to myš? To je nějaké krkolomné. To samé po dohrání hry. Gamepad zde nepřinesl nic navíc jako třeba u Fotbalu.
Já třeba mám hru zapnutou hraji...Dám si pauzu - > alt+tab -> mrknu na mejly, novinky, pustím hudbu, tv atd...jdu se projít, vrátím se a vypnu ty věci okolo a přepnu se do hry. -
-
No tak jsou i hráči, kteří když hrajou, tak hrajou a neřeší jiné věci. Já si kupříkladu "urvu" od práce, přítelkyně a jiných volnočasových aktivit, tak 6 hodin týdně, takže jsem se naučil se do hraní maximálně ponořit a neřeším nic. Maximalně si zajdu doplnit vodu a na zachod a přitom se protáhnu.
BTW jak často alt-tabuješ, že řešíš to, že musí položit gamepad a položit ruce na myš a klávesnici. -
-
Často když mám hru zapnutou stále od doby co jí zapnu. a protože nechci mít hodně věci na stole je to problém. Motat se tam s gamepadem i když nemá kabel (pak se zase musí měnit baterky a lag je velký).
Není to ideální. Zapojím ho do PC pouze když hraji ten Fotbal s kámošem. Jiank je v šuplíku. -
-
Měnit baterky? Kdy jsi naposledy viděl bezdrátový ovladač? ;)
-
-
Alt-tab nad zlato, krásně se po tom protáhneš když odhodíš ovladač a natáhneš se pro klávesnici a myš *4*
-
Ja spis myslim ze ma zkreslenou predstavu takze to uvedu na pravou miru.
Kdyz si zapojis gamepad do pc tak nemusis odpojovat k+m a rozhodne te ten gamepad nebude nutit ovladat s nim windows je to ciste herni zarizeni a kdyz alttabnes tak ho proste odhodis a nemusis se o nej zajimat.
-
-
-
-
Já to hrál na ovladači po celou dobu. Přišlo mi to pohodlnější.
-
-
jak ze byla ta pohadka o konzolovych hracich, kteri nezvladnou hrat nic slozitejsiho nez CoD?
-
-
Ale pořád zvládnou Witchera na easy a brečet, jak je to těžké :D.
-
-
...tak určite...
-
-
-
konzola je len marketing vždy bola niekolko nasobny fake a dobre sa na tom rizuje do kola nasolim za hry 60 eur plus online pausal a za rok si na nej zahram 5 hier na ovladaci a volante obmedzeny som jak trulo supnem do toho este jeden bluray film za 30 a uz nemam ani na chleba konzola pre nas trh je zatial na nic na zapade v pohode v krajinach kde neriesia 60 eur za hru okrem toho slovaci a cesi moc si tu nevyskakujte vy z tymi predajmi na konzolach nemate nic spolocne to uz skor na pc v zlave sa tu viac predalo
-
-
Ty voe co tohle je????
-
-
Tak je logicke. Na konzolich je hrac nucen hru koupit za plnou cenu, ikdyz ji chce jen vyzkouset, a po te vymyvaci PR masazi maji amici nakoupino, stejne jako chytri evropane stazeno.
Kdyby CD projektu slo jen o prachy z PC verzi, a meli na podobne zhovadilosti koule jak blizzard, tak by udelali online protekci jak v Diablu3, coz by jim odhadem mohlo vynest i nasobky prodeju PC verze oproti soucasnemu stavu. -
-
Co to je za nesmysl? Jak je nucen koupit za plnou cenu? Snad každej hráč se umí rozhodnout, kdy a za kolik si hru koupí, ne?
-
-
Správně, ale mít něco hned je mít něco hned *3*
-
-
tak srovnávat Diablo a W3. *15* Diablo má jméno daleko větší. Možná největší na PC scéně. To byla herní událost x let. Diablo by mělo takové prodeje i bez DRM.
-
-
Kdo tady co srovnava? *7* jinak souhlasim ze Diablo je pojem, ale jestli si myslis, ze jim online validace nezachranila miliony prodeju, tak ze sebe delas blbce :)
-
-
-
PC master rasisti tvrdi, ze na steamu je 200 az 300 milionu pc hracu. To jest zhruba desetkrat tolik co nextgen konzoli. Na konzolich se jedna o novou ip, je to technicky dost nepodarene a jeste vyrazneji drazsi. Na pc se toho melo prodat desetkrat tolik Presto konzolove prodeje prevalcovaly pc prodeje s prstem v nose. Toje holt tim, zena pc jsou "chytri" hraci, kteri za hry neplati. Tim je potvrzeno 90% piratstvi na pc platforme a nebo jsou pc hraci vic casual nez konzoliste a neumi ocenit dobrou hru.
-
-
Prostě mě to nebere, ani mě ta hra, nebo příběh, postava, nic z toho mě nezajímá, tohle je první koment, co jsem napsal pod nějakej článek o této hře, tak proč bych si jí kupoval? Navíc teď mám dost her, co hrát, na to jak mám málo času. To jsou zase názory, todlecto *16* *9*
-
Neblázni, velké množství PC kopií není na Steamu. Já mám například sběratelku z Anglie a na steamu aktivovat nejde, klíč je jen na GoG. Ale ten dole s "chytrými" hráči, kteří "mají staženo" mi taky hnul žlučí, neslýchaná drzost - zvlášť v případě hry jako Zaklínač 3.
PS: Zřejmě je pravda, že se na konzolích kopíruje o hodně míň, než na PC, ale myslím (a je to jen můj soukromý dohad), že je to spíš obtížností pirátění, než vyšším morálním profilem konzolových hráčů. -
-
tady je taky zajimave se podivat na to kolika konzolistum se ta hra skutecne libi, z vlastní zkusenosti muzu potvrdit ze celkem hodne hracu hru nehraje nebo ji uz prodala z ruznych duvodu. mezi ne patri například ze je hra moc dlouha, moc tezka, slozita..a nebo moje obliobena..ze je tam moc textu. Ono je fajn nekde neceho prodat hodne, ale tak trochu to muze byt hazeni perel svinim.
-
-
Ja myslim ze tohle bylo v planu, je to hra pro pc hrace kterou zaplati masa konzolistu. Kdyby to chteli cilit ciste na konzolisty tak bude jeste zjednodusenejsi a hlavne by vydali tretinu hry a zbytek by sazeli jako dlc.
-
-
questo è fottutamente sorprendente !!!
-
-
-
-
-
herna pc scena investovala do hardwaru aby sa vobec mohli robit nejake hry a konzolaci len do hier plus pc predaje a zaklinač sa robil na PC tak ze v konecnom dosledku konzole este dlzia peniaze nam pc hracom *1* *1* *1* *1* a mate to
-
"Každopádně to neoddiskutovatelně podtrhuje fakt, který CD Projekt konstatoval už dříve, tedy, že by bez konzolí Zaklínač 3 nebyl."
Nevim jestli je autor článku tak blbý nebo naivní a myslí si, že PR cd projektu říká pravdu. Herní průmysl není žádné skomírající odvětví, které je potřeba zachraňovat pomocí kompromisů. Je to odvětví, kde si můžou dovolit dát do propagace produktu desítky až stovky milionů dolarů (tedy více než je cena výroby hry). Witcher jsem si našel, že stál 32mil. euro a propagace 35mil. eur. 1.3milionu kopií na PC znamená cca. 50mil. eur zisk. Na zaplacení nákladů na hru PC prodeje bohatě stačí. Nastačí na zaplacení mohutné reklamní kampaně.
Bez konzolí by teda hra mohla rozhodně klidně vzniknout, ale cd projekt by si nemohl dovolit tak velkou reklamní masáž. -
-
Jo, to jsou počty. Ty seš hotovej génius.
A teď si z toho zisku odečti provize prodejcům. Odečti z toho daně a seš v těžkým mínusu ty inteligente.
A hlavně si zkus uvědomit, že žádnej tvůrce her nebude riskovat desítky milionů EUR s vidinou zisků z PC, jak se tady snažíš odhadovat. Pokud by to mělo být jen pro PC, tak by hodně snížili náklady a tím pádem i kvalitu hry (např. by nebyla tak rozsáhlá) -
-
Dyt odecet ty magore, ta hra stala 30 ne 50. Takze prijem 50M by to pokryl vpohode. A dane ty idiote z toho zadny neplatis, ty platis az z toho, co je navic, jenze to nekdo, kdo nezvlada prvni tritu matersky nemuze tusit.
-
-
Nenapadlo tě, že na tom 1,3 milionu kopií na PC může mít nějakou zásluhu právě ta reklamní kampaň za 35 milionů eur?
-
-
A co když by stačila třeba kampaň za 1mil.? Dřív se na reklamu tolik nevyhazovalo a prodeje nebyli o tolik menší. Nebo co kdyby vydali levnější, horší hru a do reklamy by vrazili víc, neprodávalo by se to pak stejně dobře (viz. třeba watchdogs)? Prodejům to pomůže, ale hráčům ne.
-
-
Reklama není jenom banner někde na webu, nebo billboard. Reklama je dlouhodobé vytváření povědomí o značce.
To, že je ta hra vyhypovaná, není kvůli tomu, že je skvělá, to je jenom podpůrnej prostředek. Ten hype okolo Zaklínače je vytvořenej kampaní a ta stojí prachy. Bez hype, bez desítek milionů EUR by ta hra byla regionální značkou.
Když už něčemu nerozumíš, tak se zkus alespoň zamyslet, než se k tomu budeš vyjadřovat. Jelikož pochopit, že v dnešním komerčním světě není možný prodávat globální produkt, bez globálně významných výdajů na marketing, k tomu člověk nepotřebuje bejt žádnej génius.
-
-
na pc neprodava reklama, ale cisto cista kvalita her, kdyz je hra spatna, ani reklama za miliardy ji nepomuze, lidi proste za spatny hry na pc nezaplatej
-
-
jasne a proto se vždycky prodaji hromady her jako CoD protože na PC se kupuje jen kvalita. Lidi kupuji sragory uplne stejne na PC jako na konzolich, jedna reklama ovlivnuje všechny platformy.
-
-
No to ti moc nevyslo, COD sa na pc velmi nepredava ;-)
-
-
Ono PC warez race většinou neplatí ani za ty dobrý hry...
-
-
-
-
Hodně lidi si to stáhlo protože se báli hw nároku, a už když to bylo stažení tak člověk zjistil že hra běží na 100% + dlc a updaty v den vydání na warezu takže nebyl důvod vyhazovat 12 stovek