Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A do těch prodejů se počítají i ti, co to dostali jako dárek? Ptám se, protože se tam píše "aktivovali" a ne "koupili".
  • alladjex
    Nemůžu si pomoct, ale tenhle článek mi v rámci Games připadá jako pěknej ústřel a bulvár. Minimálně jeho nadpis a první část. Není mi jasný jestli to byla od Adama cílená provokace, ale po přečtení názvu musí být jasné, že to spustí flame. Nedotýká mi to navíc v kontextu, jak se chlapci na dané téma vyjadřovali v posledním FC.

Každopádně pozitivní mi na tom přijde to, jak výrazně se diskuze na Games po změně režimu zlepšili. Přesto se říkám, že v tomhle případě by asi bylo lepší nechat jako čtenáři diskuzi být, protože to je od Adama regulérní trolling ... Schválně jestli mu dá Petr ban až se vrátí z E3 *1*
    • Adam chtěl psát bulvárně aby poté mohl dokázat jak umí mazat a banovat v komentech. A to, že začal bulvárním nadpisem i pojetím článku mu je jaksi jedno....to je panečku seriózní redaktor...

Tohle přesně nesnáším na webech kde si hrají na serióznost. Tyhle nadpisy a poté i ten styl psaní.
      Seriózní web by napsal prostě nadpis "...zveřejnil prodeje" a tečka. V článku napíšeš konzole tolik, pc tolik a tečka. Prostě neutrálně.

Ale ty bulvární komentáře jako od Alžběty na bulvárním webu jsou trapné.
      Games.cz.... Jde to z kopce.
      • Psychotic
        Ne stránce o hrách čekáš "seriózní" novinařinu?

Kromě toho... ač si byl určitě vědom toho, co tenhle článek rozpoutá, nemyslí, že by byl nějak zodpovědný za hloupost platformových válečníků :-)
        • Když vyvolává flame je to na BAN, stejně jako banuje nás za stejné.
          ten kdo dělá flame dostane ban, ten kdo vyvolá také. Zde ho vyvolat.

A psát jako hloupý člověk z bulváru? To je teda novinář jako prase. Chápu,že napsat to dobre, neutrálně a zjistit si předem čísla a poté podat zprávu chce více práse než tam sázet "vtipné věty" jako na Blesku anebo na Idnesnu *15*
        • čekám. je skoro jedno o čem se píše. A hry nejsou téma pouze pro bulvár narozdíl od celebrit. Lze to napsat dobře a seriózně.
  • kkING
    moc pekna prodejni cisla a % PC prodeju je spis hodne dobre nez spatne. snad nas polsti sousede potesi brzo dalsi kvalitni hrou
  • Já jim to tak přeju! prostě i za tu odvahu do toho jít bez DRM pro PC a vyjít tak řadě lidem vstříc... Krom toho i když má mnoho lidí ke hře výhrady, já si jí užívám jako jednu z mála her poslední doby ani bloodborne mě tolik nebavil jako zaklínač na PC... opravdu gratuluju
    • DRM je v současnosti směšný přežitek a letošek je na RPG obecně hodně vydařený, můj žebříček top RPG za rok 2015 zatím je

1. Witcher 3
      2. Pillars of Eternity
      3. Bloodborne

A kdo ví, co rok 2015 ještě přinese :D Za nejlepší RPG minulého roku považuji Divinity: Original Sin a výhledově se nejvíc těším na Fargovo Bard's Tale IV!
      • 1 Bloodborne
        2 Witcher
        3 Final Fantasy X / X-2 HD Remaster

Pillars je naprosto o ničem.

BTW psn nick please. vidím že máš odehrané všechny souls dle diskuze, tak můžeme dát coop nebo něco...
        • Zajímavý žebříček, je pěkné vidět FF v něčí trojce, holt kolik lidí, tolik preferencí, já sám jsem velmi zvědavý, kdy se mi tvorba Fromu dostane opět na první místo mého GOTY RPG žebříčku, naposledy se to podařilo původnímu Demon's Souls v roce 2009, Dark Souls v roce 2011 však bylo drtivě poraženo TES V, prvenství Prepare to Die re-releasu za rok 2012 si zase nesmlouvavě uzurpovalo čarovné Dragon's Dogma, 2014, tam to bylo o jílec meče - Inquisition mírně zklamalo ale to by nesmělo tentýž rok vyjít enigmatické Divnity: Original Sin...

Škoda, že tě PoE ničím neoslovilo, hra to není bezchybná (a která je) ale má duši a nádhernou estetickou stránku. :)

Sorry, nebudu psát své PSN id do diskuze na serveru známé koncentrací těch nejvíce sociopatických trollů na českém herním internetu, kromě toho, co se co-opů týče, ty hraji především na PC, na komfort rychlého chatu díky Steam overlay nedám od určité doby dopustit. *4*
          • ok *15* Skyrim. Dobře no. můj mail je xd9@seznam.cz. Pošli mi tam tvoje PSN. Rád bych s tebou přes PSN pokecal... BTW Co jsi udělal s NPC, které se uchýlí po zradě do Parish.
  • K tématu "konzole pro hloupé" - já si myslím, že v principu je to blbost. Vezměte si, že když mi jsme hráli na PC Fallout (super hra), tak jsme najednou objevili na Playstationu (a pak i PC konverze) Final Fantasy 7 a 8, což jsou hry daleko komplexnější a složitější, než zmiňovaný Fallout. Prostě v těch dobách na konzole vycházely velmi složité, promyšlené a inteligentní hry pro náročné - a objevují se na nich dodnes.

Podle mě to celé začalo jít z kopce až s Microsoftem a jeho Xboxem, který přišel s velkou komerční vizí her pro všechny (tj. i pro ty hodně hloupé) - a najednou jsme překvapeně koukali, že Fable je nám cpáno jako nejpropracovanější RPG všech dob (o Mass Effectu nemluvě), Elder Scrolls se musely přizpůsobit Xboxu, totéž Bioware (Knights of the Old) atd.

Čili podle mě celé to "konzolové zdebilnění" her je primárně vina Microsoftu (což je PC firma - paradox) a Sony, Nintendo atd. jsou v tom do značné míry nevinně. Dokud si Sony vydávala svoje a PC svoje, bylo všechno celkem OK. Až se slabomyslnými komerčními "peckami" od Microsoftu to začalo jít do kopru a jde to do něj dodnes.
    • del0
      "tak jsme najednou objevili na Playstationu (a pak i PC konverze) Final Fantasy 7 a 8, což jsou hry daleko komplexnější a složitější, než zmiňovaný Fallout"

"daleko komplexnější a složitější"

Ale jo, pobavils. FF fanboy detected - nic racionálního mě nenapadá. *7* Mimochodem, nějak si pozapomněl, jaké procento tvořilo FF7-8 z celkové produkce konzolových her v té době, zatímco na PC - FPS, adventury, dungeony, space simy, simulátory obecně, logický hry, strategie. Prostě na PC vždy vycházely komplexnější hry a ve větším množství.
    • Ale prdlajs chyba Microsoftu. Někdy mě přijde, že za všechno zlo na světě může MS.
      Prostě v určitém bodě se hry přerodily ze záliby pro pár nadšenců na masovou záležitost a s tím ruku v ruce přichází snaha o zaujmutí co nejširšího publika.
      A to nevyhnutelně vede ke zjednodušování, k větší akčnosti, k rozmáchlému marketingu a více eye candy libůstek.
      Je to nevyhnutelný proces.
    • Solidni blabol, a Microsoft taky pozira male deti ne? Zblbnuti her prislo s masovosti - proste v prvni polovine 90 letech, si mohla dovolit PC pouze mala cast populace, protoze bylo neskutecne drahe. V roce 1991 stala 286 cca 200 000. Se slevnenim PC, se PC vice rozsirilo - mezi stredni a nizkoprijmovou tridu a bylo jednodussi delat hry pro velkou masu lidi = vetsi prodeje = a masa je prinejlepsim prumerne inteligentni. Konzole tomu daly dalsi dimenzi, kdy nemusis resit zakladni otazky - jak naistalovat system, jak poresit nedostatek pameti, jak prizpusobit grafiku, aby to obstojne behalo, jak rozchodit zvukovku, na kterem portu atd. To vsechno konzoliste neresi, proste sednou a hrajou. Proste dalsi rozmer debilizace spolecnosti, kdy nic nemusi resit, protoze za ne vse vyresi hodny strejda z Microsoftu nebo Sony.
      • Cernobile videni. Ja na pc pouzivam linux, umim si opatchovat a prelozit jadro, umim si ledasco sam naprogramovatna docela low level urovni, treba umim pouzivat ip protokol na raw urovni. Vyznam se ve vecech o kterych vetsina pc hracu ani netusi ze existuji. Ale hry hraji nejradsi na konzoli a dnes hlavne na vite.
        • Jasne, naprosta vetsina, rekneme minimalne 95% konzolistu pouziva linux, umi si opatchovat a prelozit jadro, umi programovat na low level urovni atd. A pak, kdo tady ma cernobile videni, ze Jejdasku? Tak si dej studenou sprchu, snad Ti to pomuze.
          • Ty mas cernobile videni a ke vsemu nevis, co to znamena :-). Ja nepisu o vetsine, ale o sobe. To ze nekdo pouziva konzoli neznamena, ze si neporadi s pc, jak jsi uvadel. Dneska muze i pc pouzivat naprosty it analfabet a vetsina pc uzivatelu jsou prave takovi. V tomhle mezi hracem na konzoli a na pc neni rozdil. Pryc jsou doby, kdy napriklad nesly spustit hry, dokud ses nepohrabal v config.sys a autoexec.bat a neuvolnil dostatecne mnozstvi pameti.
            • del0
              "Pc je dnes spotrebni zbozi k jehoz pouzivani nepotrebujes znalosti vetsi nez k pouzivani konzole."

Ano. Na zapnutí PC nepotřebuješ víc znalostí, než jsou třeba u používání konzole. *15* Každopádně Joudásek, mistr popírání reality, opět nezklamal. Popírat to, co dělá konzole přístupnější pro masy a co je jejich základní myšlenkou, to už chce slušnou dávku idiocie. To už neni ani fanboyství. Nevěřim, že to neni troll. *15*
            • Joj moj, ale "nema it vzdelanie" je uplne ina kava ako "su it analfabeti". Motas sa motas, potom je naozaj rovnako trapne tvrdenie, ako ze vacsina konzolistov su ludia neschopni nic riesit a spoliehaju sa na Sony a M$ , co bolo niekde hore v tomto threade a voci comu sa ohradzujes.
            • Co to žvaníš trole? Tvrzení, že většina uživatelů PC nemá IT vzdělání a to není potřeba k jeho používání, je popis faktického stavu, nikoliv paušalizování. Víš ty vůbec, co ten pojem znamená?
            • It ci ne it stale je to pausalizovanie, ktore sa ti nepozdava pri konzolach. Robis vzdy to iste co sa znazis kritizovat, to je tvoja forma trollingu ;-)
            • Vetsina pc uzivatelu pc jsou it analfabeti. To _it_, ktere jsi zamerne vynechal, je tam podstatne. Vetsina pc uzivatelu nema it vzdelani. Pc je dnes spotrebni zbozi k jehoz pouzivani nepotrebujes znalosti vetsi nez k pouzivani konzole. Akorat je to na pc mene pohodlne. Co se tyce programovani, je to na konzolich naopak narocnejsi.
            • Na jednej strane sa ohradzujes voci pausalizovaniu konzolistov do pozicie hlupej masy, naco hned kontrujes obdobnou hovadinou , ze vacsina uzivatelov PC su analfabeti. Ty sa proste tak skvelo vies samopotapat ;-)
      • ty jsi dobře mimo. Debilizaci ukazuješ jedině ty a ta tvoje PC Master race.
        • No, vzhledem k tve argumentacni smrsti lze tu tvoji poznamku chapat jedine jako vyznamenani.
    • Souhlasím, kvalita a komplexnost her například na PS1 dosahovala a lecky i přesahovala jejich PC verze, od vydání XBOXu nastal razantní úpadek kvality, vývoj se zcela zastavil a hry se začaly nabízet pro celou širokou masu veřejnosti, krásným příkladem budiž například Call of Duty.
  • Ty jo nic moc PC prodeje, opravdu doufam ze to lidi nepirati. Piratit hry od CDprojektu je jako krast z kostela.....
    • To uz neplati od doby, kdy CDproject prevzal nekale praktiky ostatnich studií *16*
      • Že je v geniální hře o par polygonů mín rozhodně nepatří mezi důvody k pirátství :)
        • Ja spis reaguju na tu druhou vetu. A ze je ve hre min nebo vic polygonu mne taky nevadi. Spis mi vadi, kdyz nekdo prezentuje hru a hotovy produkt tomu neodpovida... A pak se jeste blbe vymlouva.
          • nejlepší bylo prohlášení, že optimalizace na PS4 je ukázková a jejích lidi jsou šamani. Pak 20FPS. Každý pach FPS ještě zhoršuje a pak prohlásí, že je to chyba enginu. TVL tohle si nedovolí ani Ubisoft.
            • Asharak
              Na PC si to Ubisoft teda u AC:U dovolil *1*
            • "TVL tohle si nedovolí ani Ubisoft." No, nevím :D
  • udelejte stejnou statistiku za rok, zjistitie ze se proda vic her na pc nez konzolich dohromady
    • to je velice pravděpodobné, ale až za rok a půl až to bude stát dva dolary *15* Jde o peníze a ne kolik se prodá ve slevách, proto je PC platforma tak slabá...
      • Asharak
        BOhužel no, chytří mají PC a platí míň ?/
  • ostuda pro pc. Když uvážíme, že konzolovek se prodalo více a ještě mají větší finanční hodnotu, tak je PC opravdu na odpis a teď si představte, kdyby PS4 a XO bylo rozšířené jak PS3 a X360. Dohromady nějakých 170 milionů konzoli, tak by se to na PC ani nevyplatilo vydávat *15*
    • No je to spis ostuda pro vas. Zrejme neumite ani zakladni pocty, ze. Pokud to nemůžete spočítat, tak je to 1/3 na PC a 2/3 na konzole. Ale není receno jak to je u konzoli rozdelene. Takze je to klidne po 1/3 na kazdou platformu. Tak nevim , ale zda se mi ze to vůbec ale vůbec není zle pro PC. Ale chápu ze pro nekoho kdo neumi 1+1 je to asi opravdu tezke.
      • Předpokládám, že vyrovnané prodeje na konzolích nebudou, protože prodeje konzolí PS4 a Xbox One byly 2:1, takže lze předpokládat, že i prodeje Zaklínače na konzolích budou v podobném poměru...
  • Zajimavejsi by bylo zjistit kolik je na pc nelegalnich kopii.
    Americane nakupuji konzolove hry stejne jako my pecivo, velka cast z nich to nejspis ani nezapla nebo to vzdali kdyz zjistili ze je tam treba cist.V dnesni dobe uz proste pc nikdy v prodejich nepovede ^^
    • Co XCOM? Ktery mel jasnou prevahu na PC? :) A z toho duvodu se nedela pro konzole.
    • Treba v Diablu 3 pc vede dost jasne *7*
      • To je hra z minulosti ja mluvim o soucasnych releasech. Dnes uz se nestane, ze by hra vysla na pc a na konzole az o rok pozdeji. Popularita Diabla2 se da tezko s necim srovnavat, i kdyby vysel half life 3 tak by to slo rovnou na konzole.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit