Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • XorxoxTalarius
    Takovej Hard Core Minecraft ve vesmiru ... to zni skvele :) Uz se tesim na to jak mi na lodi vysadi podpora zivota a ja nebudu mit dostatek zdroju na opravu :)
  • Tesim se. Protoze co si budeme nalhavat, stavet lode ve vesmiru je snem kazdeho spravneho kluka, ktery jako maly stavel modre a bile a cervene kosmicke lode z lega. Zlute ne, ty byly osklive.
    • Tupik
      Já stavěl žlutočerné a jak byli hezké :D :D
  • Zajímalo by mě jest li bude potřeba nejdřív udělat plán lodi. Nebo to bude klasický „stavění kostiček vedle sebe“.
  • Hra může být zajímavá ale kluci by měli příště být velice opatrní s návrhem a střihem videa. V tuhle chvíli to vypadá jako titulek "Hra tak nudná že musíme x-krát skákat a urychlovat, protože by Vás to nikdy nebavilo". Navíc z videa není vůbec patrné jestli to bude jen "lítej a ťukej" nebo jestli bude obsahovat hra i něco jiného.
    • Tak ve videu ukázali viziku a to budování, ale v článk upsaly že by tam mělo být i těžení a pilotování a boje ( padla tam zmiňka i o vojenských), takže v tomhle buď klidný, teď spíše pujde o to jak to bude optimalizovaný a do jaký míry am ta konstrukce bude ( aby tam nebylo jen pár součástek a to by bylo vše)
  • Take se tesim *14*
    • Já taky až si postavím svojí Normandy. *14*
      • Tady nekdo hral ME. Taky mam v planu postavit Normandy (asi nas bude vic) a dat do kupy celou 5th fleet. *1*
        • Ok tak já si postavím Tokio. *1*
          • Walldstein
            To klidně stavte...já osbně to vidim na ISD.. *1*
          • Hmm a co takhle zkustit Reapera, do toho bych asi taky sla. *15*
            • To já ne na něco tak velkého bych asi neměl nervy *1*
  • promitac
    Mam tolko vela otazok, dufam ze tu vyvojarov uvidime niekedy.
  • Žeby pojišťovací podvod? :) Dalších komentářů netřeba, buď to bude nudnější než koncept, nebo to bude hodně velká paráda. Jen by mě zajmalo jestli bude i únik atmosféry, potažmo celá ta sranda s vycucnutím se do nicoty... Úplně jsem si vybavil první hru Frontiera, piráti ustřelily počítač a já, nevěda co robím, skončil stakilometry za obyvatelnou planetou a nedokázal jsem se vrátit, kvůli setrvačnosti xD Tak hardcore to zase nebude, ledažeby? :D
    • Tak ono to "vycucnutí" je trošku přitažené za vlasy - pokud se jedná o malou průrvu - vzduch uniká velmi pomalu - a pokud je díra opravdu tak velká aby vás to vycuclo rychlostí Usiana Bolta na speedu pak je poškození způsobeno něčím co vás stejně zabije už při nárazu....
      • No dobře, ale rozdíl tlaku je dost velký, takže i drobná trhlina může konstrukci rozrušit, asi jako když propíchneš lak na vlasy. Navíc nevidím důvod proč by poškození muselo být způsobeno něčím velkým, bohatě stačí když to bude zatraceně rychlé, no ne? Zabije tě už jenom ztráta tlaku.
        • Zitron: Ono to nebude zase tak "Hollywoodský" Když se rusům srazil Mir s Progresem, v tom těžce poškozeném modulu se držel určitý tlak ještě několik měsíců.
          • Teď mě napadá, pokud loď rotuje, tak by se mohl efekt zhoršovat čistě skrz odstředivost. Obsah lodi by se vysypal do prostoru.
          • Jen bych dodal, že to ovlivňuje i systém regulace vzduchu. Pokud dojde k protržení trupu, měl by se (teoreticky) automaticky zvýšit přívod ze zásobníků, aby tlak vydržel než si posádka nasadí skafandry.
          • Určitě ano, každopádně na Miru to prorazilo a pomuchlalo hlavně solární panely. Modul sám, po srážce netěsnil, ale nešlo o velké poškození ve smyslu trhliny v trupu velké jako dlaň, nebo tak. Tlak tam byl, ale jeho hladina nebyla bezpečná, držel se tam hlavně vzduch. Ono to taky závisí na spoustě detailů. Už jen to, že se běžně využívá nižší tlak, než na zemi a vzduch je řidší a více okysličený.

Něco mi říká, že to odstartovala scéna z Vesmírné Oddyseye kde Hall otevře všechny dveře. Tam to ještě má takový decentní vánek, asi jako otevřené šampáňo, žádný vysavač. Ve stavu bez tíže to může stačit na malý let, přinejmenším pár věcí v okolí trhliny vezme vandr, jako když do nich strčíte, "lup" a sou fuč...
        • Tikov
          já bych to viděl jako otázku složitosti a cílů. Bylo by pěkné řešit u bitevních lodí v rámci bojového poplachu odčerpání vzduchu, uzavření sekcí, ale myslím že to balancuje na rozumné hranici hratelnosti.
          • marek_krosa
            Nad potrebou udrziavania atmosfery sme rozmyslali a este sme ju uplne nezavrhli, ale ide o to, ze hraci musia mat vyznamny dovod na opustenie bezpecia prilny (dat si ju dole). V opacnom pripade sa vystavuju riziku ze pri akomkolvek nestasti umru. Pokial ten dovod nenajdeme tak by atmosfera bola sice pekna a coolova featura, ale nikto by ju nepouzival. Mozno nas ale nakoniec nieco napadne... *8*
            • Nejsnažší by byla nutnost zajít na malou. :) No ale stačí vymyslet něco jako "voraz ukazatel", astronaut by nedokázal pracovat stejně efektivně, pokud bude vyčerpaný a k odpočinku by symbolicky sundal helmu. Taky může srážet stres, nebo pít. Potřeba nadýchat se čerstvějšího vzduchu, nebo dočasné zamlžení hledí, po vstupu do lodi (ale to vyžaduje automatickou přítomnost vzduchu).
            • Walldstein
              Možná by lidi donutilo opustit skafandr něco podstatného, například nutnost jíst nebo tak něco..
          • Souhlasím, stejně nevylezete ze skafandru, ale vidět jak nějáké krabice se zásobami opouští loď, by bylo pěkné :)
  • Nechat doje*any miner wars, a vrhnout se na dalsi projekt, klasickej ceskej zmr*ovskej pristup...
    • Zato napsat anonymne sprosty prispevek v diskuzi, ktera ma sva pravidla a ma byt vecna je opravdu hrdinsky pocin...*7* Pokud vim, tak tebou zminovanou zalezitost resi Marek Rosa na svem vebu. Zde je link: http://blog.marekrosa.org
  • Hra totohle typu už existuje a je taky v alfa fázy jmenuje se Starmade
    • Tikov
      http://www.youtube.com/watch?v=hgHgcttS39w
      Zatím bych dal přednost spíš Space Engineers. (Přeci jen je graficky úplně někde jinde a fyzika taky vypadá fajně)
  • Kdy asi tak bude předběžný přístup na steamu??

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit