Přejít na výpis diskuzí
Čeští Madfinger: pirátství nejde zastavit
3.8.2012 | Adam Homola
420 příspěvků
-
Nekoupit je v pořádku, ale není v pořádku nekoupit a hrát.
-
Diablu se to docela povedlo.
-
Overwatch: pokud je jedno, kde jsme, tak proč nejsou ty články třeba v angličtině? protože jsme v česku, co? tak by snad měly být v článku informace odpovídající českým podmínkám... očividně pořád nechápeš...
Urug: neslovíčkařím, upozorňuji na kec hodný novy nebo idnesu, kde se snaží lidem vtlouct do hlavy, že stahování filmu nebo hudby z internetu rovná se automaticky krádež. ne, to je jen taková propaganda. vážně potřebuješ vědět, jak by to mělo být, aby to bylo v pořádku? stačilo by vynechat filmy a hudbu, ale to by asi neznělo tak pádně... a nebo to přeformulovat a odpustit si to kradení, ale to by asi neznělo tak pádně... -
jdenou sem si stahl na mobil hru psali ze stoji asi 800 kc ale kdyz sem ji stahl tak to vyslo na 200. protoze se platilo pripojeni k internetu
-
A tak to by mě zajímalo jak bys to napsal, aby to podle tebe bylo košér. Podle mě akorát slovíčkaříš a chytrolínuješ.
-
Kde jsme, je irelevantní. Hra i vyjádření Rabase řeší stahování z globálního pohledu. O ČR a hře cílené na ČR není vůbec řeč. Česko je ve všech těchto směrech (filmy, hry, hudba...) tak mikroskopický a bezvýznamný trh, že o tomhle nemá smysl slovíčkařit.
-
právě, težší se dneska rovná pro spoustu lidí nehratelný.....
-
Možno je problém v cene za ktorú to predávali. Neviem koľko chceli za Dead Trigger, ale Shadowgun predávajú za 5. eur. Na iphone je to podla mňa veľa. Keby som mal iphone určite by som si hru za 5.eur nekúpil.
-
Není to pravda, respektive, nebyla to pravda. Dalo se to hrát a dohrát i bez jediného vypláznutého penízku. Akorát to bylo těžší logicky.
-
v článku se žádné torrenty neřeší, ani způsob stahování. mluví se tam o "kradení" věcí na internetu. tady jsme v česku. je hezký, že se něco prodává i v zahraničí, ale to zdejšího uživatele moc zajímat nemusí. stejně jako ho nezajímá, že v německu je nelegální i samotné stahování. jednoduše nic z toho, co teď píšeš, nesouvisí s tím, na co jsem reagoval...
-
Vím jak to u nás u filmu a hudby je, ale text je míněný spíš obecně, hry od Madfingerů se prodávají po celém světe, ne jen u nás. Navíc pokud si ten film nebo písničku stáhneš přes torrenty, což není žádná okrajová záležitost, tak se dopouštíš nelegální činnosti i u nás, protože to zároveň sdílíš. Takže rozhodně neplatí, že můžeš cokoliv jakkoliv stáhnout a je to vždycky ok. Není.
-
Dneska bylo venku taky pěkný vedro. Jsem zvědav, kdy ty horka skončí. Jo ty vlastně píšeš něco, na co jsem narážel v tom prvním příspěvku, že? Co takhle si ho nejdřív přečíst? Jaký má smysl přispívat do diskuze, když nevíš, o čem se diskutuje?
-
A proč by to tvůrci jinak dělali, kdyby sis hru v klidu profrčel zadarmíko? Je od nich pochopitelný, že si chtěj nějak vydělat, ne?
-
U hudby, filmu možná. Ale u hry ne. Tu když si stáhneš a použiješ (nainstaluješ) porušuješ licenci (takové to dlouhé otravné, co po tobě chce aby jsi odsouhlasil přečtení).
-
Hlavně, že jsou slyšet, ale jestli je pravda to, co tu někdo zmiňoval v minulé diskuzi, že je později pro hraní stejně vypláznout peníze za výbavu, aby se to dalo vůbec hrát... Vlastně se pak ani nedivím, že si to pak mnoho lidí stáhne jinou cestou. Tenhle systém je podle mě prostě zvěrstvo.
-
názory mám pořád stejné, že je někdo v minulosti v diskuzích překrucoval a vkládal mi do úst něco, co jsem nikdy neřekl, to není můj problém. neschvaluji pirátství a hry si zásadně kupuji (i některé filmy). ne, špatně mi není... prostě se mi nelíbí, že je v tomto článku faktická chyba, neboli kec. o věcech by se mělo psát, tak jak to s nimi skutečně je. tohle zavání rčením "opakovaná lež se stává pravdou".
-
“Jejich hardware se díky našemu obsahu prodává a oni by tak měli naše hry před krádeží chránit,”
Tak urcite.... -
Momentíček, to cos napsal, to mi k tobě moc nesedí. Není ti špatně nebo tak nějak?
-
Pokud něco někoho baví, dělá to s láskou a ne pro peníze, tak to lidé jistě ocení, jejich produkt si zakoupí a podpoří je tím tak. No a pokud ne, tak to dělají asi blbě:-)
-
"ukrást hru/film/písničku/program" bych čekal na nově nebo idnesu, ale uvědomujete si, že je u nás stahování filmů a hudby zcela legální a člověk tím neporušuje naprosto nic? že používáte slovo "ukrást" budiž, ale je hloupý tohle míchat dohromady, když se na to nahlíží jinak.
jste do toho článku ukradli obrázek ze hry ne? (asi takovouhle to má logiku)