Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ucho
    "ukrást hru/film/písničku/program" bych čekal na nově nebo idnesu, ale uvědomujete si, že je u nás stahování filmů a hudby zcela legální a člověk tím neporušuje naprosto nic? že používáte slovo "ukrást" budiž, ale je hloupý tohle míchat dohromady, když se na to nahlíží jinak.
    jste do toho článku ukradli obrázek ze hry ne? (asi takovouhle to má logiku)
    • Mopped
      Momentíček, to cos napsal, to mi k tobě moc nesedí. Není ti špatně nebo tak nějak?
      • ucho
        názory mám pořád stejné, že je někdo v minulosti v diskuzích překrucoval a vkládal mi do úst něco, co jsem nikdy neřekl, to není můj problém. neschvaluji pirátství a hry si zásadně kupuji (i některé filmy). ne, špatně mi není... prostě se mi nelíbí, že je v tomto článku faktická chyba, neboli kec. o věcech by se mělo psát, tak jak to s nimi skutečně je. tohle zavání rčením "opakovaná lež se stává pravdou".
        • Overwatch
          Vím jak to u nás u filmu a hudby je, ale text je míněný spíš obecně, hry od Madfingerů se prodávají po celém světe, ne jen u nás. Navíc pokud si ten film nebo písničku stáhneš přes torrenty, což není žádná okrajová záležitost, tak se dopouštíš nelegální činnosti i u nás, protože to zároveň sdílíš. Takže rozhodně neplatí, že můžeš cokoliv jakkoliv stáhnout a je to vždycky ok. Není.
          • ucho
            v článku se žádné torrenty neřeší, ani způsob stahování. mluví se tam o "kradení" věcí na internetu. tady jsme v česku. je hezký, že se něco prodává i v zahraničí, ale to zdejšího uživatele moc zajímat nemusí. stejně jako ho nezajímá, že v německu je nelegální i samotné stahování. jednoduše nic z toho, co teď píšeš, nesouvisí s tím, na co jsem reagoval...
            • ucho
              typická česká disciplína internetových diskuzí je stáčet diskuzi úplně jiným směrem a ignorovat samotnou podstatu. taková diskuze postrádá smysl. uniká mi, proč začínáš řešit tyhle komplexní věci, které jsou tak složité a propletené, že je ani tím odstavečkem nepopíšeš korektně? to je takový problém vstřebat to, na co jsem narážel v mém prvním příspěvku? ta část je velmi nešikovně napsaná...

Urug: propaganda koukám funguje. doporučuji si přečíst můj první příspěvek, začínám mít z vašich reakcí zvláštní pocit, a to ten, že si děláte srandičky :) právě jsi mě znásilnil.
            • Urug
              Není to kec, podle mě je "krádež" naprosto namístě. Když se lidi normálně baví (nejde o odborný text - a to tento článek rozhodně není)...o čemkoli... nepřemýšlejí o významu slov podle toho jak jsou zformulovány v zákonících. Ne každá krádež musí přeci být trestný čin a článek toto ani netvrdí. A krádež, alespoň v to doufám, si všichni představujeme stejně: "mám nějakou věc a někdo mi jí vezme bez mého svolení," a je jedno jestli to je někde napsaný nebo jestli tě za to někdo může nebo nemůže stíhat, prostě ten význam toho slova je furt stejný. Na mě ta tvá výtka totiž působí podobně jako na tebe ty vtloukávací články z idnesu, akorát mi vlastně vtloukáš přesně opačnou věc:" Nebudeme tomu říkat krádež, protože to tak u nás není" - a to zkrátka také není správně. To slovo tam prostě významově sedí a cokoli jiného by působilo zbytečně krkolomě a v zásadě by to říkalo to samé.
            • Je to tipická česká disciplína. Zažil jsem ji už dostkrát i v různých webových hrách. Snažit se rozebrat a vyložit si pravidlo tak aby se dalo obejít a dělat to, co zakazuje. Zákony jsou důležité, samozřejmě, co ale třeba svědomí? Vím, že když si film pustím stažený z netu (a ničeho jsem se nedopustil protože jsem si data jenom stáhl), stejně na tom výrobce filmu tratí, protože jsem si užil nějakou zábavu a nezaplatil za ni. Druhý extrém je, když se snaží společnost ušlí zisk vyčíslit tak, že vynásobí poet stažených kopií cenou. Prostě když to za to nestojí, tak to ani nestahuju, že jo... btw, ten post nad tím jsem si opravdu špatně přečetl a pochopil, právě proto, že slovíčkaříš.
            • ucho
              Overwatch: pokud je jedno, kde jsme, tak proč nejsou ty články třeba v angličtině? protože jsme v česku, co? tak by snad měly být v článku informace odpovídající českým podmínkám... očividně pořád nechápeš...
              Urug: neslovíčkařím, upozorňuji na kec hodný novy nebo idnesu, kde se snaží lidem vtlouct do hlavy, že stahování filmu nebo hudby z internetu rovná se automaticky krádež. ne, to je jen taková propaganda. vážně potřebuješ vědět, jak by to mělo být, aby to bylo v pořádku? stačilo by vynechat filmy a hudbu, ale to by asi neznělo tak pádně... a nebo to přeformulovat a odpustit si to kradení, ale to by asi neznělo tak pádně...
            • Urug
              A tak to by mě zajímalo jak bys to napsal, aby to podle tebe bylo košér. Podle mě akorát slovíčkaříš a chytrolínuješ.
            • Overwatch
              Kde jsme, je irelevantní. Hra i vyjádření Rabase řeší stahování z globálního pohledu. O ČR a hře cílené na ČR není vůbec řeč. Česko je ve všech těchto směrech (filmy, hry, hudba...) tak mikroskopický a bezvýznamný trh, že o tomhle nemá smysl slovíčkařit.
        • U hudby, filmu možná. Ale u hry ne. Tu když si stáhneš a použiješ (nainstaluješ) porušuješ licenci (takové to dlouhé otravné, co po tobě chce aby jsi odsouhlasil přečtení).
          • ucho
            Dneska bylo venku taky pěkný vedro. Jsem zvědav, kdy ty horka skončí. Jo ty vlastně píšeš něco, na co jsem narážel v tom prvním příspěvku, že? Co takhle si ho nejdřív přečíst? Jaký má smysl přispívat do diskuze, když nevíš, o čem se diskutuje?
  • Býval jsem velkej warezák a vypalovač, ale slevy na steamu mě naučili nakupovat. Ať EA shoří za ty žvásty, že slevy ničej herní průmysl!
    • walltar
      Jo ničej ... lidi potom nekupují hru hned po vydání jako slepé ovce ale čekají na slevy a hlavně v době kdy sou slevy už jsou taky diskuze a nezávislé a nezkorumpované recenze. To se potom ty nahypované kraviny blbě prodávají když lidi díky čekání na slevu mají čas zjistit že to je nahypovaná kravina. Ale nejvíc ničí herní branži lidi co hry vůbec nekupují, co si třeba koupí film nebo hudbu .... to je největší zlo pro herní branži.
      • ucho
        máš ke svým tvrzením nějaká čísla? steam například uvedl, že počet předobjednávek stále roste...
    • Veskoslav
      To řekli a o týden později už měli 50% slevy na ME3, The Sims 3, Battlefield 3 atd.
  • Jinak za me bych rekl, ze to urcite neni tak cernobile, jak se tu nekteri snazi tvarit, ono tech totalnich piratu co si v zivote nekoupili jediny software/hru/film/muziku bude minimum, stejne jako moralistu cistych jako lilie, co v zivote nikdy nestahli ani empetrojku nebo treba dil nejakeho serialu a zaplatili si snad i ten winrar :). Rekl bych ze tak 95 procent bude nekde mezi, takze zalezi spis na pomeru.. ja treba driv vic stahoval a kupoval jen obcas, ted to mam spis naopak
    • ucho
      ono záleží hlavně na pohledu na věc a uvědomění si, jestli člověk dělá nebo nedělá něco špatného. nejhorší jsou totiž lidé, kteří to navíc obhajují a z toho důvodu jsou lidé jako Kein spodina společnosti...
      • Kein
        :( jsem tak ubohý, smrk. A proto jsou pro mne zase spodina společnosti lidé, kteří chtějí aby si lidé kupvali něco co se zakládá na lživé reklamě. Každý má zkrátka tu svou spodinu. A proto je pro mne warez ochrana zákazníka. Absolutně nelogické a sprosté, vím.

Až! budou ceny her odpovídat obsahu hry a ne jen jejímu kabátku, pak si tady taky sednu a budu vyřvávat cosi o nemorálnosti a budu nadávat na piráty. Teď ovšem NE.
        • ucho
          opravdu po tobě nechci, aby sis něco kupoval. tahle volba je na tobě. dokonce mi ani nevadí, že něco hraješ zdarma, tedy že si stahuješ hry. to taky beru jako tvoji věc. překvapuje mě jen tvá drzost, s jakou jsi schopný tohle chování omlouvat, že máš drzost nadávat na hru, kterou hraješ několik hodin, že máš drzost nazývat warez ochranou zákazníka. právě proto jsi ten ubožák, jinak by mi to bylo volný...
          • ucho
            Ábel: pokud někdo lže, je to ubožák už z principu. s takovými lidmi se nedá o ničem diskutovat, protože nikdy nevíš, v čem ti ještě zalže. takoví lidé mají prostě křivý charakter a myslí jen na sebe. jinými slovy při každé příležitosti toho druhého ojebou. tak proto ten ubožák a přesně tak to v reálném životě funguje. lháři jsou špatní, áno :) nevím jak ty, ale já nechci žít ve světě, kde každý myslí jen na své dobro a přemýšlí, jak toho druhého ochcat, to je přesně ten důvod, proč jde všechno k šípku... kvůli bezpáteřním ubožákům.
            názory mám pořád stejné, jen někteří lidé mají problém s chápáním psaného textu a vidí v tom rozdíly a neumí si utvořit ucelený obraz :) ale jak jsem psal úplně dole, není můj problém, když někdo jiný něco nechápe...
            ano, jsem vývojář a jsem si vědom pirátství a pirátství jako takové mi nevadí. je to tak těžké pochopit? nevadí mi ani to, když si nějaký Franta Vomáčka stahuje doma hry, protože na ně nemá a prostě by neměl šanci zaplatit ta kvanta her, co hraje. tuhle volbu života mu neberu. pokud se ale objeví člověk, který začne toto chování obhajovat ve stylu, jak jsou vývojáři špatní a jak dělají špatné hry a proto je potřeba pirátit, je to postavené na hlavu a takový člověk má pokřivený charakter. jestli tohle bereš za moralizování, tak je to moralizování, ale tohle jsou právě ti lidé, kteří deformují trh s hrami a díky kterým vznikají různé ochrany a díky kterým za pár let skončí klasický vývoj AAA her na PC, protože se to nevyplatí... tihle lidé umí jen nadávat a jde o spodinu společnosti, nestoji ani za dloubnutí klackem...
            jsem pro svobodný internet a volné šíření čehokoli, internet je pro mě médium. jinými slovy si nemyslím, že jakékoli restrikce v tomto místě čemukoli pomůžou. jednoduše to nevidím jako řešení problému. je to pochopitelné? data chápu jako data, problém je až v tom užití... ten problém vidím v samotných lidech a to, jak ke všemu přistupují. a to už je ta obecná morálka a etika. tam už se dá rozlišit charakter člověka, díky tomu, jak k těmto věcem přistupuje a jak je chápe. nepřijde mi to jako něco, co by se dalo špatně pochopit...
            • Kein
              2 ucho: A to je přesně rozdíl mezi tebou a pirátem. Ti si řekneš "jsem blbec, že jsem za to zaplatil" pirát si v tom samém případě řekne "uff, ještě že jsem za to neplatil." Výhoda v pirátském přístupu je ta, že je opatrnější, a že si hru může člověk pořádně vyzkoušet a po sléze koupit, pokud uzná že je dobrá (subjektivně, samozřejmě, nikdo netvrdí nic o nějakém zobecňování). Kdežto ty ji sotva můžeš vrátit. - toť jedna z výhod warezu.

A s tou Mafií 2 to není tak černobílé, jak si to vykládáš. To je důvod proč jsme ti odpověděl NE, Jelikož se mi to něchtělo vysvětlovat, ale tak tedy: Mafie 2 byla prezentována v reklamách jako přelomová hra, která měla mít fůru fičur, které jsem hltal, proto jsem uvažoval o předobjednávce. Ano, dohrál jsem hlavní linii a ze začátku mne bavila, ale hra nenaplnila mé očekávání. A kdybych si jí koupil bylo by to jako kdybych řekl "To neva, že ta hra není kompletní, já vám ty prachy stejně dám." přitom jsem byl zklamaný z toho jak hru doslova rozsekali a nikdy bych koupí k ořezávání her souhlas nedal. S*al mě ten přístup, kde nebylo vývojářům blbé vydat tak viditelně sestříhanou příběhovou linii s oknama. Proboha vždyť oni se ani neobtěžovali vymazat značky z minimapy, které díky zrušenému obsahu tam k ničemu nebyly. Ve hře se často objevovaly rozhovory co se týkaly věcí, které hráč neudělal, narychlo zaslepené okna u prodejen, které měly být funkční, nahrubo zacpané vchody do nadzemek plotkem, což působilo jako pěst na oko a free ride až v placeném DLC? Ne, díky. Problém je, že aby si toho všeho člověk všiml, musí tu hru nějakou dobu hrát, což mu lidi jako ty pak vyčítají. Jestli tohle někdy pochopíš, připustíš jako argument nebo ne, je čistě tvůj problém, jen přestaň s tou roznáškou morálních hodnot v prostředí, které samo produkuje nemorální produkty.
            • ucho
              Kein: pokud ti nějaká hra stojí za to, abys ji hrál a dohrál, je dobrá (v opačném případě bys byl asi vůl, že u ní trávíš čas). a nezapomínej na to, že pohled na hru je subjektivní záležitost. ty o něčem prohlásíš, že je to blbost, za kterou nedáš peníze a pro někoho je ta hra hrou roku, za kterou by zaplatil 2x tolik. dokážeš si toto uvědomit? co to potom vypovídá o hře? je špatná nebo dobrá? proto ty jako zákazník můžeš udělat pouze dvě věci. buď si hru koupíš, protože si podle dostupných informací řekneš, že za tyhle peníze už stojí a nebo si řekneš, že za peníze a tvůj čas nestojí. o ničem jiném to není. jako svéprávný člověk bys měl být schopen vyhodnotit zboží, které můžeš za určitý obnos koupit. pokud se bojíš rizika zklamání, stačí chvíli počkat na názory více lidí, na nějaké rozsáhlejší záběry ze hry. pak je snadné vyhodnotit otázku koupit/nekoupit. pokud vydavatel vidí, že se hra na internetu stahuje jak divá, vidí ztrátu v investici a podle toho se zařídí. lidé jako ty se snaží hodit zodpovědnost na autory hry, ale to je pokřivená logika. ta zodpovědnost leží pouze na tobě, ty si kupuješ něco, na co je časem dost informací a co každý vnímá jinak, ty o tom rozhoduješ. pokud dáváš veřejně najevo, že jsi hru dohrál, ale nezaplatil, vlastně tím ze sebe veřejně děláš zloděje. tohle už nemůžeš na vývojáře hodit, tohle už je na tvoje triko. ano, vývojáři jsou špatní a lepší, nedělají dokonalé hry, za to je lidé mohou klidně zkritizovat. ale měli by to dělat lidé, kteří si jejich produkt koupili a nebyli spokojení.
              když půjdu do kina na film, který nenaplní má očekávání a třeba se mi nebude líbit jeho konec, nikde nebudu chodit po fórech a brečet, jak mě připravili o peníze a že jsou to hajzlové. do toho kina jdu s vědomím, co zhruba od filmu můžu čekat, pokud film půjde úplně mimo mě, můžu si maximálně říct, že jsem blbec, že jsem to neodhadl z již dostupných informací... někdy mám pocit, že řada lidí čeká na nějakou dokonalou hru a dohromady je nic nebaví, na všechno nadávají, u všeho hledají chyby. takoví lidé by snad měli přemýšlet o změně koníčku, protože hry už je očividně dávno nenaplňují a věnují se tomu jen ze setrvačnosti...
            • walltar
              A ty si nikomu nikdy nelhal? Fakt vůbec nikdy?

Podle mě s lhářem se líp diskutuje, protože vždycky víš co od něho čekat. Moralista ti vrazí kudlu do zad bez toho aby si to vůbec tušil.
            • Á, takže je to osobní "válka", proti hate na vývojáře :-D

"nevím jak ty, ale já nechci žít ve světě, kde každý myslí jen na své dobro a přemýšlí, jak toho druhého ochcat, to je přesně ten důvod, proč jde všechno k šípku... kvůli bezpáteřním ubožákům."

Podívej se ven a uvidíš, že už v takovém světě dávno žiješ :-DDD bohužel...

Kdybych to měl brát podle tvé teorie, tak teoreticky můžeš lhát ve všem i ty, protože ti nevěřím i když si se ke lži nepřiznal. Kein to psal jasně že se chtěl lží vyhnout tvé "chytré" odpovědi a měl pravdu... :-D
              Správně by si se neměl zde vůbec hádat, jelikož jsou tvoje názory subjektivní, poněvadž si se sám přiznal že jsi vývojář a budeš vývojáře za každou cenu bránit, i když kolikrát neprávem.
            • Kein
              Ano, máš pravdu jednou jsem řekl ne, když jsem měl říct ano, protože mi bylo jasné kam zase diskusi budeš směřovat. Ok bylo to špatné, ale aby sis hrál kvůli tomu na internetového psychologa? Prosím tě... Proč myslíš, že lidi pirátí? Já jsem toho názoru, že pokud by vydané hry byly fér cenou k obsahu, pirátství by bylo minimální. Uvědom si laskavě, že jsou lidé, kterým jde o principy nejen o to, že nemají peníze. Proč bych měl kupovat hry, když se u nich vývojáři vybodli na hráče ,ať už na popud investorů či svých vlastních? Když se něco slíbí má se to splnit, ne být sticha a čekat až si to lidi pěkně nakoupí, než zjistí že to stojí za prd. Vývojáři her si klacky pod nohy hází sami, viz právě jejich ochrany nebo totální vy*er na zákazníka, zákazník tím pádem hledá jinde, kde je to pohodlnější a levnější. A vyvojáře to štve? Tak ať změní obsah her a způsob prodeje, tak jak se to dělá v jakémkoliv jiném odvětví byznysu. Ty to bereš jako alibismus, ale ono to jsou všechno logické argumenty, které bezhlavě odmítáš, přehlížíš.
          • Kein
            :( Nebuď smutný. O to totiž právě jde ty to bereš jako omluvy já jako logickou věc vzhledem k situaci v jaké trh s hrami je. Jo a mimochodem já si hry také kupuju. Neboj se.
            • to ucho : "asi ti unikla diskuze trochu níž, Kein se tam přiznal ke lhaní ;)"

Diskuzi jsem četl celou, to ti nedává důvod někomu nadávat do ubožáků, i když lže a stahuje hry.

"A v čem jsem moralista, když nikomu nevyčítám"

Ne vůbec a u Keina děláš co, když je ti to jedno, ignoruješ ho ?

Navíc, tvoje názory se směrem od spodu výš, mění čím dál víc k neutralitě ala "já proti nikomu nic nemám." Jo ty vlastně stahuješ, ale nechlubíš se tím, tak je to ok? Prober se...
            • Zajímalo by mně, zda je ucho katolickej kněz, herní vývojář, nebo politik. Protože tolik myšlenkově plochej dogmatickejch konstrukcí se jeden neslyší ani v kostele. Spas naše duše, hrdino internetové morálky!!!!

Kup sirky, já koupím pepo a budeme spolu upalovat kacíře za zvuků jejich nářků.

Nebo jděte se smejkim na randa a plod vaší lásky převrátí balanc Síly na stranu dobra.
            • ucho
              Ábel: asi ti unikla diskuze trochu níž, Kein se tam přiznal ke lhaní ;) A v čem jsem moralista, když nikomu nevyčítám, že hraje pirátské verze her a beru to jako každého věc? To by mě vážně zajímalo :)
            • to ucho : Ty jsi takovej ignorant, moralista za každou cenu, že jo? Člověk, který vyzdvihne jedno pozitivum piráctví tak je hned ubohý zloděj, lže a krade a ty jsi bez viny, že? Opravdu nechápu tvojí potřebu tady všechny převychovávat.
            • Kein
              2 ucho: Of course!
            • ucho
              Vzhledem k tomu, že jsi lhář, tak si kupuješ kulový :D
  • Khanemis
    Ono je to jako se vším člověk od člověka. Jsou lidé (nemajetní či velmi šetřiví), kteří, kdyby pirátství neexistovalo, tak by si tu hru prostě stejně nekoupili a jen by nic nehráli nebo by zůstali u nějaké staré hry/freewaru. Takovéhle pirátství nijak herní průmysl nepoškozuje, když se však ale dělají statistiky, kolik se toho upirátilo, tak se automaticky předpokládá, že by si každý pirát hru i koupil. Potom vzniká dojem, že vývojářům ucházejí ohromné zisky.
    Pak jsou ale zase pro změnu lidé, kteří peníze mají, ale ze zásady hry nekupují. Obvykle se ohání hláškami jako že si to ty hry stejně nezaslouží (leč je hrají), že chtějí podporovat jen dobré hry (i ty ale málokdy koupí pokud nemusí, třeba kvůli multiplayeru), že se toho stejně hodně prodá i bez nich (když si tohle řekne každý, tak sotva), že raději budou investovat do něčeho hmatatelného (ale stejně se chtějí bavit hrami) a spousty dalších, většinou hloupých výmluv. U těhle lidí by neexistence pirátství přinesla ovoce, protože by s absencí jiných možností prostě ty hry začali kupovat, chtěli by hrát nové hry.

Takže jako se vším to má v něčem pravdu a v něčem ne. Potíž je, že lidé obvykle mají tendenci generalizovat pohled na každý problém a nechápou, že nic není tak jednoznačné. Člověk rád vše vidí černobíle...a tím vzniká většina konfliktů. nejen těch okolo pirátství.
    • Já ti dám "výmluvu" a nepovažuji ji za hloupou. Proč? Z jakého důvodu mám dávat peníze za produkt, který mohu mít zdarma? Jak jsem psal níže, morálka je irelevantní.
      Anti-pirát ti řekne, tak tu hru nehraj když na ni nemáš, já říkám herním společnostem, tak tu hru nedělejte když vám nevydělá.
      • walltar
        Když se člověk osvobodí od morálky tak se mu otevřou nové a nevídané možnosti že? .... Jediné co potom překáží sou zákony a civilizace, ale to je taky jenom otázka času. *5*
        • Ovšem zákony ve světě pirátství nezasahují. To je právě má pointa. Až každého 14ti-letého smrada co si paří Skyrim a Maxe zadarmiko pošlou k soudu, kde dostane tučnou pokutu, tak bude pirátství potrestané. Ale jestliže vyjde Sleeping Dogs (tuším nejbližší AAA titul asi) a on se má rozhodnout jestli dát 1100 korun nebo stáhnout zdarma bez rozdílu (protože nebude potrestán) tak koupě je v tu chvíli vyhazování peněz oknem...
          • To je ovsem duvod k tvrde kontróle internetu, ze? S takovou si lide zadnou svobodu nezaslouzi.
          • walltar
            Díky tomu že zákon zatím do světa pirátství nezasahují tak se ukazuje pravá podstata lidí. Kdyby ani mimo internet nikdo neprosazoval zákony tak by se kradlo v obchodech stejně jako se kradou hry na netu. Proto je internet tak krásný ukazuje co se opravdu skrývá tam dole pod strachem z toho že skončím ve vězení. A proto já internet tak miluju od slunečné hladiny až do nejtemnějších hlubin.
      • Khanemis
        Ano, ty jsi přesně ta druhá skupina lidí:)
        • No neřekl bych že patřím přímo ke druhé skupině. Hry kupuji, a nevím proč zrovna ty které kupuji, prostě si rád občas krabičku zaplatím, jde mi ovšem o filosofii dané věci. Kde je důvod platit? Jak jsem řekl, já ani pořádně nevím proč je kupuji. A nehledej zatím prosím hloupou výmluvu "vývojáři si to nezaslouží" apod. jak si uváděl výše, to se mi rozhodně hlavou nehoní. Jen se snažím přijít na to proč kupovat hry.
          • Jaky je duvod te na potkani nezabit? To je vazne minena otazka, zkus ji poctive zodpovedet. Mozna prijdes na smysl moralky.
            • walltar
              Kdyby ne tak už není žádný důvod který my mě zabránil to neudělat, takže bych byl v neutrální poloze. Potřeboval bych taky nějaký důvod proč to udělat.
            • A kdyby ne?
            • walltar
              Protože by mě zatknuli a zavřeli.
          • Khanemis
            Tak jak jsem říkal, nic není tak jednoznačné a i lidé, co irátí hry nejsou vždy jen čistými piráty a občas i něco koupí, co by nemuseli. Ale postihnout všechny možnosti je nemožné.
            Já nikoho nechci osočovat a proto ani nechci příliš rozebírat ty jednotlivé "výmluvy" protože argumentace na internetu obvykle končí jen emotivním flamem:)

Nicméně co se té morálky týče, tak problém u tohohle přístupu vidím v tom, že je to prostě "zákon padajícího h..." Velké společnosti okrádají lidi, ti jsou naštvaní a vybíjejí se na menších společnostech, které nemají tak pevnou základnu, aby se ubránily. Jako vždy ti skuteční viníci vyváznou v pořádku a odnáší to nevinní, obyčejní lidé i menší firmy bez vlivu na společnost.
  • Veskoslav
    Kecy. Jak je možné, že ročně vydám 3 000 za hry na Steamu, jak je možné, že si filmy, co skutečně za to stojí koupím, i když třeba stojí 1000 Kč (rozšířená edice Lotr) a mohl bych pokračovat. Navíc být Váma, tak s prominutím šoupu pěkně nohama. Prodávat hru a ještě pak chtít, aby člověk platil za mikrotransakce, to chce žaludek. Buďto jste ji měli klasicky prodávat třeba za kilo nebo ji dát zdarma a pak ty mikrotransakce, žádný paskvil mezi tím.
  • Hry nestahuju, hry si kupuju a jsem na to hrdej! *5*
    • Kein
      Také bych rád kupoval, bohužel není co. Napsled jsem si koupil ARMA 2 CO a to jen pouze kvůli DayZ. Jinak nuda, nuda, šeď, šeď.
      • smejki
        Seš ty ten Kein, kterej si ukrad Mafii 2 se slovy, že to testuje, že nekupuje zajíce v pytli, celou dobu si to chválil a pak prohlásil, že to bylo krátký, konec byl blbej a chybělo tam pár věcí slíbenejch naposled před pěti lety, takže si to nakonec nekoupí? Seš? Pokud ano, tak už vím, odkud vítr vane. A že to tam pěkně smrdí.
      • Psychotic
        Pak bych uvažoval o změně koníčku.
  • “Jejich hardware se díky našemu obsahu prodává a oni by tak měli naše hry před krádeží chránit,”

Tak urcite....
  • You cannot stop us ! We are too many ! *16*
    • walltar
      Vás tam u kompu sedí víc?
      • MickeyMutant
        Minimálně tři. Jeden píše, druhý maže mezery a třetí je přidělává před vykřičníky.
        • "druhý maže mezery" - a kde prosim tě ?

Tady chtěl být někdo chytrý a vtipný. :-D Příště ti to snad vyjde, zapoj mozek a zkus použít logické uvažování... *15* *6*
          • MickeyMutant
            Někdo z vás umí česky? A proč tedy píše do české diskuze ten, co mluví anglicky?
            • Rovnou se přejmenuj na šílený korektor. Jsem myslel, že Mickey je zábavný, ale u tebe to očividně neplatí. *6* Kauce se zamítá, další ! *6*

Nejlepší ale je, že mi to jako trollovi chceš natřít, ale moc ti to nejde, navíc trolíš víc než já a ještě dost bídně. *15* *6*
            • MickeyMutant
              "A teď budeš odbýhat od tématu..."

A který z vás umí česky? Pusťte ho ke klávesnici!
            • A teď budeš odbýhat od tématu, jak dětinské... *6* Představ si, že někdo umí česky a dokonce i anglicky *8* - That is a fuck1ng miracle, isn't it ? *15*
      • Piratebay is our home !
        • Commander Chmaták we reguest assistance
  • Reknu to jednoduse, v letnim vyprodeji her na steamu jsem zaplatil cca 1k za hry...
    Bylo jednoduzsi si je koupit nez si je stahnout, vybiral jsem tituly ktere byly levne, kompletni (rozdrobnelina s miliardou DLC ktere si musim koupit extra je pro me urazka) a pro me zajimave. Az bude vanocni vyprodej udelam to same. Pokud by tyto vyprodeje nebyly zadnou z tech her si nekoupim. Neni to pro me dostatecne vyhodne. A tak to je mile deti i s piratstvim u her na mobily.
    Kdyz bude jednoduzsi pro cloveka si hru stahnout a bude na to mit penize tak bude mira piratstvi mensi.
    Je to o moralce a celkovem stavu spolecnosti. Neni divu ze v dobe kdy se spolecnost snazi vydelat co nejvic UPLNE STEJNE postupuji lide, ano oni hru stahli a nezaplatili za ni --> Vydelali naprosto nejvice --> Hodne muziky za malo penez. WIN-WIN situace neexistuje jde ze o zbozi ktere nema zadnou praktickou hodnotu ale da se ji priblizit tim ze clovek proste hru rad koupi jako jsem to udella ja v ramci vyprodeje, je pro me nemoralni stahovat hru od studia ktere udelalo maximu pro to aby mi vyslo vstric a ja si jejich produkt mohl zakoupit. Je mi lito ze to je nezavisle studio takove lidi mam proste rad ale na druhou stranu vzhledem k vyse uvedenym vecem to cele chapu...
    Chce to podle me lepsi distribucni kanal, nebo fanbase ktere se proste diky loajalite a tomu ze ma studio natolik rado hru piratit nerozhodne.
    Abych predesel flame, TOT MUJ NAZOR, muze za to spolecnost.
    • A jak dokazuje CD Projekt tak to fakt de i bez DRM ala Ubisoft. Prostě tuny bonusového obsahu, staráme se o zákazníka. Já třeba vím, že pokud mně zaujme hra od CDP tak si ji klidně koupím i za plnou cenu. Ale od Ubisoftu, který nám nutí UPlay? Nebo EA a Origin? Nebo celé Games for Windows? Tak tam bez obrovské slevy nebudu kupovat ani náhodou.
  • ano, pirátství je pro vývojáře problém a je pochopitelné že se proti němu chtějí bránit, ale bohužel tak jak je ta obrana řešená v dnešní době tak největší efekt je ten že hází klacky pod nohy slušným platícím zákazníkům

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit