Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mohu se zeptat co to vůbec je ta Dead trigger?? Mě ta hra neoslovuje, nehrál jsem ji a ani to demo bych si nestáhl.. Stejně jako miliony dalších lidí a to je ten hlavní problém.. To, že lidi nemají o Vaši hru zájem neznamená, že jí někde stahují v nelegální kopii.. Nesnažte se svádět svůj neúspěch na pirátství. Stejně tak na to, že je pirátství jednoduší, než jedna registrace kreditní karty a po té již nakupování a získávání obsahu tou nejsnadnější formou (digitální distribucí..) Tomu se říká ubohost. Už jsem to tu psal jednou a napíšu to znova.. Pirátění tady na světě bylo od počátku a přes to se někteří dokázali prosadit. Proč frajer, kterej makal na Minecraft vydělává miliony dolarů a u Vás to nejde? Neomlouvejte Váš neúspěch tím, že si pár puberťáků v ČR najde způsob, jak hru zpirátit, když je tu daleko jednoduší způsob, jak hru za pár kaček koupit v officiální cestou vy ubožáci!
    • Ještě doplním, míra pirátství je přímo úměrná prodejnosti titulu. Pokud je titul dobře prodáváný tak se samozřejmě i pirátí.. Pokud se však titul neprodává, tak o něj prostě není zájem - tudíž si ho stáhne pár teenagerů, řeknou si, že je to ptákovina a je hotovo. Takovéhle vymlouvání, to je uplně stejně ubohé, jako pirátění samotné..
      • A vůbec.. :-D Přál bych Vám, aby Vás za tyhle keci banovali z obou Vámi zmíněných marketů. Místo toho, aby jste si vážili toho, že vůbec můžete touto cestou prodávat, tak tu na ně budete plivat..Styďte se!
      • Kein
        Škoda, že na PC vychazí dnes mnohdy takové bullshity, že to kolikrát už ani ti piráti nestahujou. Tomu se pak říká už opravdu "samotné dno" herní branže *1*
        • Já tomu říkám "skutečný obraz utrpení". :)

Alespoň to protivné, moralistické ucho už dál neopruzuje. *1*
  • risa2000
    Osobně používám jednoduchou pomůcku na to, jak zjistit, jestli jsem to ukradl nebo ne. Nejdřív zjistím jestli jestli jsem to vytvořil. To se pozná tak, že si pamatuji, jak to vznikalo od prvního nápadu po hotovou věc - např. fotku vyfotil, písničku složil a nahrál, hru naprogramoval. Pokud si nepamatuji, tak je šance, že nejsem autor a nebo jsem měl okno :).

Pak je ale pravděpodobné, že je to někdo jiný, protože tyhle věci se sami od sebe tady neberou.

No a teď nastává ten poslední okamžik pravdy, kdy si řeknu, jestli budu respektovat přání autora a to co chci si vezmu (použiji) jen pokud mi to svolí. Jsou autoři, kteří to svolí zadarmo, jiní za to chtějí peníze, ale vždycky si musím odpovědět otázku, kdo má právo o tom rozhodnout. Já, protože se mi to teď hodí, nebo autor, což je ten "chlapík, který si pamatuje, jak to vytvořil."

Trochu mě mate, že v dnešní době má hodně lidí pocit, že jsou to právě oni, kteří mají právo rozhodovat místo autora. (To samozřejmě může nastat i "normálně", pokud se autor svého práva o svém díle rozhodovat vzdá a dá to jasně najevo, ale problém je, že hodně autorů se svého práva rozhodovat o svém díle nevzdává.)
    • walltar
      Ty používáš pomůcku? Mě osobně stačí na tohle zjištění jestli to mám ve složce "torr" *1*
    • MickeyMutant
      Blbá je situace, když jsi to vytvořil, ale nepamatuješ si to, a tím pádem si nemůžeš dát svolení.
  • nevim proc se nekdo necemu divi, rikaji co se davno vi, je to jako by byl kram kde si muzes vzit co chces a jit bez toho aniz by jsi zaplatil, a kdyz by to slo dokonce anonyme to by tam bylo sakra narvano.
  • smejki
    Hele, když už kradete, buďte aspoň tý morální dobroty, že polezete kanálama a nebudete se to snažit obhajovat. Pro patnáctiletý ucha tohle až tak neplatí, ale záhlavec od maminy by jim taky slušel.
    • Kein
      Doposud jsem si myslel, že při "krádeži" musí věc chybět nikoliv se zdvojit.
      • tak podle téhle logiky je uplně v pořádku chodit na koncerty bez placení, jezdit v mhd načerno nebo tisknout bankovky. Ani nevim proč jsem se obtěžoval ti to psát *7*
        • Kein
          Ne, není.
      • smejki
        Když tak lpíš na definicích (zákonech), tak prosím. Stačí změnit definici. A že se mění každou chvíli. To abys byl furt ve střehu, hochu!
        • Kein
          No to jen aby sis uvědomil co to je krádež, když se tu s ní tak oháníš, chochu!
    • ucho
      tohle někteří pochopí, až si začnou vydělávat. a někteří nikdy... žijeme holt v prohnilé době.
      • Veskoslav
        A když vydělávám a přesto nechápu horentní ceny za tituly jako CoD atd. a za hudbu třeba neplatím vůbec? (nepočítám koncerty)
    • přestaň kázat ty moralfagu. Pirátění je sice nešvar, ale co naděláš, svět není růžovej a plnej jednorožců.
      • ucho
        myslím, že smejki nenarážel na pirátění obecně, ale na lidi, kteří to obhajují. v tom vidím rozdíl a mám na to podobný pohled. je mi jedno, co si kdo doma stahuje, ať si klidně zálohuje po večerech internet. problém je ten, že to někteří lidé ospravedlňují a často to končí tím, že prohlašují, že se dnes dělají samé braky. ti lidé si neumí ničeho vážit a i na kvalitní hry pak jen plivou v diskuzích... když už někdo hraje pirátské verze her, měl by raději mlčet a nesnažit se světu namluvit, že lidé, kteří si hry kupují, jsou blbci. nejsou. díky těm platícím lidem mohou vznikat další hry, proto by měl člověk penězmi podporovat to, co se mu líbí.
        • Kein
          Co to je "kvalitní hra" ? Co vím já, tak kvalita je ryze subjektivní hodnocení stavu věci a tohle vágní zobecňování "kvalitních her" je ultra dementní. A pokud hru člověk zhodnotí jako kvalitní, tak si ji koupí. Pokud ne, tak si ji nekoupí. Aby zjistil kvalitu musí se k ní nejdřívě nějak dostat -> warez.

Další věc je bojkot různých her co se člověku líbí, ale obsahují klienty jako GfWL, UP, Steam apod. Pokud má člověk nějaké studio v oblibě tak warezem dává najevo, že se mu tito klienti nelíbí a hru proto nekoupí, ne proto, že by ho nebavila. Ve většině případů si studia kálí na vlastním dvorku a warezu nahrávají, jak už bylo zmíněno, registrace klientů, nutnost poskytnutí emailu apod. a co mě nejvíc dostává je steam countdown u novinek. Člověk si koupí hru a pak stejně nemůže hrát, protože se ještě oficiálně neprodává například v ČR, mezitím co warezáci už vesele hrají 3dny a dokonce česky (případ vydání Skyrimu například)
          • ucho
            pokud chce hru bojkovat, co má za logiku se přiklánět k warezu a hru hrát? čeho tím docílí? jen ukáže, že je o hru zájem a dá studiu důvod k tomu, aby činil opatření vůči, což nakonec odnesou platící zákazníci. to je trochu pokrytectví ne? :)
            • ucho
              Kein: takže podpoří tvůrce v tom, že o hru je zájem, ale lidi jsou zloději a tak nemá cenu dělat příště hru na PC. krásná logika jednodušších lidí :)
            • Kein
              Logika je jednoduchá a myslím si, že jasná: Hru si zahraje a nepodpoří originálku s klientem.
        • To si jako myslíš, že všichni so-called křišťálově čistí diskutéři ala jejdasek či smejki nemají ve svém mp3,pc či noťasu žádnou stahnutou hudbu,film,serial nebo hru ? Opravdu jsi tak naivní ? :)
          • smejki
            Krást se nemá, krade se. I já kradl a semtam si i dnes něco šlohnu. Ale proboha, chlubit se tím? Bejt na to hrdej? To je to, co mi smrdí nejvíc. Morálka naruby. tak si ten křišťál schovej.
          • Thorleif_cz
            Rychločtení se zavázanýma očima (nebo na braillským řádku s rukama v kostce sádry), to bych měl K. Drdovi nahlásit jako jednu z nejstupidnějších "sportovních disciplín", který chyběj na OH v Londýně...
          • aaa další kokutek, pro kterého existuje buď všechno nebo nic.
            • Veskoslav
              Ucho: Pokud budu mluvit za sebe: Hudbu jsem si kdysi kupoval jako blboun na CD, za poslední 4 roky nic. Zajdu na koncert a tím podpořím interpreta, klidně i dvakrát do roka, na Steamu mám v současné době 158 her, na poličce se na mě "směje" dalších 112 kabicových her, filmů to člověk ani nespočítá něco přes 300 (a ne opravdu není většina papírovky za 49 z trafiky)
            • ucho
              Doc. Tomáš Marný PhD., CSc.: můžu mít dotaz? rád bych věděl, kolik máš koupeno her na steamu, kolik máš koupeno her na GOGu, kolik máš koupeno krabicových her, kolik máš doma koupeno filmů (DVD i BluRay) a kolik máš doma koupeno audio cd. můžeš zaokrouhlovat na desítky. prostě by mě zajímalo, jak na tom je takto zásadový člověk.
            • Aha takže stahování filmů je dobré, ale her ne ? Zamysli se kokůtku :)
        • v tom případě platí jenom první věta ;-) *13*
        • smejki
          přesně tak.
    • walltar
      Mě v tom rodiče podporovali. Můj otec za mnou chodil ať mu stáhnu filmy, hudbu, programy .... takže mě nikdy záhlavec nehrozil. *1*
      • smejki
        jak bych byl zpětně rád, kdyby mě táta za moje mladický pirátění nafackoval *3*
    • Veskoslav
      Když už prodáváte hry se skytými mikrotransakcemi, buďte té morální dobroty a lezte kanálama.
      • smejki
        irelevantní. to nekupuj, ne? to si myslíš, že jsi morálně na výši, když jim takovou hru ukradneš? Nebo bereš svět pode logiky pětiletého "když on, tak já taky"?
        • On neni ten, kdo posila lidi chodit kanalama, takze prosim nemluv o tom, kdo je "moralne na vysi".
          • smejki
            vieš ty, čo je to metafóra?
            • smejki
              ano, přesně ta. furt si je holky pletu *1*
              ale doufám, že nezabředneme do sémantiky.
            • Metafora v tom tvym pripade moc nedava smysl, spis jsi chtel rict metonymie.
      • Kdybych si tu hru koupil a zjistil, že obsahuje neinzerované mikrotransakce, žaloval bych tu firmu až do doby kamenné. Ale kdo ji ukradne, ten může jen držet hubu a šoupat nohama.
        • Veskoslav
          Přeji hodně štěstí při žalování většiny MMO s F2P modelem, který je spíše P2W model.
          • Už je mi tě líto, jak se zoufale snažíš vymyslet způsob, jak z toho vyklouznout. Jenže ono to nejde. Prostě jsi na můj původní příspěvek napsal blbost a tím to hasne. Kdybys to přiznal rovnou, místo těch trapných pokusů o ospravedlnění, mávnul bych nad tím rukou a do dvou minut zapomněl. Takhle se tady sám flambuješ.
            • Musim říct, že jsem se královsky pobavil nad tim jak tu všechny stíráš a oni to nemůžou rozdýchat, tak ti alespoň šypou mínuska *1* jdu spát s dobrou náladou *4*
          • Co přesně je nepochopitelné na slovech "koupil" nebo "neinzerované"?
            • Veskoslav
              Co mají dělat ti, co si koupili originál Aion a teď už neplatí poplatky, ale musí mít paskvil založený na F2P modelu bez toho, aniž by jim byly vráceny peníze za zakoupenou hru a aniž by byli dopředu opozornění, že hra přejde na F2P model a všichni, kdo si ji koupili si ji můžou teď stáhnout.
            • Ach jo. Tak potřetí: Co přesně je nepochopitelné na slovech "KOUPIL" nebo "neinzerované"? A prosím pořádně si přečti, jak zněl můj původní příspěvek. On totiž veškeré F2P hry tak trochu vylučoval. Pro jistotu jsem ti to slovo napsal velkými písmeny.
            • Veskoslav
              A v tom Aionu je inzeorovaná, co je omezeno bez koupi onoho "balíčku"? Je? Ne není, tudíž podvod a dle tvé logiky "právníku" by jsi je mohl už žalovat.
            • Neopověděl jsi na otázku: Co přesně je nepochopitelné na slovech "koupil" nebo "neinzerované"?
            • Veskoslav
              A co je k nepochopení většina MMO? Třeba takový evropský Aion, který nikde neřekne jaké jsou omezení a že skutečně jsou a že bez zaplacení cca "balíčku za 240 Kč se z toho stane hratelná hra a že toto rozhodně není F2P model jako má třeba Lotr?
  • Piráti jsou velmi citliví na slovo "krádež", protože kdyby museli přijmout, že kradou, logicky by se stávali zloději... A to je pro ně pořád ještě dost nepříjemná nálepka, které se snaží vyhnout. Přitom pirát je zloděj snad již z definice, ze slunečního svitu opravdu živi nebyli. *4*
    • Bohužel zákon nemá mnoho společnýho s morálkou a teď budeš mít za prdelí tucet zdejších právníků, kteří ti zevrubně vysvětlí, že nikdo nic nekrade *1* A jelikož se to omarkuje tuctem plusek, tak to prostě musí být pravda *3*

Podle mě pirátství ustoupí až ve chvíli, kdy lidi změní myšlení a přestanou hry polikat jak rohlíky jednu za druhou. Kdybych musel hrát všechno, co vychází, tak to asi taky neuplatim. Nebo možná uplatim, ale pak zas nebude na ty rohlíky *1*
      • ucho
        je sranda, co se zde vyrojí v diskuzi poté, co prohlásím "slovo "krádež" budiž", čímž dávám najevo, že mně osobně nevadí, když tomu někdo říká krádež, i když je to z principu něco jiného. stejně tady mají někteří potřebu obhajovat slovo "krádež", i když ho vlastně v diskuzi nikdo nezpochybňoval, jen obranáři :) tak buď ti lidé diskuzi nečtou a vždy si najdou jen část, kterou si upraví podle sebe nebo pochybuji o jejich inteligenci...
        • ja si myslim ,ze je uplne jedno jestli se danemu cloveku rika zlodej nebo pirat . Proste krade .... at uz rohlik v krame nebo cizi soft . Osobne si myslim ,ze lecba pro takove lidi by mela bejt ,ze si ve svem zamestnani zamakaj aspon jeden mesic zadarmo . Kdyz neni schopnej zaplatit druhemu jeho praci tak nevidim jedinej duvod proc by on mel mit v zamestnani taky zaplaceno . Kdyz chce brat zadarmo tak at maka zadarmo .
          • Gimli : jenze ten software nekdo vytvoril . Na internetu je spousty softu zdarma a presto lidi maj neustale potrebu si brat zdarma prave ten komercni soft . Me jde ciste o princip . Az clovek dokaze ocenit praci druheho tak se mozna ten svet konecne zmeni .
            • Že to slovo používá ve více významech nějaký puberťácký ocas, jenž se na internetu vydává za právníka, to je fakt jeho problém. Možná až vyroste a vystuduje, uvědomí si, že nazývýme věci pravými jmény, ne jak se nám to hodí.
              Co se týče krádeže nápadů, tak vítej v herním a filmovém průmyslu, kde je minimum inovací, maximum vykrádání od příběhu po herní mechanismy.
              A o tom vyříznutí kousku mozku... přestaň žrát ty houbičky...
            • Aha, takže když někomu ukradnu jeho nápad, tak mu vlastně vyříznu kousek mozku a ten si odnesu, takže mu chybí. Protože jinak by byla totální blbost tomu říkat "krádež". Až na to, že ne. To slovo se prostě používá ve více významech. Otáčet se donekonečna na tom, že někde něco musí chybět, úplně pomíjí to, že špatné je už to, že někomu beru něco, co je jeho, bez dovolení.
            • Já sem tahám věci, co tu nepatří abych poukázal na to, že srovnáváš nesrovnatelné. Krádež neboli odcizení věci způsobí, že původní majitel o ni přišel a nemůže s ní nakládat, tudíž ani ji prodat. S kopírováním to nemá nic společného. Kdyby neexistovaly nějaké statistiky počtu downloadů, nikdo z těch vývojářů by ani netušil, že jim hru někdo zpirátil a jejich prodeje jsou závislé čistě na marketingu, kvalitě a ceně jejich výrobku.
            • jenze tam to funguje trosku jinak . Nevim proc mas potrebu sem tahat veci co sem nepatrej . Tohle je diskuze o softwaru ,piratsvi s nim spojenym . Obrazy se tu neresej i kdyz se je sem porad snazis protlacit . Nechapu co je tak nepochopitelnyho na tom ,ze nekdo chce mit zaplacenou svou praci . Nechce se mi verit ,ze pracujes ve svem zamestnani zadarmo .-)
            • Obraz taky někdo namaloval, fotku vyfotil.
              Pokud ti jde o princip, prvně by bylo dobré pochopit rozdíl mezi CTRL+C a CTRL+X a měl bys ho respektovat ve všech směrech, ne jen v těch kde se ti to hodí.
          • ucho
            hele, ale já jsem psal to samý v tom předchozím příspěvku, ať se klidně říká, že lidé kradou software, já s tím nemám problém. problém mám s lidskou hloupostí :D
            • Done and done.
            • Krást software se dá možná tak v krámě pod budnu CDčka, protože už s nima nebudou moct disponovat, prodat je a vznikne jim škoda.

Když nějaký malíř dokáže dokonale zkopírovat Monu Lisu, ta původní se ale nevypaří. A stejně jako zkopírovaný software, jeho majitel zůstane nezměněn a může ho dále prodat, reálně nevznikne žádná škoda.

Jestli chcete polemizovat "kdyby to ale chtěl, tak si to musí koupit", tak takhle můžou polemizovat i filmová studia na ty vaše avatary.
            • ucho
              Copa-k: plně s tebou souhlasím.
            • jjj a nejhorsi jsou ti co si myslej ,ze maj patent na rozum :D
      • Já jsem taky právník. *4*
        • Veskoslav
          Je zvláštní kolik je na diskuzích právníků, lékařů, úspěšných sportovců, co jim režim zabránil sportovat, profesorů, vědců, matematiků a kdo ví čeho ještě:)
          • Staré zlaté časy... "můj strejda je policajt" atp.
            Jako děcka jsme se všichni snažili vytahovat
            V době internetu a anonymity se holt netroškaří
            • walltar
              Zajímavé je že v dnešní době už se nikdo s policajtama nevytahuje. *1*
          • Falešného právníka poznám raz dva. Jiné profese obšancované nemám.
            • Veskoslave, nevím, jestli je to tou vadnou interpunkcí, ale tvůj příspěvek je nesrozumitelný.
            • Veskoslav
              Říká někdo, kdo neumí ani popsat "krádež" v herní průmyslu:)
          • zapomnel jsi na vizionare, tech je asi nejvic :D
          • Robotron3
            A kosmonautů a potápěčů a krotitelů divé zvěře a prodavačů v cukrárně... a lidi jsou různí a nebo mají fantazii :)
        • ucho
          špatnej ale :)
          • pro Gimli : dobra tedy tak to zkusim z jine strany . Co bys rek na to ,kdyz bys vytvoril urcitek software co si koupilo 5000 lidi ,ale pritom vedel ,ze nelegalne ho uziva tisici nasobek . Co by sis o tom myslel ? Mel bys z toho radost ? Tesila by te snaha kterou jsi do toho vlozil ? pro
            • se omlouvam za zdvojenej komentar . Zdejsi system komentovani je nekdy nad me chapani :D
          • Gimli : dobra tedy tak to zkusim z jine strany . Co bys rek na to ,kdyz bys vytvoril urcitek software co si koupilo 5000 lidi ,ale pritom vedel ,ze nelegalne ho uziva tisici nasobek . Co by sis o tom myslel ? Mel bys z toho radost ? Tesila by te snaha kterou jsi do toho vlozil ?
          • Dokud mi klienti budou platit faktury, budu se tvému hodnocení smát. *4*
            • ucho: Nevím, jak různé významy pojmu krádež souvisí s filmovým průmyslem. Řek bych, že nijak. Ony primárně nesouvisí ani s právem, protože to zná jen jeden význam toho pojmu, a to ve smyslu trestného činu.
            • ucho
              no vidíš to, dokud mně jako vývojáři a člověku pracujícím ve filmovém průmyslu budou chodit peníze za prodaný produkt, taky se budu některým zjednodušeným názorům na pirátství smát.
              pirátství bylo, je a bude. stále se najde dost lidí, kteří si věci kupují a takových lidí přibývá. a pořád jsou lidé, kteří ti z principu nedají nic. toto je svým způsobem PR článek a firma by měla chyby hledat i jinde, ne jen u pirátů...
    • Veskoslav
      Zloděj!
    • ucho
      takže když si z internetu stáhneš nějakou povalující se mp3, jsi zloděj? a co že tím vlastně porušíš? nebo jsi jen nečetl diskuzi a přišel jsi řešit do diskuze klasické kydy o pirátství?
      • Je hezké, jak si to omlouváš tím, že se ta mp3 "povaluje". Ona je pak taková bezprizorní, že? *3*
        • ucho
          zapomněl jsi dodat, co tím porušíš. stejně jsi zapomněl dodat, že spousta hudby je na internetu k dispozici zdarma.
          klikni na tohle, piráte: http://video.tiscali.cz/mp3/501a4dd7bd393.mp3
          • Já nevím, jestli žiješ v zajetí nějaké bludné představy o tom, jak vypadá "správná" diskuse o pirátství, a co se do ní smí psát a co ne, ale každopádně se tak chováš. Nu, je to tvoje vizitka.
          • Nekliknu, nevím, kam to vede. O dílech, která jsou právně volná, tahle diskuse není, že. *3*
            • ucho
              no takže vzhledem k tomu, že jsi vytáhl nesmyslně tu "krádež" a pronášíš, že jsou na ni piráti citliví, tak se veřejně hlásíš k tomu, že jsi pirát, jestli to chápu dobře :) rozhodně neříkám, o čem se máš bavit, jen mi přišlo zvláštní, že jsi začal obhajovat něco, co nikdo nezpochybňoval, takové plácnutí do vody :)
            • ucho: Tak nějak si nemyslím, že bys mohl nebo měl určovat, o jakém aspektu pirátství se tady smí diskutovat a o jakém ne. A pořád se nemůžu zbavit dojmu, že diskusi o "krádeži" považuješ za svoje vlastní dítko. Což je představa zcela mylná.
            • ucho
              Dworkin: tady nejde o žádné dublování tématu, tady jde o vytvoření nového tématu na základě tématu úplně jiného. jen spustíš flame na jiný téma...
            • Chápej to tak, ne každý má čas nebo chuť číst celou diskusi, a tím pádem se některá témata v ní můžou dublovat. Snad to není moc velká rána tvé představě o vlastní výjimečnosti. *4*
            • ucho
              stejně tak v téhle diskuzi nikdo nezpochybňoval slovo "krádež" u her a ty jsi to vytáhl, tak jak to mám chápat? :)
    • walltar
      Ale přitom nechápu proč .... já pořád říkám, že člověk musí být hrdý na to co dělá, ať už na otevírání sejfů nebo stahování her z netu.
    • Maš copyright na ten obrazek, ty zloději?
      • Nemám a nepotřebuju. Překvapen? *4*
  • I když jsem ještě nepřičichnul k placenému programování, už si s tímto odvětvím nějakou dobu hraji jako modder.

Víte jaký je to pocit, když uděláte něco ZDARMA pro komunitu a za týden vidíte na cozojazyčném fóru příspěvek nějakého neznámého chlapíka, který se vší vážností předkládá Vaši práci a tvrdí, že je jeho?

A teď si představte, že se podobná situace opakuje v případě, kdy se autor aplikace programováním nebaví, ale živí. A předkládající sice netvrdí, že je to jeho, ale že vám tën software jako hodný Jánošík věnuje zadarmo.

Ironií je, že sám v tomto směru uznávám jednu výjimku - absenci hratelného dema. A i tehdy to dle mne není argument proč hru stáhnout, dohrát do konce a zahodit. Stáhnout, ozkoušet pár hodin/ pár misí, smazat a rozhodnout se. Ne, není to legální, ale sám i jako autor aplikací musím uznat, že zajíce v pytli nikdo soudný prostě kupovat nebude, možná tak za pár šupů (a možná ne).
  • Lidi, pokud hrajete nelegálně stáhnutou hru tak nejste hodný respektu. Jste jenom paraziti kteří stěžují herní zážitek kupujícím (pro méně chytré-DRM,online singl. atd.) díky kterým ta hra vůbec nabyla existence.
    Vzpamatujte se každá firma chce vydělat, pořád lepší 10 DLC než 1 pirát.
    • Souhlas. Každý platící zákazník by si měl uvědomit, že jeho opruz (DRM) existuje kvůli zlodějům, kteří s plnou hubou výmluv kradli hry tak dlouho, až vydavatelům došla trpělivost.
    • Vzpamatujte se každá firma chce vydělat
      Ja zaze nechci prodelat *16*
    • Kdyby jsi bral 9 tisic vejplatu tak by jsi si urcite taky vsechno nekupoval:-)
      • Měli jsme s ženou celkem dlouho 11k na dva lidi, z toho platili i poplatky za studia. Nestáhnul jsem nic, buď jsem na to měl, nebo to nehrál. To je jenom otázka osobní morálky.
        • Díky za takový přístup.
      • To myslíš vážně? Jako že když nemám na Mustang Shelby, tak prostě vezmu cihlu a půjdu ho ukrást? Prostě když nemám, tak nemám. Když chci víc, tak asi půjdu dělat jinou práci a nesedět doma na prdeli. Tohle je přístup hodnej maximálně cikánů.
        • No urcite.To je to sami.Auto krades doma z kresla:-D
          Ja jen ze lidi co nemaj prachy tak si tu hru za litr nekoupi.
          Tak proc brecej ze jim utikaj zisky_proste z pirata nic nemaj a z lidi co na novou hru nemaj tak taky ne.
      • A to tě snad opravňuje krást? Co to je za přístup tohle. Nemám peníze tak můžu jít čorovat do obchodu.
    • Veskoslav
      Jasně a proto, když jsem platící zákazník, tak DRM ochrana u Anno 2070 mě do hry nepustila dva týdny (přitom "piráti" s Reloaded crackem vesele hráli), Ubisoft na týden naprosto bez upozornění vypnul servry pro Assasin Creed Brotherhood (piráti opět vesele hráli), koupil jsem si Rage (v prvním týdnu, piráti stáhli, zjistili, že je to nehratelné a šli o dům dál), koupil jsem si Oblivion (nádherné bugy, kdy mnohdy nešly splnit ani mise, piráti hráli a nemuselo je mrzet vyhození peněz), GTA IV mi nešla pro jistotu ani spustit a to jsem doporučené požadavky splňoval minimálně dvakrát a mohl bych pokračovat donekonečna. Dokud herní společnosti budou vydávat zmetky, budou srrát na platící zákazníky, tak se nediv, že si pak hry lidé raději stáhnou, když se nemusejí otravovat s nefunkčními DRM ochranami atd.
      • Pro tebe- A proč jsou DRM ochrany? No přece kvůli Pirátům. Zkusme to vzít z druhé strany ze strany toho kdo dělá vše proto aby hry byly lepší..
        Jinak, že některé hry jsou nekvalitní to je pravda takovým hrám se vyhnu obloukem asi mám na to cit v době informačních technologií :)
        • Kein
          Kdo dělá vše pro to aby byly hry lepší? A co mám dělat, když nemám cit v informačních technologiích?
        • DRM mozna kvuli piratum je, ale lidem co delaji cracky to trva obejit par hodin. Naopak ti co si koupi original muzou mit problemy. Ti co pochopili ze DRM je k ho*nu muzou prodavat svou hru o naklady na vyvoj/licenci DRM levnejs.

Btw... kdyz uz tu ta DRM je kvuli piratum, muzu se zeptat jakym zpusobem zvysi zisky, kdyz najit crack je otazka 30 vterin googlovani? *5*
        • walltar
          Ale zase si uvědom že sou mezi náma lidi kterým DRM vyhovuje ..... když hrajou pirátskou verzi tak je těší utrpení platících zákazníků s DRM *1*
        • Veskoslav
          To jsou jenom kecy ohledně ochran. Stejně to nejvíce buzerují platící zákazníky, jelikož "piráti" to vždycky ojebou. Já třeba osobně hraji Stalker CoP s crackem. A důvod? Registrace na jedno pc a nemožnost to mít na více pc. Nebo třeba Assasin Creed, kvůli neustálým výpadkům mám taky crack. Proč taky, když hra nefunguje týden jenom proto, že nějaký šašek v Ubisoftu zapoměl platícím hráčům říct, že jim vypnou servry. Je to všechno o přístupu, kašlat ochrany, u Sc jsem nikdy neměl problém s tím, že jsem se musel přihlašovat a je tam ta ochrana, ale když jednou jedinkrát nefungoval Sc 3 dny,tak jsem nejenom dostal omluvný dopis, ale dokonce i přistup do Bety Diablo III na následující víkend. A třeba takový Ubisoft či Rockstar? Ti na to serou s podporou a zákazníky.....Ani se neomluví a ještě to svedou na "piráty".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit