Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To Dworkin: Jenze ty jsi vubec nepochopil o co mi slo takze s tebou koncim hadat se s nekym kdo musi mit za kazdou cenu pravdu a je mistr sveta asi snad ve vsem nema cenu. UZNAL jsem ze jsem to mel spatne ale to nemeni nic na tom ze je to FRUstra FRUstratio pise se to FRUstrace pisu to velkym abys to pochopil ale ty si asi budes mlit dokola porad svoje. Nechci byt sprostej takze se nebudu dal rozepisovat. Oznacit me za lhare to je fakt uz vrchol demence. Dokazal sis ze ses nejchytrejsi clovek na foru doufam ze ses u toho i ukojil. Jak rikam svoji chybu jsem uznal netrval jsem na tom ze ja to mam spravne na 100% a ty mi reknes ze lzu a tim ze jsem lhar tim si u me klesnul a muzes byt chytry jak chces ale jako clovek si bez prominuti blb. A minusy ktere dostavas dokazuje ze si to nemyslim sam.
    • Neplakej, maminka pofouká bebítko. *7* NEXT!
      • So-called pravník promluvil.
        *3*
        • Zavři zobák. *1*
          • Aha ty jsi pravnik tak tim se to vsechno vysvetluje skoda marnit casu na takove lidi. a hlaska typu maminka pofouka bebi to svedci o tom ze ti dosly argumenty no nic zasmal jsem se aspon :-)
            • ucho: Kdybys nenapsal toho smajlíka, musel bych tě za tu drzost zabít. *1*
            • ucho
              Dworkin: Dokaž to :D
            • Smích prodlužuje život.
  • Mopped
    Pokud něco někoho baví, dělá to s láskou a ne pro peníze, tak to lidé jistě ocení, jejich produkt si zakoupí a podpoří je tím tak. No a pokud ne, tak to dělají asi blbě:-)
    • Řekl bych, že existuje až přiliš velká skupina, která považuje pirátství za další freeware jen proto, že oboje se dá bezplatně stáhnout a používat a dívá se na to z pohledu - proč bych měl za něco platit, když to můžu mít zdarma, to bych byl přece úplně blbej.
      Něříkám, že to je můj pohled na věc, ale takovejch lidí je podle mě většina, a nevymluvíš jim to, oni na tom takhle vyrostli a jen tak se nezmění.
  • Opäť članok o piratstve a opäť okolo 400 prispevkov. škoda, že som tu nestihol tie žvasty o odsudzovani sťahovania etc. :/
    Hry si kupujem. Hry čo ma fakt zaujmu a myslim si, že stoja za to. No, žeby som mal nejaku zvratenu mienku o ľudoch čo sťahuju ? Nie. A pre tých intelektualov, čo nechavaju každy mesiac polku vyplaty na hry. Preberte sa. :)
  • Vyroba her, ktere si clovek koupi a pak ma tu cest, dokupovat dalsi veci taky bohuzel nejde zastavit.
  • Proč steam funguje a prosperuje už x let? Protože je dobře provedený... hru si koupíte, "svážete" s accountem... a po dohrání ji vymažete a můžete si ji zas kdykoli jednoduše stáhnout znovu, nezabírá to žádné místo ani nic... dvdčka vám časem neodejdou... Druhá věc je, že v dnešní době pokud hra nemá dobrý mp se ujme a prodává podstatně hůře.

Další věc je... demo neukáže je-li hra zábavná až do konce či nikoliv.... Takový assassins creed mi přišel po nějaké chvíli pořád na jedno brdo a hru jsem nedohrál = vyhozených tisíc korun... na druhou stranu člověk si stáhne hru, která ho strašně baví od začátku do konce.... a druhý díl si koupí už v předprodeji a jedničku si koupí ve zlevněné edici. Není to výhra pro vydavatele?

Třetí věc je... dneska existuje skvělých her ve formě f2p... league of legends mě do ničeho nenutil, hra je plně hratelná bez jakýchkoliv peněz (jen trvá déle třeba našetřit na championa) a ty peníze jim pak člověk dá radši, než když ho nutí do koupě a ještě omezují nějakou protipirátskou ochranou která je na exkrement a kolikrát si raději stáhnu crack abych se s ní neotravoval.
  • mirekdusinojc
    *Odplivnutí při pohledu na všechny, kteří mají finanční prostředky na koupi, ale ne koule, aby si hru opravdu koupili*
  • Proc tem zombikum sviti oci? To jako ze hnilobou, nebo kazdy clovek co se menil v zombika si do oci zabudoval zarovicky? Holt zase inteligentni vyvojari...
  • walltar
    No jo pro peníze to nedělají, nikoho uspokojovat nemusí, dělají to pro zábavu .... ale piráti jim hrozně vadí. *1* ..... Já se přiznám na android sem ještě žádnou hru neupirátil, žádné hry na mobilu nehraju.
    • ales.smutny
      Ale oni neříkají, že to nedělají pro peníze. Říkají, že to nedělají jako velký kšeft pro budoucí miliony. Je logické, že lidé chtějí, aby jim někdo za práci strávenou výrobou zaplatil.
      A neříkají, že to dělají pro zábavu, říkají, že je to baví. To je sakra velký rozdíl.
      • Ale jsou to pokrytci. Když ti podnikatel říka že nechce co nejvice vydělat tak pak nemá co v podnikaní dělat. Proč tedy nezveřejnili něaké data? Oni vlastně tvrdí my mame "super" hru a muže za to apple a google že se nám neprodáva nebo přesněji řečeno že nám lidé za ni nejsou ochotni zaplatit....

Na druhou stranu se určitě najde x firem které v zisku budou i za téhle situace takže kde je pak zakopán pes?:) Ale jistě každy kdo jen trošku chápe tak ví že je tohle především jen reklama :) A kež by tohle co nejvice lidí nakrklo a psalo se o tom všude...obavám se že ale budou nespokojeně štěkat stále.

Neobhajuji piratství ale i tyhle kecy jsou strašné.
        • ales.smutny
          Je to krásný svět, kdy kádrujeme lidi, kteří mají a nemají co kde dělat, že?:) Vlastně jsou to lháři a měli by mlčet a ne se ohrazovat, že je někdo okrádá, protože český člověk ví, kde je pravda! :))

Jednoduše, je hrozně těžjé pochopit, že malá firma dělá menší zakázky, ne s vidinou vydělaných milionů a když jí i ty malé produkty lidé kradou, nelíbí se to. Naštěstí tu máme posuzovatele, kteří ví kdo může a nemůže podnikat, co může a nemůže chtít a kdy si může a nemůže stěžovat na to, že je okrádán :))

Ještě, že je nikdo neposlouchá...:)
          • Jo ale to přesně dělají i oni. On ten pirat ma větší pohodlí když si to stahne na warezu. U filmu ještě lepe protože to ma rychleji s vyčistěnym zvukem s kvalitníma titulkama.

U her většinou ještě plus s překladem. A co jako že je to malá firma? Minecraft stvořila velka firma a jaké ma obraty? Právě u her vubec na velikosti firmy nezaleží hry by měli byt umění a u umění je duležity nápad...a ne kopirovat:)

Tvá reakce je ale klasicka jen vyzobnout par slov a vlastně to na co sem chtěl poukazat že jen recyklují a pak si stěžují je upozaděn tím že mi chceš namluvit že mám patent na rozum...

Už vidím kdyby ty tuny peněz vydělali jak je v něaké formě hračum vrací. To by byli zase články o tom jak mala firma je mega uspěšná. Ale pokud ty zisky nejsou tak se piše že mala firma to ma strašně těžké.... Tak kdo tady potom kádruje podle toho jak se mu hodí?:)
            • minecraft VELKA firma *16* *16* *16* *4*
            • ales.smutny
              Hezka demagogie :) problem je v tom, tohle neni firma produkujici zbozi, o nez neni zajem. Zajem je, pouze se krade. Kdyby vyrabeli, rekneme tablety, a kazdy je kradl misto koupe, vedli bychom hospodske reci o tom, jestli si neco zaslouzi? :)

Myslim, ze ne. Dobrou noc :)
  • michaliuz18
    na co si kupovat hry? niektore studia si moje "peniaze" nezasluzia ... ani z maleho percenta ... dobre hry si kupim, ako zaklinac 2 , deus ex, mass effect ..take hry mam..ale ostatne mozem kaslat a pekne postahovat ktora sa mi zapaci a chcem vyskusat ...
    aj deus ex ..som mal prve stiahnute..vyskusal som ,zapacilo sa , a kupil som... no aj tak uz dlho som ziadnu hru nekupil ..mozno az ked vyjde zaklinac3 ... mass effect u mna uz skoncil trojkou a uz o nom nechcem ani pocut

piratstvu sa zabranit neda, a kazdym rokom je ich viac a viac , preco asi.. hry su drahe a nestoja za to .. hudba tak isto ,ta sa uz vobec nekupuje , a este ako tak filmy
    • bobsh
      "niektore studia si moje "peniaze" nezasluzia"

Promiň, ale tohle je strašná blbost. Když si teda to studio peníze nezaslouží, tak to znamená, že ta hra je asi špatná a teoreticky bys jí ani neměl chtít hrát, ne? Správná úvaha by snad měla znít "hra je špatná - studio si nezaslouží peníze a já jí nebudu hrát", ne "hra je špatná - tak si jí místo koupení stáhnu!". Ve chvíli kdy tu hru hraješ, tak už si automaticky to studio peníze zaslouží, ať je hra jakákoliv. Když dostaneš hnusný jídlo v restauraci, tak ho taky vrátíš hned na začátku, ne že ho sníš a pak odmítneš zaplatit protože přece bylo hnusný...
      • michaliuz18
        ale prosim ta co splietas jedlo s hrami , ide o to ze vyjde nejaka hra, zapaci sa mi tak si ju skusim, ale neni to hra kvoli ktorej by som sa trhal , ked zlacnie si kupim ME 1 a 3 lebo dvojku uz mam.. su to moje srdcovky, hry proste ktore mi bolo aj luto stiahnut ...
        hru si kupim az ked som si 100% isti ze je pre mna ako stvorena, a ze ju prejdem celu, a ne ze hra ma 9/10 bodov , mam iny vkus na hry, ne kupit barjaku hru ktora ma vysoke hodnotenie ... mass effect je proste mass effect , aj zaklinac 2 a hlavne half life 1/2 atd ... ine hry kaslem stiahnem prejdem alebo ani neprejdem cele lebo su to obycajne strielacky stereotipne, a vymazem ... a kludne mozu mat aj 10 bodov no mna neocarili ... mysli si co chces ze trepem somariny, aspon neminam na kazdu hru , len na taku o ktorej som presvedceni :)
        a ano niektore studia si peniaze nezasluzia aj ti co robia COD ci ine trapošiny ,nekupil by som si ani za cent
      • To je pravda,
        ale druha uvaha - proc by se mela chovat "spravne" jenom jedna strana? Koupim si hru (BF3) a pak kazdej kdo da jeste litr bude mit prednost v que na server? Lepsi zbrane?
        Koupim si hru (Skyrim) a pak musim cekat na DLC (ktery chcu zaplatit!) ale nee, Cenega?

Sry, kdyby nekdo na pirateni opravdu tratil, tak mi ho je lito. Ale neni mi lito ani EA, ani nejakych sasku co udelali pay to win hru. Jak se do lesa vola.
        • bobsh
          No jo, ale když se nebude chovat správně ani jedna strana, tak už je naděje na zlepšení uplně nulová *4*

Jinak podle mě je pro autory hry větší trest když si tu hru nekoupíš, ani neupirátíš - prostě ji nebudeš hrát (samozřejmě ve větším měřítku, my dva asi fakt nic nezměníme). Když autoři uvidí, že se hra neprodává, ale pirátí, tak většinou jenom nadávaj jak jsou hráči prohnilí. Když uvidí, že se hra neprodává, nepirátí a nikdo jí nehraje, tak se třeba chytnou za nos a zjistí, že by mohla bejt chyba u nich. Stažením hry jim vlastně spíš dáváš najevo "Jo, chci to hrát, ale nezaplatim, haha!" (pokud je to chybná úvaha, tak mě opravte)
    • Jasne, vse je drahe, zvlaste u tohohle studia, kdy dana hra stala 20 korun, to je opravdu strasne draha hra. Rekl bych, ze uz par roku u nas maloktera hra prekrocila cenou 1000 korun za novinku. A u hudby a filmu se bezne cena pohybuje kolem 400 Kc a mene. A ze ty na ne nemas, tak je musis mit? Z duvodu, aby jsi nebyl za blbce pred kamarady? Jen, ze jsi za jeste vetsiho a az budes chtit nekde pracovat, tak si o vyplatu nerikej, taky ti je k nicemu a nepotrebujes ji.
  • Rabas.. delejte to online... ale hlavne se vyprdnete na to f2p.. boze!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit