Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Od dob ukončení mého studia a kdy jsem začal plně pracovat jsem zjistit, že časově nejsnadnější je koupit si hru na Steamu, kartu máte předvyplněnou a jen kliknete a máte hru. Žádná otrava s chozením do obchodu a nedej bože stahováním z nějaký war fór a řešení problémů s crackem a následné aktualizace a podobně. Je-li problém napíšu si na podporu Steamu a mám vymalováno. Takže já si hry kupuji, ne proto, že bych chtěl vývojáře nějak extra podpořit, ale protože je slušné za věci platit a protože je to i pohodlnější.
    • Starý dobrý časy, kdy jsme šli z kámošema do obchodu a okukovali tam nejnovější pecky, i když jsme na ně neměli, to žádnej steam nevynahradí *3*
      • jiste, to ani pujcovani kazet na 8bity ve skole, ale dneska je proste uz jina doba.. A koupit, stahnout, nainstalovat, aktualizovat a spustit hru me prijde pres steam prepychovy a v akcich skutecne vyhodny.
  • Haha líbí se mi jak dneska nikdo nemá problém prochlastat x peněz za večer, koupit si hardy ua x peněz ale utratit x peněz za hry, to je obrovskej problém. Na jednu stranu chápu, že kradení přes internet není vidět a kupování originálních her nikdo neocení, na druhou stranu mi to přijde docela pokrytecké, ale čemu se dneska vlastně diví.
  • A teď mi řekněte, proč bych za to měl platit? Já teda pořád frčím na Java phonu, ale proč bych měl sakra platit za pár kb, které se dají stáhnout free?

To jako morálka? Haha, společnosti, korporace, stát i malinké firmičky s tebou vyjebou na každém rohu, ale já se mám ohlížet na morální stránku (téměř) nepostihnutelné věci? LoL
    • To, že se nějaká korporace chová nemorálně, nemění na mých morálních hodnotách absolutně _nic_. Nebudu přece swině jenom proto, že někdo jinej se tak chová.
      • Khanemis
        To je to, že ve společnosti stačí pár skutečných sviní, aby to většina lidí vzdala a přidala se k nim, protože je to jednodušší způsob existence. A těch pár dobrých, co zůstane, to pak odnáší dvojnásob.
        • walltar
          Dokud nebudou swině všichni tak to pro ty dobé bude stát zaprd. A dobří být všichni nemůžeme to by sme se potom přemnožili a pomřeli hlady ... *1*
          • Khanemis
            No já nevím, obvykle ti nejslušnější lidé mají nejméně potomstva, protože cítí tak velkou zodpovědnost, že nemají odvahu prostě jen si nadělat kopu dětí a pak se o ně nepostarat. Takže by se možná vymřelo, ale ne přemnožením, naopak:D
      • Tak to už je pak subjektivní vnímání věci.
    • walltar
      Společnosti a korporace můžou ... oni mají na to aby si udělali kampaně které přesunou pozornost na jiné problémy než na to že ti se*ou na hlavu. Pirátství je tu taky díky tomu jak lidi vidí že je na každém rohu někdo okrádá od úředníků po korporace. Dokonce i malá firma tu napláká jak oni nechtěli vydělat velké peníze, ale vydali hru protkanou mikroplatbama, které sou od toho aby vydělávali co nejvíc. To se potom stahuje.
  • Grifus
    “Naším cílem není vydělat tuny peněz. Nechceme být druhý Disney, nechceme firmu prodat za miliony dolarů. Taky nemusíme každý finanční kvartál uspokojovat investory s výsledky, které předčí jejich očekávání."

Aneb na me to pusobi ve stylu "My si chceme pouze koupit vysnene Ferrari, jachtu a par baraku..."

Nicmene pravdu ma v tom, ze warez verze se ziska a kolikrat rozjede snaz nez original. Zbytek jsou klasicke blafy o tom co by kdyby. Bohuzel jsem opet neslysel jednu zasadni vec - asice ze si jsou moc dobre vedomi toho, ze pocet zpiratenych kopii se NEROVNA poctu teoreticky prodanych kopii.
  • Možno je problém v cene za ktorú to predávali. Neviem koľko chceli za Dead Trigger, ale Shadowgun predávajú za 5. eur. Na iphone je to podla mňa veľa. Keby som mal iphone určite by som si hru za 5.eur nekúpil.
    • jasne, ja si shadowgun nejdriv stahnul nacerno a bavil me ...pak sem si ho koupil kdyz byl zlevnenej na 1 euro ze 4 nebo tak..
    • To si nemyslím. Zažil jsem situaci, kdy si člověk koupil dvouvrstvé DVD, v té době cca za 40kč, aby si udělal kopii filmu z trafiky za 50 kč... Zdůrazňuju, že ten film těsně před tím v té trafice koupil, takže to nebylo tak že by třeba nebyl zrovna k mání... jo, ušetřil 10 kaček... I kdyby to bylo za půl eura, tak to budou krást.
      • Ehm nepoplietol si to? Vravíš že najprv kúpil dvojvrsťák za 40 kč a potom film za 50 kč. Tak to je spolu 90 kč. Čo ušetril? Kde?
        • ucho
          no tak logicky, teď ma ten film 2x za 90,-. kdyby si ho koupil 2x v trafice, tak za to dá 100,-. a 10,- je doma. peníze ušetřené jsou peníze vydělané :D
          • hhh a jo takhle.
          • Stahuj a nemusíš šetřit !
      • ucho
        a proto mají teď DVD v trafice takový úspěch a dávají se tam i novější hity. protože to lidé ve velkém skupují... aby si to vypálili :)
    • Nekoupit je v pořádku, ale není v pořádku nekoupit a hrát.
  • Mám jen otázku, když někdo přijde do obchodu, ukradne tam 1000 triček a pak je na ulici rozdává zadarmo, já si od něho jedno tričko vezmu, jsem zloděj? Jaký je váš názor?
    • Ne.
      Obvzlášť pokud v tom obchodě nechybí ani jedno tričko, protože je nikdo neukradl, jen jedno koupil a 999 zkopíroval.
      • eb42
        Klasická demagogie.
      • No jo, ten člověk za to dá peníze, dá si tu práci to vše nakopírovat a stejnak to pak dá zadarmo ostatním, to je dobrák *1* ...
        • walltar
          No technicky tak nějak funguje scéna .... koupí hru, dají si práci vytvořit crack a potom je to zdarma ke stažení na netu.
          • Tvůrci Cracků vybízejí ke kupování originálek navíc, kdo chce může používat jen ty cracky a ne warezlé verze.
          • Přesně na to sem to myslel *3*
      • walltar
        Tak to by se potom hromadně nelikvidovali asijské trička značek Nake, Poma a Adidos ... *1*
    • walltar
      No pokud bys věděl že ty trička ukradl tak by si to měl oznámit ..... imho jsi stejně tak já kdybych odcházel s desíti tričkama. *1*
      • *1* Tak to zas ne
    • Robotron3
      Nejsi, ale policie ti to tričko pak třeba zabaví.
      • *víš
      • A pokud výš, že to tričko bylo kradený?
  • Podle me, pokud se budou vydavat kvalitni hry, tak za ne lide budou platit.

Já pokud se mi hra libi, tak si ji koupim, abych mel full servis. Pokud se mi nelibi, zahraju ji par misi a smazu.

Jednoduchy, nejsem pirat, jen nehodlam kupovat sracky, ktery si nemuzu predem overit.
    • A kdyz uz si tedy moudre uvedomili, ze piratsvi stejne nejde zastavit, mohli by aspon do origo her prestat cpat tuny zbytecnych a neskutecne otravnych ochran, co delaji z kazde druhe instalace peklo a trestaji jen cloveka, co si od nich tu hru opravdu koupi.
  • Diablu se to docela povedlo.
  • ja si posledni dobou kupuju hry z gog.com *2*
  • MickeyMutant
    Tady se to rozjelo. Příští pátek večer zase stačí nahodit nějaký článek o pirátství, nechat ho na titulní stránce a přes víkend je o zábavu a návštěvnost postaráno*4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit