Přejít na výpis diskuzí
Čeští Madfinger: pirátství nejde zastavit
3.8.2012 | Adam Homola
420 příspěvků
-
ucho napsal: "takže podpoří tvůrce v tom, že o hru je zájem, ale lidi jsou zloději a tak nemá cenu dělat příště hru na PC. krásná logika jednodušších lidí :)"
Podpoří hru, nepodpoří formu v jaké se prodává. Jestli to je logika jendodušších lidí, fajn. Podle mě je logika jednodušších lidí kupovat něco s čím se nemám možnost seznámit a jen bláhově věřím chvalozpěvům tvůrců her. Vem si třeba takovou Mafii 2. Byl jsem 100% rozhodnut o její koupi, dokonce jsem zvažoval předobjednávku (po vzoru jednodušších lidí)...no nebýt warezu a nezjistit, že půlka slibů se nekoná byl bych dost nasrán.
Je logické, jako tvůrce, bojovat proti warezu, stejně tak je logické, jako tvůrce, z warezem počítat a brát ho jako existující konkurenci co se stímhle byznysem veze a ne plakat, jak je to hrozně nefér a jak kvůli toho proděláváme a jsme smutní a nemáme se vůbec fajn. :(
A to jestli tvůrci pak neudělají pokračování u hry,k terá se mi nelíbí, nebo s mi nelíbí její konečná podoba v prodeji, mi může být celkem putna, když o takový produkt nemám zájem. A v neposlední řadě, nejsem povinován si hru kupovat, to nech laskavě na trhu. Počet stažení se nerovná počtu eventuálních koupí. -
-
Náhodou Mafie 2 je docela pecka, pravda mohlo tam toho bejt víc a mohla bejt celkově o moc lepší, ale já sem spokojenej....
Je fakt, že tam toho naslibovali... ale nesmíš věřit všemu, co ti namluvěj.... -
-
A čemu pak má člověk věřit? Když ti naslibují hory doly a pak nesplní, co se stane příště? Lidi eoupí, stáhnou. Jenom to spousta studií nepochopila a pak brečí, jak "zlí piráti" kradou jejich zisky. Ale to, že spousta "pirátů" jsou bývalí kupujícící a tím, jak zkazí hru, tak další nekoupí, to si neuvědomí. Tohle přesně čekám u GTA V, kdy GTA IV byla jeden velký nehratelný bug v době vydání a platící hráči byli trestáí za co, že si něco koupili.
-
-
tak to prrr :D GTA IV jsem si koupil v den, kdy vyšla a byl jsem spokojen, parádní hra a s bugy jsem větší problém neměl. později jsem si koupil i verzi na Steamu společně s přídavky. tahle hra mě nezklamala :)
-
-
Asi jsi měl štěstí:)Spolužák to samé, stejná sestava jako já a jelo mu to, spolužák další silěnšjí sestava nejelo to, slabší sestava jiný známy jelo mu to atd. Prostě hra běžela tak, jak zrovna asi měla náladu. Rozhodně bych si ji už nekoupil v den prodeje jako GTA IV, ale počkal na reakce "fanoušků", recenze a ohlasy hráčů.
-
-
-
-
jednoduchá otázka: dohrál jsi Mafii 2?
-
-
kecá. tehdy ještě chodil na forum Vaultu šílené brahmíny a tam se to řešilo. Měsíc vyprávěl, jak je to supr a po dohrání si vymyslel tisíc a jeden důvod proč to nekoupit. mám dojem, že má u nás ban.
-
-
RLY? Nebylo to ani zdaleka po dohrání, v té době ještě dohráno nebylo. Ale ok přiznávám, kecám. Každopádně vývojář něco naslibuje, vydá půlku a pak se diví, že lidi warezí a nechtějí to kupovat. Já vím, znám tvůj postoj k warezu, který je prostě špatný protože "krádež", a jsi slepý k jakýmkoliv argumentům, protože prostě proto. Ale smiř se s tím, že existují lidé co platit za něco, co není přesně podle jejich představ, nechtějí. Kdyby Mafii neprodávali za 1300,- ale za 500,- neřekl bych ani prd o tom, že tam něco není, ikdyž bych mohl, protože za hl. linii by to byla přijatelná cena. Pokud, ale někdo nasadí cenu AAA titulu, tak čekám, že obsah bude taktéž pro mne AAA a s tím mají, všichni vývojáři, extrémní problém a jen brečí jak je pirátsví hnusné a nefér, nehledě na to, že často je k mání warez dříve a pohodlněji.
-
-
Mafia 2 už se dala koupit za 250,- Koupil sis ji? 500,- už je ok? Jen hloupý výmluvy a snaha si to nějak odůvodnit...
-
-
Kein: slovo zlí bych nepoužil. pojmenování bych měl, ale asi by mi byl příspěvek smazán :D
-
250,- možná stojí teď, čili abych si ji koupil musela by teď stát směšný peníz, jelikož nejen v očích prodejců, ale i v mých se cena postupně snižuje.
Samozřejmě hloupí piráti se vždy jen vymlouvají a kradou..to tu každý ví, přece oni nemají právo na názor...pardon.."výmluvu", jsou přece ZLÍ!.
-
-
-
-
A i kdybych dohrál, pokud je hra prezentována, jako sandbox na delší hraní, to jest free ride, možnost kupovat auta, domy, misí mělo být 2x tolik tak sorry...i tak hra nenaplní svou hodnotu a hlavně lže v tom jaké byly ukázky z ní - z misí, které v konečné hře nebyly, nebo prvky, které pak byly jako placené DLC.
-
ne.
-
-
no a kam až ses dostal?
-
-
Ne ok, dohrál jsem to, chtěl jsem se tím vyhnout pindům, ke kterým teď směřuješ - že jsem se zabavil na X hodin a proto bych si měl hru koupit. Byl jsem unešen z dema a začátku hry, + samotné příběhové mise jsou dobré, problém je ale s tou avizovanou délkou a hratelností po dohrání - nedostal jsem to co bylo slíbeno a co jsem čekal - sandbox s životem postavičky alá GTA4. Z Mafie tak udělali takové Call of Duty na jeden zátah a to mě nas*alo. Kdyby to prodávali za polovic, tak bych si to vzhledem k hl. linii i koupil, takhle to byla ukázka leštěného předraženého prdu, ve kterém není obsah co byl slibován.
-
-
Kdo lže, ten krade, QED.
-
kdo lže, ten krade. lháři mají už z principu pokřivenej charakter... a se lháři se nebavím, tak se obhajuj, jak chceš :) chudáku, musel jsi hrát tak hroznou hru, asi tě k tomu někdo nutil. no hlavně že si to nějak odůvodníš :D
-
-
-
-
-
-
Dema her mají často velice omezené funkce, u stratigiií by stačilo dát na zkoušku jednu misi a všechny budovi a dovednosti co hra nabízí. U RPG všechny postavy a rovnou jednu celou obtížnost, ať si hráč hru pořádně odzkouší. Ono je totiž výrazný rozdíl zda demo Diabla III máte do konce skeleton kingy či diabla na mormál. Bral bych spíše to druhý, začátek vás může bavit, ale ke konci to může spadnout do stereotypiu a nudy.
Dema jsou dělaný tak, že hráč vyzkouší jenom malou část hry, a když chce vidět zbytek tak si musí koupit plnou verzy *10*
S pozdravem! *10* -
-
Celou jednu obtížnost? Si to představuješ jako Hurvínek válku s prominutím. A Demo je od toho, aby sis hru vyzkoušel jestli ti sedne grafika, hratelnost, jestli to rozjedeš, nemá ti ukázat celou hru......
-
-
Pirati jsou paraziti, jsou to bud hlupaci nebo bezohledni a bezcharakterni zmrdi.
-
-
A řekneš mi to do očí ty internetový hrdino? Asi ne, co? Dostat přes hubu a to pořádně, to by sis dost zasloužil Takové zmrdy jako ty miluji, plnou hubu keců a pak se krčí za maminkou. (Jednou mi na jiném servru chlapec vyhrožoval, že mě zmlátí, že mě rodiče nepoznají. K jeho smůle bydlel o 3 ulice dál, jak ten brečel a nechtěl vylézt z bytu, když jsem si pro něj došel o hodinu později)
-
-
A teď tu o Perníkové chaloupce. *1*
-
-
Jasně to říká někdo, kdo o sobě říká, že je právník. Ti největší "hrdinové" jsou povětšinou ti největší chudáci a myslí si, že na ně nikdo nepřijde. A když mi dal přesnou adresu a to ulici a město a já to měl cca 10 minut od baráku, tak jsem si řekl, proč ne? Kdyby si dělal srandu, tak co. Ale srandu si nedělal a pak nechtěl slézt dolů. Asi 15ti letý fakan pane "právníku".
-
-
Takových historek už jsem na internetu slyšel mraky. Takže ne, nevěřím tomu, i kdyby sis přimyslel další pikantní detaily. Ty zase nemusíš věřit tomu, že jsem právník, mně je to fuk, nevypadáš jako majitel velké firmy a tudíž z tebe kšeft nekouká.
-
-
I've just made you my bit*h. Please join the others.
-
Proboha neřeš to. Jak můžu zjistit, že jsi to právě ty a né někdo jiný?:)Proboha nech toto, právníci velkých a renomovaných firem, co mají velké zakázky se tím rozhodně nechlubí na diskuzních fórech o hrách a ještě se ztrapní tím, že neumí definovat "krádež" v herním průmyslu. Já ti taky můžu ukázat, že jsem vystudovaný architek a to včetně diplomu, včetně razítka a dvou akreditací a přitom jsem teprve student 4. ročníku na FAST. Ale i přesto bych ti uměl ukázat jak diplom, tak oprávnění, tak i projekty, co jsem vytvořil. Takže asi tolik k tomu tvému diplomu a pitomé sázce o 20 tisíc.
-
Je to už skoro absurdní humor, ale tvoje fixace na moji profesi mě baví. *4* Přemýšlím, jak ji jako správný kapitalista monetizovat (dedicated to janchor), a už vím: Vsadíme se o dvacet tisíc korun. Pokud ti nedokážu, že jsem právník, se vším všudy, s diplomem a tak dále, zaplatím ti dvacet tisíc. Když ti dokážu, že jsem právník, zaplatíš dvacet tisíc ty mě. Platí? Myslím to smrtelně vážně.
-
Prosím Tě, "právníku" a ty jedna velká firmo, moje historka je stokrát uvěřitelnější než tvůj blábol, že jsi právník. Každý nemá potřebu si lží honit ego na diskuzích jako jsi to udělal ty nebo to dělá Jejdásek (podle popisu majetku milionář pomalu) U to, že neumíš popsat "krádež" v této sfére a pleteš si tu pojmy a dojmy leccos o Tobě vypovídá.
-
-
-
-
-
Ano! Jsem.
-
A proto 3x sláva Steamu! Napravil nesčetněkrát víc pirátů, než kterýkoliv samozvaný mravokárce lající jim zmrdů. *3*
-
-
Jen ho nech lát, rád se poslouchá a myslí si, že je v tom dobrý.
-
-
-
Od dob ukončení mého studia a kdy jsem začal plně pracovat jsem zjistit, že časově nejsnadnější je koupit si hru na Steamu, kartu máte předvyplněnou a jen kliknete a máte hru. Žádná otrava s chozením do obchodu a nedej bože stahováním z nějaký war fór a řešení problémů s crackem a následné aktualizace a podobně. Je-li problém napíšu si na podporu Steamu a mám vymalováno. Takže já si hry kupuji, ne proto, že bych chtěl vývojáře nějak extra podpořit, ale protože je slušné za věci platit a protože je to i pohodlnější.
-
-
Starý dobrý časy, kdy jsme šli z kámošema do obchodu a okukovali tam nejnovější pecky, i když jsme na ně neměli, to žádnej steam nevynahradí *3*
-
-
jiste, to ani pujcovani kazet na 8bity ve skole, ale dneska je proste uz jina doba.. A koupit, stahnout, nainstalovat, aktualizovat a spustit hru me prijde pres steam prepychovy a v akcich skutecne vyhodny.
-
-
-
O můj bože, někomu se moje hra tak moc líbila, že i když se mu za ni nechtělo platit, tak si ji stáhl. Řekl nezávislí vývojář, který nedělá hry pro peníze...
-
-
A pak ho opustila manzelka s detma, protoze do vyvoje investoval rodinne uspory a ty se nevratily, popr. se zadluzil.
-
-
A nebo toto: "Jsem zmmrd vývojář, za hru budu chtít "jenom" 20 Kč, ale hráčům neřeknu, že jsou ve hře mikrotransakce."
-
-
Mikrosankce mají zase tu výhodu, že si zaplatíš skutečně jen to, co ve hře využiješ...
Na druhou stranu, pokud je neohlásíš, lžeš právě těm lidem, od kterých chceš, aby si tu hru koupili a ne stáhli.... -
-
Já to vím. Jako kdyby to dali za 100 Kč a bez mikrotransakcí, spousta lidí si to koupí nebo to měli dát zadarmo a nechat mikrotransakce, ale žádný paskvil mezi tím.
-
-
Njn, udělali chybu, snad se poučili, jestli ne, jejich smůla, ale ať to neházej na piráty
-
-
-
-
Proč jen jsem já hlupák investoval sví rodinný úspory do hry, o které my muselo být jasné, že si ji ilegálně stáhnou stovky hráčů... řekl a šel si veřejně stěžovat na piráty
-
-
-
krast hry co stoji 1-5 USD me prijde ubohy. v letni akci na steamu jsem si koupil skoro 30 her a stalo me to celkem 1300Kc. A ano, ted pockam na vanocni akci a jsem fakt v pohode... Ano, cekam jen na akce, protoze nechci utracet full cenu. Je to trochu omezujici, ale nechci utracet a hrat co mam.
-
-
Přesně tak to dělám i já. Kdybych 2 roky nekoupil vůbec nic, vůbec bych to nepoznal, hrát mám co.
-
-
Hele, když už kradete, buďte aspoň tý morální dobroty, že polezete kanálama a nebudete se to snažit obhajovat. Pro patnáctiletý ucha tohle až tak neplatí, ale záhlavec od maminy by jim taky slušel.
-
-
Doposud jsem si myslel, že při "krádeži" musí věc chybět nikoliv se zdvojit.
-
-
tak podle téhle logiky je uplně v pořádku chodit na koncerty bez placení, jezdit v mhd načerno nebo tisknout bankovky. Ani nevim proč jsem se obtěžoval ti to psát *7*
-
-
Ne, není.
-
-
Když tak lpíš na definicích (zákonech), tak prosím. Stačí změnit definici. A že se mění každou chvíli. To abys byl furt ve střehu, hochu!
-
-
No to jen aby sis uvědomil co to je krádež, když se tu s ní tak oháníš, chochu!
-
-
-
tohle někteří pochopí, až si začnou vydělávat. a někteří nikdy... žijeme holt v prohnilé době.
-
-
A když vydělávám a přesto nechápu horentní ceny za tituly jako CoD atd. a za hudbu třeba neplatím vůbec? (nepočítám koncerty)
-
-
přestaň kázat ty moralfagu. Pirátění je sice nešvar, ale co naděláš, svět není růžovej a plnej jednorožců.
-
-
myslím, že smejki nenarážel na pirátění obecně, ale na lidi, kteří to obhajují. v tom vidím rozdíl a mám na to podobný pohled. je mi jedno, co si kdo doma stahuje, ať si klidně zálohuje po večerech internet. problém je ten, že to někteří lidé ospravedlňují a často to končí tím, že prohlašují, že se dnes dělají samé braky. ti lidé si neumí ničeho vážit a i na kvalitní hry pak jen plivou v diskuzích... když už někdo hraje pirátské verze her, měl by raději mlčet a nesnažit se světu namluvit, že lidé, kteří si hry kupují, jsou blbci. nejsou. díky těm platícím lidem mohou vznikat další hry, proto by měl člověk penězmi podporovat to, co se mu líbí.
-
-
Co to je "kvalitní hra" ? Co vím já, tak kvalita je ryze subjektivní hodnocení stavu věci a tohle vágní zobecňování "kvalitních her" je ultra dementní. A pokud hru člověk zhodnotí jako kvalitní, tak si ji koupí. Pokud ne, tak si ji nekoupí. Aby zjistil kvalitu musí se k ní nejdřívě nějak dostat -> warez.
Další věc je bojkot různých her co se člověku líbí, ale obsahují klienty jako GfWL, UP, Steam apod. Pokud má člověk nějaké studio v oblibě tak warezem dává najevo, že se mu tito klienti nelíbí a hru proto nekoupí, ne proto, že by ho nebavila. Ve většině případů si studia kálí na vlastním dvorku a warezu nahrávají, jak už bylo zmíněno, registrace klientů, nutnost poskytnutí emailu apod. a co mě nejvíc dostává je steam countdown u novinek. Člověk si koupí hru a pak stejně nemůže hrát, protože se ještě oficiálně neprodává například v ČR, mezitím co warezáci už vesele hrají 3dny a dokonce česky (případ vydání Skyrimu například) -
-
pokud chce hru bojkovat, co má za logiku se přiklánět k warezu a hru hrát? čeho tím docílí? jen ukáže, že je o hru zájem a dá studiu důvod k tomu, aby činil opatření vůči, což nakonec odnesou platící zákazníci. to je trochu pokrytectví ne? :)
-
-
Kein: takže podpoří tvůrce v tom, že o hru je zájem, ale lidi jsou zloději a tak nemá cenu dělat příště hru na PC. krásná logika jednodušších lidí :)
-
Logika je jednoduchá a myslím si, že jasná: Hru si zahraje a nepodpoří originálku s klientem.
-
-
-
To si jako myslíš, že všichni so-called křišťálově čistí diskutéři ala jejdasek či smejki nemají ve svém mp3,pc či noťasu žádnou stahnutou hudbu,film,serial nebo hru ? Opravdu jsi tak naivní ? :)
-
-
Krást se nemá, krade se. I já kradl a semtam si i dnes něco šlohnu. Ale proboha, chlubit se tím? Bejt na to hrdej? To je to, co mi smrdí nejvíc. Morálka naruby. tak si ten křišťál schovej.
-
Rychločtení se zavázanýma očima (nebo na braillským řádku s rukama v kostce sádry), to bych měl K. Drdovi nahlásit jako jednu z nejstupidnějších "sportovních disciplín", který chyběj na OH v Londýně...
-
aaa další kokutek, pro kterého existuje buď všechno nebo nic.
-
-
Ucho: Pokud budu mluvit za sebe: Hudbu jsem si kdysi kupoval jako blboun na CD, za poslední 4 roky nic. Zajdu na koncert a tím podpořím interpreta, klidně i dvakrát do roka, na Steamu mám v současné době 158 her, na poličce se na mě "směje" dalších 112 kabicových her, filmů to člověk ani nespočítá něco přes 300 (a ne opravdu není většina papírovky za 49 z trafiky)
-
Doc. Tomáš Marný PhD., CSc.: můžu mít dotaz? rád bych věděl, kolik máš koupeno her na steamu, kolik máš koupeno her na GOGu, kolik máš koupeno krabicových her, kolik máš doma koupeno filmů (DVD i BluRay) a kolik máš doma koupeno audio cd. můžeš zaokrouhlovat na desítky. prostě by mě zajímalo, jak na tom je takto zásadový člověk.
-
Aha takže stahování filmů je dobré, ale her ne ? Zamysli se kokůtku :)
-
-
-
v tom případě platí jenom první věta ;-) *13*
-
přesně tak.
-
-
-
Mě v tom rodiče podporovali. Můj otec za mnou chodil ať mu stáhnu filmy, hudbu, programy .... takže mě nikdy záhlavec nehrozil. *1*
-
-
jak bych byl zpětně rád, kdyby mě táta za moje mladický pirátění nafackoval *3*
-
-
Když už prodáváte hry se skytými mikrotransakcemi, buďte té morální dobroty a lezte kanálama.
-
-
irelevantní. to nekupuj, ne? to si myslíš, že jsi morálně na výši, když jim takovou hru ukradneš? Nebo bereš svět pode logiky pětiletého "když on, tak já taky"?
-
-
On neni ten, kdo posila lidi chodit kanalama, takze prosim nemluv o tom, kdo je "moralne na vysi".
-
-
vieš ty, čo je to metafóra?
-
-
ano, přesně ta. furt si je holky pletu *1*
ale doufám, že nezabředneme do sémantiky. -
Metafora v tom tvym pripade moc nedava smysl, spis jsi chtel rict metonymie.
-
-
-
-
Kdybych si tu hru koupil a zjistil, že obsahuje neinzerované mikrotransakce, žaloval bych tu firmu až do doby kamenné. Ale kdo ji ukradne, ten může jen držet hubu a šoupat nohama.
-
-
Přeji hodně štěstí při žalování většiny MMO s F2P modelem, který je spíše P2W model.
-
-
Už je mi tě líto, jak se zoufale snažíš vymyslet způsob, jak z toho vyklouznout. Jenže ono to nejde. Prostě jsi na můj původní příspěvek napsal blbost a tím to hasne. Kdybys to přiznal rovnou, místo těch trapných pokusů o ospravedlnění, mávnul bych nad tím rukou a do dvou minut zapomněl. Takhle se tady sám flambuješ.
-
-
Musim říct, že jsem se královsky pobavil nad tim jak tu všechny stíráš a oni to nemůžou rozdýchat, tak ti alespoň šypou mínuska *1* jdu spát s dobrou náladou *4*
-
-
Co přesně je nepochopitelné na slovech "koupil" nebo "neinzerované"?
-
-
Co mají dělat ti, co si koupili originál Aion a teď už neplatí poplatky, ale musí mít paskvil založený na F2P modelu bez toho, aniž by jim byly vráceny peníze za zakoupenou hru a aniž by byli dopředu opozornění, že hra přejde na F2P model a všichni, kdo si ji koupili si ji můžou teď stáhnout.
-
Ach jo. Tak potřetí: Co přesně je nepochopitelné na slovech "KOUPIL" nebo "neinzerované"? A prosím pořádně si přečti, jak zněl můj původní příspěvek. On totiž veškeré F2P hry tak trochu vylučoval. Pro jistotu jsem ti to slovo napsal velkými písmeny.
-
A v tom Aionu je inzeorovaná, co je omezeno bez koupi onoho "balíčku"? Je? Ne není, tudíž podvod a dle tvé logiky "právníku" by jsi je mohl už žalovat.
-
Neopověděl jsi na otázku: Co přesně je nepochopitelné na slovech "koupil" nebo "neinzerované"?
-
A co je k nepochopení většina MMO? Třeba takový evropský Aion, který nikde neřekne jaké jsou omezení a že skutečně jsou a že bez zaplacení cca "balíčku za 240 Kč se z toho stane hratelná hra a že toto rozhodně není F2P model jako má třeba Lotr?
-
-
-
-
-
-
Ono je to jako se vším člověk od člověka. Jsou lidé (nemajetní či velmi šetřiví), kteří, kdyby pirátství neexistovalo, tak by si tu hru prostě stejně nekoupili a jen by nic nehráli nebo by zůstali u nějaké staré hry/freewaru. Takovéhle pirátství nijak herní průmysl nepoškozuje, když se však ale dělají statistiky, kolik se toho upirátilo, tak se automaticky předpokládá, že by si každý pirát hru i koupil. Potom vzniká dojem, že vývojářům ucházejí ohromné zisky.
Pak jsou ale zase pro změnu lidé, kteří peníze mají, ale ze zásady hry nekupují. Obvykle se ohání hláškami jako že si to ty hry stejně nezaslouží (leč je hrají), že chtějí podporovat jen dobré hry (i ty ale málokdy koupí pokud nemusí, třeba kvůli multiplayeru), že se toho stejně hodně prodá i bez nich (když si tohle řekne každý, tak sotva), že raději budou investovat do něčeho hmatatelného (ale stejně se chtějí bavit hrami) a spousty dalších, většinou hloupých výmluv. U těhle lidí by neexistence pirátství přinesla ovoce, protože by s absencí jiných možností prostě ty hry začali kupovat, chtěli by hrát nové hry.
Takže jako se vším to má v něčem pravdu a v něčem ne. Potíž je, že lidé obvykle mají tendenci generalizovat pohled na každý problém a nechápou, že nic není tak jednoznačné. Člověk rád vše vidí černobíle...a tím vzniká většina konfliktů. nejen těch okolo pirátství. -
-
Já ti dám "výmluvu" a nepovažuji ji za hloupou. Proč? Z jakého důvodu mám dávat peníze za produkt, který mohu mít zdarma? Jak jsem psal níže, morálka je irelevantní.
Anti-pirát ti řekne, tak tu hru nehraj když na ni nemáš, já říkám herním společnostem, tak tu hru nedělejte když vám nevydělá. -
-
Když se člověk osvobodí od morálky tak se mu otevřou nové a nevídané možnosti že? .... Jediné co potom překáží sou zákony a civilizace, ale to je taky jenom otázka času. *5*
-
-
Ovšem zákony ve světě pirátství nezasahují. To je právě má pointa. Až každého 14ti-letého smrada co si paří Skyrim a Maxe zadarmiko pošlou k soudu, kde dostane tučnou pokutu, tak bude pirátství potrestané. Ale jestliže vyjde Sleeping Dogs (tuším nejbližší AAA titul asi) a on se má rozhodnout jestli dát 1100 korun nebo stáhnout zdarma bez rozdílu (protože nebude potrestán) tak koupě je v tu chvíli vyhazování peněz oknem...
-
-
To je ovsem duvod k tvrde kontróle internetu, ze? S takovou si lide zadnou svobodu nezaslouzi.
-
Díky tomu že zákon zatím do světa pirátství nezasahují tak se ukazuje pravá podstata lidí. Kdyby ani mimo internet nikdo neprosazoval zákony tak by se kradlo v obchodech stejně jako se kradou hry na netu. Proto je internet tak krásný ukazuje co se opravdu skrývá tam dole pod strachem z toho že skončím ve vězení. A proto já internet tak miluju od slunečné hladiny až do nejtemnějších hlubin.
-
-
-
Ano, ty jsi přesně ta druhá skupina lidí:)
-
-
No neřekl bych že patřím přímo ke druhé skupině. Hry kupuji, a nevím proč zrovna ty které kupuji, prostě si rád občas krabičku zaplatím, jde mi ovšem o filosofii dané věci. Kde je důvod platit? Jak jsem řekl, já ani pořádně nevím proč je kupuji. A nehledej zatím prosím hloupou výmluvu "vývojáři si to nezaslouží" apod. jak si uváděl výše, to se mi rozhodně hlavou nehoní. Jen se snažím přijít na to proč kupovat hry.
-
-
Jaky je duvod te na potkani nezabit? To je vazne minena otazka, zkus ji poctive zodpovedet. Mozna prijdes na smysl moralky.
-
-
Kdyby ne tak už není žádný důvod který my mě zabránil to neudělat, takže bych byl v neutrální poloze. Potřeboval bych taky nějaký důvod proč to udělat.
-
A kdyby ne?
-
Protože by mě zatknuli a zavřeli.
-
-
Tak jak jsem říkal, nic není tak jednoznačné a i lidé, co irátí hry nejsou vždy jen čistými piráty a občas i něco koupí, co by nemuseli. Ale postihnout všechny možnosti je nemožné.
Já nikoho nechci osočovat a proto ani nechci příliš rozebírat ty jednotlivé "výmluvy" protože argumentace na internetu obvykle končí jen emotivním flamem:)
Nicméně co se té morálky týče, tak problém u tohohle přístupu vidím v tom, že je to prostě "zákon padajícího h..." Velké společnosti okrádají lidi, ti jsou naštvaní a vybíjejí se na menších společnostech, které nemají tak pevnou základnu, aby se ubránily. Jako vždy ti skuteční viníci vyváznou v pořádku a odnáší to nevinní, obyčejní lidé i menší firmy bez vlivu na společnost.
-
-
-
-
-
A teď mi řekněte, proč bych za to měl platit? Já teda pořád frčím na Java phonu, ale proč bych měl sakra platit za pár kb, které se dají stáhnout free?
To jako morálka? Haha, společnosti, korporace, stát i malinké firmičky s tebou vyjebou na každém rohu, ale já se mám ohlížet na morální stránku (téměř) nepostihnutelné věci? LoL -
-
To, že se nějaká korporace chová nemorálně, nemění na mých morálních hodnotách absolutně _nic_. Nebudu přece swině jenom proto, že někdo jinej se tak chová.
-
-
To je to, že ve společnosti stačí pár skutečných sviní, aby to většina lidí vzdala a přidala se k nim, protože je to jednodušší způsob existence. A těch pár dobrých, co zůstane, to pak odnáší dvojnásob.
-
-
Dokud nebudou swině všichni tak to pro ty dobé bude stát zaprd. A dobří být všichni nemůžeme to by sme se potom přemnožili a pomřeli hlady ... *1*
-
-
No já nevím, obvykle ti nejslušnější lidé mají nejméně potomstva, protože cítí tak velkou zodpovědnost, že nemají odvahu prostě jen si nadělat kopu dětí a pak se o ně nepostarat. Takže by se možná vymřelo, ale ne přemnožením, naopak:D
-
-
-
Tak to už je pak subjektivní vnímání věci.
-
-
Společnosti a korporace můžou ... oni mají na to aby si udělali kampaně které přesunou pozornost na jiné problémy než na to že ti se*ou na hlavu. Pirátství je tu taky díky tomu jak lidi vidí že je na každém rohu někdo okrádá od úředníků po korporace. Dokonce i malá firma tu napláká jak oni nechtěli vydělat velké peníze, ale vydali hru protkanou mikroplatbama, které sou od toho aby vydělávali co nejvíc. To se potom stahuje.
-
-
Už podruhé tu čtu článek o tomto studiu, jak brečí na piráty. "Jejich hardware se díky našemu obsahu prodává" - tak tomuhle bych se zasmál. Mám tablet s androidem - kvůli práci, navigaci a komunikaci.. určitě ne kvůli hře o které kdybych si tu nepřečetl tak ani nevím a bohužel o studiu jsem dosud také neslyšel. Hry hraju na herním notebooku, přeci je to trochu na hry lepší.
Co jsem slyšel tak tato hra je dost nešťastně prošpikovaná mikrotransakcemi typu koupím sapík, v příštím levelu musím znovu koupit sapík.. se nedivím, že se na to spousta lidí vykašle... kor když spoustu blbostí pro tyto zařízení typu angry birds apod. si prostě opravdu zahrajete zadarmo. Nevím ani ceny, ale kdyby za takovouhle blbost chtěli nějakou lidovku tak si myslím, že by zákazníky měli.
Prostě nebrečet a nesvádět svoji neschopnost na piráty. Buď to zabalit nebo udělat něco, co si zákazníky najde a že je takových projektů spousta.