Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kein
    V dnešním světě herních bullshitů nic jiného normálnímu člověku nezbývá, než si hru nelegálně odzkoušet. Bohužel.

Berte to jako odpověď PC komunity na konzolové ovládání, povrchní obsah a rádoby DLC.
    • bobsh
      Myslíš v dnešním světě, kdy máš na netu milion recenzí a na youtube kompletní walkthrough buď celou hrou, nebo aspoň prvních pár levelů *3*
    • ales.smutny
      Hmmm, napsat tohle k mobilní hře, to chce hodně... ani nevím čeho :))
      • Kein
        Nespojuj to nutně s touto hrou.
      • walltar
        To je unifikovaná odpověď když se řeší pirátství .... né každý má čas číst tyhle dlouhé články. *1*
  • kdyz nechtej vydelavat tak proc zamaskovali ty mikroplatby?
    • A ty bys snad makal zadarmo? Je to ferovej marketing, hra je zdarma, a vsechen content v ni je pristupnej i hracum, co nic nezaplati, akorat bude trvat o neco dyl, nez ty veci dostanou.
      • ja si to este koupil...no to ze o tom dokupovani nikde nic nepsali a o m4 flintu ze zacatku te pripravi abys ji koupil za realny penize moc fer teda neni. casem si muzes naskudlit na kalasnikov za umely penize to je pravda, ale nektery veci jsou fakt za jen za realny prachy. jasne je to za cenu jednoho - dvou piv, ale spis me vadil ten pristup ze to neoznamili predem. a ted jeste takle trapne skuhraji :)
  • I když jsem ještě nepřičichnul k placenému programování, už si s tímto odvětvím nějakou dobu hraji jako modder.

Víte jaký je to pocit, když uděláte něco ZDARMA pro komunitu a za týden vidíte na cozojazyčném fóru příspěvek nějakého neznámého chlapíka, který se vší vážností předkládá Vaši práci a tvrdí, že je jeho?

A teď si představte, že se podobná situace opakuje v případě, kdy se autor aplikace programováním nebaví, ale živí. A předkládající sice netvrdí, že je to jeho, ale že vám tën software jako hodný Jánošík věnuje zadarmo.

Ironií je, že sám v tomto směru uznávám jednu výjimku - absenci hratelného dema. A i tehdy to dle mne není argument proč hru stáhnout, dohrát do konce a zahodit. Stáhnout, ozkoušet pár hodin/ pár misí, smazat a rozhodnout se. Ne, není to legální, ale sám i jako autor aplikací musím uznat, že zajíce v pytli nikdo soudný prostě kupovat nebude, možná tak za pár šupů (a možná ne).
  • Veskoslav
    Kecy. Jak je možné, že ročně vydám 3 000 za hry na Steamu, jak je možné, že si filmy, co skutečně za to stojí koupím, i když třeba stojí 1000 Kč (rozšířená edice Lotr) a mohl bych pokračovat. Navíc být Váma, tak s prominutím šoupu pěkně nohama. Prodávat hru a ještě pak chtít, aby člověk platil za mikrotransakce, to chce žaludek. Buďto jste ji měli klasicky prodávat třeba za kilo nebo ji dát zdarma a pak ty mikrotransakce, žádný paskvil mezi tím.
  • Není cilem vydělat tuny peněz?? Takové pokrytecké tvrzení ale ne jednou se ukazalo že pokud je hra zajímavá a inovativní tak ji lidé radi podpoří...

Tedy bych jim poradil aby nedělali kopie doomu a pak třeba se dá uvažovat že si to někdo za ty prachy kupovat bude. A když ne tak prostě není na trhu místo...

V dnešním světě nikoho tohle nezajíma konkurence je silná a když jsi malé studio o to více to má těžké pokud nepředvede něco co tu ještě nebylo a to oni nepředvedli tak co si stěžují..

Na druhou stranu v dnešním světě dokonce stahovaní filmu muže zachránit život:)
    • Chtěl bych poukazat na to že oni snad někomu platí za principy které jsou ve hře obsaženy? Ano neni to přímo srovnatelné s piratěním. Ale oni ty principy taky okopirovali z ostatních her kopiruje každy každého podle trendu proč se tedy neplatí těm kterí to měli jako první??
      • walltar
        Protože ti první nejsou apple a nemají patent. *1*
  • risa2000
    Osobně používám jednoduchou pomůcku na to, jak zjistit, jestli jsem to ukradl nebo ne. Nejdřív zjistím jestli jestli jsem to vytvořil. To se pozná tak, že si pamatuji, jak to vznikalo od prvního nápadu po hotovou věc - např. fotku vyfotil, písničku složil a nahrál, hru naprogramoval. Pokud si nepamatuji, tak je šance, že nejsem autor a nebo jsem měl okno :).

Pak je ale pravděpodobné, že je to někdo jiný, protože tyhle věci se sami od sebe tady neberou.

No a teď nastává ten poslední okamžik pravdy, kdy si řeknu, jestli budu respektovat přání autora a to co chci si vezmu (použiji) jen pokud mi to svolí. Jsou autoři, kteří to svolí zadarmo, jiní za to chtějí peníze, ale vždycky si musím odpovědět otázku, kdo má právo o tom rozhodnout. Já, protože se mi to teď hodí, nebo autor, což je ten "chlapík, který si pamatuje, jak to vytvořil."

Trochu mě mate, že v dnešní době má hodně lidí pocit, že jsou to právě oni, kteří mají právo rozhodovat místo autora. (To samozřejmě může nastat i "normálně", pokud se autor svého práva o svém díle rozhodovat vzdá a dá to jasně najevo, ale problém je, že hodně autorů se svého práva rozhodovat o svém díle nevzdává.)
    • walltar
      Ty používáš pomůcku? Mě osobně stačí na tohle zjištění jestli to mám ve složce "torr" *1*
    • MickeyMutant
      Blbá je situace, když jsi to vytvořil, ale nepamatuješ si to, a tím pádem si nemůžeš dát svolení.
  • You cannot stop us ! We are too many ! *16*
    • walltar
      Vás tam u kompu sedí víc?
      • MickeyMutant
        Minimálně tři. Jeden píše, druhý maže mezery a třetí je přidělává před vykřičníky.
        • "druhý maže mezery" - a kde prosim tě ?

Tady chtěl být někdo chytrý a vtipný. :-D Příště ti to snad vyjde, zapoj mozek a zkus použít logické uvažování... *15* *6*
          • MickeyMutant
            Někdo z vás umí česky? A proč tedy píše do české diskuze ten, co mluví anglicky?
            • Rovnou se přejmenuj na šílený korektor. Jsem myslel, že Mickey je zábavný, ale u tebe to očividně neplatí. *6* Kauce se zamítá, další ! *6*

Nejlepší ale je, že mi to jako trollovi chceš natřít, ale moc ti to nejde, navíc trolíš víc než já a ještě dost bídně. *15* *6*
            • MickeyMutant
              "A teď budeš odbýhat od tématu..."

A který z vás umí česky? Pusťte ho ke klávesnici!
            • A teď budeš odbýhat od tématu, jak dětinské... *6* Představ si, že někdo umí česky a dokonce i anglicky *8* - That is a fuck1ng miracle, isn't it ? *15*
      • Piratebay is our home !
        • Commander Chmaták we reguest assistance
  • walltar
    No jo pro peníze to nedělají, nikoho uspokojovat nemusí, dělají to pro zábavu .... ale piráti jim hrozně vadí. *1* ..... Já se přiznám na android sem ještě žádnou hru neupirátil, žádné hry na mobilu nehraju.
    • ales.smutny
      Ale oni neříkají, že to nedělají pro peníze. Říkají, že to nedělají jako velký kšeft pro budoucí miliony. Je logické, že lidé chtějí, aby jim někdo za práci strávenou výrobou zaplatil.
      A neříkají, že to dělají pro zábavu, říkají, že je to baví. To je sakra velký rozdíl.
      • Ale jsou to pokrytci. Když ti podnikatel říka že nechce co nejvice vydělat tak pak nemá co v podnikaní dělat. Proč tedy nezveřejnili něaké data? Oni vlastně tvrdí my mame "super" hru a muže za to apple a google že se nám neprodáva nebo přesněji řečeno že nám lidé za ni nejsou ochotni zaplatit....

Na druhou stranu se určitě najde x firem které v zisku budou i za téhle situace takže kde je pak zakopán pes?:) Ale jistě každy kdo jen trošku chápe tak ví že je tohle především jen reklama :) A kež by tohle co nejvice lidí nakrklo a psalo se o tom všude...obavám se že ale budou nespokojeně štěkat stále.

Neobhajuji piratství ale i tyhle kecy jsou strašné.
        • ales.smutny
          Je to krásný svět, kdy kádrujeme lidi, kteří mají a nemají co kde dělat, že?:) Vlastně jsou to lháři a měli by mlčet a ne se ohrazovat, že je někdo okrádá, protože český člověk ví, kde je pravda! :))

Jednoduše, je hrozně těžjé pochopit, že malá firma dělá menší zakázky, ne s vidinou vydělaných milionů a když jí i ty malé produkty lidé kradou, nelíbí se to. Naštěstí tu máme posuzovatele, kteří ví kdo může a nemůže podnikat, co může a nemůže chtít a kdy si může a nemůže stěžovat na to, že je okrádán :))

Ještě, že je nikdo neposlouchá...:)
          • Jo ale to přesně dělají i oni. On ten pirat ma větší pohodlí když si to stahne na warezu. U filmu ještě lepe protože to ma rychleji s vyčistěnym zvukem s kvalitníma titulkama.

U her většinou ještě plus s překladem. A co jako že je to malá firma? Minecraft stvořila velka firma a jaké ma obraty? Právě u her vubec na velikosti firmy nezaleží hry by měli byt umění a u umění je duležity nápad...a ne kopirovat:)

Tvá reakce je ale klasicka jen vyzobnout par slov a vlastně to na co sem chtěl poukazat že jen recyklují a pak si stěžují je upozaděn tím že mi chceš namluvit že mám patent na rozum...

Už vidím kdyby ty tuny peněz vydělali jak je v něaké formě hračum vrací. To by byli zase články o tom jak mala firma je mega uspěšná. Ale pokud ty zisky nejsou tak se piše že mala firma to ma strašně těžké.... Tak kdo tady potom kádruje podle toho jak se mu hodí?:)
            • minecraft VELKA firma *16* *16* *16* *4*
            • ales.smutny
              Hezka demagogie :) problem je v tom, tohle neni firma produkujici zbozi, o nez neni zajem. Zajem je, pouze se krade. Kdyby vyrabeli, rekneme tablety, a kazdy je kradl misto koupe, vedli bychom hospodske reci o tom, jestli si neco zaslouzi? :)

Myslim, ze ne. Dobrou noc :)
  • uvědomujete si, že je u nás stahování filmů a hudby zcela legální a člověk tím neporušuje naprosto nic

No každý si svoji "krádež" zkouší nějak odůvodnit.Přece jen se s tím pak lépe žije.
    Myslím tím výmluvy typu..Kdyby to stálo 200kč tak kupuje..NE NEKUPUJE..Kdyby to nemuselo mít připojení k internetu tak to koupím.NE NEKOUPÍ.Kdyby to mělo český titulky tak tak si to koupím.NE NEKOUPÍ.Jsme Češi kriste máme zlodějinu v genech *1* a ta jak už je v DNA daná nezmizí *2* *1*
    • Typicky exemplar tzv TROLLUS INTERNETUS nebo chcete-li trola internetoveho. Trolove se zivi negativnimi emocemi ktere ziskavaji tim ze na ne lide reaguji. Takoveto druhy zivota se pratele da vyhubit tim ze je budete zcela ignorovat protoze potom se cela pointa - nastvat lidi uplne vytrati a jedinec nebude mit duvod dale podobnym zpusobem existovat :] (tim ze reaguju na prispevek ve kterem nazval cechy zlodeji sice prilevam benzin do ohne ale je dost dobre mozne ze to trolovi alespon v tomto threadu usekne hlavicku)
    • ucho
      jestli ty máš zlodějinu v genech, budiž. za ostatní ale mluvit nemusíš ;)
      • Kdo nekrade není Čech ! Kraď kraď kraď !
  • Reknu to jednoduse, v letnim vyprodeji her na steamu jsem zaplatil cca 1k za hry...
    Bylo jednoduzsi si je koupit nez si je stahnout, vybiral jsem tituly ktere byly levne, kompletni (rozdrobnelina s miliardou DLC ktere si musim koupit extra je pro me urazka) a pro me zajimave. Az bude vanocni vyprodej udelam to same. Pokud by tyto vyprodeje nebyly zadnou z tech her si nekoupim. Neni to pro me dostatecne vyhodne. A tak to je mile deti i s piratstvim u her na mobily.
    Kdyz bude jednoduzsi pro cloveka si hru stahnout a bude na to mit penize tak bude mira piratstvi mensi.
    Je to o moralce a celkovem stavu spolecnosti. Neni divu ze v dobe kdy se spolecnost snazi vydelat co nejvic UPLNE STEJNE postupuji lide, ano oni hru stahli a nezaplatili za ni --> Vydelali naprosto nejvice --> Hodne muziky za malo penez. WIN-WIN situace neexistuje jde ze o zbozi ktere nema zadnou praktickou hodnotu ale da se ji priblizit tim ze clovek proste hru rad koupi jako jsem to udella ja v ramci vyprodeje, je pro me nemoralni stahovat hru od studia ktere udelalo maximu pro to aby mi vyslo vstric a ja si jejich produkt mohl zakoupit. Je mi lito ze to je nezavisle studio takove lidi mam proste rad ale na druhou stranu vzhledem k vyse uvedenym vecem to cele chapu...
    Chce to podle me lepsi distribucni kanal, nebo fanbase ktere se proste diky loajalite a tomu ze ma studio natolik rado hru piratit nerozhodne.
    Abych predesel flame, TOT MUJ NAZOR, muze za to spolecnost.
    • A jak dokazuje CD Projekt tak to fakt de i bez DRM ala Ubisoft. Prostě tuny bonusového obsahu, staráme se o zákazníka. Já třeba vím, že pokud mně zaujme hra od CDP tak si ji klidně koupím i za plnou cenu. Ale od Ubisoftu, který nám nutí UPlay? Nebo EA a Origin? Nebo celé Games for Windows? Tak tam bez obrovské slevy nebudu kupovat ani náhodou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit