Přejít na výpis diskuzí
Cheateři budou v Titanfallu přesunuti na podvodnické servery
27.3.2014 | Ladislav Loukota
72 příspěvků
-
BAN zasluhojou tupci jako ses ty. Hraci nemuzou delat nic vic ani nic min, nez kolik jim hra umozni. Pokud jim hra umozni strilet skrz zdi proto, ze srv to nijak neresi a je to clientside akce, tak to tak vyvojari zjevne chteli. Pokud by to tak nechteli, tak reseni nechaji na serveru a uprava klienta ti howno pomuze.
Ostatne, viz trebas wot a mody zobrazujici trajektorii strel (naprosto dokonale se podle toho daly zlikvidovat enemacky arty). Tak holt upravili srv tak, ze tuhle informaci neposila a je to. -
On je to takovy novodoby PunkBuster (VAC co se tyce Steamu) u her kde funguje jenom matchmaking a ne ze si hrac sam vybere na kterem serveru chce hrat (oprav te me, kdyby to nahodou u Titan Fallu slo).
U PunkBuster reseni je to tak, ze pokud vas to chytne u cheatovani, tak vam to znemozni hrat na serverech (vetsinou officialnich) ktere Punkbuster (VAC) maji, kazdopadne muzete porad hrat na serverech bez neho (s lidma co ty cheaty pouzivaji) :).
Tak ze vtipne reseni urcite, ale nic noveho pod sluncem. -
Problem je, ze po pravni strance je takovy ujednani nesmyslny. A nekolik soudu na to tema uz probehlo. Jde totiz o to, ze tzv "cheateri" proste jen a pouze vyuzivaji mechaniky hry, ktery si jim ty dal k dizpozici. Treba takova klasika jako ze si zobrazis vsechny protihrace ... nemuze fungovat, kdyz klient ta data nema. Pokud je ma, a nekdo toho klienta modne ... je to proste jeho vec a chyba vyvojaru, ze to takto lze.
Navic se chatovani da rekneme "detekovat", ale nikoli dokazat. A to je dalsi problem. -
Jen aby nakonec zbylo dost "normálních" aby vůbec bylo proti komu hrat?! Na PC jsou kvůli pingu uspokojive pouzitelne jen dva regiony a v modech Capture Flag nebo Last Titan Standig hlavne na North Europe je obcas docela orisek zkompletovat 12 hracu dohromady. Nedej boze aby vam ona konkretni hra z nejakeho duvodu nevyhovovala, pak vas totiž ceka několik pokusu lobby pripojit vas znovu do hry ze které jste prave odesli a nasleduje ne vždy uspesne cekani na jinou moznost. O excesech kdy se zacina hrat napr. 3 vs 6 o nejakem autobalancu v Respawn zrejme nikdy neslyseli ani nemluve.
-
Já ti rozumím jak to myslíš, ale třeba sekat cheaterům hlavy bys nechtěl? Vždyť to řešení je vlastně naprosto elegantní. Poctiví hráči budou spokojení, protože se s cheaterem při hře nepotkají. Cheateři sice budou nasraní, ale pořád budou mít možnost za určitých podmínek hrát. Což je pak ve výsledku důvodem ke spokojenosti i výrobce (a publishera) hry, protože jeho hru hrajou všichni. Proč by EA dávala cheaterům ban na origin, když by se tak připravila o zákazníky?
-
Jop, problem byl, ze se prasata vyrabela i spouste zcela legalnich hracu.
-
Já když hraju nějakou multiplayerovou střílečku, tak mám pocit, že jsou cheateři skoro všichni. (Protože jsem noob)Paradoxem je, že když se mi začne dařit, tak jsem i já označován za cheatera. Snad se Respawn na hráče ostatními označenými za cheatery pořádně podívá, než je vyhodí na cheaterský server.
-
Ok, beriem. Je tu ten 'vtipny' kontext ale problem s cheatovanim je omnoho hlbsi a uz X desiatok rokov sa s tymto problemom nedari bojovat. Preco ? Pretoze vydavatelia/vyvojove studia maju prilis slabu anti-cheat politiku. Toto je uplne skvely priklad.
-
Mna uplne najviac bavi ked ma v nejakej MP FPS obvinuje z chetovania, wallhackov a neviem coho este. Samozrejme ze som v zivote ziadnu podobnu blbost v MP nepouzil. Staci ze nervaka alebo rozmaznane decko par krat za sebou odstrelis a uz ti len vypisuje jak ta reportuje :)
-
No já to pochopil tak, že i normální (tzn. necheatující) hráč se může na ten server připojit a dát si to s cheaterama naférovku. Takže si takovou hru můžeš vyzkoušet i bez toho, abys sám podváděl.
-
Ved to je presne o tom co hovorim:
1. Som presmerovany na iny server s cheatermi.
2. Dostanem ban na hru.
3. Dostanem ban na Origin ucet.
Co je najtvrdsi trest ? 1 ? AK ano, som asi v nespravnom fore teda.. -
Zmluvou k TF som sa nehrabal ale vzdy je predsa modifikacia DLL kniznic postavena mimo zmluvu s tym ze si hrac nesie nasledky vo forme banu. Fora su posledne dva tyzdne zaplavene riekou slz, vsetci sa idu poserkat z toho ako sa cheatuje (80% su pravdpodobne negativne pripady kde niekto proste narazil na lepsieho protihraca) ale ked sa vymysli sice vtipne ale nic neriesiace riesenie, zrazu je kazdy spokojny. My mind is expoding !
-
Vždyť on to vlastně BAN je. Když použiješ cheat, tak dostaneš BAN na všechny servery, kromě toho cheaterského. Tam sice můžeš hrát dál, ale tvoje cheaty jsou na prd, protože ostatní je mají taky. Takže výhoda té lamy, která používá cheaty, je pryč. A dovedu si představit, že tohle toho cheatera nasere víc, než kompletní BAN.
-
Ja sa priznam, ze za davnych cias, ked som si zohnal piratsku verziu Settles III, tak sa mi namiesto tehal zacali vyrabat prasata... Takze bolo nemozne tu hru dohrat :)
-
gratuluju Respawnu v podporovani cheateru a moznosti mit platformu kde testovat a zlepsovat jejich software... genialni blbost.. ostatne jako vetsina blbosti a jeste jim za to mnozi hraci zatleskaji.. takhle nejak se dela politika
-
To je uplne neskutocne, ako si to ideme prekrucat len aby sme dali za pravdu tomuto debilnemu rieseniu. Akonahle niekto pouzije cheat oproti 'normalne' hrajucim hracom, zasluhuje si BAN. Tvrdy trest. To je alfou a omegou multiplayerovych hier.
-
Ještě lepšejc to udělali vývojáři "Game Dev Tycoon", kteří zařídili, aby se mezi zloděje dostala lehce modifikovaná verze jejich hry. Modifikace spočívala v tom, že se hra nedala dohrát. Virtuální herní studio pokaždé zkrachovalo, protože jejich hry se kradly. Někteří zloději si v nevědomosti ještě pak chodili k výrobci stěžovat.
-
Ne. Cheaty jsou normální součást hry, když je někdo chce používat, tak proč jim v tom bránit? Jde jenom o to, aby to nekazilo hru ostatním a v tomhle ohledu je řešení v podobě oddělených serverů skvělé.
-
K dokonalosti už schází jen aby jim mohli poslat mailem kopačku do koulí. *5*
-
Na sto procent to v té smlouvě bude.