Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak ono vůbec celá historie okolo RTW 2 je divná. Nejdřív CA měla velkolepé prohlášení jak mají nový engine, který dokáže renderovat spousty vojáku a jak na válečném poli budete moci ovládat desítky tisíc vojáků. Pak přišla další zpráva a to, že je to nejvelkolepější a nejdražší hra od CA. Pak bylo chvíli ticho... Pak začali asi 100x dokola ukazovat videa z Teutoburského lesu. Nakonec to uzavřeli ukázkou skvělého AI a dovršil to Aleš Smutný ze svou super pochvalnou recenzí. Vlastně na novým RTW je nejzajímavější, že změnili to co nejlíp fungovalo (systém zkratek a povelů na taktické mapě) a zrovna moc nepřidali ostatním věcem. Aleš si asi tiše a hrdě nese ostudu. Co by asi k tomu měl tak říct, že jo... "Sorry jednou mi to trošku ulítlo to recenzování - ale s s vámi co jste nikdy nic nerecenzovali se bavit nebudu - protože to asi stejně nemá cenu" A CA se asi snaží pořád dohnat nějaké ztráty na tom, že se jim nepovedl engine. Po dobře odvedeném Shogunu, teda nic moc postup *1*
    • Tohle je velmi zavádějící. CA dlouha na oficiálních fórech komunikovala s fanoušky (dokonce na to měla člověka z řad bývalých hráčů), prezentovala jednotlivé dizajnové volby a debatovala o nich. Dokonce se po nátlaku vzdala boje o vlajku při bitvách v terénu.
      Ano, hra byla vydaná moc brzo ve stavu bety a ano, obrázky Kartága apod. které slibovaly úplně jinou grafiku, než jakou nakonec máme hře taky nepomohly. Ale tvrdit, že CA nekomunikovala a slibovala zajíce v pytli je prostě zavádějící.
      • CA komunikovala. Prisli na to co se hracum nelibi a presne to udelali. Prijde mi to stejne jak rikali ze maji program na vytvareni heat map, kde se jak posunuje mysi a podle toho delaji ovladani, tak aby bylo co nejvice ergonomicke. Vysledek? Akcni tlacitka v battle UI jsou uplne dole na obrazovce pod kartami. Takze je potreba na kazde kouzlo prejet mysi az uplne dolu. Kdyz uz tak meli byt tlacitka nad kartami. Proste, JoeAngry review je stale platne.
    • Smutný by se k tomu mohl postavit jako chlap a jednou pro vždy napsat jak to s tou recenzí bylo. Jestli mu ta hra fakt tak učarovala nebo k tomu pomohla pozornost od Segy nebo někoho jiného. Pořád hraje mrtvého brouka a je pro smích.
    • Je teda dosti zajímavé, že cena na steamu vůbec neklesla... *7*
      • Proč je to zajímavé? Kromě toho při slevových akcích je třeba čtvrtinová. *3*
  • S DL je to jinak.
    Zdarma bude jen to co je zdarma uz ted. Tzn. tu jedna jednotka, tam otevrena frakce. Pokud si dnes koupite Rome 2 dostanete to same mnozstvi free-LC jako po vydani Emporo edice. Jedina vec ktera bude navic je Augustus kampan. Pokud si ted koupite Rome 2 augustus campan se vam stahne az vyjde sama zdarma. Vsechna placena LC budou placena stale stejne. Rozklicovat PR Creative Assebly PR vyroky je byva obtizne.
    Jedna vec mi jasna neni.
    "Vynikající a zábavné završení ságy" 9/10 Ales Smutny
    http://games.tiscali.cz/recenze/total-war-rome-ii-recenze-63938
    loni, 5 dni po realeasu.
    "když si vzpomeneme na nepěkný stav, ve kterém Total War: Rome II původně vyšla. Tvůrci z Creative Assembly ale na své fanoušky nekašlali, a i když jim to chvíli trvalo, nakonec hru dotáhli tam, kde měla být už od začátku." Adam Homola rok pote.

Jak je to s temi podplacenymi recenzemi?
    • Chápu, že jsem v menšině, ale musím se recenzenta zastat. Sám jsem v okamžiku vydání technické problémy nezaznamenal (ano, mám štěstí a hra mi běží bez problémů) a asi jediné, za co bych strhnul body by byla AI při obléhání měst. 9/10 mi přišlo jako rozhodně spravedlivé ocenění kvalit hry, zejména když ho srovnám s hodnocením takového Mass Effectu 2, který všude po světě sbíral desítky a přitom to byla absolutně plytká hra a plytkou interakcí mezi postavami a naprosto repetitivní hratelností "outpost nepřátel - kryt - střelba - běh - outpost nepřátel - kryt - střelba - běh". (Třikrát jsem ME2 rozehrál, abych mu dal šanci a třikrát mne totálně otrávil.) A nebo obecně když srovnám kvalitu vycházejících her s jejich hodnocením.
      Recenze je názor, nelze ji brát jako nějaký totálně platný objektivní soud. Podstatné je, nakolik je verdikt v recenzi argumentačně podložený. Často se i velké zahraniční servery typu Kotaku a RPS v názoru na hru velmi rozcházejí. A Fallout 3 dostal lepší recenze, než New Vegas. *1*
      • To ze jde hra spustit tedy "nemam technicke potize" neberu jako duvod pro vysoke hodnoceni. To ze takrka odebrali politku. Zrusili strom dynastie. Oblazili bitky kouzlama a zapomeli dodat AI to je vada na krase. A za to vse 9/10 ? Creative Assy maji rozpocet na PR, bankety, vylety, hry zdarma, ruzne pozornosti .... . Pokud by Creative Assy na ferofku rekli, hle zde jsou modeli vojacku, krasne krajinky, krasna mapka kampane. Nic dalsiho nas program nobsahuje - ok. za 3 Eceka by to slo. Nicmene STRATEGICKA hra ktera postrada umelou inteligenci. To je brutal. Mrkni na strategii z praveku. Archon http://www.youtube.com/watch?v=wdfIfC9BHwQ
        K teto hre naprogrovala AI jedna zena za 14 dni v assembleru! Nez odpovis, koukni se prosim, jaky je rozdil v programu v C++ a Assembleru. A ted, AI pro Rome 2 delali nejmene 3 lidi 2 roky! pokud sezens emulator, pust si Archona, budes dost prekvapeny jak te pocitac vyklepne. Rome2 po 14 patchi ma AI na urovni 7 leteho ditete s obrnou.
        • Víš, to že "jde hra spustit a nemám technické potíže" není naopak důvod pro "nízké hodnocení". Chtěl jsem tím říct, že kdybych psal recenzi, nemám proč očekávat, že tolik lidí na tolika různých konfiguracích bude mít problémy. (Jistě, třeba týden po vydání bych to mohl zjistit na fórech, ale kdo publikuje na AAA hry recenze týden po vydání a nebo nedej bože promyšlené recenze?) Mě prostě hra - na vcelku mainstreamové konfiguraci i7 3770 + Gtx670 - šlapala.
          Kouzla v bitvách vadí i mně, ale ne tolik, abych kvůli nim hru zatracoval. Používat je nemusíš.
          Odebrali rodokmen? Souhlasím, dynastická politika by mohla být zajímavá, kdyby ale měla nějaký smysl. Napadá tě, jak smysluplně zapojit dynastickou politiku, která se nebude omezovat na "dorostla nám dcerka, provdám ji za generála s jednou hvězdičkou, nebo počkám na generála se dvěma hvězdičkami?"
          Odebrali politiku? Myslíš tu směšnou barevnou politiku z Rome 1, kde jsi si mohl vybrat, jestli budeš červený, zelený nebo modrý Říman?
          A pokud jsi nehrál jako Říman?

V TW sérii nikdy nebylo nic, co by z dálky připomínalo politiku. TW je o - celkem jednoduché - ekonomice, kterou musíš ukočírovat natolik, aby se ti lidi nevzbouřili a - zejména - abys měl za co nakupovat vojsko. A o - opět celkem jednoduchém - válčení. V jednoduchosti tkví ale i kouzlo hry pro masový trh. A CA prostě nebude dělat hru pro trh Ultimate General nebo Steel Panthers, jestli si tímhle nedokonalým příměrem rozumíme.
          AI je samozřejmě naopak jedna z klíčových složek hry. Ale nesouhlasím s tím, že je slabší, než v minulých Total Warech. (Dokonce si myslím, že je v bitvách v otevřené krajině silnější, než kdy dřív.) AI jsou zatím, pokud vím, prostě skripty. A v TW hrách je poněkud víc proměnných, než třeba v šachu, což je hra zaprvé perfektně prostudovaná a zadruhé s jednoduchými pravidly.
          Přijde mi, že fans TW od RTW2 moc očekávali a že si velmi idealizují první díl. RTW2 představuje velké množství poctivé práce a navíc je to konečně aspoň jedna aspoň trochu historicky věrná TW hra, která má potenciál něco člověka naučit. (Tady bych se nebál příměru právě s hrami Paradoxu.)
          • Helej, hral jsem Archona i TW od Medivalu jednotky. To co prodali jako finalni hru byl odpad. Po 14 patchi je to trosku hratelne, presto za to nehodlam utracet. pokud by vydali Jen serii historickych misi, + multiplayer. Meli by promakle tenhle zaklad a chteli by za to 20Ecek. Budu spokojeny. Klido by mohli rict ze to budou vydavat epizodicky. Kazdych pulr roku pridat expansion za 15E porad dobre. Jednou pridaji mapu, jednou kampan. Jednou Namorni bitvy, ...
            Proste mam rad vyladene veci a nevadi mi za ne zaplatit. Treba Divinity: Original Sin od Larianu je paradni.
    • ono ked moze dostat battlefield 9/10 a 4ka 8/10. pritom su tie hry rozmrd4ne este dnes, tak preco nie Rome ze :)
    • U Aleše Smutného je známo, že stav jeho inteligence je smutné.
  • Magister_Peditum
    Total War je v podstatě jediná série, u které jsem začínal úplně od začátku (dokonce jsem sledoval vývoj Shoguna 1) a hrál jsem všechny díly. Škoda pokakaného začátku Rome 2. Dnes už to je celkem dobrá hra. Každopádně jsem myslel, že by mohl vyjít ještě ekvivalent Barbarian invasion. Pozdní Řím mě zajímá trochu víc než už poněkud provařené Punské války a konec republiky.
  • Chybí vám tam jedna zásadní informace a to ta že přidá pouze ty DLC které doposud byli zdarma... Takže vlastně největší pecka tohohle článku je lež...
  • Jak nejsem příznivce negativizmu a konspiračních teorií, tak recenze na Total War: Rome II smrdí na sto honů. Třeba se jen se tato hra něčím trefila do vkusu recenzenta, ale 9/10 je jasně nesmyslné hodnocení. Hra měla dostat max 7/10. Buďto se zachovali neprofesionálně nebo se nechali podplatit. Tohle Games.cz jen tak neodpustím!
    • Smutné recenze pana Smutného na Total Wary jsou již smutně proslulé.
  • Takze i ty DLC kampane jako Hanibal a ta kampan v Gálii? To asi ne, nebo jo?
    • Ono je to jedno..kedze su vsetky ,,na jedno kopyto,,
      • Césara jsem ještě nehrál, ale na twcenter nebo org se lidi celkem shodují, že je opravdu dobrý.
    • Ked som to spravne pochopil, tak v clanku je chyba. V tom videu hovoria, ze zdarma budu iba free-lc (napr. seleuci) a ta nova kampan.
    • tomocz
      Taky si říkám, že by to byl docela "výjeb" s těmi, kdo si to koupili... ale já se zlobit nebudu :D
  • Tahle hra mě vyléčila z kupování her v den vydání. *13*
    • *3* to pochopitelně není nejlepší, ideální je počkat na váníční slevy apod. Ale já TWR2 předobjednal a jsem docela spokojenej.
  • peaNutz
    Kdyby opravdu poslouchali co hráči říkali a chtěli tak by přidali alespoň rodovej strom ale to oni ne. Hráči jim sou ukradení a smějou se jim do tváře. Navíc to co tam plácaj o občanských válkách je naprosto identický s tím co o nich slibovali někdy před rokem. Po vydání sem věřil že to opraví a že časem dostaneme plnohodnotný datadisky ve stylu Rome jedničky nebo Kingdoms ale místo toho sme dostali jen "nové" kampaně které se hrají úplně stejně jako základní hra a jsou to jen DLC v ceně datadisků. Opravdu mě mrzí kam to CA dopracovala protože jejich hry jsem miloval ( ikdyž měli vždy pokažený start a byli poměrně primitivní tak měli něco do sebe).
    • Kingdoms se taky hrají úplně stejně jako MTW2 (stejně špatně, podle mne). Se zbytkem se dá souhlasit, jen mi přijde, že právě RTW2 je nejméně primitivní hra CA. *3*
      • peaNutz
        Ano hraje se +- stejně ale pořád přineslo dost herních mechanik které v základu nebyli (hrady, hrdinské jednotky, nové historické eventy,nový agenti atd atd.). Ani jedna z těch dvou kapaní krom ročních období které měli být už v základu nepřinesla nic. A u Kingdoms mi šlo hlavně o to že se hrálo s úplně novými národy/řády.. které v základní hře nebyli a byli od sebe skutečně odlišné. To že je v CiG deset nových keltských kmenů a jsou všechny naprosto stejný mi nepříjde to samý.
  • To s DLC redakce vzala kde?? Ve videu je výpis toho co to bude obsahovat a neni tam zmínky o DLC... *12*
    • vsechny weby napsaly to same, to video si asi nikdo nepustil, nikohu uz nezajima ze je to blabol, nikdo to neopravi..profesionalita ftw
  • fakt bych byl rád kdyby modeři a tvůrci Europa Barbarorum udělali svoji vlastní hru protože jak CA dokazuje na pokračování ve šlépějích svých povedených her a Rome jedničky doopravdy nemají
    Nejjednodušeji jak by se dali vyjádřit co je na Rome 2 špatně je to že je to prostě shogun 2 ale zasazený v antice, neboli nějaká strategická hra s antickým pozadím a ne hra která se na antiku a starověký Řím soustředí a snaží se ho podat hráčům v nějaké té hratelné podobě ale hra která si zanechala principy ze Shoguna kde válečníci mají všechny možné schopnosti jako Second wind a různé pokřiky které do lehce magického a tajemného shoguna který byl spíše hrou s velmi dobře vymyšlenými principy při jejích hraní se člověk citíl jako nějaký ten japonský vojevůdce sedící nad ne ovšem podrobnou mapou Japonska ale spíše nějakou šachovnicí a nikomu díky té skvělé atmosféře moc nevadilo že některé ty prvky nebyly zrovna realistické na druhou stranu zasadíme li tyto prvky do doby starověkého Říma kde již CA byly schopni vytvořit hru se značnou historickou přesností a s principy sice ne dokonalými a s různými mody se blížící realismu a realismu takového že hra najednou byla středem pozornosti všech možných historiků a lidí kteří by rádi pozměnili historii k obrazu svému a přitom si cítili jako starověký vojevůdce, tak věci jako že u města má člověk na výběr kterou ze tří budov vylepší(rome 1 dávala na výběr ke stavbě z desítek budov) a to že u vojáku místo formací a strategických pozicí záleží spíš na to kdy kliknete na schopnost která přidá zazrakem dané jednotce útok a brnění, působí velmi směšně
    dále zde máme z shoguna 2 přejatý strom technologií neboli výzkum do kterého ale nelze investovat peníze jak by normálně člověka napadlo a tak u mnoha národů kde výběr jednotek a budov je doopravdy velmi malý je člověk ještě časově omezený a ze začátků nemůže kvůli technologiím ani jedno ze svých už tak omezených měst vylepšovat a má na výběr ze tří jednotek
    v poslední řadě je tu ze shoguna automatické doplňování jednotek které opět prostě v dané době nedává smysl
    z nově přidávaných dlc , kde většinou autoři přidávají nějakou tu novou frakci a třeba pět nových jednotek, je jasné, že autoři se se svým rome 2 zaměřují hlavně na multiplayer a campaign je pro ně takové numero deux protože nově přidané věci jsou většijou prostě speciální a vybalancované jednotky hodící se do multiplayeru a nejedná se o velké palety jednotek které by se třeba v multiplayeru nehodily ale aspoň by měl člověk z čeho na výběr při svém tažení
    pokud tedy někdo touží po autentickém starověkém světě, nezbývá než si zahrát starší hry s mody, kde si většinou modeři z láskou zajímají o historii a tak to podle toho také vypadá
    peace
    • vynechavat tečky za vetou v takhle dlouhym prispevku je vrchol arogance nebo hlouposti, proto jsem to ani nečetl. prište zkus vynechat i mezery mezi slovama
    • Prosímtě, co tě vedlo k tomu, že si v posledním odstavci napsal 2 čárky?
      • prostě sem si řekl že by to na konec chtělo nějakou interpunkci :)
    • Magister_Peditum
      Tak zase bych netvrdil, že starší díly TW byly nějak extra realistické. To z nich udělali až modifikace (pokud vůbec).
      • to ano, ale když se na ně člověk zpětně podívá tenkrát se CA tak moc nezaměřovala na historii (například popletená vlajka Makedonie) a stejně se jim povedlo udělat hru/y mnohem více vystihující dané období (záběry z RTW byly dokonce na history channelu), dnes dokonce sami hlásají jaké mají informace, jak se o historii zajímají a jak se baví s historiky atd, ale výsledek je prostě nesmysl
        • Magister_Peditum
          History channel, to je ta stanice, co vysílá i blbosti typu Deadliest Warrior a Ancient Aliens? To je záruka kvality, fakt že jo. *1*
          • Já viděl záběry z RTW v nějakým šíleným dokumentu o Alexandrovi u Gaugamél. Ale popravdě řečeno po tom, co jsem viděl dva díly History Of The World by BBC tak mě nic nemůže překvapit, to byla totiž opravdu komedie.
        • Na history channelu byl použitý engine hry, ne hra sama. Proč? Protože tehdy filmařům přišlo, že je to technologie, kterou mohou využít. (Ty záběry vypadají stejně otřesně.) Argumentovat, že to dokazuje, že RTW lépe vystihoval dané období, je směšné. Navíc je možné, že záběry z TWR2 zase někdo použije.
          • vypadají otřesně!! zneuctil si klenot ty BARBARE
          • Uz ich niekto aj pouzil dokonca :)))

https://www.youtube.com/watch?v=P_QK-lcW8a8
            • Ma bohuzel pravdu.
            • *1* ten se nepočítá, ačkoliv má obvykle docela pravdu, ale tímhle stylem se dá recenzovat a shodit klidně i Baldurs Gate.
    • abych to zhrdulínoval Shogun 2: Rome Total War

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit