Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG
    S gore DLC se ta hra stala teprvé pořádnou řežbou. V novým Medievalu doufám, už budou vidět vnitřnosti a rozdrcený kosti.
    • V novém Medievalu? Creative Asembly společně se Segou oznámili již před vydáním ROME 2 TW¨, že je to na dlouho poslední TW. Teď pokud vím má CA dělat na WH40k a na hře která má úplně jiný žánr než strategie.
      • Magister_Peditum
        Dělají na fantasy verzi Warhammer.
        • TheGGG
          Warhammer je fantasy, žádná jiná verze není.
          • neni, jsou dvě verze, Warhammer Fantasy Batttles a Warhammer 40.000
            • TheGGG
              "Dělají na fantasy verzi Warhammer." Máš problém s psaným textem. Z jeho věty to zní, jako by byla nějaká další verze warhammeru, která je fantasy. Jenže sám warhammer je fantasy. O W40k nepadla řeč.
              A věř, že mám větší znalost obou lore než ty i většina ostatních chytrolínů, co četli pár knížek a hráli DoW.
          • Magister_Peditum
            Tak jinak, není u toho číslovka 40 000.
      • TheGGG
        Jako těžký fanboy warhammeru 40 000 jsem rád i za to, hlavně když se odvážou s gore.
    • Krescz
      to se nestane...to neni jejich styl *6*
      • TheGGG
        Todle byl slušný začátek:
        http://media.pcgamer.com/files/2013/10/Bloody-Rome-51.jpg
        https://i.ytimg.com/vi/PSaMFRvsg-k/hqdefault.jpg
        *14*
  • Osobně cítím takové menší zklamání..

Strašně jsem se těšil na to až oznámí nové DLC "Barbarian invasion" a ono nic:(

Rome1 byl skvělej, ale nebavil mě ani z poloviny tak jako BI, pořád jsem doufal a ono nakonec nic :(
    • Magister_Peditum
      Taková menší náhrada BI je modifikace Constantine: Rise of Christianity. Nedávno vyšel update, který přinesl věrohodnější vzhled římským jednotkám.
      • Mrknu na to, díky ;-)

Mě se u BI líbily národy, "Britští Římané", Sarmatové atd...
  • RTW2 je pro fascinující. Předobjednal jsem, po vydání neměl čas, ale vyzkoušel alespoň tutoriálovou kampaň a velmi mně bavila. Na jaře jsem se ke hře vrátil - a ještě nikdy jsem v žádné TW hře nestrávil tolik času.
    Jistě, mnoho výčitek vůči hře je oprávněných (technické problémy mne naštěstí naprosto minuly a už od vydání mi hra běží výborně) a AI je při obléhání asi opravdu nejpoškozenější, jakou z TW her pamatuju (ačkoliv mně jednou dokázala zcela neočekávaně nepěkně překvapit). Samotná kampaň je na druhou stranu opravdu navržena velmi dobře. Specializace regionů nabízí zajímavé a podstatné strategické volby - a přitom odpadá spousta zbytečného mikromanažmentu, který asi nebaví nikoho. Jsem puntičkář a v každé provincii si všechno nastavuji a kontroluji sám a v takovém MTW2 jsem vždy strávil ve střední fázi kampaně půl hodiny zkoumáním změněné situace v jednotlivých městech. Byla to nuda a nikdy jsem nevydržel déle, než 15-20 regionů. V RTW2 mohu jednak spravovat celou provincii z jednoho místa a navíc díky omezení počtu stavebních míst jsou provincie v jádru říše již "hotové" a stavím zde jen v případě významnějších technologických postupů. Některé zemědělsky specializované provincie přitom už není potřeba upgradovat vlastně vůbec.
    Rozrůstání měst nepovažuji za problém. Pokud se bráníte, víceméně máte tak jako tak dvě možnosti - bojovat v poli a nebo ve městě. A přijde mi celkem jedno, jestli si můžete vybrat z řekněme stovky bojišť jako v původním RTW a nebo z nějakých tří až pěti. (Ale přiznávám, že s nostalgií vzpomínám na "deskovou" kampaň původního Shoguna nebo Medievalu a že jsem tudíž v menšině.)
    Líbí se mi i bitvy. Možná že je to způsobené mou neschopností a nebo tím, že díky omezení počtu armád (vynikající tah) velmi často bojujete proti přesile a proti poměrně silné armádě (dva nebo i tři regimenty Oathsworn proti předmariovské legii, hm...) ale oproti předchozím titulům série (snad kromě druhého Shoguna), kde šlo vždy o taktiku kladiva a kovadliny je druhý Řím takticky bohatší. Je v podstatě nutné kvalitně používat skirmishery (existuje český ekvivalent? Lehká pěchota? Několikrát mi jejich nasazení v kritickém bodě fronty zachránilo kůži i celou legii.) Jízda pomůže, především ale jako obrana křídel a v případě vymanévrování jízdy soupeře rychlé řešení přesily soupeřových střelců. Také se mi zdá, že konečně i morálka funguje trochu lépe, než dřív. Je pravda, že někomu mohou vadit kratší bitvy, ale protože mám málo času, tak takové řešení rozhodně spíš ocením. (Ačkoliv mi někdy přijde bojiště příliš malé.)
    Zatím nejzajímavější bitvu jsem svedl s kapadockou těžkou jízdou, nasadil jsem jednu velmi zkušenou legii proti dvěma jejich armádám a výsledkem byla příslovečná krvavá lázeň. Z dramatu a dynamiky bitvy jsem byl nadšený, ze statistiky ztrát už méně - a přestože jsem tomu v průběhu bojů nevěřil, dokázal jsem zvítězit a to primárně díky promyšlenému nasazení těch několika centurií těžké pěchoty, které byly k dispozici.
    Abych to tedy shrnul, samozřejmě chápu nespokojenost s technickými problémy a AI, ale dizajnové volby CA mi přijdou v naprosté většině výborné a RTW2 je pro mne rozhodně nejpovedenější hrou v sérii. (Fall of the Samurai jsem ještě nehrál.) A tato "definitivní" verze zdarma? Příjemný a neobvyklý bonus. (Že by konečně CDProjekt dokázal ovlivnit mainstreamové vydavatele?)
  • Si dělají srandu, že přikulí i placené dlc :D Tak to se těším na výraz lidí, kteří to platili, pokud to teď někdo dostane zadarmo.
    • neprikuli. Je to jen kulantni vyjadreni PR ktere bylo chybne interpertovano. Co bylo placene zustane placene. Navic neni jasne jestli po tomto patchi budou jeste nejake dalsi. Na doterne otazky na foru developeri odpovidaji tak ze se fanousci nemohou shodnout na tom co ta odpoved znamena. Neboli, ... podle meho je to posledni pokus jak z rozbite hry vymacknout jeste nejake prodeje.
      • Mi bylo jasné, že ne, ale byla by to sranda. Už se těším na dobu, až se budou muset platit i různé patche!
    • myslim ze se to vztahuje jen na nezakoupitelny obsah, takze proste jen patche + ta nova kampan atd.
  • Je zajímavý jak kvalita jednotlivých dílů kolísá. Skvělý Medieval 2, průměrný Empire a Napoleon. Božský Shogun 2 a po něm opět spíš průměrný Rome 2.
    • Ano já osobně mám taky asi nejradši medivial II, víc jsem se do té hry vžil. Díky rozdílným "charakterům" generálů, jejich hláškám měnící se i v závislosti na chivlary/dread, větší množství a viditelnost charakterních prvků,atd.. jsem se cítíl mnohem blíže ke hře i k těm postavám. Od empire dál když mi zemřel generál bylo mi to celkem jedno.
    • Skvělý Medieval 2? :-D Bože, tehdy série začala umírat. Asi jsi nehrál "původní" Medieval 1, Shogun 1, Rome 1 *13*
    • Medieval II je třeba pro mně nejslabší díl série. Nemám rád zbytečný mikromanažment a mám rád dějiny (takže vidět milánskou zelenou pokaždý až ve Flandrech je doslova ubíjející). Po dobití deseti regionů nemám proč pokračovat ve hře. AI je absolutně mimo (zejména papež) - ale nepředstavuje žádnou výzvu. Jakmile hraju za křesťanskou frakci, jsem po třiceti tazích nucený vraždit jednoho papeže za druhým, protože mne neustále napadají sousedi a když ve válce začnu mít konečně navrch, papež mne exkomunikuje, protože protivník není ochotný přistoupit na mírovou smlouvu. *7* Žádný protivník - kromě Mongolů - není dost silný na to, aby představoval problém.
      Kingdoms? Mexiko je jeden absurdní guláš (alespoň mne ale bavilo), ostatní jsem moc nehrál.
      Co je na té hře tak úžasné?
  • Vidím to podobně, jak píše zabiják podemnou, celá hra je již od začátku velice špatná, nebudu-li brát v potaz celou řadu bugů a naprostou neschopnou Ynteligenci jednotek, což byl mimochodem problém snad všech TW. Tak celá hra na mě působí dojmem béčkové arkády s namalovanými kulisy, jako by mě neustále se snažil někdo podstrčit něco, co opravdu nechci hrát a přesně tohle dělají autoři, správa měst katastrofa, budování jednotek výzkum technologií děs a hrůza, naprosto hnusné a nepřehledné kartičky jednotek ve spodní liště na které si opravdu nemohu a nechci zvyknout brrr ... atd.

Celé mi to přijde jakoby snad hru ani nedělalo stejné studio. U předešlých dílů TW série ( hrál jsem všechny krom schoguna, který mě nikdy nelákal), tak vždy u TW her jsem se dost dlouho bavil a tento pocit mi u RTW2 naprosto chybí, defakto nemám důvod hru hrát, jelikož mě ničím nezaujal a pocit zklamání je opravdu veliký, protože jsem od RTW2 čekal daleko více.
    Osobně si myslím, že celou hru autoři naprosto pokakali a jsou si toho vědomi a tak se nám snaží předhodit tady ty ohlodané kosti a pozor hlavně to máme "zadarmo". Já pomalu a jistě nad RTW2 začínám lámat hůl.
    • sprava mest??me prijde v pohode,,,,je to jenom jinak ale je to hra tak se nauc klikat jinam ne,,,holt to není tak jak v predeslych serijich ale me to nevadi a prijde me to naopak lepsi a hezci,,,vydet rust město na strategicke mape je pecka atd...
    • navíc me se ty kartičky libi,,,to ze ty si na ne nechces zvyknout je věc druha ale rozhodne to není hrou
      • Kartičky jsou výborný. A pro mne i docela přehledný. Navíc je to argument typu "nelíbí se mi ikonky kouzel v Baldurs Gate, jsou nepřehledný, ergo ta hra stojí za houby".
        • Já nevím, ale já nikde nepíši ani nezdůrazňuji, že ty pro mě hnusné a nepřehledné kartičky jsou hlavní důvod proč je hra špatná, ty něco takového čteš ? Pokud ano, asi tě šálí zrak. Já píší, že celá hra je špatná již od svého vydání a můj dojem nezměním ani po vydání xy patchů, které hru zbavily některých bugů, jedině co hru v současností trochu zachraňuje jsou módy ...
          Zvykl jsem si od CA na určitý standart her, které si držely svojí úroveň po celou dobu vydávání TW, ale tímto posledním kouskem, na který jsem se opravdu těšil, kde se vývojáři tak honosně chlubili, jaká to bude perla s obrovským rozpočtem, tak tímto si CA v mých očích těžce pošramotily své renomé a celý RTW2 mě zklamal na celé čáře a tak to prostě je.
    • jak je to dlouho cos to hral naposled???ano v den vydani to byl otres ale ted uz to je ten TW jak ma byt,,,nadherna priroda na bojisti/stromy,lesy atd/,mesta to vse je o dost dal nez v predeslych dilech,,,,,,,boj v podvecer nekde u lesa ze kterého vyrazi enemy je fakt to nejlepší co sem v serii TW vydel po graficke strance,,,,a AI??no nevim ale me tupa neprijde-driv se tak holt bojovalo telo na telo,,utoky v houfu kterej postrada řad a smysl atd,,,
  • vy co to hejtujete hrali s te to ted nekdy???protože ta hra je uplne nekde jinde nez po vydani,,,,taky sem jeji koupi odlozil po neslavnem vydani ale ted nedavno sem si ji koupil/protože uz nedokazu bez serie TW zit/a rozhodne nelituju!!!!nej hra serie!!!
    • To je taková lež co píšeš, až by se z toho jeden pos..l
  • zahrál bych si hru co je na tahy jako Civilizace, strategická část se odehrává na realistických mapách převzatých z google earth a vojenská by vypadala jako total war.. jo a města by se stavěla jako v Sim City a dalo by se v nich blbnout jako v Assasins Creed nebo GTA *1*
  • Rome II není tak špatná hra, ale je to rozhodně nejslabší hra série. První Rome je mistrovské dílo, i když má deset let na kontě.

Před pár dny vyšel mód Europa Barbarorum II, což je důvod k radosti.
  • heh zrovna jsem si chtěl koupit Blood and gore DLC :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit