Přejít na výpis diskuzí
Číslo 47 likviduje gang v 17minutovém videu z Hitman Absolution
12.7.2012 | Aleš Smutný
91 příspěvků
-
Já jsem video viděl a přiznám se, že staré Hitmany jsem nehrál. Musím říct, že kromě toho instinktu (který si na 100% vypnu) a té zpomalené střelby (mohlo by to být více omezeno, třeba to tak bude na těžší obtížnost), se mi to líbilo.
1. Hodně lidí tady říká, že je to mainstream. Na to vám řeknu jen jednu věc. Přátele, dnešní doba je jen a jen o penězích. Oni tu hru nedělají jen pro vás, hardcore fanoušky, ale i pro nové hráče, tzv. casual hráče a přesně tohle mají casual hráči rádi. Zatím jste neviděli ani jedno video ze hry, kde by se hrálo na nejtěžší obtížnost. Dejte tomu čas.
2. Linearita. Pod tímto pojmem si představím koridor, kde je jen jedna cesta k cíli a 1 řešení. Ve videu byla samozřejmě ukázána jen 1 cesta, ale sami říkají, že je tam více způsobů jako je zabít a více způsobů jsme viděli v misi Chinatown a to jestli je to striktně lineární nevidíte z 1 videa.
3. Tupá AI. Faktem je, že tam jsou momenty, kde se člověk pousměje, ale jinak mi nepřijde, že by ta AI byla zas až tak tupá. Reálné to není určitě, ale to nebyli ani staré Hitmany, to se vsadím.
4. Odchází z místa výbuchu. No, nenápadné to fakt moc není, ale mně se tahle scéna opravdu líbí. Jak jde a za ním to všechno vybuchuje, to je strašně pěkné.
5. Nemá kravatu. Jako važně? Taková s prominutím pí*ovina vám vadí?
Já se na tu hru těším a uvidíme, co ještě ukáží, snad i něco bez instinktu, ale říkat, že je to mainstream a že nemá kravatu, je podle mě, kravina. Uvědomte si, že vývojáři dělají hru podle dnešních trendů, ne podle trendů, které jsou 10 let mrtvé. -
-
Ja počkám jak to dopadne a co budou rikat lidi tady v diskuzi. Recenze bude tradične odflakla. Pokud tam ale nebude alespon jeden otevreny level, kde bude velky barak s nekolika podlažimi a prilehlym pozemkem ve kterem se bude dat volne pohybovat, tak moje penize neuvidi.
Takže asi tak, kdyz se bavime o penezich -
-
Radsej prosim citaj zahranicne diskusie, lebo taka zumpa jako komenty na tiscali neni ani 4chan a reddit dohromady
-
Konečně rozumný názor. Děkuji za něj.
-
-
Na to jen jedno kolego - dnešní trendy stojí za velký kulový a podle toho ty hry, série, kdysi zajímavé značky a další, vypadají. Zlatá éra 10 let "mrtvých" trendů.
-
-
Já si to nemyslím, mě by už třeba nebavilo zapisovat si vlastní mapu. Neříkám, že všechno, je dobré, přehnané zjednodušování se mi také nelíbí, ale to neznamená, že bych se chtěl vrátit 10 let zpátky.
-
-
-
Jako ten point shooting vypadá jako pěkná prasárna. Sice je to omezený nějakýma bodama, ale i tak. Měli alespoň omezit počet lidí, na který to hráč může použít (2-3 by byli ok).
-
To je podobný šok jak u nedávného Ghost Recon Future soldier. Zmizly velke nelineární mapy, zmizla takticka mapa, zmizelo zadavani prikazu spolecnikum, zmizelo planovani. Všechno prvky ktere definovali pc verzi serie.
-
-
a napriek tomu ti niekdo napíše, že je to vlastne ok, že je to moderné a cool a že s takými zbytočnosťami ako plánovanie nemá cenu strácať čas *1* a ovládanie spoločníkov ? načo keď to hra urobí za mňa *1* ... ja sa už neviem dočkať nového Rainbow Six, až to bude tá "pravá taktická zábava" :)
-
-
proč se vždy najde někdo kdo zniči dobrou hru
-
Bez všech těch supersraček to snad nebude zas tak zlý.. *9*
-
Pořád čekám na video o "Purist mod" gameplay, protože "causal mod" obsahuje vice než dost neduhů ehm.. vlastně "cool features", které prostě u Hitmana působí s prominutím blbě. (tupé AI, rentgenové vidění, ohnivé trasy po kterých NPC teprve půjdou, zabití 7 osob automaticky, apod.) A tak mě causal gameplay stránka Hitmana až tak moc nezajímá a možná až odrazuje od koupě. *2*
Snad nám také brzo ukáží i HC verzi téže mise. *4* -
Nejak nerozumiem tomu, preco tu niektorym uzivatelom vadi, ze niekto iny nebude hrat single player hru podla ich predstav. Chcete HC zazitok? Vypnete si vsetky instinkty a point-blank shooty a mate ho mat. Ved vam to vyvojari umoznuju. Co je vas do toho, ze niekto iny to tak hrat nebude?
A pobavilo ma, ako sa tu stazujete na linearitu a tunel - vyvojari tam niekolkokrat spomenu, ze mozete ist kde len chcete - a mate viacero moznosti ako riesit dany problem - ale vy to teda podla videa viete posudit lepsie.
Osobne sa mi novy Hitman paci asi najviac od casov Silent Assassin (mam odohranych vsetkych 4), ale to mozem plne posudit az ked si to zahram. Akurat par veci mi vadi, uz to tu bolo spominane - ked si niekto ide krokom od obrovkeho vybuchu, alebo od miesta kde typka privalilo auto a nikomu to nepride ani v najmensom divne, tak je asi nieco zle s AI. Aj ked na druhu stranu, v starych Hitmanoch to fungovalo podobne. A mozno je to tym, ze hrali na easy a na hard to bude ine, uvidime. -
-
ty neumíš rozeznat nelineární level od lineárního? *8* Taky herní mechaniky se zmenily, nevidel jsem tam jediný puzzle (nebo jak to nazvat, v starých dílech když jste chteli nekoho odstranit, museli jste udelat nekolik na sebe navazujících kroku).
-
-
ak sa hra už od základu dizajnuje pre čo najširšie mainstreamové publikum, tak aby misie bolo možné prechádzať "bez odporu", resp. bez zapojenia viac ako dvoch mozgových buniek, tak vypnutie hudu a inštinktu hru nezachráni a niekoho kto očakáva inteligentnejší herný zážitok bude hra napriek tomu urážať. Zatial je ťažko vynášať súdy ale to čo som videl ma optimizmom určite nenaplnilo.
-
-
-
Obzvlášť komické je jak si nikdo po tom výbuchu nevšímá toho pána co v klidu odchází od detonací jako by se nic nedělo. Popravdě by mě to bylo podezřelejší než kdyby utíkal. Ale jinak zajímavé. Libí se me využití těch speciálních zbraní ale teda ten instinkt je fakt na škodu. Udělá z toho tuctovou střílečku. ˇuplně mimo mísu je pak jak zastřelí těch asi 7 lidí u toho grillu.
-
-
Kdybys poslouchal, tak bys slyšel, že ten "instinkt" není povinnej. Když si dáš nejvyšší obtížnost tak tam nic takovýho nebude. *3* Jinak ta scéna kdy odchází od toho výbuchu neni zrovna moc povedená, ale jinak se mi to líbí a už se na to těšim.
-
-
Hmm při sledování videa mi asi někdo zarazil pořádný hřebík do hlavy, protože jsem si připadal, že to je hra pro IQ bublajícího bahna, kdy z dřívějších titulů zůstal akorát hlavní hrdina.
-
-
a este k tomu bez cervenej kravaty *10*
-
-
a žiadny Michael Bateson...
http://tiny.cc/bx2chw -
-
pardon, David Bateson, teda hlas predošlých hitman hier
-
-
-
-
Beztak až to vyjde, tak většina z vás, co tady teď pičuje jako banda ufňukaných, rozmazlených a především lacině přehrávajících blbečků, to bude hrát, slintat a diskutovat o tom vostošest.
Už se fakt proberte do hajzlu. Není rok 2002 a Silent Assassin už je několikrát dohranej a brečet tu, v roce 2012, jak ta hra je mainstreamová (a přitom hra vám sama dá na výběr obtížnost podle toho, jak moc velký znalec Hitmanovo série jste, nějak tak to tam bude) mi přijde naprosto směšný. To tvůrci mají přesně do detailu okopírovat hratelnost jedničky, dvojky, trojky a čtyřky, akorát s lepší grafikou, jen aby parta vymatlanejch hlav nebrečela? Nenechte se vysmát.
Silent Assassin byl téměř boží - hratelnost, lokace, možnosti jak někoho zabít... prostě paráda. Ale že bych tady kvůli tomu, že Absolution "už prostě není ten starý dobrý Hitman" vychcával blitky z prdele, tak to teda ne. -
-
Přesně tak, lidi furt chtějí něco nového a když to mají tak si stěžují že to není to samé...:D
-
silent assasin byl asi posledni dil co jsi hral, ty dalsi dily byli ješte vic propracovany. chapu ze nekomu je to jedno ale treba tohle byla moje nejoblibenejší serie, tak musíš chapat že fanoušky to naštve
-
-
V Contracts jsem si zahrál jednu misi u kámoše a kupodivu mě to dost bavilo, akorát jsem si na to nikdy neudělal čas (ale udělám). A v Blood Money jsem hrál hodně misí, jenže jsem to nikdy nedohrál, ani nevím už proč (důvod, že by mne to nebavilo to rozhodně nebyl). Ale byl to rozhodně pozitivní herní zážitek, to jest pravda. Z grafiky jsem byl tehdy úplně na větvi.
Já fanoušky chápu, to jo, akorát mi od nich přijde naivní si myslet, že jednoho dne udělají něco, co v pohodě předčí všemi možnými aspekty všechny čtyři díly. Holt musejí jít s dobou a tvůrci. To by pak i každý fanoušek Splinter Cellu, Tomb Raideru, Resident Evilu atd. mohl donekonečna omílat, že to není co to bývalo a stejně by se nikam nedostal, ale "musel" by se zkrátka přizpůsobit.
-
-
tak promluvil konzolista
-