Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no co dodat...Civ 5 poslala Civ sérii do těžkého mainstreamu a ač sem nebyl hardcore hráč Civ, tak mám tuhle sérii rád od 1.dílu a aktuální bych skoro až nazval propadákem, minimálně dokud neopraví hromady zoufalých bugů a evidentně zcela nedodělané AI, které třeba některé druhy map nezvládá prakticky vůbec hrát, stejně je to s vybalancováním ras nebo bonusy od městských států a dalšími věcmi

a ano máme tu možná o něco hezčí grafiku...super, hurá, no je to zbytečně barevné až odpudivé, ale evidentně je to dnešní trend, protože se v podobném duchu nese čím dál více aktuálních titulů...takže graficky stejně vypadala Civ IV lépe a hratelností se to propadá do hlubokého šedého průměru, něco bude opraveno, něco určitě vylepší datadisky, které přijdou, s tím zaručeně každý počítá...ale aktuální verze...ne víc než 6-7 z 10ti, cokoliv víc je úlet pravděpodobně psychopata nebo chorého mozku
  • ako nieco mi ale nedochadza, ako ponuka "hexagonalni" mapa viac moznosti pre pohyb oproti povodnej mape rozdelenej na stvorce?
    • no mne to tiez nejde do hlavy, ved zo stvorca sa mozes pohnut 4 smermi priamo a 4 smermi diagonalne.... ale na hexagonalnej mape mozes ist len smermi 6timi.... cize 6 je zrejme viac ako 8 :D
  • Od kdy pri Zlatem veku mesto roste rychleji?
    • Mas bonus jak ke zlatu, tak k produkci: tzn - ve mestech se vyrabi rychleji :P
  • Civ V nemá Hot seat multiplayer?
  • Uf ta recenze mi dala ale zabra.....(sarkasmus) začátek dobrý :), ale pak číst víc jak pulku celý recenze příbeh otom jak na mě útočí songhai je pekná blbost ! protože mi to neřekne nic.

Hru mám co vyšla a zpočátku mě bavila, ale bojová část hry mě znechutila. To co tu vychvalujete bych dal jako zápor.
    Zatím sem nenašel hru, která by porazila Master of Orion 2 to je ta nejlepší 4x hra co existuje
  • Jak jsem psal, stragie s pořadovým číslem 5 a vyšší končí fiaskem ... (sýtleři, homam) a nyní i civilizace ... neříkám, že se musí dát kvadrilion jednotek na jedno políčko, ale v pozdější fazi se vylodit je dost velký problém ... trochu je tam i nelogičnosti, že banda šavelníků na koni dokáže zničit těžce opancéřovaný vrtulník :) Nebo stádo slonů zničí tankový prapor, či obyčejná pěchota zdecimuje výsakáře (v překladu by to bylo červené barety - jednotky komanda) - další zajímavost v boji je, že legionáři opevnění ve městě bez problémů dokáží poškodit nevidtelný bombardér - Docela je neodpovídající, když se přepne výroba na wealth, protože dojde k převodu jen 10% štítů, což je jen pár fufníků. Další hloupost, která vadí při boji (s cílem totálně zničit soupeře) a máte třeba pár tahů do adopce nové social policy dojde po anektaci pár měst ke zdvojnásobení počtu bodů, které je třeba dosáhnout pro získáni politky. Podobně nesmyslné pravidlo je uplatněno pro stavbu speciálních budov, pokud některou z nich chcete postavit, musíte mít ve všech městech budovy podřízené (v případě oxfodské university musíte mít ve všech městech knihovnu a universtiu) ... tudíž národ s 5 městy ji postaví mnohem dříve, než národ s 50 městy. V civ 5 se nedají ani nastavit daně, prostě nic ... celá hra je zpomalená atd. Btw pochopili jste stavbu rakety, já udělal veškeré moduly, ale do hlavního města jsem mohl poslat pouze jednu a nenašel jsem nic jako položku smontuj raketu. Zjistili jste, jaká pozitiva přináší výzkum future technology? Snad jen to dělá podprahovou reklamu, aby lidi měli rádi křováka bushe :) - Popravdě si raději zahraji milionkrát civilizaci 4, než se ještě někdy pustím do V.
    Jen tak jsem si chtěl vyzkoušet debug mode, ale je nepřehledný, ve verzi 4 byl naprosto dokonalý a přehledný.
    Velké zápory: 1) Je to jen oprášená PC verze konzolové varianty civilizace 2) Na Eshopech je možno pořídit kvalitnějšího předchůce za zlomek ceny.
    Celkové Resumé: 2 body z 10 (1 za úvodní video s dokonalým audiem a 1 za krátkost hry - až ji dohrajete, už ji znovu chtít hrát nebudete) - Raději jděte s přítelkyní na procházku, či večeři.
    • sorry, jsem asi pomalejší... Jak tedy postavím tu raketu? Díky předem.
    • Ja osobne se chystam vyzkouset economy mod, co mimo jine upravuje ten nesmysl, ze wealt prida jen 10% takze v realu vydelate vic trenavanim a ruseni scoutu. Samozrejme toho meni mnohem vic, treba ze kuze z dobytka se da pouzit jako kozene brneni na jednotky, nebo ze prohledani hodne ruin neudela z vasi jednotky riflemena roku 2000 BC a hafo dalsich veci. Viz http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=385224 Opravdu by mne zajimalo, jestli to nekdo testoval, nebo uvedeni testeri jsou jen nahodne vybrana jmena.
    • Mno, že lučišník zničí tank, je klasická absurdita, která se táhne už od první Ciky - a popravdě mě to teda ani za mák nevadí - takže nerelevantní argument.
      Výroba na wealth - myslím, že to je balancing protože vzrostal úloha peněz oproti dřívějším verzím( a BTW kladívka, ne štítky;) )
      Potřebné body na social policy a speciální budovy - myslím, že je to taky balancing - vyber si, buď budeš warmonger, nebo budeš agresivně expandovat a nebo budeš zvelebovat svá města a rychleji nabírat social policies.

Future tech - kdyby jsi měl originálku, tak by sis určitě prohlídl krásný vytištěný tech tree, nebo manuál a tak bys věděl, že každý výzkum future tech přidává ke konečnému score a jinak žádné bonusy nemá.
      Science victory - viz. manuál: Once a part has been constructed, order it to move to your
      current capital. When it arrives you’ll be asked if you want to add it to your space ship.

Takže Civ IV si klidně hrej, protože je fakt dobrá, ale pokud chceš hanět V, tak si ji nejdřív pořádně zahrej, popřípadě přečti manuál, nebo fóra.
      • Popravdě: nejsem čtivka, pokud chci hrát hru, tak chci hrát, nechci simulátor jaderné ponorky pro one man show ... každopádně jsem v životě neviděl reálnou situaci, že by jezdec na koni vybaven šavličkou dokázal sundat hind :)
        V Civilizaci 4 BtS jsem si vystačil jen se dvěma tančíky a kosil jsem nepřátele ... tady mě srovná tankový prapor křovák zakempený ve městě :)
        Future tech by měla přinášet bonus do hry, ne do skore, nebo by to pak nemělo již obtěžovat, že byla vynalezena, když je pak pořád dokola každý tah.
        Nevím jestli zrovna je economy balancing, že nemohu nastavit daně, udělat panáčka výběrčího daní je to děs.
        Docela chybí špionáž ...
        Ale pamatuji si na tři vychytávky z civilizace 1 - železnice se dala stavět i na moři, jednotky se po železnici mohli přesunout během jednoho tahu přes celý kontinent a diplomat dokázal samotným opuštěným jednotkám zatopit :)
        Ohledně ekonomiky, nedělal bych kverulanta, kdyby zachovali model ze 4, kde se dá bez problémů mít příjem 4000 za tah co jde do kasy (30%), to pak neřeším, kolik mě stojí údržba armády ... ale abych v roce 2200 měl ze 30 měst příjem 100 fufníků, to je docela krutý ... skoro mi to přijde, že ekonomický model vymysleli k této hře jedničky nečas, drábek, kalousek, řebíček, bárta, parkanová a tupohlávek :) ... možná ta údržba armády je tak drahá, že si velitel praporu dává do nákladů horské kolo a relaxační zájezdy hehe :)
      • Jo a s přítelkyní jsem byl na večeři včera a nebyla to výjimka - to jen pro šťouraly, kteří by chtěli rejpat, jestli jsem nějakej pařan-krtek ;)
  • Eh ... tohle měla být recenze ? Autore promiň, ale tohle bych si netroufnul dát ani na nějaký blog.

Jinak k Civ V - mě, jako velkého fandu Civilizace, který strávil měsíce u všech dílu, pátý díl velmi zklamal. Boj dobrý, velké plus. Ale zbytek ?
    Globální štěstí ? Co to je za nesmysl ? Když v jednom městě postavím koloseum, tak určitě obyvatelé města na druhé stráně kontinentu z toho odvázaní nebudou.
    Náboženství ... to bylo vlastně v historii lidstva úplně nepodstatné ... teda asi si to Fireaxis myslí.
    Diplomacie ... šíleně zkrouhnutá.
    Propojovímé surovin s městy není ? To se to musí krásně tahat natežené železo zkrz husté džungle, když tam není cesta.
    Civilizace V je pro mě velikým zklamáním, veze se na vlně zjednodušování, nabídnout hru co největšímu počtu hráčů (a vytřískat tak víc peněz). Náboženství, ekonomika a diplomacie ustoupila stranou vojenství a už se nedá pořádně hrát jako mírumilovný národ bez jakýchkoliv konfliktů.
    Za mě hodnocení tak max. 4/10 *10*
  • Popravdě řečeno zatím lituji peněz, které jsem za to dal. Doufám, že se to alespoň trochu zlepší vydáním patchů a datadisků. Jen mě mrzí, že tato hra bude dobře hratelná, až do ní člověk nacpe další dva tři tisíce za datadisky. Trošku si myslím , že to byl i úmysl vvýrobce.
  • Ja jenom k tomu DX 10, hra podporuje i DX11 a dokonce by mela bejt pri DX11 rychlejsi.

http://www.pcgameshardware.com/aid,776086/Civilization-5-Tech-Interview-What-DirectX-11-is-good-for/News/
  • Celkem mne překvapuje, že se zatím nikdo nepozastavil nad tím, že lučištníci mají větší dostřel než moderní tanky a stejný dostřel jako dalekonosné dělostřelectvo (což je nejočividnější nesmysl z jinak vychvalovaného systému bojů, ale pouze jeden z mnoha).

Také mi osobně dost vadí ta komixově-kreslená grafika ikonek. Vůbec se do tohoto typu hry nehodí.

Co se týče ideologií, tak se jedná o dobrý nápad, ale celkem odfláknuté provedení - např. autokracii nevyužije takřka nikdo, protože je k dispozici až v industriálním věku a pokud si odemknete Liberty nebo Freedom, které jsou k dispozici dřív, tak se vám znepřístupní. Ale například komunismus (Order) se s Liberty ani Freedom nevylučuje. Zde bych čekal víc rozhodování, větší propojenost a vzájemnou exkluzivitu "buď A nebo B" (např. Autokracie zablokuje Liberty, Freedom zablokuje Order, Tradition zablokuje Commerce ap.) a ne, že jedna ideologie (autocracy) je šikanovaná a zbytek lze mít libovolně nakombinován.
    • Jo a jeste mne ted napada, ze satelity nezobrazi celou planetu, takze i v roce 2050 vidite z planety jen kousek, pokud teda nejste silenci a vsude neposilate pruzkumniky. A neco jako vymena map s ostatnimi narody? Nenechte se vysmat!
    • No ten dostrel uz je takova tresnicka na dortu. Moderni pesak ma mensi dostrel nez staroveky lucistnik. Navic ten lucistnik je schopny poskodit tank!! Ale to je asi takova logika, jako ze nejdou zbourat/prodat jiz postavene budovy... Tech veci je spousta, daval jsem tu odkaz na civfanatisc, kde to sesumirovali a tusim i predali autorum. Jestli z toho neco bude, kdovi. Novy patch ma vylepsit diplomacii a trochu i AI. Snad tomu tak bude, ale problem je, ze to uz melo byt ve hre.
      • Dobre na pocteni je taky toto: http://www.garath.net/Sullla/Civ5/americanempire.html
        Je to od cloveka, ktery se podilel na vyvoji 4ky a je dost respektovany celou komunitou, byl na to taky odkaz na civfanatics. Btw jsem rad, ze tam nejsem jediny Cech ;)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit