Přejít na výpis diskuzí
Co předvedl Unreal Engine 4 nyní, umí CryEngine už 3 roky
15.6.2012 | Adam Homola
119 příspěvků
-
Je otázka, jestli jsou vůbec v současné době nové enginy potřeba. Důležitější než výkonnost by mělo být uživatelské prostředí pro vývojáře, což UE4 slibuje. Tech demem sice neoslnil, ale o to až zase tak nejde. Možná je to jen můj pocit, ale přece... Vždyť kolik her běží na UE3 a vypadá stejně dobře jako Gears of war? Kolik her v současnosti vypadá tak, jako God of war, Crysis 1, Last of us, ZAKLÍNAČ 2! a ještě pár dalších vyvolených? Na prstech dvou rukou se to dá spočítat. Nevidím tedy problém v tom, že enginy neumožňují krásnou grafiku. Spíš vývojáři neumí naplno využít dostupné technologie a nemají peníze na to, aby své hry vyšperkovali tak, jak si to může dovolit třeba Naugty dog nebo Santa monica, které dotuje Sony. Pokud mají hry v budoucnu vypadat líp než dnes, musí být především jednodušší vývojářské nástroje. Investice do "next-gen" her budou zase o chlup větší než dnes.
-
Mám o něco raději CryEngine než Unreal. Nevím proč,ale když se podívám ve hře ve které je Unreal, tak se všechno hrozně leskne. Neřeknu kdyby ve hře pršelo to je docela přirozené, ale aby se mi lesklo dřevo, když je slunce. Takové zvlášní trochu. Snad to bude opravené v UE4. Jinak asi spíše stále zastávám CryEngine. Ale každému se samozřejmě líbí něco jiného.
-
-
to nema s tim nic spolecneho jestli se to leskne nebo neleskne to si tam muses v tom materialu nastavit .. proste tam nekco nacpal brutalni normamapu se silnou barevnou spekularku no...
-
-
v članku je napsano ze MMORPG je vic na CryEngine s tim souhlasim ale zatim jsem nepotkal hru ktera by jela na CryEngine 2 nebo 3. Takovi Aion slape na CryEngine, Tera je jedna ze 2 MMORPG co jedou na Unreal Engine 3, Musi se uznat ze tera vypada bajecne. Co se tyce Unreal Engine 2 tak na nem slape Lineage 2.
Vzdy bude nejaky ten spor CryEngine vs Unreal Engine. Epic se nebal ukazat jak vypadaji vlasi zato CryTeck se toho stiti jak cert krize proto v tech demu maji ukazaneho plesatce se strnistem ktere pravdepodobne je soucasti stejne textury jako kuze na obliceji. CryEngine my vyrazil v Far Cry dech na tu dobu ostrov dechberouci jak jste se podivali a kochali pohledem na more, Unreal Engine 3 v Bullet Storm ma take dechberouci scenu kdyz jedete vytahem dolu a vydite plaz.
Co se tyce CryEngine 3 pokud si dobre pamatuju byl nejvetsi zklamani takovy Crysis 2 vypadal hnusne (na to ze PS3 ma mit hardware sileneho vykonu tak hra na PC vypadala stejne hrozne) dokud jste tam nenahrali HD textury (hry na unreal engine vypadali lip v te dobe). Unreal Engine 3 je zatim nejpouzivanejsi herni Engine coz se podle me zmeni jetli vubec budou vyvojari delat na CryEngine 3 jak tomu ma udajne byt, ale dlouhe trvani to mit nebude protoze ocekavam ze bude asi dvojnasobne neli trojnasobne mnozstvi her na Unreal Engine 4 nemluve o tom ze porat je vyvoj Her na Unreal Engine 3 a az vyjdou hry na verzi Samaritan bude velice tezke rozeznat rozdil mezi Unreal Engine 3 a Unreal Engine 4.
Jinak co se tyce toho kdo na tom bude lip to zalezi kdo optimalizuje nejvic Engine tak aby ho zvladali i slabsi graficke karty a nebude treba kupovat drahe grafiky od Nvidia ale staci za nizsi peniz s priblizne stejnym vykonem od ATI.
Az bude nejaka hra na udajne tom next gen CryEngine a Unreal engine 4 budem moct posoudit co je lepsi ale podle me se CryEngine 3 nevytahl protoze ho omezovali pro dnesni konzole ktere maji mozna vykony hardware nez komplet novi pc do 15tisic s monitorem v cene ale graficka karta je mnohem vykonejsi co jsou dnes v prodeji nez v te konzoli. -
-
Na CE3 bezi celkem dost her ale krome crysis nemaj zadnou medialni masaz jakp hry na unrealu ... hry ne ue3 vypadaly lip nez crysis 2? mas asi sedej zakal ne ...crysis 2 i bez dx11 a hd texture packu vypada mnohem lip nez hry na ue3 a to plati i u tech novejsich
-
Na Unreal Enginu 3 jedou TERA a Blade & Soul.
Na CryEnginu 3 jede ArcheAge.
Všechny tři vypadají skvěle.
-
-
Pro překladatele : "Na Androidu jsou pak různá omezení" a "Na Androidu jsou pak různá jiná omezení" jsou dvě docela rozdílné věty.
-
Pan sef cryteku... kde bola ta uzasna teselacia, gpu rendering, dx11 v crysis 2? no kde? co z toho ze engine to dokaze ked to nikto neimplementuje lebo je pokakany ci to utiahnu konzole
-
-
Ale crysis tohle všechno skutečně má :) ale myslim, že to běželo jen na tym novejšim patchu, tak je možny, že tě to minulu.
-
-
Tak Unreal enginy byly vždycky spíš takové "barevné scifi" než nějaké reálné prostředí... vždyť si stačí vzpomenout jak vypadaly všechny Unrealy.. na takové typy her jsou tyhle enginy dobré ..
-
-
Souhlasim a troufam si tvrdit, ze vim, co jsi tim myslel... Unreal engine pusobi ve hrach jakoby plastikove a nejvic mu to slusi v tmavych prostredich (jak ukazalo i tech demo Samaritan). Neznam hru na tomhle enginu, ktera by se odehravala v trochu otevrenejsi mape za jasneho deniho svetla a nepusobila "namalovane".
Cry engine pusobi v tomhle ohledu o dost vice "naturalne" (blbe se to popisuje, ale musi to preci videt vsichni) a vubec se Warhorse nedivim, ze si vybrali prave jej.
Pekne to shrnul Šašek o par prispevku nize... -
-
A na me zase CryEngine hry pusobily tak nejak vic technicky a technologicky. I kdyz to je asi ten dojem ze sci-fi Crysisu.
-
-
stylizace není determinována enginem, jen trochu jeho technologiemi.
-
-
Tak mi ukaž hru na Unreal enginu, kde je "fororealistická (myšleno barvy atd)" příroda třeba :)
-
-
to je irelevantní. to, že na frostbyte enginu jedou jen "fotorealistické" hry, neznam,ená, že v něm nejde udělat wowková hra.
ale když už po tom tak strašně toužíš, koukni na Mirror's Edge třeba. -
Pro příklad nemusíme chodit daleko. Nedávno se tady objevilo tohle video. *4*
http://www.youtube.com/watch?v=m-fMBf4Psfw&feature=related -
-
Já žádnou hru nevidím, jen nějaké tech demo.
-
-
Jen dodam ze to neni zadna hra a zadne oficialni tech demo ale je to od cloveka co se chce teprve dostat do herniho byznysu (ale par prof. veci uz ma za sebou).
-
To urcite ne, ale nekdy mam dojem, ze tu stylizaci trochu ovlivnuje, jake ma ten engine rozhrani, jak je vymysleny pro ty vyvojare, kteri jej pouzivaji. Jinak si totiz nedovedu vysvetlit, proc opravdu rada her na stejnem enginu typove vypada podobne. Protoze jinak je to preci nesmysl, vzdyt takovy engine se da pouzit uplne k cemukoli a muze to vypadat jakkoli.
-
Nicméně tady vypadá UDK "reálně"... takže jak píše Smejki, stylizace není dána enginem.
-
-
-
-
-
-
Trochu OT, ale byl bych rád, kdyby mi to někdo vysvětlil: Jak je to s idSoft a jeho enginama? Jsem si vždycky myslel, že i oni licencují svuj idEngine. Nedávno jsem viděl videoseriál, ve kterých popisovali vzestup a pád idSoftu a říkali, že Carmack je enginový génius nebo co, tak jestli je to pravda, proč nelicencují svoje enginy? Na wiki není moc her, které jejich enginy využívají.
-
-
Aktuální engine je id Tech 5 (běží na něm třeba RAGE) a ten pokud vim nelicencujou třetím stranám.
Mají ho k dispozici jenom studia spadající pod Zenimax kam samozřejmě patří i id Software a nebo třeba taky Bethesda softworks.
Jak na tom byly předchozí id Tech enginy s licencováním nemám tušení. -
-
Jestli si dobre pamatuju, tak ze ID Soft je tvurce licencovaneho engine a na tom vydelava penize se rikalo a platilo do Quake 2. Od Doom 3 ale asi ID proste prevalcoval Unreal Engine.
-
-
Robotron urcite chtel napsat Quake 3 Engine tedy id Tech 3 engine . Na tomhle enginu bezi opravdu KVANTA her . I dnes je pouzivan v jedne nejmenovane hre :D
Jenak je to samoszrejme kvuli Open GL . Open Gl je na programovani hodne slozity . A Carmack si nepreje aby jeho techologie nekdo prepisoval na DirectX jako se stalo v novem dilu Wolfenstein z 2009 . -
-
Jinak zajimava informace. Nahodou use OpenGL prave ucim, zkousim si v tom neco delat a tak (jednoduchy veci, podotykam), a OpenGL je mi tak nejak blizsi ve vsem. Kdyz se divam na DirectX, jak se v tom dela, tak to je pro me jak jina planeta. Ale to je asi tim, ze je mi mhohem blizsi Unix, nez Windows.
-
Velka chyba, jasny, Quake 3, co sem se ho narhal i ostatnich her na jeho enginu :)
-
-
-
Oh aha, Zenimax. O tom jsem cosi slyšel s nelicencováním enginu a možná to bylo tohle. Díky!
-
-
Tuším jestli to není proto, že oni jedou na Open GL nebo už ne?
-
-
To ale musi Unreal Engine a CrytekEngine taky, kdyz se vyuzivaji na PS3. I kdyz na PC a Xboxu je to DirectX
-
Přečetl jsem si na wiki co že to je a nechápu. Moh bys to vysvětlit jako někomu v sw ne zběhlém? *1*
-
-
Jednoduše řečeno konkurence Direct X ..... tak jako u aut máš třeba BMW, Mercedes ... tak tady máš DX a OpenGL .... a další ... ale jak říkám, OpenGL dělali dřív Quake apod... jak je to dnes netuším pod čím třeba běží Rage, tipl bych ale DX :)
-
-
Rage bezi pod OpenGL. Ale to urcite neni duvod, proc by nebyl ten engine licencovany. To by mela byt spis i vyhoda, protoze se da lepe prevest engine na Mac a Linux.
-
-
-
-
-
A co třeba takovej Frostbite 2 *1*
-
-
Fůůůůj, hanba *1*
-
ten ale EA nelicencuje ven, ne?
-
-
Je potreba se na to divat i z pohledu vyvojare. Tedy nejen co engine umi, ale i jak se snadno pouziva a integruje s ostatnimi vyvojovymi nastroji, jaky ma support, jak snadno se v nem portuji hry, kolik stoji a tak dale.
-
A hlavně, že když jsem tenhle poznatek napsal v komentu k předminulému článku o UE4, tak jsem schytal mínusy *15*
-
-
Minusi se dostavaji za trolleni a nebo za pravdu :)
-
-
Tak hned jeden tumáš. *1*
-
-
Funguje to! :)
-
-
Ted jeste,jestli to mas za pravdu,nebo trolleni co? *1*
-
-
Trolleni, to bych si nikdy nedovolil... ;)
-
-
-
-
-