Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ohledně DP je to věc nározu.. vedle MG-34 je DP mnohem lepší.
  • Tikov
    Penalizační, tedy trestné, jednotky netvořily nějakou výraznou část armády. Šlo o roty (150-200 mužů) zřízené u jednotlivých armád pro řadové a poddůstojníky a prapory (po 800 lidech) pro důstojníky u frontů. Wiki uvádí 65 praporů a 1037 rot, kterými prošlo 427910 lidí.
    Mimochodem DP je pěkně mizerný kulomet.
  • Omlouvám se za nepřesné údaje :

    Ztráty Rusů ku Němcům byli v poměry 13:10
  • Nene, mínuska ti dávají pitomci. Ti jsou přítomní ve všech národech a kulturách. Pitomec pokud vidí, že svět nevypadá jak by chtěl, tak se proti realitě brání, místo aby ji poznal a pochopil. A proto bohužel zůstává pitomcem.
  • Já znám Rusů několik a intelektem značně převažují většinu lidí na této diskuzi...
  • Vyspělá německá technika :D
    Co vy víte co druhoválečné technice?
    Němečtí odstřelovači když mohli používali ruské pušky mosin-nagant, Němci okopírovali SVT-40, PPŠ-41 byla výbavou každého druhého až třetího samopalníka německé strany, DP-28 spolehlivostí převyšovala německé MG-34 a německá G41 je snad nejhorší poloautomatická puška druhé světové války. Na KV-1 ze začátku museli Němci volat letectvo nebo dělostřelectvo, protože neměli nic, čím by to prostřelili a z T34 si minimálně vzali silnou inspiraci.

    Rusi měli při nejmenčím stejně dobrou techniku jako Němci. Souhlasím, že organizace Německé armády byla mnohem lepší ale znalosti o vojenské technice vám zjevně chybí.

    Mimochodem zajímalo by mě na jaké dokumenty se díváš.. americké?

    Kdo o zbraních něco ví musí mu být jasné, že Rusi měli jedny z nejlepších na světě ve své době. A co se týče ztrát tak Rusi měli poměr ku němcům 2:1. Císelně 10 000 000 Rusů a 5 000 000 Němců... a malá perlička - západní spojenci měli poměr asi 3:1 - tedy mnohem horší. Když vezmete v úvahu, že velkou část Ruské armády tvořili penalizační divize které byli posílány na smrt tak byste měl při vašem vyjádření "padali jako hrušky" šetřit domýšlivost. Mimochodem - za dobu za jakou padla Paříš se Němcům ve Stalingradu pouze podařilo překročit ulici.
  • Keby bol jeden, tak OK, je to jeho názor, ale aj na metacritic.com sa to dosť spomína. Aj na Steam diskusiách je veľa threadov(tento fakt je spomenutý aj v tejto diskusii). A aj článok hovorí o viac aok o jednom Rusovi.
  • TY minusy tady musej davat urcite nejaky RUSACI *1*
  • No jak vidím, tak 20 let po pádu komunismu pořád tu jsou tendence obhajovat komunisty resp. sověty i přes dávno prokázaná fakta jejich zvěrstev. Jinak si nedokážu vysvětlit tyhle brigády mínusáků pro každý příspěvek kritický vůči nim.
  • Aha, takže tehdy fašistické Finsko bylo předsunutou linií proti Hitlerovi a polské židy vyvraždil Stalin... Hmm... *7*
  • Tikov
    Zkušensoti jsou fajn do té doby dokud mi nejsou úplně na nic, protože konflikt probíhá úplně jinak než ten minulý a nejde prostě nahnat linii pěchoty proti zákopu. Ano i ten Tuchačevský, který sice chápal převahu tanků, ale zároveň navrhoval postavit tankové sbory z opancéřovaných traktorů.
    Ano útěk z pozic se dá řešit zastřelením. Pokud ji nezahodili tak výzbroj měli (doporučuji se kouknout na nějaké archivní materiály z října 41. Mám tam jednu střeleckou divizi z leningradské oblasti, která dostala totálně na frak (z 14 300 předpisových mužů zbylo asi 2100), ALE divize stále měla víc než dost zbraní (asi 5000 pušek a 150 kulometů). Zásobování municí a potravou (každý voják s sebou měl táhnout stravu, která alespoň mně stačí na 3 dny) je věc jiná a tam mohlo docházet k potižím, ovšem stále to není omluva k útěku z pozic. Jednotka která by je měla na křídle by z jejich "opodstatněného ústupu" měla určitě radost.
  • Tikov
    Dá, Pylcin je dobrý v tom, že mu moc nejde lhaní (v knize je pár částí, kde je to jasně vidět). Navíc si ta stať všímá spíš jen obyčejného poválečného života v Německu (je to jedenáctá kapitola, str. 299-315)
    EDIT: Ta Francie je zmíněna někde v Ambrosově Bratrstvu neohrožených. (V části o kontaktu s Francouzi po vylodění)
  • Tikov
    Luther: já se snažím být objektivnější, proto mne vytáčí když lidi se znalostma Nepřítele před branami jsou najendou experti na sovětskou taktiku, strategii, geopolitiku a výzbroj. Němci převzali taktiku výsadkových vojsk od Sovětů, stejně tak je "napadly" poloautomatické pušky až po konfrontaci s SVT. Němci jen za období Barbarossy ztratili stejné množství mužů jako za všechny operace do té doby a nebylo to kvůli tomu, že by narazili na mentálně zaostalé, neozbrojené, nevycvičené mužíky, kteří bojovali jen kvůli chlápkovi s pistolí v zádech.
  • Veskoslav
    150k? Jenom u Stalingradu bylo Rusy postříleno odhadem cca 200 000 příslušníků Rudé armády, oběti celkově byli dva miliony. Ty jsi godně špatný lhář...........
  • Veskoslav
    Finsko je zcela předsunutá obranná linie proti Hitlerovi, zabrání Polska a vyvraždění Polských Židů, důstojníků atd. taky. A mohl bych pokračovat. To ty a zdejší klikači nezměníte. Stalin byl, je a bude jedno z nejhorších prasat, co peklo vyplivlo. Nic neospravedlňuje jeho masové vyvraždění Ukrajiny atd.
  • nevim, jakej hňup dává mínusy, vždyť je to pravda! to na games do diskuzí choděj ruští hráči coh2?
  • Rusové mají výbornou selektivní paměť. Ty zvěrstva se jim z makovic nějak vytrácí. Viz Katynský masakr, který 60 let házeli na Němce a ve finále se ukázalo, že tomu tak není a vyvraždění polské elity mají na triku oni rusáci. Prostě neskutečná svoloč Rusáci.
  • Ne, to nebyla nutnost, to byla vychcanost. Pepa totiz cekal, ze valka na zapade bude podobna te prvni. Ze se potahne dlouho a totalne vycerpa obe strany. On pak jen prijde a prevalcuje ten zbytek. Proto byl opravdu nemile prekvapeny, kdyz bylo na zapade po jednom mesici po vsem.
    Co znamena pozusatky z obcanske valky? To, ze tam nasbirali zkusenosti? To, ze napriklad Tuchacevski jako jeden z prvnich spravne odhadl budouci nasazeni tanku, zatimco ostatni jak v rusku, tak jinde porad trvali na te uchylnosti, ze tanky museji podporovat pechotu a ne obracene? Tak to potom jo, posvrazdit takoveto lidi se opravdu vyplati...
    Ano, a proto ten ustup zastavime tim, ze postrilime ty, co ustoupili. Co na tom, ze ti vojaci nemaji vyzbroj, nemaji munici a nemaji co jist. Tim, ze hrdinne zemrou pro nic urcite nepritele zastavi...
  • Tebe ještě to adorování Rudé armády pořád baví? Chápu to, každý máme nějaký koníček, ty si hraješ na ruského vojáčka, ale když už tu probíhá diskuse, tak zkus být trošku objektivnější *3*
  • smejki
    No nevím, Tikove, o těch hruškách, více než dvojnásobné (vojenské!) ztráty na Sovětské straně jsou docela výmluvné, a to se Němci ještě babrali se západní a africkou frontou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit