Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo to doporucuju, kdyz clovek ma chvilku casu a nevi co delat, jit na steam forum a precist si prispevky brecicich rusaku jak je cela hra "western propaganda" a ze Roosvelt neni o nic lepsi nez Stalin. :D
    Cely forum je plny neo-stalinistickej flamujicich rusu.
    • XXDarthVaderXX
      Tak vážně bych to celé nebral. Někteří to možná ani nehráli a soudí dle videí.
      A faktem zůstává, že kdyby to bylo tak horké, tak by Rusové tuhle hru ignorovali a nějak nevidím, že by se to dělo. Nehledě na to, že je často vidí člověk hrát za Skopčáky.
      Pár lidí křičí...je to špatné, zbytek to absolutně nezajímá a i kdyby těch podpisů bylo třeba 50 tisíc, tak u takhle velké zemičky to je naprosto zanedbatelné číslo.
      To je jak kdyby u nás přestali hru prodávat třeba kvůli 500 ti lidem(brát jen jako příklad...ne doslova).
    • Keyz
      Když to vidí pouze růžově, tak se není čemu divit. Otázka je jestli v jejich zemi to vůbec mohou vidět lehce jinak. Četl jsem, že je to problém vzhledem k tomu jak tam učí učitelé a jaká je tam běžně k dostání literatura. Sice to není jako za Hitlera, ale jak je vidět efekt to plní.
      • Veskoslav
        No stačí se podívat na kult Stalina, co se v Rusku těší docela oblibě....Masový vrah a jeden z největších spojenců Hitlera před napadením SSSR.
        • Rudá symfonie
          http://www.martinus.sk/?uItem=154359
      • Tam sou komančové furt !
  • Viktor_H
    Rudá armáda nebránila jen svoji zemi, ale velkým dílem se zasloužila o vyhranou válku.
    • To jo, máte pravdu a taky u nás ve čtvrti znásilnila skoro všechny ženy když nás osvobozovala...i moji babičku....bylo jí 17 let, její mamince 42...
    • Za tuhle vyhranou valku ale cela vychodni Evropa zaplatila dost vysokou cenu...
      • Viktor_H
        Intriky politiků nic nemění na tom, co ruští vojáci dokázali a kolik toho obětovali (zvěrstva nepopírám, z idealizovaných pohledů na válku jsem dávno vyrostl).
    • Ak povazujes za vitaztvo nieco kde je nastolena na 60 rokov diktatura, a zavrazdenych este viac ludi ako mal na svedomi hitler, kde nasledne je svet rozdeleny studenou vojnou v ktorej vela nechybalo a mohlo nastat totalne sebaznicenie, tak to ti gratulujem k tvojmu vitaztvu k vzdelanemu a objektivnemu pohladu na vec.
    • Bez americké materiální pomoci by si ani neškrtli... Já nevím je to takový jako děkovat jednomu zlu, že porazilo druhý zlo...
      • Zlatá Amerika. American dream.
    • Veskoslav
      Rudí také ale rozpoutali 2. světovou válku, zabrali Pobaltí, vyvraždili Ukrajinu, válčili s Finskem, kdy malinkatá země dokázala přežít nátlak velmoci. Ano poděkujme rudým za to, že vyhráli válku. Ale kdyby Hitler nenapadl SSSR, tak by se to stalo opačně. Stalin si celou dobu brousil zuby na ostatní státy.
      • No děkovat rudým, že vyhráli válku? To teda pěkně děkuju *1* *1* . Hitlerův režim by se beztak do deseti let rozpadl.
    • Shania
      Jasne, ale jeste predtim vesele s nemcama obsadili Polsko, Hitler byl proste rychlejsi a bodl Stalina do zad driv, nez byl pripraveny udelat mu to same.

      A nezapomen taky na to, ze se z osvobozeneho uzemi zapomeli po valce stahnout.
      • Tikov
        Ono je dobré si u Polska uvědmoti pár věcí. Za A) byl to stát vůči SSSR trvale nepřátelský (což není divné vzhledem k jejich společné "přátelské" historii). Za B) Poslsko se snažilo v roce 1939 spojit s Německem k útoku vůči SSSR.
        • Magister_Peditum
          Důležitý byl hlavně motiv vytvoření nárazníkového pásma, cíle Stalina, který prosazoval i během jaltských jednání. Jak by totiž jinak šlo obhájit i jeho obsazení části Finska a Rumunska a pobaltských republik?
      • Fíha, a že se ti američané z německa stáhli dřív než rusové od nás... Ajta, oni tam mají stále základny dodnes...
        • Myslíš že měli po nátlaku Sovětského svazu, který by všechno území zabrané Němcema nejradši obsadil a postavil tam ty svoje paneláky, na výběr ?
          • Oni tam rusové chtěli snad od devadesátých let do současnosti stavět paneláky? To jsou mi novinky.
  • samozrejme. Nikto nemá rád, keď mu kidajú na národ.
    Američania su síce smradlaví okupanti, ale top isté boli aj Sovieti a praktiky, ktoré realizovali boli špinavé.
    Spýtajme sa, prečo nedali Američania misiu ako zhadzujú dve atomové bomby na japoncov /áno - civilistov/.
    To asi nebude ani v CoH 3.

    Presne ako píše autor článku. I ked trošku zkreslene - ani jedna strana v tomto nemá navrh.
    A to, že je ta hra proti Rusom... nezaujima ma to. dokiaľ to nebude hra kde budú očierňovať Slovákov /tak ako by to každéeho zaujímalo/. :))
    • Keyz
      Misi kde by USA hodila atomovky na Japonsko by nebyl problém. Mělo to logické důvody a rychle ukončilo to válku s Japonskem.
      To nemá co dělat s chování během války jako u sovětů. Kde jejich slavné zajatecké tábory byly tak výborné, že se protivník raději vydal západu. A další známé fakta. Sice tohle bylo v menší míře určitě všude ale zde to bylo řízeno pěkně z hora a nebyl to výsledek vůle jedince anebo skupiny. Tak to tam dělala drtivá většina.
      A známe spolčení jednoho "borce" s druhým tomu dává korunu.
    • Shania
      Atomova bomba defakto ukoncila druhou svetovou valku a zabranila treti svetove....

      Po zkusenostech z iwo jimy (japonci se branili defakto do posledniho muze) to byla posledni sance jak zabranit obrovskym ztratam na obou stranach. A da se predpokladat, ze by velka cast civilistu spachala sebevrazdu...

      Krom toho utoky vedene zapanymi bombami zpusobovali daleko vetsi skody a ztraty nez ty dve proklete atomovky.
      • holec89
        stacilo by atomovku hodit vedle japonskych ostrovu, aby videli jakou ma silu a dalo by jim to sanci se vzdat bez strat na civ. obyvatelstvu...nekde sem cetl, ze tohle navrhoval oppenheimer trumanoj, ale poslal ho s tim do pryc
        • Veskoslav
          Nechci ti brát iluze, ale občas se podívej, co některé zbraně dokázaly v rámci výbuchů ve vodě a nebyly to atomovky;)
    • Veskoslav
      Nechci kazit náladu, ale zjisti si, proč Američané odpálili atomové bomby na Japonsko. A kolik životů by asi stálo vylodění ve fanatickém Japonsku.

      P.S: Jako Slovák bych se moc II. světovou neoháněl a spíše držel hubu a šoupal provinile nohama. Jako spojenci Hitlera buďte rádi, že jste dopadli tak, jak jste dopadli.
      • Za to my češi, kteří pro Wehrmachtu vyráběli tanky ve veklým, my můžeme mít hlavu vztyčenou..
      • Vybrať si medzi relatívnym pokojom, a rozdelením slovenského územia medzi Poľsko a Maďarsko a báť sa čo príde ďalší deň, to je naozaj ľahká voľba. Držať hubu by mala česká politická špička čo stiahla chvost a šúpala nohami, zatiaľ čo Nemci si robili HLAVNE vďaka českým zbrojovkám svoju vojnovú mašinériu ešte silnejšiu.
        • Veskoslav
          ČSR neexistovalo. A zjisti si, co znamená pojem protektorát;) Tady Češi měli asi takovou moc jako mají Slováci v USA. Žádnou. Slováci se sami stali fašisty a vytvořili svůj stát, České země sotva, ty byly akorát zabrány a vytvořen protektorát, který defacto řídila 3. říše.
          • Ja tu hovorím o čase, kedy to Beneš vzdal a utiekol, a nechal naše národy napospas. A nakoľko vás si podrobili Nemci (a že to nebola príjemná vláda vieme všetci), tak nám (Slovákom) bolo jasne povedané že ak nevyhlásime samostatný štát, tak Poliaci a Maďari si nás podelia a dopadneme ešte horšie ako vy. Ohľadom fašistickej minulosti, pozri si dátumy kedy došlo k Slovenskému národnému povstaniu, a kedy k tomu Českému. Malá nápoveda - to vaše sa odohralo až po skončení vojny. Študoval som (VŠ), otázka je odkiaľ berieš informácie ty.
      • V mnohom pravdive, tak ako to neboli Slovaci, kto prvy za republiku kapituloval a ani kto nam sem po povojnovych volbach 1948 naimportoval vitaznu komunisticku stranu. Nechapem taketo utoky, ked sa v tom budeme rypat, tak nejake to maslo na hlave ma kazdy.
      • Ďaľší príspevok úplne mimo mísu. :)
        A historii ma tu poučovať nemusíš. Len to k tomu dodávam.
    • No zrovna očerňování Slováků není moc složitý když se podíváš do histore ;) Na to ani nemusí nikdo vytvářet hry.
      • Nemyslím to tak. Hovorím o tom, že každého sa to dotkne ak sa niečo rieši s jeho národom v negatívnom zmysle.

        Ak to bol pokus o trolling, tak u mna nepadne na úrodnú pôdu. :)
    • Jenze co ja vim CoH nedelaj americani. Co ja vim delaj to kanadani, kteri sami maji takovy mensi potycky s americanama.
  • Hru jsem moc nehrál, asi jen do třetí mise, pak sem se rozhodl že radši počkám na silnější pc, ale jestli je pravda to co sem o "příběhu" viděl - slyšel - četl, tak se není sovět... pardon rusům ani co divit. Porovnávat ruskou kampaň s americkou je podle mě trošku mimo mísu protože nikdo si dneska nedovolí vykreslit amíky jinak než jako prima kluky kteří před kulkou neuhnou, pro vtípek nejdou daleko a kvůli kamarádovy skočí před rozjetý bombardér. Ale ono stačí porovnat ruskou kampaň s německou z Opposing fronts a zjistíme že kluci v Relicu sou trošku mimo. Na jedné straně zmíněné nepříliš humanní praktiky rusů, na té druhé pak dojemný příběh dvou bratrů, kteří si nezapomenou každý den udělat modrý puntík do sešitu rychlých šípů, glosujících válku rádoby poetickýma rozumama s přízvukem podle mě ještě horším, než jaký předvádějí rudí soudruzi ve dvojce, kterým žoviální generál klade na srdce obranu své milované vlasti před dekadentními čajofily. Myslím, že každý tady souhlasí s tím, že rusové a němci si můžou, co se nehummánosti týče, podat ruce (a dost dlouho si je podávali), ale Relic nám tuto historii převyprávěl trošku jinak, což si myslím není dobře.
    • Prostě a jednoduše to slušně podělali. Mě celkově připadá CoH2 strašně odfláklá
    • Já si myslím, že COH:OF mají na svědomí úplně jiní lidé než COH2. Může být pod tím podepsané stejné studio, ale to je tak vše. Jejich přístup ke hře mi totiž příjde u dvojky dost odlišný
  • Ta single kampaň je fakt idiotská, s tím se s rusama shodnu - vůbec se mi to nechce hrát, protože není možný se ztotožnit s vojákama, za které hraju. Člověk hraje za blbý rusáky a ještě jsou tam vykreslovaný jako armáda, která je plná tupounů, za kterými musí stát chlápek s pistolí, aby bojovali. Každá armáda měla problémy a mohl tam být ten motiv použitý, ale postavit na tom celou kampaň??
  • Ta hra mi přijde jako opravdu nechutná propaganda s cílem pošpinit SSSR a naopak zamlčovat hrůzy spáchané nacistickým Německem na východní frontě. Němci vedli proti SSSR vyhlazovací války, vraždili civilisty po milionech (jak zastřelením, tak i upalováním - jak je ve hře připsáno Rudé armádě (wtf???!), nebo odesláním do vyhlazovacích táborů) a to s konečným cílem vyhubení více jak poloviny všech slovanů a vysídlení těch zbylých (o židech, romech atd. ani nemluvě). Jistě, vojáci SSSR střileli dezertéry - ale situace byla opravdu zoufalá a navíc se to týkalo opravdu relativně velice nízkého počtu vojáků. Někteří vojáci SSSR se dopouštěli znásilňování, ale rozhodně to nebyla oficiální politika a jednalo se o individuální excesy. A takové blbosti jako nesmyslné popravy partyzánů, nebo vlastních vojáků, jsou už tak mimo, že asi ani nemá cenu reagovat. Prostě zcela nevyvážený pohled, který zdůrazňuje, zveličuje (a mnohdy si i vymýšlí) jen to špatné, aniž by ukázal cokoliv dobrého. Trotlům, co tu tvrdí, že SSSR a Německo byly stejně špatné bych rád připomenul, že by v případě vítězství Německa byly nejspíš jejich předci dávno mrtví, nebo by do téhle diskuze přispívali ze Sibiře.
    • Hmm a co takhle zminit se o tom, jak byli do 21.6.1941 Adolf a Pepa velci kamosi? Co se zminit o tom, jak si rodelili Polsko? Co se zminit o tom, ze SSSR az do samotneho 21.6.41 zasoboval Nemecko strategickymi surovinami (jeste o pulnoci 21.6.41 jel z Ruska vlak plny surovin a obili).
      Co se treba zminit o tom, ze Pepa Krutas nechal postrilet vsechny schopne velitele pri svych cistkach v roce 1937? A na jejich misto nastoupili neschopni a zbabeli, ale politicky spravne uvedomeli? Co treba Stalinuv rozkaz c.227 http://cs.wikipedia.org/wiki/Rozkaz_%C4%8D._227 A uz se nezminuji o tom, ze podle Pepy Krutase zadni sovetsti zajatci neexistovali. Vojak, co se nechal zajmout prestal existovat. Neco takoveho ani ti Nemci nemeli...
      Takze nerad beru vitr z tvych rusofilnich plachet, ale hra jen presne zobrazuje situaci jaka byla a za jakou si mohli rusove ve velke mire sami.
      • Tikov
        Já tedy nevím ale všechno tohle se tu již řešilo
        - Pakt Riebentrop-Molotov byla nutnost, protože Britové odmítali uzavřít se Sověty slušnou smlouvu. Fašistické Polsko bylo vůči SSSR nepřátelské a vítaný nárazník.
        -Postřílení "schopní velitelé" byly pozůstatky občanské války a byly ochotní fungovat v rámci liniové taktiky, moderní předpis se objevil až v roce 1939.
        -Co je s rozkazem 227? Co si ten rozkaz přečíst? http://ru.wikisource.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7_%D0%9D%D0%9A%D0%9E_%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0_%D0%BE%D1%82_28.07.1942_%E2%84%96_227 Dokument je uvozen tím, že Němci postupují hluboko a část jižního frontu se zhroutila jen kvůli panice. Že lidé přestávají věřit armádě, která jen a jen ustupuje. Že nejde ustupovat donekonečna. Že SSSR do té doby přišla na ztraceném území o 70 milionů obyvatel, 10 milionů tun oceli a 12 miliard tun chleba. Že je třeba navrátiti disciplínu. Vážně je na tom rozkazu něco špatně?
        • Ne, to nebyla nutnost, to byla vychcanost. Pepa totiz cekal, ze valka na zapade bude podobna te prvni. Ze se potahne dlouho a totalne vycerpa obe strany. On pak jen prijde a prevalcuje ten zbytek. Proto byl opravdu nemile prekvapeny, kdyz bylo na zapade po jednom mesici po vsem.
          Co znamena pozusatky z obcanske valky? To, ze tam nasbirali zkusenosti? To, ze napriklad Tuchacevski jako jeden z prvnich spravne odhadl budouci nasazeni tanku, zatimco ostatni jak v rusku, tak jinde porad trvali na te uchylnosti, ze tanky museji podporovat pechotu a ne obracene? Tak to potom jo, posvrazdit takoveto lidi se opravdu vyplati...
          Ano, a proto ten ustup zastavime tim, ze postrilime ty, co ustoupili. Co na tom, ze ti vojaci nemaji vyzbroj, nemaji munici a nemaji co jist. Tim, ze hrdinne zemrou pro nic urcite nepritele zastavi...
          • Tikov
            Zkušensoti jsou fajn do té doby dokud mi nejsou úplně na nic, protože konflikt probíhá úplně jinak než ten minulý a nejde prostě nahnat linii pěchoty proti zákopu. Ano i ten Tuchačevský, který sice chápal převahu tanků, ale zároveň navrhoval postavit tankové sbory z opancéřovaných traktorů.
            Ano útěk z pozic se dá řešit zastřelením. Pokud ji nezahodili tak výzbroj měli (doporučuji se kouknout na nějaké archivní materiály z října 41. Mám tam jednu střeleckou divizi z leningradské oblasti, která dostala totálně na frak (z 14 300 předpisových mužů zbylo asi 2100), ALE divize stále měla víc než dost zbraní (asi 5000 pušek a 150 kulometů). Zásobování municí a potravou (každý voják s sebou měl táhnout stravu, která alespoň mně stačí na 3 dny) je věc jiná a tam mohlo docházet k potižím, ovšem stále to není omluva k útěku z pozic. Jednotka která by je měla na křídle by z jejich "opodstatněného ústupu" měla určitě radost.
    • Typický pohled na válku, který ji zná jen z dokumentů v televizi, kde ti řeknou jen to, co chtějí aby lidé věděli. Kdyby ti totiž začali valit do hlavy pravdy o tom, co vše se dělo v Rudé armádě, byl by jsi zmatený a nevěděl, kdo byl vlastně horší. Dnes se tu ale trošku rozmáhá neonacismus a tak ti všude zdůrazňují jen zločiny Německa, o Rusech ani zmínka.
    • Veskoslav
      Nízkého počtu? Proč lžeš? Rusové sami sebe stříleli jako zvířata a mnohdy Stalin prostě rozhodl, že ta armáda pomře do posledního jenom proto, že se mu její velitel znelíbil. Takže pakliže řveš o zkreslování, tak se toho sám ksakru vyvaruj.....Stalin vyvraždil tolik, kolik ani Hitler nezvládl a mimochodem ještě před válkou Stalin nechal povraždit všechny schopné generály, vojáky atd. a o Gulazích ani nemluvit.

      P.S: V případě vítězství Německa byly 3 scénáře: 1. Poněmčení, 2. Pomocná rasa a nakonec Vyvraždění. Mimochodem. Co si myslíš, že by udělal Stalin, kdyby Hitler na Západě prohrál? Převálcoval Evropu a vyvraždil lidi tak, jak to udělal například v Polsku. Já nevím, ale zastávat se jednoho jenom proto, že byl na straně vítězů mi přijde dost ubohé. Jeden z největších masových vrahů v dějinách a přesto je propagace hnutí, které to způsobilo legální;)
      • Relativně nízký počet - cca 150 000 takto zastřelených ku zhruba 30 miliónům, kteří běhěm WWII narukovali do Rudé armády (říká to i v tom videu). Souhlasím, že Stalin byl strašnej tyran, ale Hitler byl ještě daleko horší. Během Stalinovy vlády od r. 1922-1953 se odhaduje něco přes 10 milionů obětí (zahrnuje to i oběti hladomoru), zatímco jen během WWII bylo zabito přes 15 milionů sovětských civilistů.
        Nikoho se nezastávám, ale nepřijde mi správný klást mezi Třetí říši a SSSR rovnítko. A co se týče propagace hnutí - problém je podle mě v tom, že nacismus je otevřeně rasistický a antisemitský, zatímco u komunismus stojí "jen" proti svým ideovým odpůrcům.
        P.S: "Co si myslíš, že by udělal Stalin, kdyby Hitler na Západě prohrál? " - nechápu, co tím myslíš, asi by udělal, to co udělal, když se to stalo:)
        • Veskoslav
          150k? Jenom u Stalingradu bylo Rusy postříleno odhadem cca 200 000 příslušníků Rudé armády, oběti celkově byli dva miliony. Ty jsi godně špatný lhář...........
        • To je jen hra s čísly, které jsou navíc dost nepřesné, docela by mě zajímalo, jestli opravdu počítali každou mrtvolu, co našli, nebo prostě po válce střelili od pasu "Hele Vláďo, 10 milionů je málo, napiš tam 15"... A samozřejmě nikdo neví, kolik z těch 15 milionů zabili sami Rusové, kteří byli tak zmagoření, že při osvobozování svého území stříleli civilisty jen za to, že se nechali okupovat. Než nějakým číslům raději budu věřit očitým svědectvím a všichni, se kterými jsem mluvil, popisovaly Rusáky jako totální chuje
          • Já znám Rusů několik a intelektem značně převažují většinu lidí na této diskuzi...
        • Převracení historie ti jde dobře lháři. Hitler rozhodně nebyl horší než Stalin, který je do dneška největším vrahem všech dob. Rusové vedli válku špatně, posílali jen tak na smrt své vojáky a nevážili si lidského života, takhle přeci nevedou válku lidé (bavím se o frontovém bojování), zatímco Němci byli praví stratégové a bojovali opravdu takticky a velmi inteligentně, jejich vojáci nepadali jako hrušky na bitevním poli, velmi opatrně postupovali vpřed. Vyspělá německá technika v každém směru válcovala ruské popelnice. Rudá armáda byla tím nejhorším vojenským kolosem v historii lidstva. Stačí se podívat na jakýkoliv válečný dokument a porovnání je jasné.
          • Vyspělá německá technika :D
            Co vy víte co druhoválečné technice?
            Němečtí odstřelovači když mohli používali ruské pušky mosin-nagant, Němci okopírovali SVT-40, PPŠ-41 byla výbavou každého druhého až třetího samopalníka německé strany, DP-28 spolehlivostí převyšovala německé MG-34 a německá G41 je snad nejhorší poloautomatická puška druhé světové války. Na KV-1 ze začátku museli Němci volat letectvo nebo dělostřelectvo, protože neměli nic, čím by to prostřelili a z T34 si minimálně vzali silnou inspiraci.

            Rusi měli při nejmenčím stejně dobrou techniku jako Němci. Souhlasím, že organizace Německé armády byla mnohem lepší ale znalosti o vojenské technice vám zjevně chybí.

            Mimochodem zajímalo by mě na jaké dokumenty se díváš.. americké?

            Kdo o zbraních něco ví musí mu být jasné, že Rusi měli jedny z nejlepších na světě ve své době. A co se týče ztrát tak Rusi měli poměr ku němcům 2:1. Císelně 10 000 000 Rusů a 5 000 000 Němců... a malá perlička - západní spojenci měli poměr asi 3:1 - tedy mnohem horší. Když vezmete v úvahu, že velkou část Ruské armády tvořili penalizační divize které byli posílány na smrt tak byste měl při vašem vyjádření "padali jako hrušky" šetřit domýšlivost. Mimochodem - za dobu za jakou padla Paříš se Němcům ve Stalingradu pouze podařilo překročit ulici.
            • Ohledně DP je to věc nározu.. vedle MG-34 je DP mnohem lepší.
            • Tikov
              Penalizační, tedy trestné, jednotky netvořily nějakou výraznou část armády. Šlo o roty (150-200 mužů) zřízené u jednotlivých armád pro řadové a poddůstojníky a prapory (po 800 lidech) pro důstojníky u frontů. Wiki uvádí 65 praporů a 1037 rot, kterými prošlo 427910 lidí.
              Mimochodem DP je pěkně mizerný kulomet.
            • Omlouvám se za nepřesné údaje :

              Ztráty Rusů ku Němcům byli v poměry 13:10
          • Tikov
            :D Ta německá propaganda je nějaká zažraná, to by chtělo "vyprat na 1940". Němci taky padali jak hrušky, všichni padali jak hrušky a německá taktika se od sovětské moc nelišila (taky se od nich Němci před válkou hodně přiučili- v těch dvou oknech, kdy, spíš z donucení než pro co jiného, spolupracovali).
            • Tikov
              Luther: já se snažím být objektivnější, proto mne vytáčí když lidi se znalostma Nepřítele před branami jsou najendou experti na sovětskou taktiku, strategii, geopolitiku a výzbroj. Němci převzali taktiku výsadkových vojsk od Sovětů, stejně tak je "napadly" poloautomatické pušky až po konfrontaci s SVT. Němci jen za období Barbarossy ztratili stejné množství mužů jako za všechny operace do té doby a nebylo to kvůli tomu, že by narazili na mentálně zaostalé, neozbrojené, nevycvičené mužíky, kteří bojovali jen kvůli chlápkovi s pistolí v zádech.
            • Tebe ještě to adorování Rudé armády pořád baví? Chápu to, každý máme nějaký koníček, ty si hraješ na ruského vojáčka, ale když už tu probíhá diskuse, tak zkus být trošku objektivnější *3*
            • smejki
              No nevím, Tikove, o těch hruškách, více než dvojnásobné (vojenské!) ztráty na Sovětské straně jsou docela výmluvné, a to se Němci ještě babrali se západní a africkou frontou.
      • mužeš zdrojovat? nebo jen sproste citujes goebbelsa
      • asi tak.. jich mnogo *5* rozdíl mezi hitlerem a stalinem byl ten, že stalin byl na straně vítězů. bestie to byli oba dva.
  • Kdo si udělá čas,tak celkem zajímavej rozhovor.
    http://www.youtube.com/watch?v=cvEBsOnhSHE
    • holec89
      dik, kouknu. Jinak si sezen The Money Masters, ma ale 3 hodky :(
      • Díky,to mi nějak nevadí.
  • tak jsem kouknul to video na youtube a musím dat tomu rusakovi za pravdu, ten pribeh je vazne fraska a ani se nedivim ze jsou nastvani.
    • p.s.
      takhle lhát a prekrucovat historii jak to udelali tvurci hry, kvuli tomu aby se vytvoril hollywoodsky efektni pribeh, to vyžaduje hodne velkou davku ignorace
      • Rusové překrucují historii svými filmy už 70 let a nikdo je za to nenapadá
  • Zvláštní, že Němci si nestěžují, že jsou všude vykreslení jako monstra. (Možná proto, že byli monstra stejně jako Sověti)
    • Tak například Wolf 3D měl maličko problémy... ale to není zrovna historická hra, heh.
    • Spis rozdil je v tom ze nemci(krome hrstky neonacistu) na Hitlera hrdy nejsou, zato spoustu rusu je dodnes pysna na Stalina a ztotoznuji se s nim.
      • Nejsou pyšní na Stalina ale na to, že (technicky vzato) vyhráli v Evropě 2. sv. válku s tím, že na svých bedrech nesli tu největší zátěž.
        Proboha, MAJÍ NA CO BÝT HRDÍ, nejde tu o Stalina, Hitlera, blablabla, jde tu o to, že za obrovskou cenu hnali Nácky až zpátky do jejich posraných koncentráků zatímco jim odřezávali palice a stříleli zajatce..a vlastně..ani jim to nejde mít za zlý, ta nacistická špína se na nich taky hezky vyřádila.
  • Nebaví mě už hrát za Rusáky a Amíky, chci hrát za SSáka co dobije svět.
    • Tak hrej Hearts of Iron.
    • Mě baví takovejm jako ty rozbíjet hubu
      • Jo v diskusích se huby rozbíjí dobře, zkoušel jsi to už i v reálu? To už je těžší, může se stát, že ti to někdo vrátí
        • Nevim jak rozbíjíš huby v diskuzích, já to teda ještě nezkoušel ty chytráku
          • ale hňupa ze sebe umíš dělat dobře *12*
    • dyt je to jedno, jenom kdyby to udělali bez teatrální kejdy okolo....mělo by to být komornější a surovější...jako Brothers in arms...
      • Tikov
        BiA z východní fonty... můj sen *14*
        • Už něco takového natočili. Určitě se podívej na trojdílnou německou mini-sérii Unsere Väter, unsere Mütter. Je braná jako německý Band of Brothers a řekl bych, že je to ještě lepší. Němci umí fantasticky ztvárnit válku ;-)
          • Tikov
            Brothers in Arms, ne Band of Brothers. A Unsere Mutter.. jsem viděl hned jak to dávali. Není to vyloženě špatné, ale dobré také ne. Tohle jsme psal po dodívání: "Příběh je stavěn v rámci "Můj děda nebyl nácek*" a nacisté byli "oni" (kdyby stavěli příběh více na Sturmbannführerovi Dornovi bylo by to o 80% zajímavější). Postavy se až příliš často chovají jak na drogách(poslal vás někdo na smrt? to je přece úplně v poho :) ), vývoj postav by mohl být jasnější a motivy přesvědčivější a občas se režisérovi rozpadá časová linka. A ani se nedivím, že si Poláci stěžují- ne že by byli za války svatí, ale Armija Krajowa se v sérii chová jak UPA-light.
            Maskérky odvedly výtečnou práci při proměně hlavních postav a kamera se mi líbí. Vystrojenost u Němců je zajímavá, proměnlivá s časem a jako laik jsem ji ochoten přijmout bez větších výhrad (napadají mne jen znaky na helmách). Sovětské uniformy nejsou úplná katastrofa, ale bohužel filmařský standard- menší a větší chyby v hodnostech (např. v prvním díle nejde o komisaře, ale kapitána pěchoty, což je pro potřeby vyprávění poměrně důležitý "detail"), taktice (nu dobrá, přeci jen je to filmařina), technice (T34-85 pro roky 41-43), výstroji (kirzejové sumky na věčné časy...) a uniformách (detaily... podstatné detaily).
            * Harald Welzer & Sabine Mollerová & Karoline Tschuggnallová: „Můj děda nebyl nácek“. Nacismus a holocaust v rodinné paměti. Praha: Argo, 2010; případně Pollack Martin: Mrtvý v bunkru. Brno: Host, 2007."
    • a dobyje taky. *2*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit