Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Prej nějaká část Maďarska *1*
  • lol :D takový útvar byl možná někdy okolo roku 300. Tohle je 700 +
  • Tohle je středověký simulátor sňatků a incestu, EUIV je osvícenský simulátor kolonizace.
  • Milion kopii u hry, ktera je opravdu hardcore a vetsina hracu o ni nezavadi? Ja myslim ze to je dobry vysledek. Ja jen doufam, ze jim to vydelava dost na to, aby takove skvele pecky vydavali i nadale.
  • Co to je?
  • Jaký je rozdíl mezi tímto a EU 4?
  • Je tam možné hrát za Slovenské králoství?
  • trolol *1*
  • To jsi mi připomněl ještě jeden zážitek. Svého syna jsem oženil s nějakou mladou šlechtičnou, dostal jsem event ''...might fancy me'' takže manželka mého syna ho začala se mnou podvádět. Zanedlouho poté zemřela na small pox nebo něco takového. Tak jsem ho oženil se sestrou jeho původní manželky a dopadlo to stejně, zase začala manžela podvádět se mnou s tím rozdílem, že i postupně třikrát otěhotněla a porodila 2 kluky a jednu holku. Chudák syn paroháč to nikdy nezjistil a geneticky po sobě žádné potomstvo ve skutečnosti ani nezanechal.
  • Inquisitor
    Aha to jsem přehlíd, že mluvíš o trojce. Samozřejmě že nejlepší a nejpřímější způsob jak rozšiřovat území je válka. Ale na druhou stranu když začínáš hrát za menší stát, tak si v podstatě nemůžeš moc dovolit. Máš nepatrnou armádu, všichni okolo mají silné spojence a o to tady jde. Teď máš národní ideje který to dokážou dost ovlivnit. Já za čechy jsem nahodil diplomatický plus špionážní. Tak jsem na to šel spíš politicky, dobré vztahy se dvěma třema sousedama jsem dotáhl na vazalství a pozdější anexy. Jinde využil sedlácký nebo jiný revolty, kde jsem podpořil jejich nárok apod.
    Je to teda větší práce, trvá to dlouho, takže žádná velká expanze za sto let. Jasně, když začnu za Francii apod. tak se stim tak mazat nemusim, ale zase je to zajímavější a jiný přístup.
    Já zase nejsem na to expert, chce si to někde načíst, skouknout videa atd.. Navíc teď s každým updatem přibývají další možnosti. Ale tak jak to bylo i ve skutečnosti je nejvetší silou válka, ale nemusíš mít ani tak silnou armádu, jako silné spojence, který za tebou půjdou a naopak nahlodávat a ničit spojenectví nepřítele s kterým se člověk chystá válčit. Je tam toho fakt dost, člověk hraním pořád narazí na nový věci, hlavně podle toho za koho člověk zrovna hraje a v jaký je pozici, podle toho se to dost odvíjí.
  • To je ten demonspawn event, já o něm četl na steam foru, prý je extrémně vzácný.
  • O tom, že Dilligent a Gregarious jsou pozitivní vlastnosti nepíšu. To pozná každý z popisku nebo i barvy. Jde o to, že tyhle vlastnosti mají navíc určitý efekt při převýchově kultury a náboženství u potomků třeba cizokrajných vazalů a o tom se ve hře nikde nepíše a hráč to sotva může nějakým způsobem ve hře zaregistrovat. A takhle je to tam se vším.
  • Jaký tam jsou teda ještě prostředky mimo válčení. I když já zatím EU4 nehrál, vycházím z Divine Wind.
  • Inquisitor
    Není pravda. Těch prostředků je tam mnohem víc, ale většina lidí to hraje zjednodušeně a nepronikne pořádně do hry a jejich mechanik. Právě většina lidí co nejdřív hrajou CK II a potom zkusí EU IV jsou zklamaný, protože očekávájí stejnou hru, ale kdo má trpělivost a pronikne pořádně do hry, tak zjistí, že je mnohem víc komplexní než na první pohled vypadá.
  • Dogkiller
    *1*
  • Inquisitor
    Tak EU je o něčem jinym, proto tu je CK jako taková odbočka která se soustředí na ty rodový věci.
  • Magister_Peditum
    To snad není ani strategie. Chvílema to spíš připomíná nějaké rpg. *14* Škoda, že to není i v dalších hrách. V EU nebo Victorii by to klidně být ještě mohlo, tam jsou taky králové a císaři. *3*
  • tohle dalo GTA první týden, ale když vezmeme v potaz že hra je vlastne par excelovskych tabulek a preskinovana google mapa, tak slušný výdelek
  • Kozy
    Tak to je super zpráva, takovej úspěch bych nečekal. Jak psal Zetko, taky bych si vybral CK2 jako jedinou hru. Nejlepší strategie.
  • Dobré příběhy :D
    To mě se můj syn na truc oženil s nějakou chudou šlechničnou, bez krve, titulů a majetku, tak jsem mu já na truc jeho ženu svedl a udělal jí dítě. On se to dozvěděl a stali se z nás rivalové, takže jsem ho pak mohl vyzvat na duel, porazil jsem ho a nemilosrdně zabil, s jeho ženou jsem se pak oženil já :D

Samozřejmě skvělý je taky event "Johanky z Arku". Když jsem byl zrovna v nějaké občanské válce o českou korunu, objevil se mi event, že lidé si začínají šeptat o mladé dívce Barboře, panně olomoucké, která tvrdí, že měla zjevení o tom jak musí zachránit královstí atd. atd. Zachoval jsem se k ní, ale líp než Francouzi, povýšil jsem ji do šlechtického stavu i přes reptání šlechty a nakonec se s ní oženil.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit