Přejít na výpis diskuzí
Crysis 2 na PC bude díky konzolovým verzím lepší, říká Crytek
1.11.2010 | Petr Poláček
67 příspěvků
-
to totoro
k mafii:
Mafia is a third-person shooter video game initially made for PC in 2002 (and later ported to the Sony PlayStation 2 and the Microsoft Xbox in 2004)
takze mafia bola robena exkluzivne pre pc a konzoly dostali len port o dva roky neskor.
k SC:
Splnter Cell Chaos theory si pozri obrazky z PC verzie a z PS2 ci XBOXu. Ako my vysvetlis ze PC verzia ma ovela lepsiu grafiku ako na konzolach ked to bol iba ako hovoris "konverzia" z konzol? presne naopak.
mas este dalsie otazky? :) tesilo ma. -
http://www.youtube.com/watch?v=ZeCgUzLzrZo
zase omyl! PC zabery z hry uz vsetci videli ale nikto nevedel ze to su zabery z PC.
je viac pravdepodobne ze nikto este nevidel gameplay z konzol :)
cas 5:26. pozorne sleduj co sa stane. udajny konzolovy gameplay je hrany na PC!
hra v case 5:26 padne do windowsu kde su jasne videt dve ikony crysisu a dole v liste je videt ikona crysisu co znaci ze sa im to minimlalizovalo. nebolo to video pustane an pc ani nic bolo to skratka hrane na pc... skus si polozit otazku preco?
preco to asi spravili? zeby mali konzoli porblem s frameratom (ako vzdy pri hrach s lepsou grafikou) a chceli svoju novu hru na E3 prezentovat v co najlepsom svetle. kazdopadne velky trapas pre crytek. da sa povedat ze doslova podvod. -
Tak za 1. Crytek ještě neukázal záběry z PC verze Crysis 2, takže to porovnání PC vs. konzole je celkem mimo. 2. Cryteku jde spíš o optimalizaci a uzpůsobení cryenginu architektuře konzolí, takže detailnější textury než u cryengine 2 nečekej. 3. Když Crysis vyšel, počítače už dávno překonaly výkon konzolí.
Jen doufejme, aby se z toho nestal koridor, to by se potom PC hráči zlobili. -
Ježiš co tu pořád řešíš ty jsi fakt blázen vždyť obě verze vypadají krásně. Jestli chceš fotorealistickou grafiku tak se jdi projít ven. Tohle už hraničí s úchylkou co tu předvádíš. Grafika ještě nedělá skvělou hru pokud už máš něco za sebou tak by jsi to měl vědět.
-
Máš v tom zmatek - Splinter cell začal prvním dílem začal na konzoli, takže od začátku byl pro PC konverzí a vysvětli mi jak jsem mohl na PS2 hrát Mafii, když byla PC only ty chytráku *7*
-
Porovnávám dvě hry z otevřeného světa s podobným prostředím. Že na jednom byla grafika škvělá a na druhém už tak ne je věc úplně jiná. Změna prostředí je důležitá věc ale ty se tu pořád snažíš argumentovat náročností jako kdyby to byla pouze jediná možnost. Nikdo neřekl že hra musí začínat tak kde předtim skončila.
-
http://www.youtube.com/watch?v=2WJG14uLA3k
dovod preco je crysis 2 v meste a nie na ostrove.
cryengine 3 je proste len zmrzaceny cryengine 2. -
porovnavas neporovnatelne. technologicky je far cry 2 uplne inde nez crysis. far cry 2 vypada hnusne. taka lacna grafika. sa na to preboha pozri a porovnaj.
navyse tech demo cryengine 3 je przentovane na mape crysis 1 a je uz aj porovnavacka s cryenginom 2. rozdiely su velke. nielen ze cryengine je osekany ako len bolo mozne ale aj seka.
http://www.youtube.com/watch?v=2WJG14uLA3k
mozes porovnavat. pre toto to dali do mesta. konzole proste tak kvalitnu grafiku ako zvladne pc nedokazu spracovat. ako mi inak vysvetlis koniec crysisu 1? navrat na ostrov a zrazu bum .. mesto.
navyse co ma dost stve su ti chodiaci ufonci v robot oblekoch. v crasis som chvalil design tych lietajucich chobotniciek a zrazu sem daju hentake chodiace traposiny. ano keby tam boli chobotnicky bolo by to zas to iste ako prvy diel. riesenie? NEROBIT STALE POKRACOVANIA JAK JEBNUTI. mali spravit na cry engine uplne neico nove. naco zas crysis. -
Tak ja som si kupil PC, a mozem hra t hry nwm kolko rokov dozadu, a nato ze PC uz ma par rokov, stale utiahne aj najnovsie hry. A klavesnicu + mys + volant, by som za ovladac nevymenil nikdy
-
stále vyzdvihuješ technologickú stránku, ano, tá bola špičková (aj keď umelá a bez života, typicky nemecká). Ale čo ja mám s milionmi barelov, alebo strielania do stormu? Potom z toho mali spraviť sandbox, nech si to každý hraje jak chce. Ale ako príbehová, viacmenej lineárna strielačka sa im to príliš nevyvedlo.
-
Argumentovat tím že to dali do města kvůli náročnosti je blbost. A co třeba Far cry 2 to bylo v pralese a bylo to na konzole?????? A to neni jediná hra. Nenapadlo tě třeba že bylo potřeba změnit prostředí aby to nebyla nuda a ukázali zase něco novýho? Ta tvoje volnost je dost relativní pojem protože v Crysis 1 taky nebyla nijak extra na jedné straně moře na druhé hora a mezi tim cesta toť vše. Díky tomu že sníží náročnost aspoň bude mít většina lidí možnost zahrát si to na plný detaily. A ne jako u prvního dílu kdy to byla výsada jen určitého procenta hráčů a ostatní se museli spokojit se středníma nebo dokonce nejnižšíma jako v mém případě. Laskavě si uvědom že grafika ještě nedělá dobrou hru jsou tu i jiné důležité věci.
-
Městský scény jsou skutečně míň hardwarově náročný, ale umění tkví v detailu. Uvidíme ve finální hře. Počet vegetace a palem nezvyšuje grafickou kvalitu. V dnešní době to není už ani moc počet polygonů, ten je všude dostatečný. Pokud něco dělí hry od přiblížení se k fotorealitě, jsou to barvy a nasvícení scény. A v tomhle směru vypadá druhá Crysis podobně, jako první. Nebude podle mě vypadat o nic hůř, než ten první díl, pokud tedy na PC odemknou dohlednost, ale to nejspíš udělají. Soudím podle trailerů, ale ty mohou zavádět a do finální verze hry můžu jen hádat.
-
Fyziku měla pokročilou opravdu hodně a zbourat chatrč plnou nepřátel byla sranda. Někde na youtubu jsou i rendery (kvůli frameratu), jak se hra chová s několika tisíci barely. Co mě dostalo byly momenty, kdy jsem se neviditelnej schoval za strom, zbraní z tlumičem jsem ho prohlodal (přitažený za vlasy, vím, ale efektní) a čekal, na koho spadne *1* To člověk taky nesmí bejt pecka, která čeká, co mu hra naservíruje pod nos. Já jsem podobný příležitosti vyhledával a bavilo mě to.
Mimochodem v tý jeskyni se orientovat dalo velice dobře, ale člověk nesměl dělat trhaný pohyby. Musel se před nepřáteli schovávat v rozích s dobrou palebnou pozicí, nalákat si je k sobě, a pak je bezpečně oddělat. Ve stavu beztížě se bojuje stylem rambo skutečně krkolomě, ale to by vás mělo donutit k tomu najít efektnivní strategii, ne fňukat. Po pár minutách jsem přišel, jak na to, a s orientací jsem problémy neměl. Pravda, až na jedno místo, kde to byl trochu labyrint chodbiček, ale snad jste tam nechtěl neonový šipky, co by vám ukazovaly cestu *5* -
tak s tou fyzikou maspravdu len s casti. fyzika postav bola priam katastrofa. lietali jak handrovy panacikouvia a ked uz lezali mrtvi na zemi tak skameneli. mohol si do nich palit kolko si chcel tak sa ani nehli. ziadna zabava zabijat ludi.
dalsia vec je ze medzi FPS patril crysis k tomu lepsiemu... hlavne ked teraz pozrem co konzoly zo fanru fps spravili. jeden klom MW za druhym.
grafika je jedna vec... v tej crysis vynikal... crysis 2 nebude... po 5 rokoch bude vyzerat pravdepodobne horsie ako jednotka... uz len fakt ze to dali do mesta (crysis 1 koncil navratom an ostrov a zrazu mesto? jediny dovod je ze sa rozhodli sa to tad na konzoly a uvedomili si ze narocne pralesy konzoly nemajusancu rozbehat.) nebude tam taka "volnost" ako jednotka a bude to len dalsi primitivny future fps strilacka. gameplay bude zjednodusenejsi a primitivnejsi rovnako ako grafika... odpad a len kvoli konzolam. -
to je pravda.. bola na tom zaujimava len grafika... no teraz nebude ani ta zaujimava.
navyse takmer vsetky strielacky su sracky. najjebnutejsi zaner. asi jedinou svetlou vynimkou je Half-Life seria. -
Problém je, že to nie klišé, ale fakt. Fyziku mal Crysis schopnú, ale nič svetoborné, bolo ju dobre vidieť akurát na búrajúcich sa slamených chatrčiach, ale k čomu to bol odobré? Ja to vôbec nevyužíval. Pod interaktivitou si predstavujem niečo oveľa rozsiahlejšie, ako používanie vozidiel a lodí, ktoré predsa predviedol už predchodca Far Cry! Crysis je prakticky to isté, len s lepšou grafikou. Čo sa týka modov, používal som akurát armor (prakticky pasívna záležitosť) a občas neviditelnosť. Opeť prvok, ktorý bol pre samotný gameplay irelevantný. A veleslavná misia v jaskyni, mimozemskej lodi, či kyho vira...to bola jedna obrovská tragédia. Dlhšie som nevidel debilnejšiu misiu s otrasnejším designom. Však sa tam nedalo vôbec orientovať!
-
ved jednicka nebola vobec stratova a dvojka mohla mat tiez zaujimave predaje.
-
Že je Crysis jen o grafice? To je v posledních letech dokola omýlané klišé. Že měl ale výbornej fyzikální model, kterej dodnes málo co překoná, a že to šlo dobře využívat v boji, to už nikdo nezmíní. Že bylo prostředí interaktivní, šlo nastupovat do vozidel, lodí a vůbec hráč si mohl dělat co chtěl, to už taky nikdo nezmíní. A že v roce 2007 to až tak častý nebylo. Jistě, uměl to už HL2, ale moc dalších her by se nenašlo. Že bylo několik možností postupů taky nikoho nenapadne. Nekonfliktní povahy se mohly díky Nanosuitu proplížit, ostřejší prostřlílet, a ty zákařnější se zneviditelnit, nalákat nic netušící nepřátele na jedno místo, a pak se bavit jejich přepadáváním ze zadu. Že se v průběhu hry měnil i Gameplay a v jeskyni, kde zmizela gravitace, se hráči dostal najednou úplně jinej zážitek z ovládání a museli se přízpůsobit. Příběh možná nebylo nic světobornýho, ale mezi FPS se za něj stydět nemusí. Že je původní hra dobře modifikovatelná?
Tak je to jenom o grafice, nebo není? Já nevím, jestli jsem jedinej, co v ní viděl něco víc než benchmarking hardwaru, a nebo jestli ostatní spíš papouškují dokola omýlané klišé. Ale řeknu vám, že když jsem to v roce 2007 dohrál, tak jsem měl pocit, že tahle hra byla speciální, a že jsem dlouho podobnej herní zážitek neměl.
No a konečně že Crytek kecá ohledně záležitostmi mezi konzolemi a PC? No ano, kecá. A kterej vydavatel to nedělá? Kdo neslibuje hory doly? To by byli fakt byznysmeni, kdyby přišli s tím, že jedna verze bude horší než druhá, nebo že jejich hra není tak úplně košer. Chtěl bych vidět vás, jak s tím vyrukujete na trh. Nejenom, že by vám vydavatel ukousl hlavu, ale ještě by vám ji ukousli hráči. -
ved prave ze svet nie su len prachy, tak preco by neponukli aj konzolistom ich hru aby ju odskusalo co najviac ludi....uz ma unavuje tieto reci pcckarov voci konzolovim hracom....sam som bol minimalne 10 rokov pc hrac a teraz hram iba na konzole pretoze som za nu dal 200 euro a mozem hrat hry, ktore vysli 5 rokov dozadu a dalsie styri roky este nebudem musiet do hardweru vrazat....furt tie iste keci dookola.........
-
k vyjadreniu toho maníka by polda povedal... "kecy kecy plác plác... dres čislo 3...plác"