Přejít na výpis diskuzí
Crysis 3 si troufne na nové mety a nezapomene na DirectX 11
24.4.2012 | Adam Homola
105 příspěvků
-
hype train startuje! rychlo naskocte ale potom nebudte prekvapeny ked vas na konci cesty vykopnu a zavru dvere so slovami "zbohom, mame vase prachy"
potom cakajte dalsi vlacik v zmysle "polepsime sa! naskocte na dalsi crysis 4 train!"
z clanku:
"Jednička skutečně posunula hranice, dvojka vypadala i na konzolích skvěle" - pekne diplomaticky zahrate.
"Navíc by prý podle Rasmuse měl být mezi PC a konzolovými verzemi naprosto minimální rozdíl"
:-D no uz si aspon neseru do huby ako s dvojkou
"crysis 3 by měla podporovat DirectX 11 a to možná už od vydání. “Jo, jsem si celkem jistý, že to budeme podporovat. Nevím, jestli jsme to už oznámili, ale pochopitelně tam budeme podporu DirectX 11 mít, když už byla v Crysis 2. "
jednotka mala dx10 od vydania a to bolo pred 5 rokmi? je super ze v roku 2012 uvazuju o implementacii dx11 ked uz to teda museli pridat ako patch do dvojky co bola vyvyjana v dx9 press start to enter :-D. co si to ti pc hraci dovoluju pozadovat dx11. nehoraznost -
Povězte mi.. Co se stalo ve dvojce? Pochopil jsem že je tam nějaká společnost co vyrobila Nano oblek a chce ho z5? To vás jako 23 let honí kvůli nanobleku, který by během té doby dokázali vyvinou 4x?
A velká kopule? Proč? To je jako Simpsonovy ve filmu...
Luk vypadá jako zajímavá myšlenka.
Děkuji za objasnění.. Ke štěstí mi to bude stačit... -
-
1. Ty jsi měl unikátní oblek, ten se "sériově" nevýráběl. Už v prvním díle jsi se "lišil" od svých spolubojovníků, stejně jako opoti speciálním jednotkám KLDR.
2. Asi znáš málo sci-fi, kde by se vyskytoval motiv "kopule":) -
-
Ale tak jak co no.. Ale úplně všechno sci-fi nečtu a nesjíždím... Jen ty kvalitní věci - jako Deus ex *2*
Ani si vlastně nepamatuji jaký sci-fi jsem naposledy četl. *1* -
-
Třeba sci-fi Nonstop (uzavřená loď, co krouží kolem planety, kdy se z ní stala za desítky let letící džungle a kdy ji obyvatelé říkali kopule či džungle smrti) nebo Skleník např.:)
-
-
Lodi v Nonstopu nikdo nikdy neříkal kopule ani džungle smrti.
-
-
No když jsem to četl v originále, tak říkali jedné části lodi: cupola a druhé jungle of death, bohužel český překlad si nepamatuji, je o dlouho, co jsem to četl.
-
-
Tak skleník máme na zahradě... To zas tak sci-fi není *2* . Ale jinak díky *4*
-
-
-
-
-
Hudba vykradená z traileru na Promethea?
-
-
asi jako v dalších 50% hudebních motivů, které se od dob Zimmerova Inception používají v trailerech jak na běžícím pásu
-
Asi něco s ušima, ne? *1* Podobnost je skutečně jen zdaliva a to asi tak z 25 %.
-
Pouze podobná, už jsme to řešili u jiného článku o Crysis dneska:)
-
-
Tož na konzolích "opět na full", jo? *5*
-
-
Ono vastne 720 je lepsi jak 1080 protoze to staci. Low detaily jsou taky lepsi, protoze to staci. Ona konzole je lepsi, protoze ma mensi spotrebu. A taky na ni jsou hry delany podle velikosti pixelu. (c) jejdasek
e: a jeste si uvedomuju, ze diky tomu jak hry na konzoli nejsou zamereny na grafiku, tak maji daleko vic propracovany level design, herni mechanismy a celkove... *15* -
-
Počkej až tu přileze a zase nám bude vysvětlovat, že hry jsou dělané na televize.
-
-
Ja se divim, ze uz neni v diskuzi o Uncharted 3, to ze se toho prodalo 17 mega mu muselo znacne zvednout ego.
-
-
To nevím. O té hře moc nevím, sám jsem ji nehrál, takže mi přijde zbytečné tam jít otravovat a ničit ostatním dikuzi, když o dané téma nemám zájem a ani znalosti, abych si s nimi pokecal. Maximálně se zeptat, jaké to vlastně je.
-
-
Ne přišel by zase jejdásek, dexter a redakce by to stejně nakonec promazala. To nemá cenu. Jenom je sranda vidět v mém okol, jak někteří nadávají na pcčkáře, že kopírují a pak člověk u nich doma zjistí, že má upirátěných her na pc. Když se zeptám, proč to má, když má konzoli, tak mi napíše, abych zkusil.....
-
Ja taky ne, ale s nim bych si o tom, jak konzole opet vydrtila PC rad popovidal.
-
-
-
-
-
-
mají značku, engine, zrejme spoustu modelu v sufliku, tak ted delají neco jako mody a snaží se vydelat. naprosto pochopitelne jednaní.
-
-
Jen jestli je z jejich strany pochopitelne, ze se mi to nevyplati ani stahovat. Natoz za to platit. *7*
-
-
No nevím, podle mě Crysis 2 byl zklamání - sliby nebyly naplněny, pak vydali high-textury, aby aspoň trochu to vylepšili klišé o super grafice, patch DX11 a i tak si člověk musel fakt hledat rozdíly, navíc moc posun v grafice nebyl vidět ... blábol o prvotřídním technickém zpracování, orgie grafiky atd. - už tomu nevěřím, jsou to marketing kecy.
-
-
Podle mně šlo o úlitbu konzolím. Optimalizace musela být pokud možno nenápadná, proto se upravila i PC verze. Nevím, proč někdo očekával JEŠTĚ lepší grafiku, když skok, jaký udělal cryengine ve svém prvním vydání by šlo jen těžko opakovat. Vývoj Crysis určitě trval déle než doba mezi jedničkou a dvojkou. Tak jaký byste čekali převrat. Někdy mi přijde, že je hráčská komunita jen banda rozmazlechých fakanů, která plive na všechno co není podle jejího gusta. Viz kritika Diablo 3, Starcraftu II a jiných naprosto špičkových titulů. Ono DX11 také nepřináší o moc víc funkcí než desítka. Teselace, displace, vylepšené světlo a stín? To je tak celé. Rozdíl, který jasně "vidíte i cítíte", ale na hru to moc vliv nemá. Po pravdě, kolik z vás si FPS užije i jinak než bezhlavým střílením po všem co se hne? Pokaždé čtu jak ten či onen to dopařil za 10 hodin místo avizovaných 13. Sorry, ale mě většina her vydrží dvakrát tolik. Protože jsem herní lama? Né, protože když už si dal někdo tu obrovskou práci, tak si každou vyčištěnou lokaci hezky prohlídnu. Kochám se designem, prostředím, atmosférou. Prostě si snažím užít. Ne jen zkonzumovat na dva hlty, ale pěkně si vychutnat a "poválet na jazyku". Spousta mých známých volí při hraní "rush" strategii. Prostě to prolítnou hlava nehlava a nezajímá je co je nalevo a co napravo. Ale abych jen neoponoval C2 mohl být míň lineární, to ano.
-
-
ty brdo ty si poválej na jazyku svůj přístup ke hrám :-DD vychutnávat si dementní hru pro děti a dělat z toho jak kdybych byl někde v reálu....tobě stačí koukám ke štěstí málo :-DD
-
-
-
V podstatě příběh z jedničky už neexistuje a jestli dvojka měla příběhově navazovat, tak je to tedy děravý jako ementál. Taky mě celkem zajímalo jak to bude pokračovat, ale totálně to zazdili.
-
Rád bych se zeptal autora článku v čem byl první Crysis revoluční. Nespletl si to náhodou s prvním Far Cry?
-
-
přesně tak....Far Cry 1 byl mnohonásobně revolučnější, než Crysis...ten už jen vařil ze svýho předchůdce, nic extra nového a neotřelého(kromě toho trapnýho nanosuitu) nepřinesl.
Osobně si myslim, že lidi daleko víc čučeli s otevřenou hubou na Far Cry v tom roce 2004,2005, nebo kdy to vyšlo ,než na Crysis. Za mě vede Far Cry- Crysis bylo už jen takový neslaný nnemastný pokračování, který ale samozřejmně vzhledem k ubohý konkurenci na poli FPS stejně neměl konkurenta- hráli to všichni a všechny to bavilo, takže proč ne. Crysis 2 mě nijak nenadchl a vůbec nelituju,že sem ho nekoupil jako originálku. Trojka bude asi ještě zkonnzolovanější pakárna....ty voe,buď čim sem starší,tak mám větší nároky, nebo čim sem starší tim vycházejí IQ90 hry víc a víc.....grafika trapnej scénář nezachrání -
Grafika. Grafika, grafika. To přineslo revoluci. Myslím, že v tom roce každý měl otevřenou pusu, když poprvé uviděl, jak je grafické zpracování už přiblížeo realitě.
-
Co třeba graficky? A v čem byl revoluční první Far Cry? Parádní grafika a na začátku se to hrálo skvěle. Pak to šlo ale bohužel hodně rychle dolů.
-
-
Díky. To jsem chtěl slyšet. Byl revoluční v něčem, co osobně považuji v počítačové hře za nepodstatné. Jinak Far Cry přinesl obrovský prostor ve FPS do té doby neviděný, což v době, kdy vycházel Doom 3 a Half-Life 2 považuji za přínosnější, než nějakou grafiku. Člověk by se potom logicky musel zeptat, co bylo přínosnější, když Crysis byl vlastně Far Cry v lepší grafice, že ano...
-
-
-
Volové to jsou .... nic jinýho .... Pamatuju si když jsem dohrál Crysis 1 tak jsem strašně natěšenej jak bude pokračovat Nomádovo dobrodružství a najednou pic .... Nomád v prdeli... a ani zmíňka o něm ...to mě už fakt nasralo a teď tohle ... 23 let po událostech dvojky .... to jsem neviděl .... člověk je vždycky natěšenej jak to bude pokračovat a voni to akorát zkazej ... prostě to jsou čů...i
-
takže už nestačí, že vôbec v hre nejaký ten cloak je a že je možné sa v ňom volne pohybovať, teraz bude možná v ňom aj strielať ? ... nebolo by lepšie rovno do konzole napísať ai_IgnorePlayer 1 ?
edit: inak pre fanúšikov C1, poslednú dobu chystám mod v ktorom prejsť Crysis by mohla byť pomerne výzva : http://goo.gl/Zn3l0 ... ak máte nejaké námety čo by sa ešte malo vyladiť tak napíšte (alebo aj sem : nominalmod@gmail.com ) -
-
Vypadá to solidně, úpravy se mi zamlouvají. Držím palce, soudruhu ve zbrani!
-
-
díky, keby si mal nejaký návrh tak napíš na mail *3*
-
-
nesúhlasím s úpravou: regenerácie zdravia, nefunkčný cloak pri pohybe, znížený speed mode, spätný ráz a tlmič. Tým rušíš všetky vlastnosti obleku, ktorý je podstatou hry. Zdravie sa regeneruje vďaka nanitom rýchlejšie, cloak pri pohybe, ako WTF? Speed mode je bezchybný, v C2 to bol len úbohý šprint, spätný ráz...ako, pri tak masívnom obleku a sile aby zbraň kopala? A tlmič...on v skutočnosti slúži na to, aby nebolo nič počuť.
-
-
- tebe sa regenerácie plného zdravia za 2-3 minúty nezdá dosť rýchla ? kolko by trvala "samoliečba" tela bez neho ? týždne ? *3*
- úlohou tlmiča je tlmiť výstrel ale ak použiješ nadzvukové strelivo tak ultmíš iba časť zvuku keďže vznikne aerodynamický tresk ktorý ti žiaden tlmič neutlmý (v mode je preto počuť aj tlmenú zbraň ale na menšiu vzdialenosť ako bez neho)
- spätný ráz môžeš predsa znížiť v strenght móde, samotný nanooblek sám o sebe nie je ťažký, to je docela častý omyl, spätný raz nijak výrazne neutlmý.
- pri tak rýchlom pohybe ako bol pôvodne v speed mode by sa nedali kontrolovať žiadne pohyby, je to nezmysel.
- a cloak som týmto spôsobom obmedzil pretože bol zneužívaný na hru štýlom cloak-kill-cloak-kill ... a to som ho chcel pôvodne úplne vypnúť ale toto je jediný rozumný kompromis.
-
-