Přejít na výpis diskuzí
Crysis 3 si troufne na nové mety a nezapomene na DirectX 11
24.4.2012 | Adam Homola
105 příspěvků
-
Beztak to pravdepodobne bude stejna kravina,jako dvojka.
Pred vydanim meli taky desne moc kecu,same sliby,kecy o tom,jak je pro ne pc dulezite a nakonec z toho byla dalsi tupa koridorovka,co se svezla na cod vlne.
A trojka bude pravdepobne to same v blede modrem. -
-
Nebuďme slepí: Crysis byla vždy koridorovka!!! I Crysis 1 byla o pohybu v koridoru, i když ten koridor byl o trošku širší. Přišel bych určitě i na místa z COD, kde byl širší koridor. I Far Cry 1 byl jasný koridor.
A já to nemyslím nějak špatně. Koridor je ve hrách docela logickou volbou kor u akce typu COD, Crysis, Battlefield 3 SP apod.
Ještě pro jistotu uvedu popis koridoru, jak to vidím já: Koridor je prostor, pouze kterým můžete ve hře projít k dosažení dalšího cíle. Tento prostor je zřetelně ohraničen prostředím či v horším případě neviditelnou bariérou. Přitom platí, že k cílu se nemůžete dostat jinak než právě tímto prostorem - koridorem, ač se třeba tento koridor někdy rozdvojuje a dává vám falešnou možnost volby. Častým znakem koridoru je, že se v něm nemůžete vracet zpět o příliš velký kus cesty. Výhodou koridoru je, že vás stále udržuje v pohybu vpřed a pravděpodobnost, že se v něm ztratíte, je poměrně malá. Další výhodou též je, že pohyb v koridoru umí udržet akci, napětí atd., která jindy ve volném prostoru vyprchá. Autoři pak mají snazší práci v návrhu úrovní a v dávkování herního zážitku. -
-
Doom 1 a Doom 2, Tam to byl sice taky koridor, ale jak dělanej ? Úplně jinak, člověk musel projít hodně chodeb a míst, pak se zase musel vracet, aby se dostal tam a tam a na finální konec. Tomu já říkám využítí FPS v pravém slova smyslu. A ne že jdeš rovně, rovně CUT scéna, rovně rovně, CUT scéna, konec a další mise na stejný způsob s jinými kulisami.
-
Tak urcite,koridorovost a linearita samy o sobe nejsou spatne,spis jde o to,ze ne kazdy vyvojar s tim umi spravne pracovat a hrat na ty silne stranky.
Prikladem dobre zvladnute linearni koridorove hry je podle me napriklad serie HL.
A cod je pro me naopak tim spatnym prikladem.
Co se prvniho crysis tyce,tak verim,ze kazdy normalni clovek to vnima jako takovy siroky koridor.Ale koridor,ktery umoznoval variabilitu herniho stylu,coz druhy dil do znacne miry omezil a priklonil se k vetsi akcnosti na ukor takticke slozky hry.
A to je imho vec,ktera je druhemu dilu nejvice vycitana.
-
-
-
To je zase masáž ze strany EA. Co si vzpomínám, tak tohle už bylo slíbeno na Crysis 2. A jaké to bylo po vydání rozčarování, když nebyla podpora DX11 a textury rozmazaný. A to bylo řečí, že je vydán primárně na PC. Tohle EA naslibovat umí, ale dokud to neuvidím, neuvěřím :)
-
Když sem poprvé zahlédl screenshot z Crysis 3 s tím lukem tak sem si pomyslel jé nový TUROK?!...:D
-
No nevím, podle mě Crysis 2 byl zklamání - sliby nebyly naplněny, pak vydali high-textury, aby aspoň trochu to vylepšili klišé o super grafice, patch DX11 a i tak si člověk musel fakt hledat rozdíly, navíc moc posun v grafice nebyl vidět ... blábol o prvotřídním technickém zpracování, orgie grafiky atd. - už tomu nevěřím, jsou to marketing kecy.
-
-
Podle mně šlo o úlitbu konzolím. Optimalizace musela být pokud možno nenápadná, proto se upravila i PC verze. Nevím, proč někdo očekával JEŠTĚ lepší grafiku, když skok, jaký udělal cryengine ve svém prvním vydání by šlo jen těžko opakovat. Vývoj Crysis určitě trval déle než doba mezi jedničkou a dvojkou. Tak jaký byste čekali převrat. Někdy mi přijde, že je hráčská komunita jen banda rozmazlechých fakanů, která plive na všechno co není podle jejího gusta. Viz kritika Diablo 3, Starcraftu II a jiných naprosto špičkových titulů. Ono DX11 také nepřináší o moc víc funkcí než desítka. Teselace, displace, vylepšené světlo a stín? To je tak celé. Rozdíl, který jasně "vidíte i cítíte", ale na hru to moc vliv nemá. Po pravdě, kolik z vás si FPS užije i jinak než bezhlavým střílením po všem co se hne? Pokaždé čtu jak ten či onen to dopařil za 10 hodin místo avizovaných 13. Sorry, ale mě většina her vydrží dvakrát tolik. Protože jsem herní lama? Né, protože když už si dal někdo tu obrovskou práci, tak si každou vyčištěnou lokaci hezky prohlídnu. Kochám se designem, prostředím, atmosférou. Prostě si snažím užít. Ne jen zkonzumovat na dva hlty, ale pěkně si vychutnat a "poválet na jazyku". Spousta mých známých volí při hraní "rush" strategii. Prostě to prolítnou hlava nehlava a nezajímá je co je nalevo a co napravo. Ale abych jen neoponoval C2 mohl být míň lineární, to ano.
-
-
ty brdo ty si poválej na jazyku svůj přístup ke hrám :-DD vychutnávat si dementní hru pro děti a dělat z toho jak kdybych byl někde v reálu....tobě stačí koukám ke štěstí málo :-DD
-
-
-
Zase to bude nablýskaný a narvaný DX11 a bůh ví čím ještě a hratelnost bude strašná...Jednička mě bavila moc, dvojku jsem hrál na BOXu protože můj PC to neutáhl no a přišlo mi to jako kdyby dvojku dělala úplně jiná firma než CryTek... Takže pochybuju že trojka předčí skvělou jedničku...
-
clanok som prestal citat pri fraze: otrepane klise ala Dzungla, naozaj tie tunely su neotrepane a originalne, uz len aby cez ne prechadzal nejaky vlak...
-
mají značku, engine, zrejme spoustu modelu v sufliku, tak ted delají neco jako mody a snaží se vydelat. naprosto pochopitelne jednaní.
-
-
Jen jestli je z jejich strany pochopitelne, ze se mi to nevyplati ani stahovat. Natoz za to platit. *7*
-
-
Crysis u mňa skončil jednotkou, dvojka bola podla mňa nezáživná, nudná a trocha mi vadila aj ta až príliš farebná grafika. A keďže trojka vyzerá takmer totožne ako dvojka, teda samozrejme až na to že na asfalt nalepii zelene textury a pridali zopár stromov + ten pre mňa nepochopitelný luk a cele to dali do modreho odtieňa. Čisto môj názor. :)
-
-
"podle Rasmuse měl být mezi PC a konzolovými verzemi naprosto minimální rozdíl" takmer som sa počural od smiechu *13* *1* *15*
-
-
Ale uvědomuješ si co to znamená...?
Že na PC bude úplně totožná kopie co na na konzole! *11*
A myslím, že si už dokážeš domyslet co to znamená... *7* -
-
pravda, takto som sa nad tym nezamýšlal :)
-
-
-
Je to tak. Jednicka byla dobra do te doby nez si zacal bojovat proti ufounum. Od te doby to stalo za prd. Dvojka byla nuda od zacatku, trojku uz snad ani hrat nebudu.
-
-
Šííííp!!!!............a co jako?....další za týden dodělaná hra o ničem...pouze pro lidi co si rádi ho.. tričko se svým PC.....-> Crysis = Legenda -> Crysis 2, 3, 4, 5.... ->hra? *9*
-
-
Za "týden"? ZKus to, požádej si o software na CryEngine 3 a můžeš začít.
-
-
Dal by som si to za 80 dni celkom fajn vyzva...
-
Obrazně řečeno....sám jsem v CryEnginu dělal....ale pochybuju, že je to jen o samotném enginu ve kterém se hra dělá....jde taky o hru samotnou....
-
-
-
Uz sa ani nepamatam kedy naposledy som hral nejaku FPS, ktora mala znovuhratelnost (ak teda neratam HL)
-
-
zkus nekdy kliknout na multiplayer
-
-
AK by som bal do uvahy MP tak napr. taky CS 1.6 ma obrovsku znovuhratelnost.. dust2, dust2, dust2, inferno, inferno, aztec.. *1*
-
*1* jasne, ale tu je rec o SP.
-
-
Metro, Stalker iné sú fakt neni
-