Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hanzales

    Jojo, tohle má moc pěkně udělaný :)

  • Hanzales

    Jacku, já jsem kutil :) Zásadně si vždy musím všechno smontovat, upravit, rozmontovat, opravit atp. sám ;) Můj rate oprav od kabelů, přes uvařené konzole a notebooky až po kávovary, tiskárny a myčky je 0.99 a to jen protože jsem u jednoho zvlhčovače vzduchu nebyl schopen dohledat teplotní koeficient topného tělesa a přímo na něm bylo vše nečitelné. Dát tam něco namátkou od 75C do 150C by způsobilo riziko požáru majitele při spánku :) Ale obecně pokud je to opravitelné, tak to opravím a některé věci se dokonce občas opravují samy sotva se jich dotknu před samotnou opravou (asi z respektu).

    Představa, že bych si koupil Apple, nebo třeba nějakou hotovou sestavu (byť na zakázku), by mi působila noční můry :)

    A to samé platí pro kokpit. Pokud se do toho pustím, tak zkonfiskuju dílnu údržbářům u nás v objektu a budu si tam po odpoledních kutit a kutit :) Podstata je mít své vlastní řešení (co nejlehčí sedadlo a nosná konstrukce) což s mou muší váhou a nějakou náhražkou těžkých 3 monitorů dokáže vykouzlit docela slušné prudké a rychlé pohyby, aniž bych se musel poohlížet po čtyřech pořádných a silných actuatorech. (smontovat někým, drahý, výkonné actuatory, drahý) ;o) 

  • X-Plane 11 má oficiální FAA Certification (viz. https://www.x-plane.com/testimonial/brian-lewis/) a pokud vím tak letový model je zde na patřičně silném HW počítán realtime!

    Také mnozí říkají, že nejlepší letové modely vrtulníků jsou právě  v "X-Plane 11".

    BTW: relevantní letecký simulátor je také Falcon BMS 4.33

  • Jack1947

    Hehe asitak no.

  • Pro začátečníky bych doporučil FSX Steam Edition. Má řadu usnadňujících nastavení, miliony tutorialů a mnoho ale opravdu mnoho zdarma letadel na vysoké úrovni. Navíc je z jmenovaných nejlevnější a často ve slevě na Steamu. Tento simulátor již není dále ve vývoji.

    Pro milovníky menších vrtulových letadel pak X Plane 11 opět ze Steamu. Toto je nejnovější simulátor - hodně předělaný X Plane 10. Má slušnou fyziku pro vrtulová letadla. Stíhačky a větší dopravní letadla ale podle mě pořád lepší u FSX. X Plane 11 má taky pěkně udělaná noční světla - špička v žánru a lepší krajinu než FSX. X Plane 11 je ve vývoji a čeká se řada zdarma updatů.

    Pro mě je top Prepar3D v4. Je to už mezistupeň mezi profesionálními simulátory a těmi, které si my smrtelníci můžeme tzv. zahrát. Je ze všech ale nejdražší. Tento simulátor vychází z FSX. Verze 4 ovšem byla značně přepracovaná. Fyzika je zde nejvěrnější a i graficky mi přijde nejlepší - i když s X Plane 11 je to na těsno. Ale fyzikou vládne a to jednoznačně. Je top hlavně u dopravních letadel. Má také obrovský výběr zdarma letadel i těch profesionálních.

    U všech simulátorů doporučuju hned stahovat zdarma letadla vytvořená fanoušky. Ta jsou často mnohem lépe udělaná než ta základní. Kdo to myslí ale opravdu vážně, ať jde později pro nějaké to placené letadlo. Výborných výrobců je mnoho. Já dávám přednost A2A produkci.


  • Relevantní Letecké simulátory jsou dnes tyto:

    FSX Steam Edition, Prepar3D, X plane a DCS. Nic víc (pavle). 

    Z těch civilních je za mě top Prepar3D, pak x plane a nakonec starý ale pořád dobrý FSX. U všech zmíněných se vždy vyplatí přidat letadla. Nejlepší výběr má asi FSX, ale ostatní taky dobrý. 

    Prepar3D je z výše jmenovaných jediný US úřady uznávaný simulátor vhodný i pro trénink reálných pilotů. 

    DCS je původně hra lock on, který prodávali jako plnou hru, nakonec nikdy neopravili zásadní chyby a přešli na DCS 

  • Jack1947

    Nebo si to nechá udělat ouha ale to by ho asi dost protáhlo 😉😀

  • Jde to udělat různě, já sem dělal jen 2DOF ale cokoliv je udělatelný a člověk se na tom dost naučí :)

  • No, jo a ne. Koukal jsem se na ty videa. Chybí tam profesionální komunikace, používání BREVITY, letové postupy podle AIP, chybí tam FAC (foward air controller). Navíc osobně nemám rád CRW a hlavně nemám rád Rika (vůbec neznám nikoho z cca 4 komunit, kdo by ho měl rád). Když nám lozili na server, tak tam jenom dělali neuvěřitelný bordel (byli neuvěřitelně neukáznění).

  • triptich

    vďaka za video. o hre nič neviem a úprimne ma vôbec nezaujíma, ale takéto krátke predstavenie bolo fajn. aspoň viem, že aj takéto niečo existuje.

  • Coffin.Corner

    Díky.


  • Coffin.Corner

    Tohle video  od Hawka, který má navíc i povedené tutorialy na A-10C, tu pravou atmosféru DCS podle mě dobře vystihuje.

  • Jo, vyřídím.

  • Tohle si vyrobil jeden můj známý z komunity. Pár malých serv přes převodovku, poháněné měniči a řízené přes PLC.

    https://youtu.be/U6dtUjBhBX8

  • Coffin.Corner

    Prosím tě vzkaž adminovi na vwings.net, že nejdou registrace nových členů, protože nefunguje reCaptcha. 

  • Jack1947

    Vždyt ano, mě by dělalo problém mluvit i u méně náročné hry na soustředění, ale neřikám že naučit se to nedá. Ostatně nějakej twičař to asi vědět musí tedy pokud nějací jsou co streamují simulátory... 

  • To bych mu zrovna nezazlíval. Ono konec konců létání se stíhačkou vyžaduje hodně soustředění. Sleduje se moc přístrojů a všeho naráz, včetně okolí a do toho se komunikuje s návodčím a wingmany. Obzvláště pak třeba při přistávání na letadlovku nebo při tankování za letu nebo při souboji. To potom zapomenete i na to, jak se jmenujete. :D

  • Jack1947

    Host který tam byl už pokolikáté páté ? ale hlavně že je tu spoustu rozumbradů co nikdy před kamnerou nestáli, ale "přece by to udělali lépe, i s  lepším mluvením" neb člověk se profesionálním řečníkem nestává nýbrž rodí"😐😈

  • risa2000

    DCS mě docela zajímá, ale nemám (zatím) stroj na to, abych si ho pořídil, tak jsem se chtěl podívat na video, ale bohužel jsem byl docela zklamán. Čekal jsem nějakou pořádnou simulaci, vysvětlení toho, co dělá z DCS takový pojem, ale viděl jsem jen jak zapnout motory, vzlétnout a pak odpálit raketou cíl (který se vůbec nebrání?!). To jde v podstatě v čemkoliv, s čím se dá létat, a pochybuji, že kvůli tomu je DCS tak vyzdvihován. O blamáži s palivem ani nemluvě.


    Jinak, chápu, že to předváděl host, který není asi zvyklý mluvit a přitom hrát, ale někdy to bylo fakt o nervy, čekat, co vlastně chce říci, a jestli se k tomu vůbec dostane.

  • Jack1947

    Ve fantazii se meze nekladou, jedinné dostupné meze jsou však finance ale kdo to bere SKUTEČNĚ VÁŽNĚ!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit