Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dworkin

    Technický stav jsme v roce 2020 hodně řešli, protože recenzenti nám, ehm, jaksi opomněli sdělit, v jak špatném technickém stavu hra vyšla, a dávali hře zcela neodpovídající hodnocení.

    Kdybych například já osobně věděl, jakej je to po technické stránce průšvih, nekupoval bych hru po vydání a počkal bych, až ji opraví a především zlevní.  Čili jsem kvůli důvěře v recenze prodělal peníze. Díky všem recenzentům, jste kámoši.

    • ALHAZRED

      dworkine máš pravdu, udělali si z hráčú betatesteri a to se NEDĚLÁ, nevím nakolik se ty bugy objevili na Šárčinom PC , to dneska nikto říct nemůže, takže na ni se nezlob, ale CDP si za TO slíznul dost vejkej heit a min jeden suodeček k tomu...

    • medveddd

      Jo, musel jsem to s těžkým srdcem day 1 vrátit. Na PC to sice běželo dobře, ale ty bugy byly fakt peklo. Pak jsem to koupil až když byla venku snad s patchem 1.5 ps5 verze a strašně jsem si to užil.

      Tak tentokrát to snad bude v pořádku.

      • Veskoslav

        Fakt by mě zajímalo, jestli to bylo o štěstí. smůle nebo lhaní. V mém okolí to většina lidí, co to koupili dohráli v prvním týdnu, co to vyšlo. Ano, nikdo nebyl takový trouba, aby to zkoušel rozběhnout na PS4. Já osobně měl jenom tři glitche, dva bugy, dva nucené restarty a dva nucené restarty úkolů, protože se někde NPC seklo. Když to srovnám se startem například GTA IV nebo V na pc, tak ta hra běžela a měla tak málo bugů proti těm dvou zmíněným, že to ani nestálo za to. Tedy s tím rozdílem, že když vyšla GTA IV na pc, tak jsem ji defacto ani nerozeběhl, protože nefungoval Rockstar club a když už fungoval, tak hra se naprosto šíleně sekala. 

        • Carnage666

          Mě víc než bugy vadili věci jako policie k ničemu, NPC nejezdí na motorkách, žádný metro/nadzemka, Trauma tým k ničemu, bionické kosmetické končetiny a čelisti, oči atd. prostě věci který teď patch 2.0 přinese (některý) a recenzent to samozřejmě nikde nepsal tehdy 😀

          • Veskoslav

            Doufám, že takto ale hodnotíš každou hru, takto kritickým pohledem. Protože kdybych to tak měl dělat, tak nedohraju ani ME2, ME3, Zaklínače 1, GTA IV atd. 


            Upřímně, kolikrát bys využil podzemku? Dvakrát?:) Možná ani to ne:) A ne, tímto je neomlouvám, jenom mi při systému checkpointů a systému silnic přišla naprosto zbytečná.

            • Zase sem dostal ban, ani nevím za co.  Hele takhle nehodnotím každou hru, protože třeba u GTA jako další akční městský akce čekám že věci jako Policie a Sanitka funguje a jim to funguje už od dob GTA 1 mam takovej pocit. To stejný s tim chromem, NPC mají viditelný bionický končetiny a protézy tak proč to nemůžeme mít my? 

              U podzemky máš možná pravdu ale dala by se zakomponovat do příběhu, do mise jako v Edgerunners nebo jako vedlejší aktivita když byla i v tom opening traileru.

        • medveddd

          Bude to asi kombinace víc faktorů, plus toho, že jsou recenzenti asi na bugy zvyklejší a víc s nimi počítají, protože ví, že bude ještě day 1 patch, který by jich měl hromadu opravit, tak je možná tolik neřeší.

  • iSpirit

    takže stejná devítka jako u původní hry Šárko? Asi bych začal recenzi sebereflexí, aby ta devítka dávala smysl v kontextu. 

    • Já jsem hru na day 1 náramně užil a to jsem to hrál na tehdy mírně nadprůměrné sestavě na NTB. Za celou hru jsem měl jediný bug. Takže nevím. 

      Teď se těším, že si to zahraju celé znovu na úplně novém kompu takže já nemám problém recenzentce tu 9. Je to sranda, protože je to jedna skutečně z mála her, kde se s hodnocením na Games shodnu. 

      • Já to hrál poprvé na herním notebooku a bez větších bugů. Pak podruhé na herním PC taky bez větších problémů a teď se na to chystám po třetí ale tentokrát na PS5, tak jsem hodně zvědav 😁. 

        Každopádně se z toho stala pro mě jedna z nejlepších her co jsem za svých cca 25let aktivního hraní videoher zažil. 

      • jurb83

        Podobne u mna. Jediny bug som mal, ze sa Adam Smasher pri zaverecnej potycke zasekol v stene, tak som dal quickload a bolo :D

      • iSpirit

        ať seš, kdo seš, doporučuji mrknout na:

        https://www.youtube.com/watch?v=_CymqHdNYkg&t=356s

        A kdo se baví o bugách, já se bavím čístě o obsahu, který slíbili a nedodali. Chce to lépe číst.

        • Taronyu

          A keď som okolo tej hry žiadnu marketingovú kampaň nesledoval tak čo?

          • iSpirit

            takže opakovaně chodíš do diskuzí pod herní články, píšeš tam svoje moudra, ale největší marketingovou kampaň v herní historii jsi nesledoval? Jak jsi to proboha dokázal?

            • Já třeba hry vždycky víc hrál, než o nich četl (hraju od roku cca 2000). Na herní weby jsem začal chodit teprve nedávno po tom co od určité doby začínám mít víc času na čtení v práci a méně času na hraní doma :D. Hype kolem Cyberpunku mě dokonce úplně minul a dozvěděl jsem se o něm chvíli před vydáním, takže jsem šel do nové hry bez očekávání a zažíval naprostý wow efekt.


              Věř, nebo ne, ale i to se lidem děje.

            • Asi stejně, jako já...

            • Taronyu

              Tak že si nechcem spoilovať hry na ktoré sa teším? 😉

              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                prosím tebe, nelži, tohle je tak chabé. My všichni tady máme potřebu hry komentovat, my všichni tady v diskuzi jsme ty trailery viděli, ty jsi to viděl, depr to viděl, veskoslav to viděl. Všichni jsme čekali žijící Night City, kde si budeš moc vytvořit vlastní příběh. Nikdo z nás to nedostal, jenže někteří jsou na tom moc velcí pokrytci a fanboyové, aby si to přiznali, proto se schovávate za tím, že žádné bugy nebyly, že ty lži by se neměly promítnout do recenze, že jste kampaň nesledovali etc. Buď je to čirý alibismus od Vás, nebo lžete jako CDP.

                • Reakce na příspěvek:

                  Představ si, že opravdu existují lidé, kteří si uvědomují, že na jejich názor není úplně každý zvědavý a netrpí fetišem vyjadřovat své pocity na internetu. Jen si všimni, že mám o 2 roky starší profil a 3krát méně příspěvků.

                  PS: Jo a abych nezapomněl: Deus Ex s otevřeným světem je desítková hra!

                • Taronyu

                  Reakce na příspěvek:

                  😂😂😂

        • Derp_1337

          Jo, ale tak z principu by se mělo hodnotit to, co ve hře je a jak moc je to zábavné. 

          Dávám tomu mínusové body, protože ve hře něco není, je trochu přehnané.


          CP2077 si zasloužilo nějaké mínusové body za technický stav, ale zase ne každému se ty bugy projevily. Spousta lidí to hrála a skoro nepotkala žádné bugy. Z jejich pohledu slušná hra.

          • Najednu stranu máš pravdu.Nadruhou stranu prezentovat některé mechaniky před vydáním a pak zjistit ,že to tam není,taky není v pořádku.Jestli tohle zhohlednovat v recenzích je určitě na pováženou.

            • Derp_1337

              Hele, kolik lidí si myslíš, že četlo ty "rozhovory s vývojáři" a podobné věci?? Absolutní minimum. 

              Ty lidí zajímá, jak hra bude nakonec dobrá. Nezajímá je, co nějaký vývojář vykládal v rozhovoru, že tam chtějí naprogramovat. 

              A to by měla reflektovat recenze. Jak je hra nakonec zábavná.


              "Cut content" je běžná součástí tvůrčího procesu. U filmových recenzí se taky neřeší, kolik scén bylo ve finále vystřihnuto z filmu. Řeší se to, jak je film "dobrý". 

              Třeba u Pána Prstenů vyšla nakonec rozšířená edice, která měla spousta zajímavých scén navíc. A plakal snad někdo, že Peter Jackson vystřihl tyhle scény z původní kino verze?

              • Gulivera84

                Reakce na příspěvek:

                To je vlastne dobry prirovnani k filmu, a vystrizenejm scenam, stim se dokazu ztotoznit

              • jurb83

                Reakce na příspěvek:

                Vies, ono existuju aj taki ludia, co musia vsetko ofrflat...

              • Reakce na příspěvek:

                Hele ty nightcity wire sledovala hromada lidí stačí se podívat  počty shlédnutí na YouTube.Což je pochopitelný , protože kolem ty hry byl obrovský hype. Určitě spousty lidí zajímalo jaká ta hra vlastně bude.

              • iSpirit

                Reakce na příspěvek:

                takže ty všechny předobjednávky vzniky na základě čeho? Cyberpunk drží rekord v počtu hráčů na Steamu. To vzniklo na základě recenzí? Nenech se vysmát, samozřejmě že na základě lživé kampaně.

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Vůbec si nedělej žádnou iluzi, že to 99% lidí předobjednalo, protože to mělo být RPG.

                  Ty předprodeje byly na základě dobré reputace CDP. Většina těch lidí by po Zaklínači 3 koupili od CDP téměř cokoliv, i kdyby se o tom v marketingové kampani skoro nemluvilo.


                  A předobjednávky jsou všeobecné zlo herního průmyslu. Díky tomu vývojáři vydávají nedodělané hry, protože už mají peníze jisté v kapse. Dokud se lidi nenaučí hospodařit s penězi lépe a kupovat jenom hotové věci, do té doby se tohle bude opakovat. Žádný review bombing a plakání v diskuzích nepomůže. Vydavatelé slyší jenom na peníze.

                  • iSpirit

                    Reakce na příspěvek:

                    čteš si to po sobě? Víš, vůbec na co reaguješ? Kde proboha tvrdím, co píšeš? To byl jen jeden příklad lži, co mě napadl. Tam toho bylo mraky. 

                    Ta hra byla prezentovaná jako příchod Ježíše, zapomeň, že to bylo jen kvůli CDP a Zaklínači. Ta hra měla falešné trailery, falešné sliby etc. Vše bylo vylhané, na základě toho prodali x milionů kusů. Pokud slibuješ určitý žánr, kde budeš dělat určité věci v živém světě a dostaneš lineární adventuru v mrtvém světě, kde nic není a svět je jen iluze, tak recenzent musí tohle zobecnit. 

                    Proboha přestaň tady olizovat nohy korporátům. CDP se ukázali jako největší pokrytci, dílo ve kterém bojuješ proti korporacím, je vzorový příklad korporátního lhaní. 

                    • Derp_1337

                      Reakce na příspěvek:

                      Hele, já nevkládej mi tady nějaká slova do úst. Já neobhajuji CDP. Oni to podělali s marketingovou kampaní, tečka.

                      Já argumentuji o tom, že ta hra není špatná. Markentingová kampaň a hra samotná nejsou stejné věci. Ta hra mě (a spoustu jiných) bavila bez ohledu na to, jestli se tomu říká "akční role-playing" nebo "akční adventura" a nebo "RPG".

                    • medveddd

                      Reakce na příspěvek:

                      Přestože máš pravdu v tom, že slibovali něco, co nakonec nedodali - mě baví i takové drobnosti jako ta proklamovaná DĚsnÁ VerTIkaLiTa, která tam absolutně nebyla - ale nesouhlasím s tebou v tom, že by se to mělo promítnout do hodnocení.

                      Na nějakých podvedených kulíšcích, kteří se snad konečně aspoň naučí kupovat existující věci a ne sliby věcí budoucích, přeci kvalita hry samotné nezávisí ne?

                      Je to přesně jak píšeš, ta hra byla prezentovaná jako příchod Ježíše, což to není... ale je to (tedy aspoň za mě) normální 9-10/10 hra. Pokud teda stále odhlížíme od těch bugů.

                    • vonTossis

                      Reakce na příspěvek:

                      Jenom vyjde recenze a hned se tady bojuje. :-) Já si Cyberpunk užil už dvakrát. Jednou rovnou po vydání na PC (žádný významný problém) a poté půl roku zpátky, když už byl perfektně odladěn. Je to pecka, co si budem. 

    • Carnage666

      Musim říct že jsem si taky hned vzpomněl na to jakou známku tady dostala původní hra a přitom v jakym stavu to vyšlo 😬

      • iSpirit

        jasně, já jsem to hlavně napsal proto, protože to recenzovala taky Šárka. Ve finále to ukazuje, jak malou mají recenze vypovídající hodnotu.

    • Veskoslav

      Sebereflexe? Kámo, tak to bys tady asi seděl do soudného dne, kdyby tys měl někdy nějakou sebereflexi...

      • iSpirit

        ach jo, jednou fanboy navždy fanboy, co? Ty tuny lží jsou zapomenuty a všichni se  budeme usmívat a dělat,  že se nic nestalo, co? Lepší zaútočit na mě whataboutismem, než si přiznat pravdu.

        Šárka recenzovala původní hru, která byla naprostým stínem, co ta hra měla být. Nakonec to nebylo ani RPG, CDP pak dokonce přestali hru prezentovat jako RPG a nahradili to na svých stránkách akční adventurou a těch failů tam bylo tolik, že devítku si nikdo na světě není schopen zpětně obhájit. 

        Takže pokud dostane stejný recenzent na starosti patch+DLC, které se snaží přiblížit k původní vizi a hodnotí úplně stejnou známku, tak  promiň, že bych čekal trošku sebereflexe. Jinak jsem rád, že ty mě tak dobře znáš, že víš, že nejsem schopen sebereflexe. 

        • Derp_1337

          Hele, jestli Veskoslav je fanboy, tak ty jsi zase hater.

          Ještě jednou: hra by se měla z principu hodnotit na základě toho, co ve hře a jak moc zábavné to je.

          Neměli by se rozdávat mínusové body jenom protože ve hře něco není. A už vůbec by jsi neměl plakat, že ve finále tu hru označovali za akční adventuru místo jiného žánru.


          Klidně to nekupuj, pokud chceš hrát jenom RPG a jsi alergický na akční adventury. Ale to není důvod plakat a vykřikovat, jak je to špatná hra.

          Já třeba nemám rád závodní hry. Ale já narozdíl od tebe nechodím do diskuzí k těmto hrám a nepláču, že to jsou špatné hry, protože mě nebaví.

          • iSpirit

            To je trolling, že jo? Jestli tohle myslíš vážně, tak je mi tě dost líto....

            Jinak oni to označovali jako RPG po celou dobu, stáhli to až pár dní po vydání hry. To je dle tebe v pořádku, jo?


            • Derp_1337

              Hele, mě je jedno, jak se tomu říká. V dnešní době skoro neexistují čisté herní žánry, všechno je nějaký mix více žánrů. Pro mě je důležité, jak moc mě to bavilo.

              Nehodlám tvrdit nesmysl, že mi to úplně pokazilo herní zážitek, protože to nakonec nebylo RPG.


              Jediné co mi vadilo, byly ty bugy. To byl opruz, který si zasloužil zmínit v recenzích.

  • Peca

    Předobjednáno, už se moc těším! Původně hra za mně určitě v TOP3 za celý život. 

    • iSpirit

      pak tam máš určitě Zaklínače 3 a Mass Effect. 


      • medveddd

        Takže další dvě vynikající hry? :)

    • Tak to si jich moc nehrál. 😃

      • Peca

        Docela dost hraju, ale CP2077 mi teda velmi mimořádně sedl. Jsem fanda scifi a dobrého příběhu a mimo Witchera 3 bych tam určitě zařadil i Mass Effect sérii. Pak mně bavilo samozřejmě i spousta dalšího jako třeba Factorio, nové Doomy, na Unreal Tournamentu jsem taky strávil měsíce a tak. 

        Naoapk třeba kostkový režim u Baldurs Gate je pro mně záhodným způsobem neprůchozí i když hra to bude určitě taky dobrá. 

        Ale rozumím, že jsou to moje velice subjektivní dojmy a ne každý je se mnou sdílí. 

      • Veskoslav

        Odehrál a dohrál jsem desítky titulů. A ano, CP2077 je u mě v TOP10 (a je tam například i Deadpool z roku 2013 například).

        • iSpirit

          někdo tam má Chrono Trigger s Ocarinou a někdo má Cyberpunk s Deadpoolem.....


        • Derp_1337

          Tak mít Deadpool v top10 je dost kontroverzní tvrzení. Tu hru měli jednotliví hráči mnohem radši než samotní recenzenti, ale zas tak dobré to nebylo. 😉

          Nebudu řešit subjektivní pocity jako "byl to velmi vtipné", ale vadila mi třeba i ta krátka délka. V průměru to lidi dohráli za necelých 9hodin, což je málo. (Dle dat ze serveru HowLongToBeat)


          Určitě každého napadne spousta her, které si spíš zaslouží místo v top10.

          • hra, která jde dohrát za 9 hodin má u mně plusové body (dřív jsem to měl naopak)

            • Derp_1337

              Tak nebudu říkat, že jsem nějaký velký fanda extrémně dlouhých open world her, u kterých dohrání trvá 80+ hodin. To ne.

              Ale zase na druhou stranu 9 hodin je málo. Za ideál si představuji něco jako je Uncharted 4, u kterého dohrání trvalo 16 hodin. Vynikající hra.

            • Duptcheck

              Přesně, mám to stejně 

        • Jarisko84

          Jj aj za mna jedna z top spolu s povodnym deus ex,dishonored atd..

      • medveddd

        Mám to podobně, minimálně teda top 20, možná top 10.

        Ono těch skvělých openworld RPGček bohužel tolik není.

  • Tenurri

    Hru mám od vydání..kdy jsem odehrála asi hodinu a už jsem se k tomu nevrátila. Teď konečně nastal čas to znovu zkusit a snad si po nemastném, neslaném Starfieldu spravím trochu chuť :D.
    U toho si zase počkám tak dva roky, než se to doladí (ať už díky vývojářům, nebo módům).

    • Jsem na tom úplně stejně, jen jsem tomu dal asi 2 hodiny. Já si to ale nechám na dlouhé zimní večery. Teď je ještě super počasí na inline brusle.

    • Přes 2000 jen tak vyhodit s kapsy.. gratuluji! (PS: hry se dají i vrátit) :D 

      • Tenurri

        Nah, měla jsem to při vydání za půlku, pracovala jsem v obchodu s hrami :D ...Navíc jsem to brala domů jak pro mě, tak pro přítele...tenkrát ale ještě na ps4...a nebylo to dobrý :D
        řekla jsem si, že se k tomu vrátím časem, když s tím něco udělají. To samé Starfield...prostě si počkám.

        • Tak to pak jo... Trošku jsem si zatrolil... Sorry :D

    • Slavik_Jenda

      První hodina je snad ta úvodní mise... Chce tomu dát pár hodin na rozjezd...

      • Tenurri

        Tenkrát při vydání na PS4 by tomu pár hodin na rozjezd opravdu nepomohlo, ta hra nebyla nehratelná :D ...na PS5 jsem čekala, ale nějak jsem to potom neměla chuť ani znovu zkoušet.

        Přes víkend jsem si dala 4 hoďky a je to v neporovnatelně lepším stavu.

  • zanek.s

    Tak jsem zkusil patch 2.0. Načtu náhodnou pozici, procházím se po městě a narazím na krabici. Obyčejnou, kartonovou, otevřenou, tak 50x50 cm. Narazím do ní a zaseknu se. Ok nějaká tvrdá, ale přece ji nebudu přeskakovat nebo obcházet. Střelím do ní brokovnicí a ... a ani se nehne. Prostě přirostlá k zemi, pravděpodobně betonová (?). Aha. Tak na krabicích musí ještě zapracovat. Hmmm...   😯

  • zanek.s

    Už? No teda. Já se teprve těším na zítřejší patch 2.0   😉

  • Stephano

    Zrovna jsem koukal na původního Blade Runnera, chystám se na audio verzi knihy a vyzkoušel jsem si na chviličku vynikající Turbo Overkill.


    Na tento datadisk se těším. Žádné technické potíže po dvou hraních za holku i kluka cca 100 hodin za oba na starém i novém PC. Mám doma i Artwork. Kdo čekal roky, teď si to užije.  Alespoň mi nebude chvilku smutno po Zaklínači 4. ♥


    Nedávno jsem navštívil poprvé Krakow a byl to fantastický zážitek.  CD Projekt alespoň napravil chyby, a to se počítá. Nemám problém počkat, až se hra doladí. Mezitím se můžu pustit třeba do fantasy typu BG 3.

  • Duncan66

    V jakém technickém a herním stavu je ten datadisk? Je potřeba počkat rok dva od uvedení, jako jsem to udělal u původní hry, kterou jsem si v patchi 1.6. narámně užil a ty vysoké desítky hodin, které jsem ve hře strávil rozhodně stály za to.

  • lito

    to jste se tu pohádali před vydáním hry a po vydání ani písmeno, jaká ta hra je... Tak mě by to docela zajímalo. Prosím ne od hejtrů ani fanboyů, co považuji Cyberpunk 2077 za nejlepší hru vůbec. 

    Metacritic a 6,7/10 se mí zdá dost nevypovídající, i když někteří se tady snaží Metacriticem argumentovat, když jsou v úzkých.

    • Kverulant

      Po týdenním hraní ( základní hru jsem hrál bez nějakého očekávání v době vydání na PS5 (únor 2022), to už opadl mediální hate i hype a tehdy mě uchvátil příběh, dobrý vedlejší mise, různé konce, město, souboje s hackováním a super Keanu).

      DLC přináší celkem fajn příběh a novou oblast, ale už to nemá element překvapení, je to prostě další porce téhož (například otravné jízdy s kradenými vozidly přes celé město), ale skoro dva roky po vydání a herní extáze se nedostavila, prostě je to normální datadisk a už nám hra trochu zestárla. Nový strom dovedností akorát způsobil chaos pro hráče, co hráli předtím a tipuju, že téma DLC příběhu docela nevhodně zamíchá orientaci lidem, co hrají poprvé a bude se jim to míchat do základní story. Příběh - původní hra ho velmi dobře a pozvolna dávkuje a doplňuje i skrz emoce z hraní sidequestů a vytváření vztahů s vedlejšími postavami, DLC má něco podobného a doplňujícího původní příběh, ale nemůže ti to dát to, co původní hra dávala jako celek a celkem to uteče. Občas ti to velmi připomene pár filmových a sci-fi klasik a nemyslím jenom Útěk z New Yorku/LA.

      V soubojích jsou nějaké novinky, ale stejně jsem se po chvilkovém hraní vrátil k původnímu stylu hack/stealth nebo vystřílet tu chamraď :D. Udivily mě chyby v nových questech, kde jsem na konci mise nemohl mluvit s postavou a ukončit úkol a musel jsem nahrát pozici a jet všechno znova. Občas mi hra padne. 7/10 mi přijde jako vhodnější, neurážlivé hodnocení.

      • lito

        děkan. Počkám na slevu a nějaké ty patche, hrát je co, tohle mi neuteče. Původní hru mám rád, takže more of the same asi mi někdy i časem bude stačit..

        • Kverulant

          Jo, jako porce navíc toho samého to asi stačí. Na patche určitě počkej. Od posledního komentáře jsem se dostal skoro na konec DLC a po smrti zjistil, že hra ukládala 2 hodiny zmršené pozice a přišel jsem o postup, což je teda úplně nehorázný. 🤮 

  • Zarcon

    Bohužel Dogtown mně dost zklamal, odehráno asi 6hodin, ale po celou dobu mám pocit, že jsem někde na skládce, NC nebylo zrovna "čisté město" , ale tohle je hnus. Několikrát jsem vyskočil na bednu, nebo jinou překážku v cestě a pět minut jsem se nedokázal seskočit dolů, takže i co se týká kvality programování to ještě pokulhává, stejný problém s  CP2077 v době vydání. Příběh sám o sobě nic moc, jsem na úrovni 40 a mám vůbec dost problémů přežít. Příběh se Songbird a prezidentkou mně moc nezaujal.  Původně měl být tento dodatek zdarma, ale nakonec jsem jim věnoval 600,-, bohužel postupem času spíš začíná nudit. Kdybych to nekupoval, asi bych to už smazal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit