Přejít na výpis diskuzí
Další brýle pro virtuální realitu to zkouší na Kickstarteru
2.8.2012 | Aleš Smutný
48 příspěvků
-
jenze vfx stalo (jestli si to pamatuju) 40 tisic, tak to prodeje zvednout ani nemohlo, i kdyby to fungovalo dokonale.... jestli budou brejle stat 300 babek, tak to si nekdo koupi klidne i jen kvuli jedine hre...
-
Věřím, že to dopadně něják takto - http://www.youtube.com/watch?v=OyVAp0tOk5A
-
Hru Lepší než život bych nechtěl hrát s někým jiným neboť bych mohl skončit zahrabán v písku až po hlavu a tu mít namazanou medem :D:D
-
Zlatý Trackir :P
-
JJ a nejlepší by to bylo v kombinaci s windousama, nekvalitníma kondenzátorama a vůbec elektronikou, která je při nepředvídatelný chybě schopná spálit sebe sama, či svoje periferie... Pokud by s tím vylezli v dohledný době, tak bych to osobně teda zaručeně nebral (samozřejmě že si uvědomuju, že prozatím, či v blízký budoucnosti je to nerealizovatelný).
Radši si nechám vyhořet základní desku svého pc, navíc přece víme, jak skončila hříčka "Lepší než Život"... Nebo jak vybadali e-feťáci v knížkách Roberta Fabiána... -
Tohle je jen pro rozhlížení hlavou, chození a míření bude stále závislé na myši a klávesnici (gamepad bude vhodnější).
-
Já to vůbec nechápu a byl bych rád, kdyby mi to někdo vysvětlil. Opravdu.
Jaký je přínos toho, že obraz budu mít pár centimetrů od očí a scéna se bude otáčet podle mých pohybů hlavy? Čtu tam, že pozorovací úhel bude ca 90x63 stupňů (90 horizontal/110 diagonal), rozlišení 640x800 (1280x800). Není to málo? Neměl by pozorovací úhel pokrývat celé zorné pole, tedy asi 180x100 stupňů, pokud tomu chtějí říkat virtuální realita? Nemělo by rozlišení být mnohem vyšší vzhledem k blízkosti displeje? Takhle mi z toho laicky vychází, že budu mít před očima mírně rozpixelovaný obdélník a okolo černo - žádná změna oproti monitoru v temné místnosti, až na tu ostrost. Jak se podaří vyřešit lag, který byl prý pro podobná zařízení typický? A pokud jsem závislý jen na pohybech hlavy, jak se budu ve virtuálním světě rychle otáčet o 180 stupňů?
Možná, že jsem jen něco špatně pochopil, ale proto to sem píšu jako otázku pro někoho, kdo tomu rozumí. -
Suhlas si moj clen *3*
Mam naliatu Bošacku slivku, tu najlepsiu, ked clovek nema domacu *7* -
tak za nejaky 3 hodiny jim tam pribudlo 50k+ $
uvidime jak to dopadne
prvni bryle chteji posilat dec2012 -
a nakonec to z tebe udělá živý stroj, protože výrobce tam přidal skrytý program pro vymytí mozku zákazníka, ze začátku pro kupování všeho co vydají a nakonec jim budeš posluhovat :D
-
objednano :) jsem zvedav , snad to pujde propojit s ouyou :)
Hlavni pro me bude abych na tom rozchodil sturmovik, pak uz mi bude vsechno jedno :P -
Tohle se od devadesatych let snazi prosadit zhruba kazdych pet let, bez valneho uspechu, i kdyz technologie je ted uplne nekde jinde. Je to "nepohodlne". Jedna vec je mit "obycejne" bryle s polarizovanymi skly (jako 3D v kine), dalsi jsou aktivni bryle (myslim treba ty od nvidie), ale neco uplne jineho je "drzet na nose" nekolik deka plastu, kremiku a skla. Autor clanku zminil migrenu, ja klidne pridam i zkazene oci a namozeny krk.
Stereoskopie uz davno vi ze tudy cesta nevede, ale lidi se nepouci. Nemyslim ze se to prosadi. Ano nadchne to Carmaca, Newel to posveti, ale zda to prijme obycejny hrac je vec druha.
BTW: ted jsem si vzpomel ze uplne prvni System Schock sel hrat na nejakych takovych brylych (VFX-1), a ze by to kvuli tomu zvedlo nejak prodeje se mi nezdalo (ta hra to rozhodne nepotrebovala :). -
nerozumiem tomu znázorneniu zorného uhlu, deklarujú že bude mať šírku 110 stupňov (čo je stále veľmi málo) ale vo videu znázorňujú okrem neho 200+ stupňový uhol tak ako to je ? ak to je iba na porovnanie zorný uhol ľudských očí tak prečo hovoria že nevidia hranice obrazu ? a to sa mi nezdá .... inak pri všetkej úcte rozlíšenie 640x800 na jedno oko je úplne mizerné.
-
Já tomu teda nevěřím, to jsou jen kampaňové žvásty, na trhu nic takového neni a oni najednou vyhrnou z rukávu nejvyšší kvalitu, to určitě, nechtěl bych další bolehlav, i na 3D kálím, stále čekám na simulátor ze star treku
-
alebo http://is.gd/oVxno8 :)
-
To je protoze jsi nekoukal dost na dokumenty kde ukazovali jak NASA neco podobneho pouziva na vycvik astronautu. Tvoje predstava virtualni reality je v soucasnosti proste absolutne nerealizovatelna a to at uz jde o hardware nebo software.
-
Nech si prosim laskave ty svoje hochy.
Tehle veci se odjakziva rika bryle pro virtualni realitu a bylo to tak i v dobe kdy podobne pristroje pripominali spis obrovskou a opravdu tezkopadnou helmu. A je to pokud vim zatim jediny vyrobek podobneho typu dostupny pro normalniho cloveka. -
Virtualni realitu si predstavuju trochu jinak nez ze si na palicu narazim helmu a vypalim si voci. *1*
-
Tohle je jen prostě 3D ale s tím, že nebudu vidět kromě obrazu nic jiného. Pravou virtuální realitu bych si představoval jako něco, kde by smyslové receptory posílali přes nervová vlákna různé podněty do mozku.
Prostě ve hře bych si to štrádloval po louce a při tom cítil vůni květů a trávy, cítil bych jak mě tlačej šutry do nohou a až by začalo pršet, prostě bych se cítil mokrej. Na druhou stranu kdyby mě měl žvejkat přerostlej pavouk, tak by mi asi moc dobře nebylo :D To je ale zatím jen sci-fi. I když kdysi jsem někde četl, že do nečeho takového začala fušovat Sony, takže to zase tak vzdálená budoucnost asi nebude. No doufám, že se toho dožiju.
Nejlepší taková hra by se samozřejmě jmenovala ,,Lepší než život,, *1* ,,Dom Perignon, ročník ´44. V půllitru, jak jste si přál.,, *1* -
Být na pochybách u produktu za nějž se postavili lidé jako Carmack, Newell nebo Blezsinski mi připadá docela hloupé. Takoví lidé by nezaštítili projekt co nemá budoucnost, nedejbože podvod. Navíc, tenhle Kickstarter slouží k rozdání developer kitů mezi vývojáře. A proč by to těm vývojářům měl někdo dotovat, když si to můžou kickstarterem zaplatit ?