Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pěkná diskuse. Zajímalo by mě, jestli je tu někdo, kdo hru nejprve stáhne a pak až zakoupí, dělám to už nějaký pátek a nemůžu si stěžovat. Pokud se mi hra líbí, rád vývojáře podpořím, ale představa že si hru koupím a pak zjistím jaká šílená sračka to je... Např. NFS:HP --> Stáhl jsem, hrál tři hodiny a smazal. Kdybych si hru koupil, byl bych leda tak nasrán, naopak pokud je hra kvalitní, časem si stejně originál pořídím, především kvůli online hraní nebo čistě proto, že chci podpořit vývojáře. A přiznám se - už déle než 4 roky jsem si hru nekoupil jinak, než přes Steam a málo z těch her nebylo od Valve. Asi tak tři, nebo dvě. Myslím, že to taky o něčem vypovídá...
  • Assassins Creed 2 PC 699 kč
    Assassins Creed 2 PS3 1399 Kč

no pak se není co divit že *3*
    • No v zahraničí se dá sehnat Assassins Creed 2 včetně všech DLC do 600,- CZK i s poštovným :) Takže cenou tu neargumentuj.
  • taková sprška lejn tady :)
    • sotva jsem vlezl do diskuze, hned jsem se musel zasmát díky *1*
  • sem kokot, mejte me radi, dekuji.
    • Gratuluji ze sis to priznal, jeste nekopirovat muj nick a budes zase o krok dale k naprave. *3*
  • Neni to jedno? 2012 konec sveta a diablo ma stejne vychazet jeste dy:D. Tak bych to tak neprozival:)
  • Podle mě jde o fenomenální úspěch, když někdo v téhle době takhle dlouho odolává prolomení.

Mě jako majitele této konzole to jaksi nechává chladným, protože já patřím mezi ten zlomek hlupáků, kteří si kupují hry i na PC a X-Box 360 a vlastně i na PSP a taky na Nintendo DS a ještě na Wii...
    • Ale kdeze, hry si na PC kupuje spousta lidi, jen o tom nejsou vedeny presne statistiky. Vydavatele se radi chytnou cisel z torrentu a snadne vymluvy, proc se vlastne jejich hra neprodava, tak jak se cekalo.
      Ano na PC je warez nejvetsi a to s obrim naskokem pred konzolemi. Jenze vse neni tak cerne, protoze prevladajici predstava je mnohem horsi nez to ve skutecnosti je. A to pouze diky onomu "hipe" ze strany vydavatelu a zarputilych konzolistu, kteri si neuvedomuji ze bez PC by si nezahrali nic.
  • TU si treba uvedomiť, že SONY sa bojí cracknutia, lebo PS3 predávajú lacnejšie, ako ich výroba konzoly stojí, aby mohli konkurovať Xboxu. Preto sú drahé hry ich hlavný príjem. Ale MS to tiež dobre vymyslel, síce sa dá na ňom pirátiť, ale ak to zistia dajú BAN a dotyčný (prevažne v USA) si kúpi novú konzolu. A MS zarába.
  • Pročetl jsem celou diskuzi a z některých příspěvků hájícíh krádež něčeho co není hmatatelné je mi zle.
    Je vidět že z drtivé většiny přispívá mládež, která se snaží hájit to co jim doma říkají že je špatné. "Nekrade se, nekrade se, nekrade se!"

Osobně souhlasím že je blbost požadovat po dětech aby si kupovali hry, když ani nevydělávají.
    Ceny jsou často hodně vysoké. Ale ani dospělý člověk nemůže mít všechno, když na to nemá.
    Pochopte když něco nemůžu mít, tak krádež situaci neřeší. Tady není o čem diskutovat.

Vyšla Mafia 2 stála 1099,-. Hrál jsem demo, těšil jsem se, chtěl jsem si jí koupit, ale prostě pro mě je 1100 ,- za hru hodně, neměl jsem na ní, počkal jsem na Vánoce a hle byla na steamu za 10€!
    Když prostě na danou věc nemám, tak si jí nekoupím a počkám až zlevní, nebo se bez ní naučím žít. To radím i Vám ostatním.
    • S poctivostí nejdál dojdeš... To platilo tak před pár set lety. Jistli si kvůli strachu netroufneš hru stáhnout nebo je to jenom čistě z etickýho hlediska, pořád to považuju za blbost. S průměrnym platem v naší zemi 20 tisíc nechat 1000-2000kč za 1 hru je vyděračství. Tohle si možná můžou dovolit lidi v UK nebo USA, ale ne u nás. Ať prodávaj hry za přijatelný ceny a budu uvažovat že si hru koupim.
      • Mafia za 250 Kč cca 4 měsíce po vydání je ti hodně? V tom případě jsi jenom rozšlápnutej zvratek, kterej si svoje pokřivený morální hodnoty snaží odůvodnit vysokou cenou v době vydání kde se platí za EXKLUZIVITU. Ty by sis tu hru nekoupil ani za ty 200,- i kdyby byla nová, tak co to tady na nás zkoušíš?
      • ucho
        lžeš :) spousta her se prodává za přijatelné ceny, většinu poměrně nových titulů není problém na PC sehnat za 200,-. když člověk počká déle, bez problému za méně jak 150,-. u konzolí kolem 500,- za hru, ale najde se i spousta špičkových kousků za 300,- i když starších. tedy tohle pouze je tvoje snaha si to morálně odůvodnit, ale skutečnost je taková, že bys za to nedal ani tu blbou stovku, jen si to přiznej... :)
        • No za 200 seženeš tak rok starý kousky. Novinku pod 1000 určitě ne. A je pravda že některý hry ani za tu 100 nestojej, ale abych se obhájil, nedávno jsem si koupil třeba Heroes III complete i když to mam už dávno stažený, jenom abych za ten výtvor odměnil vývojáře. Popravdě odúvodnit se nepotřebuju, protože stáhnutí hry prostě podle mě krádež neni. Jenom si něco zkopíruju a nikomu nikde nic chybět nebude. Je to jako kdybych si podle kamráda auta postavil úplně to samý z vlastních součástek a on mi pak tvrdil že sem ho ukrad.
          • ucho
            však já neodsuzuji lidi, co si hru stáhnou. je to jejich věc. spíš nemám rád, když to někdo ještě omlouvá tím, že placení je špatné, že ty hry za to nestojí (a stejně u nich propaří x hodin). pokud má někdo možnost zaplatit a produkt užívá, zaplatit by měl. a dobře, někdy člověk musí čekat třeba rok na hru, ale vlastně co je na tom špatného? (tedy když za ni nechce dávat tolik). po takovém roce a více jsou pak ty ceny hodně úsměvné a spousta dříve velmi žádaných titulů se dá sehnat i kolem stovky.
            • Ale kdo by chtěl hrát rok starej titul když za rok už je nová verze. Novinka tak za 500 by byla adekvátní cena a tak maximum co bych dal...
  • Nevim jestli jsem tento clanek nejak nepochopil, ale JB ps3 tu uz nejakou dobu je, stejne jako torrenty s hrami. Jestli je to nejaky novy zpusob, ktere povede ke zjednoduseni procesu, tak se predem omlouvam, ale z textu to neni jasne. Vyzniva to jako kdyby se jednalo o neco do dneska neslychaneho. No ale, co jsem chtel rict. Piraty v kazdem pripade nepodporuji, hry na ps si kupuji prevazne z anglickych bazaru, pripadne aukra. Ceny jsou tak nizke, ze me zkratka vubec nenuti neco zkouset a nervovat se, jestlit to pojede nebo ne. Napr. ted mi dosel AC1 do sbirky za 5 liber nebo AvP za 8, BF BC2 za 10 atd atd. To jsou ceny, ktere proste unesu, takze se o warez ani nepokousim. Tim chci zduraznit ze bazarove prodeje podporuji a myslim ze na to ma kazdy vlastnik hmotne i nehmotne veci pravo a neexistuje argument, ktery by ho zpochybnil. Nakonec by mohli prijit ze Skodovky a zabavit mi Octavku, protoze jsem ji koupil po nekom. Ja integritu veci nijak nenapadam, nerozprodavam jeji jednotlivosti ci neco podobneho. Mam ale pravo se veci za uplatu zbavit. Neni to stejne jako warez. V dobe, kdy ja hraji nemuze hrat nikdo jiny, tudiz nenarusuji prava vyrobce. Za chvili by mohli prskat, ze jsem hru kamaradovi jen pujcil, protoze on si ji mel samozrejme okamzite koupit. Tyhle nesmysly jsou pouze chabe vymluvy neschopnosti vyrobit kvalitni titul, ktery by stal za ty penize. Nakonec, bazarove prodeje jsou mnohdy to jedine co lidi od warezu drzi zpet. Proto zrusit je, by bylo jako si podrezat vetev pod sebou samym. Co se tyce donwload her, ty samozrejme jde bazarove koupit take, sam jich par mam, proto nechapu, jak by to resilo zmineny problem. A v pripade warezu to stejne. Torrenty jsou plne arcade titulu na xbox, tzn. zase...nevidim reseni. Rekl bych, ze ackoliv jsem naprosto proti warezu, resenim neni neustale pasivne odebirat zakaznikovi prava na uzivani jeho veci, ale aktivne se podilet na produktu, ktery je natolik kvalitni (po strance sluzeb, obsahu apod.), ze sama tato kvalita bude stat jako nejlepsi ochrana proti piratstvi. Pokud si to tvurci neuvedomi a neustale nam budou podsouvat brak, neni se cemu divit. Pochopitelne, kdyz kradou deti z duvodu nejake zvrhle zabavy, jsou tu od toho rodice, kteri maji odpovednost...dat pres papulu a na tyden zaracha, tak jako kdyz ukradnou bombony v samosce. To ze na ne nemaji penize nebo tomu rodice nerozumi neni argument. Vse je logicky resitelne a omluva warezu neexistuje...
    • Ne že bych chtěl napadat tvůj komentář to ne ale je hezké že zavrhuješ piráty ale na druhou stranu podporuješ bazarový prodej který je v očích vývojářů na stejné úrovni. Proto se taky vyskytují u některých firem např. Ubisoftu ochrany které umožňují jen omezený počet instalací. Mají také v úmyslu úplně zrušit prodej her na médiích jak na PC tak na konzolích. A když potom bude jediná možnost jak si koupit hru že si jí stáhneš ze Steamu a jiných stránek tak pro hodně lidí nebude příliž velký rozdíl jestli si hru stáhnou za peníze nebo z torrentu. Takže momentálně je fuk jestli stahuješ nebo kupuješ v bazaru tak jako tak vývojáři z toho nic nemají.
      • No ja myslim, ze jsi muj prispevek moc necetl. To co rikas ted, je na co jsem ve svem postu reagoval a snazil se vyvratit. Na bazarovy prodej se pres prsty diva nenazrany manegement, ktery misto toho aby premyslel jak hrace novou hrou zaujmout a prodeje pak prijdou samy, premysli radeji nad tim jak hrace omezit tak aby se ji MUSELO prodat co nejvic (at uz jakymikoliv metodami) a to je podle me velka chyba. Jak uz jsem rikal minule, zvysovat prodeje omezovanim zakaznika mozna prinese kratkodobe navyseni zisku ale jako dlouhodoba srategie je uplne nesmyslna. A v konecnem dusledku to odnasi stale jen hrac, ponevadz se zvysuji ceny na vyvoj, tedy riziko, prijimaji se ruzna opatreni jak tato rizika co nejvice zmensit alias vsazeni na jistotu a ve vysledku hry stoji za vetsi a vetsi hovno. V roce 2010 se tu strilelo samymi AAA tituly a nakonec tech opravdu dobrych aby za nehet naskrabal a to jsme o mnoha milionovych rozpoctech sylseli pomalu kazdy tyden. To asi uznas i sam. A kdyz se jeste vratim k bazaru a warezu. Z pohledu zisku z jedne "kopie" je to skutecne na stejno, ale jinak se jedna o dve docela odlisne veci. Zatimco u warezu staci jedna kopie, tedy jednou placeny disk, hraji ji desetitisice lidi ve stejnou dobu, tedy jako by se ta stejna masa lidi hru koupila. Staci se podivat na torrent seeding nejake nove "pecky". Tzn., na prumernych 5 dolaru z disku ujde studiu radove 10000x vic. Rikam radove, protoze samozrejme existuje vic jak jeden tracker, ruzne rapid shary apod. Zato u bazaru se shodneme, ze usly zisk je nepomerne mensi. Jednu hru vlastni prumerne 2-3 lide a navic nikdy ne ve stejnou dobu a to je rozdil. A porad tu mame take hledisko pravni a mravni. Ja bazarem zadna prava neporusuji, naopak domaham se vlastnich, tak jak u kazdeho jineho produktu kupuji pouzitou vec s urcitym rizikem, napr. poskozeni ci castecne nebo uplne nefunkcnosti atd atd., s tim ze predeslemu majiteli vec DOSLOUZILA a tedy, ze uz nebude moci uplatnovat prava svoje. To ze z toho vyvojari nic nemaji na podstate nic nemeni. Z me octavie taky Skoda, popr. koncern nic nema. Mam tedy chapat, ze se na me divaji jako na zlodeje? A mimochodem, to ze nejaci idioti v Ubisoftu navrhnou hracum nasadit sveraci kazajku, aby je nahodou nepripravili o zisk, neznamena, ze je to spravne.
        • Vzal bych v uvahu i to, ze prodavajici vetsinou penize s doplatkem obratem investuje do dalsi nove hry, cimz podpori dalsi vyvojare. Kupec nakupuje bazarove zbozi, protoze neni ochoten dane zbozi nakoupit za stanovenou trzni cenu a prodavajici si timto rovnez kompenzuje sve naklady.
          Smazenka tenhle efekt rozhodne nema.
  • Tvrde trestat hackery a zlodeje. Jako by nestacilo, ze uz tezce poskodili herni platformu PC a PSP. Pro normalni lidi a hrace je to jen ke skode veci. Pro PS3 platformu to jsou miliardove ztraty. Za takovehle umyslne skody by melo byt dozivoti.
    • Absolutne s tebou suhlasim a co som cital tuto diskusiu , nedokazal by som to povedat presnejsie a vystiznejsie ako ty, takze 100% suhlas, uplne vo vsetkom. Nenechaj sa odradit slovami ze tomu nechapes a podobne , lebo to ti cato budu vtlkat do hlavy len warezaci ktori si takto sami pred sebou ospravedlnuju svoje zlodejiny.
      • Další dítě přišlo. Xbox mám od launche a PS3 taky. Her hodně přes sto jen na tyhle dvě konzole a všechny koupený. Na PC také občas kupuju, ale tam moc dobrých her nevychází. Co teda ospravedlňuju? Nějak ti ta teorie nefunguje, ověřoval sis jí vůbec?
    • PSP poskozuje hlavne SONY protoze hricky jako treba Space invaders ktere jsou jinde ve stejne kvalite zdarma nebo za dolar prodava za 1000,-Kc kdyby udelali game store jako apple s hrama v cene 1-10USD maj odbyt anejake crackle pspecka je nedrti. je fakt naivni myslet si ze nebejt piratu budou se psp hry prodavat vic naopak nebejt piratu je dnes psp tam co minidisk ani by s nevyrabel ten pristroj...
      • Sony ma game store jako apple a ma ho davno pred apple. Jmenuje se ps store a bezi v ramci psn. V nabidce jsou i levne hricky, treba od gameloftu, ktery dela hry hlavne pro mobily. Ani on se nezene do portace levnych her na psp. Duvod muzu jen hadat, ale s vysokou pravdepodobnosti je to proto, ze je to pro nej komercne nezajimave. A i pres existenci te hto le nych her se na psp v obrovske mire kladou ty drahe vysokonakladove. Pripad space invaders nemohu posoudit, nemam k tomu informace. Je-li nejaka hra predrazena, tak si ji nekoupim, neopravnuje to nikoho ji ukrast. A osobne jsem rad ze na psp jsou vysokonakladove tituly jako monster hunter ci patapon (dnes za 270 kc) nebo metal gear: peace walker a neni mi lito za ne dat par stovek.
        • ty trubkaaaaaaa
    • Ano to máš pravdu oproti xboxu má PS3 miliardové stráty. Sony na tom že je jejich konzole nedobytná hlavně prodělává.
      • Za prve je to blbost.

Za druhe, i kdyby to byla pravda, je to vec Sony a jejich rozhodnuti, jestli umozni hrat piratske hry nebonikoli. Ja jsem preferoval PS3 prave proto, ze nechci podporovat parazity.
        • Jak podporovat parazity?????? Takže když hraješ na Xboxu nebo PC tak taky podporuješ parazity????? Ať si každý dělá co chce je to jeho věc. Víš vůbec o tom že obrovské množství lidí si kupuje PS3 hry z bazarů? A na to se vývojáři dívají úplně stejně jako na stahování taky z toho nic nemají takže je to úplně fuk jestli si tu hru koupíš za pár stovek od někoho nebo si jí stahneš. Sony se chová jako blbec místo toho aby se přestalo bránit překonání své konzole tak dělají všechno možný aby tomu zabránili a tím i poškozují zákazníky jako třeba vypnutí Linuxu. Díky tomu mají taky menší prodeje a méně her se prodává. Xbox je prolomený od začátku a přitom to zvedlo prodeje.
          • Ano, kdyz koupim PC hru, tak tim financuji jeji vznik. Bez nas poctivcu co je kupujeme by ty hry nikdy nebyly. Jestlize ji pak nekdo ukradne a hraje zadarmo, tak tim na me parazituje. Ma uzitek z mych penez. A navic me poskozuje, protoze vyvojari se proti zlodejum pochopitelne brani a ta obranna opatreni omezuji i me.

Jestli nekdo nechce kupovat komercni hry, at si hraje freeware hry. Krast je spatne, a poskozuje me to. Proto piratstvi netoleruji.

Sony se chova jako blbec, protoze se chrani pred zlodeji? To je tedy ohromne. Pak se jako blbec chovas i ty, protoze se pred nimi rovnez chranis.

Na bazary se vyvojari nedivaji stejne jako na piraty i kdyz bazarove prodeje v oblibe zrovna nemaji.
            • dicer: problem s chapanim je na tve strane. Bazar neni to same. U bazaroveho prodeje se nesiri nove kopie. To je zasadni rozdil. U bazaroveho prodeje se nemuze stat, ze jednu prodanou hru hraje tisice hracu soucasne. Jak vidis, mel bys trochu vic premyslet. Opravdu neni slozite na tohle prijit a pochopit, ze to neni to same.

keny: nedivaji se na bazary stejne. Prodeje her na ps3 a xboxu nelze primo porovnavat, protoze pocet konzoli je rozdilny, ps3 konzoli je min a k tomu si rada lidi ps3 nekupovala kvuli hram, ale jako kvalitni levnou bd mechaniku nebo do vypocetnich clusteru. Take si myslim, ze ps3 cili na starsi hrace, kteri hraji mene.

Napriklad jiz rada studii se vyjadrila v tom smyslu, ze projekty pro psp jsou prodelecne a nechteji pro nej delat hry z duvodu vysoke miry piratstvi. Stejne tak pro pc nevznikly porty rady multiplatformnich her, protoze se nevyplati do nich investovat.
            • Dívají se na bazar úplně stejně proč myslíš že chtějí aby příští generace konzolí už neměla hry na médiích? Oni prostě chtějí 100% jistotu že všichni ke hře přídou jen tak že si jí koupí od nich. Sony se chová jako blbec na tom trvám jak už jsem napsal případ Xboxu mluví za vše. Ukaž mi hru která skrachovala kvůli pirátům? Pochybuji že jich bude tolik aby to mělo nějaký význam. Většina firem se na pirátství jen vymlouvá. Je zajímavé že se pořád mluví o stahování ale prodeje her jsou obrovské na všech platformách. Vždycky tu budou poctivci a vždy tu budou piráti jeden bez druhého nemůže existovat.
            • Ty máš trochu problém s chápáním, ne? Bazar je úplně to stejný jako stahování z netu. Dva lidi, jeden koupí hru za plnou a střelí za půlku. Druhej koupí za půlku a třeba zase prodá. Zisk z jedný hry a hráli dva a víc. Akorát na tom parazitují ty bazary, ale to ti nevadí, protože tomu celkově nerozumíš a jen se dáváš svoje rozumy :-D
    • Jaký ztráty a jaký škody? Zloděj jsi, když něco ukradneš. Oni jen umožnili hrát kopie her. Uděláš si kopii na vlastní náklady a nikde nic nechybí. Pirát jsi, když jezdíš na lodi a okrádáš ostatní lidi na lodi. Trochu si to tu lidi pletou.
      • Zlodej jsi i kdyz nekomu nezaplatis za praci, co pro tebe udelal, kadernici za ostrihani, hernimu studiu za hru kterou hrajes.
        • Jenže to sis trochu zase poplet. Když kadeřnice někoho ostříhá a ty půjdeš a ten účes si na hlavě uděláš sám, tak taky nikomu nic nezmizí, protože si jen okopíroval ten účes. Herní studio živěj lidi, co platěj a ne ti, co hrajou jen kopie. Ti neplatící jen dělají dobrou reklamu, když je hra dobrá.
          • Demagogie. Kadernici platis za to, ze te ostriha, vyvojarum za to, ze udelaji hru. Hry nerostou na strome, nestaci je jen kopirovat, musi se naprogramovat, udelat k ni grafika a animace, slozit a nahrat hudba. To je ta prace za kterou platis, ktera se sama neudela. Ostrihat se sam je na ufovni udelat si hru sam, nikoli ji zkopirovat.
            • Zlodejinu nazyvat obchodnim modelem, no lol. A valka je mir. Obchod je dobrovolna a oboustranna smena statku. Dobrovolna jednostranna smena je dar. Nedobrovolna smena je zlodejina. To je i pripad piratstvi a nazivat ho obchodem je demagogie nejvyssi urovne.

Skoda vznika. Kazdy ma pravo na odmenu za svou praci. Toto pravo patri mezi zakladni lidska prava v civilizovane spolecnosti. Jestlize hraju neci hru, ten nekdo ma narok na odmenu. Ze zakona i mravne. Pokud mu ji upru, vznika mu skoda. Stejne jako te kadernici u ktere se necham ostrihat a odejdu bez placeni. To ze ji nic fyzickeho nechybi je bezvyznamne.
            • Možná se používá trochu jiný obchodní model? Platící zákazníci platěj za hru a ti ostatní jen kopírují, ale žádné škody nevznikají, spíše naopak. Kdyby měl Xbox menší prodeje jak PS3, možná bys měl pravdu. Kdyby Windows nebyly majoritním systémem, který zvítězil hlavně tím, že měl každý doma kopii, tak bys měl možná pravdu. Povídáte tu nesmysly o pirátech na lodích, zlodějích s maskou a ani jedno nemá nic společnýho s kopírováním her, protože je to podobná oblast jako knihy nebo hudba.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit