Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já souhlasím s placením ale přiměřeně a ne círka kolem 1500 kč za FIFU 11 nebo NHL a další sport. hry které vychází každým rokem a mění se snad jen soupisky mužstev ! Proč , kdo třeba vlastní tyto starší hry třeba z roků 7,8,9,10 si nemohou stáhnout na PS3 soupisky z ročníku 2011 ? U PC to jde a u PS3 ? Každý rok 1500 kč - zlodějna ! A třeba u F1 proč neudělají abych si závodníky mohl sám přendávat do týmů dle ročníku ? To by byla hra a ne kupovat kvůli tomu zase další předraženou hru !
  • NIKDY TO NEBUDE HACKNUTÉ DO POHODY :) hovorím vám to furt a vy sa tu len nadrapujete :DD a najradšej mám tie trapné komenty akože "nemám tuny penĚZ na hry" to akože socky šetko tuná?! Hry z druhej ruky nikdy nestoja tonu, ani pol tony peněz, a sú vždy všetky k dostaniu na fórach, bazaróch a kade tade.. Dantes Inferno 6,- eur teraz Brloh len taký príklad. vravím PRÍKLAD!
    NIKDY TO NEBUDE HACKNUTÉ DO POHODY. ak to bude, tak len OFFLINE a vždy s tým budú problémy. OFFLINE je pre mňa: NO TROPHIES, NO COMMUNITY, NO MULTIPLAY, NO CHATING.
    mrtva čierna konzola pre decká do izby. howgh.
    *1* a davaj mínuskááá SEM!!!
    • Hry z druhe ruky jsou ilegalni - resp. ty, ktere maji standardni placenou licenci, coz jsou az na vyjimky vsechny. Jsou uplne stejne ilegalni jako klasicke zpirateni.
  • Ok pujdu se okamzite zabit, protoze jsem inteligentni a nedavam tuny penez za hry, jako jini...

Sorry, ze lidi jako ja muzou za DRM, ale my takove problemy nemame :D
    Obvykle si pirati zahrajou hry driv, lepe a zadaco...

Multiplayer hry jsou uplne neco jineho - Pokud je hra dobra, tak si ji koupim, coz se vlastne u me stalo jen u Diabla 2 a SC 2. Mozna si koupim i Diablo 3. Tim u mne vycet koupenych her konci...
    • Ty nejsi inteligentni, ty jsi parazit a zmrd. Byt hajzl neni znamkou inteligence, ale hlouposti a bezohlednosti. Preji ti, abys v zivote potkal spoustu takovych jako jsi ty a pekne si ten zivot okorenili.
    • ucho
      u multiplayerových her je to něco jiného, protože většinou nemáš jinou možnost :) bohužel jsi morální spodina společnosti a takovéhle chování lidí celou společnost jen degraduje. jedna věc je si hry stahovat a tedy hrát zdarma, druhá věc je tuto činnost obhajovat a ještě se tím veřejně vychloubat, jak jsi nad těmi platícími blbci na výši...
      • BTW jak sem procital ty tvoje predchozi prispevky:
        Vem si napriklad takove CoD - Nove stoji 1199 (na konzole 1399), pokud nenakupujes z ruska
        Hraje ted jeste nekdo MW2, ktere sezenes za 400 ? Ne Hraje jeste nekdo CoD 4? Po vydani BO ne. A Singl je tam stejne takova kravina, ze bych za to ani tu 100ku nedal.

Naopak takovej Warcraft 3, kterej se stale hraje ma porad stejnou cenu, jako kdyz vysel. Diablo 2 to same, a jak stare to jsou hry ?

Pokud se budeme bavit o kvalitnich singleplayerovych hrach, jako je treba Mass Effect, tak ty se opravdu vyplati si pockat, az bude cena prijatelna, ale tak daleko zpětně už nebudeš mít žádnou podporu, a DLC se těžko shání.

Z jiného soudku - Doom 3 je jedna z her, která se vyplatí koupit i teď, ale pravdivě, koupil by si někdo tak starou hru ?
        • "Doom 3 je jedna z her, která se vyplatí koupit i teď, ale pravdivě, koupil by si někdo tak starou hru ?"

Tex Murphy: Under a Killing Moon (October 31, 1994)
          Purchased on Jan 3, 2011

:P
        • ucho
          tak píšeš, že za rok toho propaříš hodně. nevím, jak to máš, ale já měl hodně času pouze jako student, případně počítám bych měl jako nezaměstnaný, ale to bych asi řešil jiné věci. jako pracující jsem rád, když dohraju jednu hru za měsíc (a to jsem to hodně nadsadil :D) ) takže pro mě není problém čekat na některé hry. je spousta kvalitních titulů, které stojí za hraní.
          hry od EA moc s cenou dolů nejdou, to je jejich politika, tedy CoD se holt pořád drží, ale tak otázka, zda tahle hra někomu uteče. platit za hru kolem tisícovky opravdu nemá cenu (já udělal výjimku pouze jednou u GTA 4 za 800,-, když to vyšlo) - mimochodem teď jsem ji koupil na steamu podruhé (holt to prodávali komplet s Liberty City za 230,- a to mi za to stálo :) )
          Doom 3 je na mě pořád drahý (teď už mám u her strop na koupi většinou 150,- a i tak mám her na hraní aspoň na 4 roky...) ale zahrál bych si ho klidně, protože jsem ho nikdy nehrál :)
          prostě pro pracujícího člověka jsou hry levné, protože všechno hrát stejně nestíhá (když chce hrát víc věcí) a pokud chce něco hrát co nejdřív, nějakých 500,- za nějaký rozsáhlejší titul, který mu vystačí na půl roku, ho nerozhází. já osobně bych si vystačil celý rok i s L4D2, který teď nestál ani stovku a přesto je to skvělá hra. nebo nedávno vyšla Amnesia za 90,- nešlo taky odolat. já proti lidem, co stahují nic nemám, spíš mi jde o to, jak k tomu ti lidé přistupují. kdyby ke hrám přistupovalo víc lidí zodpovědně, vypadalo by to úplně jinak, ale bůhví, čeho se dočkáme do budoucna. ono s tím svobodným internetem to takhle nemusí být věčně...
          jinak pro představu, co mám teď rozehrané za hry:
          Tomb Raider 4 (hraju poprvné, cena nějakých 45,- nová origo)
          Dirt 2 (130,-)
          Two Worlds (100,-)
          Borderlands (základní verze stála asi 220,-, na DLC ze mě vytáhli další peníze :) )
        • Život je příliž krátký na to aby jsme pořád na něco čekaly. Jsme tu jen jednou stejně většina až na pár výjimek skončí v pekle tak proč si to tady aspoň pořádně neužít. Stahování her je tak snadné tak proč to nedělat. No možná se dostanu jen do pátého patra pekla aspoň za to že mam cca 20% poctivě koupených her.
          • ucho
            život je příliš krátký na to, aby ho celý propařil u her. to by měl brát jako doplněk a jednoduše všechno hrát nejde, na to není čas, tedy čekání na něco je naprosto přirozené, protože všechno člověk uhrát stejně nemá šanci (pokud to není flákač a chce tvořit i nějaké hodnoty pro ostatní :) )
      • Mozna jsem moralni spodina spolecnosti, ale holt jsem i financni spodina spolecnosti, nejde jen o to, ze NECHCU platit za hry, ale kdyz vezmu v potaz kolik her projedu rocne, tak bych nedokazal zaplatit ani 10% z nich...

Tipuju, ze minimalne polovina z techto lidi jsou (neby byli a uz si na to zvykli) rozmazlene decka, kterym bohati rodice koupi vse co se jim zamane, nebo aspon lidi, kteri nemaji za co normalniho utracet. Pak jsou tu lidi, kteri si tu hru koupi, protoze se boji stahovani, a nakonec jsou tu lidi co si ji koupi, protoze chcou podporit vyvojare.

Posledni skupine nic nevytykam, protoze do te prakticky spadam i ja (aneb i diablo 2 a sc2 se da cracknout a hrat pres hamachi)

ohledne toho popuzovani - urcite mi das za pravdu, ze to tu delam jen pro flame :D Doopravdy me zajimalo, co se tu ztrhne, kdyz tady verejne napisu, ze stahuju hry + sem si mslel ze dostanu tech minusek vic.
        • ted si sam hazis kameny pod nohy... pokud by nebylo tech lidi co hry kupuji , nebyli by ani vyvojari ktery by hry vyvijet zadarmo chteli .. zkus se vzit do role lidi kteri tyhle hry vyrabeji a je to jejich zivobiti , taky bys asi nebyl uplne rad kdyby ti za tvoji praci nekdo nezaplatil ..
          pokud si hru napred chces odzkouset driv nez vyjde sou tady dema.. a pokud ti ta hra neprijde kvalitni kupovat si ji nemusis.. ale dohrat ty hry dokonce a trvdit ze za nic nestali to umi kazdej, pokud clovek aspon naky penize ma a tedy nakou hru dohraje uz i stahnutou mel by mit slusnost si ji pak treba poridit uz jen proto aby dal signal vyvojarum ze hra je dobra a pak se dockal nejakeho pokracovani .. diky tomuto priztupu totiz zanikne mnoho a mnoho nadejnych projektu ktere ovsem nemaji ze zacatku takovou financni zakladnu aby mohli byt distribuovany ve vice zemich .. a skonci tak prodelecne
  • Sorry, ale ja neberu stahovani her jako kradez, nybrz jako fuck off do xichtu distribuce, ktera dava za hry nehorazne ceny...

Vim ze za toto dostanu hodne - , ale JSEM PIRAT A JSEM NA TO HRDY
    A komu se to nelibi, tak GTFO
  • Nevim jestli jsem tento clanek nejak nepochopil, ale JB ps3 tu uz nejakou dobu je, stejne jako torrenty s hrami. Jestli je to nejaky novy zpusob, ktere povede ke zjednoduseni procesu, tak se predem omlouvam, ale z textu to neni jasne. Vyzniva to jako kdyby se jednalo o neco do dneska neslychaneho. No ale, co jsem chtel rict. Piraty v kazdem pripade nepodporuji, hry na ps si kupuji prevazne z anglickych bazaru, pripadne aukra. Ceny jsou tak nizke, ze me zkratka vubec nenuti neco zkouset a nervovat se, jestlit to pojede nebo ne. Napr. ted mi dosel AC1 do sbirky za 5 liber nebo AvP za 8, BF BC2 za 10 atd atd. To jsou ceny, ktere proste unesu, takze se o warez ani nepokousim. Tim chci zduraznit ze bazarove prodeje podporuji a myslim ze na to ma kazdy vlastnik hmotne i nehmotne veci pravo a neexistuje argument, ktery by ho zpochybnil. Nakonec by mohli prijit ze Skodovky a zabavit mi Octavku, protoze jsem ji koupil po nekom. Ja integritu veci nijak nenapadam, nerozprodavam jeji jednotlivosti ci neco podobneho. Mam ale pravo se veci za uplatu zbavit. Neni to stejne jako warez. V dobe, kdy ja hraji nemuze hrat nikdo jiny, tudiz nenarusuji prava vyrobce. Za chvili by mohli prskat, ze jsem hru kamaradovi jen pujcil, protoze on si ji mel samozrejme okamzite koupit. Tyhle nesmysly jsou pouze chabe vymluvy neschopnosti vyrobit kvalitni titul, ktery by stal za ty penize. Nakonec, bazarove prodeje jsou mnohdy to jedine co lidi od warezu drzi zpet. Proto zrusit je, by bylo jako si podrezat vetev pod sebou samym. Co se tyce donwload her, ty samozrejme jde bazarove koupit take, sam jich par mam, proto nechapu, jak by to resilo zmineny problem. A v pripade warezu to stejne. Torrenty jsou plne arcade titulu na xbox, tzn. zase...nevidim reseni. Rekl bych, ze ackoliv jsem naprosto proti warezu, resenim neni neustale pasivne odebirat zakaznikovi prava na uzivani jeho veci, ale aktivne se podilet na produktu, ktery je natolik kvalitni (po strance sluzeb, obsahu apod.), ze sama tato kvalita bude stat jako nejlepsi ochrana proti piratstvi. Pokud si to tvurci neuvedomi a neustale nam budou podsouvat brak, neni se cemu divit. Pochopitelne, kdyz kradou deti z duvodu nejake zvrhle zabavy, jsou tu od toho rodice, kteri maji odpovednost...dat pres papulu a na tyden zaracha, tak jako kdyz ukradnou bombony v samosce. To ze na ne nemaji penize nebo tomu rodice nerozumi neni argument. Vse je logicky resitelne a omluva warezu neexistuje...
    • Ne že bych chtěl napadat tvůj komentář to ne ale je hezké že zavrhuješ piráty ale na druhou stranu podporuješ bazarový prodej který je v očích vývojářů na stejné úrovni. Proto se taky vyskytují u některých firem např. Ubisoftu ochrany které umožňují jen omezený počet instalací. Mají také v úmyslu úplně zrušit prodej her na médiích jak na PC tak na konzolích. A když potom bude jediná možnost jak si koupit hru že si jí stáhneš ze Steamu a jiných stránek tak pro hodně lidí nebude příliž velký rozdíl jestli si hru stáhnou za peníze nebo z torrentu. Takže momentálně je fuk jestli stahuješ nebo kupuješ v bazaru tak jako tak vývojáři z toho nic nemají.
      • No ja myslim, ze jsi muj prispevek moc necetl. To co rikas ted, je na co jsem ve svem postu reagoval a snazil se vyvratit. Na bazarovy prodej se pres prsty diva nenazrany manegement, ktery misto toho aby premyslel jak hrace novou hrou zaujmout a prodeje pak prijdou samy, premysli radeji nad tim jak hrace omezit tak aby se ji MUSELO prodat co nejvic (at uz jakymikoliv metodami) a to je podle me velka chyba. Jak uz jsem rikal minule, zvysovat prodeje omezovanim zakaznika mozna prinese kratkodobe navyseni zisku ale jako dlouhodoba srategie je uplne nesmyslna. A v konecnem dusledku to odnasi stale jen hrac, ponevadz se zvysuji ceny na vyvoj, tedy riziko, prijimaji se ruzna opatreni jak tato rizika co nejvice zmensit alias vsazeni na jistotu a ve vysledku hry stoji za vetsi a vetsi hovno. V roce 2010 se tu strilelo samymi AAA tituly a nakonec tech opravdu dobrych aby za nehet naskrabal a to jsme o mnoha milionovych rozpoctech sylseli pomalu kazdy tyden. To asi uznas i sam. A kdyz se jeste vratim k bazaru a warezu. Z pohledu zisku z jedne "kopie" je to skutecne na stejno, ale jinak se jedna o dve docela odlisne veci. Zatimco u warezu staci jedna kopie, tedy jednou placeny disk, hraji ji desetitisice lidi ve stejnou dobu, tedy jako by se ta stejna masa lidi hru koupila. Staci se podivat na torrent seeding nejake nove "pecky". Tzn., na prumernych 5 dolaru z disku ujde studiu radove 10000x vic. Rikam radove, protoze samozrejme existuje vic jak jeden tracker, ruzne rapid shary apod. Zato u bazaru se shodneme, ze usly zisk je nepomerne mensi. Jednu hru vlastni prumerne 2-3 lide a navic nikdy ne ve stejnou dobu a to je rozdil. A porad tu mame take hledisko pravni a mravni. Ja bazarem zadna prava neporusuji, naopak domaham se vlastnich, tak jak u kazdeho jineho produktu kupuji pouzitou vec s urcitym rizikem, napr. poskozeni ci castecne nebo uplne nefunkcnosti atd atd., s tim ze predeslemu majiteli vec DOSLOUZILA a tedy, ze uz nebude moci uplatnovat prava svoje. To ze z toho vyvojari nic nemaji na podstate nic nemeni. Z me octavie taky Skoda, popr. koncern nic nema. Mam tedy chapat, ze se na me divaji jako na zlodeje? A mimochodem, to ze nejaci idioti v Ubisoftu navrhnou hracum nasadit sveraci kazajku, aby je nahodou nepripravili o zisk, neznamena, ze je to spravne.
        • Vzal bych v uvahu i to, ze prodavajici vetsinou penize s doplatkem obratem investuje do dalsi nove hry, cimz podpori dalsi vyvojare. Kupec nakupuje bazarove zbozi, protoze neni ochoten dane zbozi nakoupit za stanovenou trzni cenu a prodavajici si timto rovnez kompenzuje sve naklady.
          Smazenka tenhle efekt rozhodne nema.
  • eee je pokrutena trubla
  • Pročetl jsem celou diskuzi a z některých příspěvků hájícíh krádež něčeho co není hmatatelné je mi zle.
    Je vidět že z drtivé většiny přispívá mládež, která se snaží hájit to co jim doma říkají že je špatné. "Nekrade se, nekrade se, nekrade se!"

Osobně souhlasím že je blbost požadovat po dětech aby si kupovali hry, když ani nevydělávají.
    Ceny jsou často hodně vysoké. Ale ani dospělý člověk nemůže mít všechno, když na to nemá.
    Pochopte když něco nemůžu mít, tak krádež situaci neřeší. Tady není o čem diskutovat.

Vyšla Mafia 2 stála 1099,-. Hrál jsem demo, těšil jsem se, chtěl jsem si jí koupit, ale prostě pro mě je 1100 ,- za hru hodně, neměl jsem na ní, počkal jsem na Vánoce a hle byla na steamu za 10€!
    Když prostě na danou věc nemám, tak si jí nekoupím a počkám až zlevní, nebo se bez ní naučím žít. To radím i Vám ostatním.
    • S poctivostí nejdál dojdeš... To platilo tak před pár set lety. Jistli si kvůli strachu netroufneš hru stáhnout nebo je to jenom čistě z etickýho hlediska, pořád to považuju za blbost. S průměrnym platem v naší zemi 20 tisíc nechat 1000-2000kč za 1 hru je vyděračství. Tohle si možná můžou dovolit lidi v UK nebo USA, ale ne u nás. Ať prodávaj hry za přijatelný ceny a budu uvažovat že si hru koupim.
      • Mafia za 250 Kč cca 4 měsíce po vydání je ti hodně? V tom případě jsi jenom rozšlápnutej zvratek, kterej si svoje pokřivený morální hodnoty snaží odůvodnit vysokou cenou v době vydání kde se platí za EXKLUZIVITU. Ty by sis tu hru nekoupil ani za ty 200,- i kdyby byla nová, tak co to tady na nás zkoušíš?
      • ucho
        lžeš :) spousta her se prodává za přijatelné ceny, většinu poměrně nových titulů není problém na PC sehnat za 200,-. když člověk počká déle, bez problému za méně jak 150,-. u konzolí kolem 500,- za hru, ale najde se i spousta špičkových kousků za 300,- i když starších. tedy tohle pouze je tvoje snaha si to morálně odůvodnit, ale skutečnost je taková, že bys za to nedal ani tu blbou stovku, jen si to přiznej... :)
        • No za 200 seženeš tak rok starý kousky. Novinku pod 1000 určitě ne. A je pravda že některý hry ani za tu 100 nestojej, ale abych se obhájil, nedávno jsem si koupil třeba Heroes III complete i když to mam už dávno stažený, jenom abych za ten výtvor odměnil vývojáře. Popravdě odúvodnit se nepotřebuju, protože stáhnutí hry prostě podle mě krádež neni. Jenom si něco zkopíruju a nikomu nikde nic chybět nebude. Je to jako kdybych si podle kamráda auta postavil úplně to samý z vlastních součástek a on mi pak tvrdil že sem ho ukrad.
          • ucho
            však já neodsuzuji lidi, co si hru stáhnou. je to jejich věc. spíš nemám rád, když to někdo ještě omlouvá tím, že placení je špatné, že ty hry za to nestojí (a stejně u nich propaří x hodin). pokud má někdo možnost zaplatit a produkt užívá, zaplatit by měl. a dobře, někdy člověk musí čekat třeba rok na hru, ale vlastně co je na tom špatného? (tedy když za ni nechce dávat tolik). po takovém roce a více jsou pak ty ceny hodně úsměvné a spousta dříve velmi žádaných titulů se dá sehnat i kolem stovky.
            • Ale kdo by chtěl hrát rok starej titul když za rok už je nová verze. Novinka tak za 500 by byla adekvátní cena a tak maximum co bych dal...
  • TU si treba uvedomiť, že SONY sa bojí cracknutia, lebo PS3 predávajú lacnejšie, ako ich výroba konzoly stojí, aby mohli konkurovať Xboxu. Preto sú drahé hry ich hlavný príjem. Ale MS to tiež dobre vymyslel, síce sa dá na ňom pirátiť, ale ak to zistia dajú BAN a dotyčný (prevažne v USA) si kúpi novú konzolu. A MS zarába.
  • taková sprška lejn tady :)
    • sotva jsem vlezl do diskuze, hned jsem se musel zasmát díky *1*
  • Pěkná diskuse. Zajímalo by mě, jestli je tu někdo, kdo hru nejprve stáhne a pak až zakoupí, dělám to už nějaký pátek a nemůžu si stěžovat. Pokud se mi hra líbí, rád vývojáře podpořím, ale představa že si hru koupím a pak zjistím jaká šílená sračka to je... Např. NFS:HP --> Stáhl jsem, hrál tři hodiny a smazal. Kdybych si hru koupil, byl bych leda tak nasrán, naopak pokud je hra kvalitní, časem si stejně originál pořídím, především kvůli online hraní nebo čistě proto, že chci podpořit vývojáře. A přiznám se - už déle než 4 roky jsem si hru nekoupil jinak, než přes Steam a málo z těch her nebylo od Valve. Asi tak tři, nebo dvě. Myslím, že to taky o něčem vypovídá...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit