Přejít na výpis diskuzí
Další potvrzení multiplayeru v Mass Effect 3
10.10.2011 | levis
79 příspěvků
-
Jasně, tak nějak to asi bude, ale hlavní důvody jasně ekonomické - lokalizace = menší zisk. U tak malých zemiček jako Č-S s 15 mil obyvatel jsou tato čísla mnohem viditelnější. Neřekl bych, že si lidé z Anglie vozí hry s češtinou.
Ten Shift 2 neměl lokalizaci v době, kdy EA u nás přestalo lokalizovat "obecně" (pro Crysis 2 byla dávno hotová, že?).
No, zkrátka si myslím, že by lokalizace měla být automatická (dabing u hitů) a cena her stanovena úměrně kupní síle - pak se dá např. mluvit o porovnávání prodejů s jinými zeměmi. Toť pouze můj názor. (borci co ovládají anglinu mě ukamenují *1* ) -
"náhodou pomocí her se angličtina učila nejlépe" ano,ano.. .. the enemies are coming!... Take them down!!!
-
První díl lokalizoval CDprojekt (spolupracoval jsem na tom). Druhý díl lokalizovalo samo EA (moje opravy jsou zahrnuty v Patch1, ale opravená verze se zobrazí pouze lidem, kteří hru instalovali českým instalátorem z DVD). Trojku bude v rámci tradice lokalizovat zase někdo jiný :D
Projede DAO a ME2 byly solidní. Nicméně Crysis 2 či NfS se prodávají lépe a májí méně textů - jasný překlad (všimněte si, že Shift2 taky neměl lokalizaci). Bohužel prodejnost her od BioWare v Česku nedokáže pokrýt vysoké náklady na lokalizaci. Do statistiky českého distributora nemůžete počítat levně koupené hry v Anglii a šedý dovoz. -
Pokud hru koupíte až ve slevě, pak tvůrci neuvidí z Vašcih peněz ani cent a loklální distributor má špatné statistiky a proto příště hra pro daný region nedostane rozpočet na lokalizaci. Viz DA2 a ME3.
-
Ano technicky to jde (např. Dragon Age II i Deus Ex Human Revolution jsme schopni počeštit pro obě konzole). Jenže to budou moci hrát pouze majitelé upravených konzolí, které prakticky nesmí na internet, a jsou používány jen ke hraní nelegálních kopií. A jelikož náš tým warezáky nepodporuje, tak jsme lokalizaci pro konzole nevydali.
-
Psal jste "pan Tvrdý ji udělá". Skutečně si nechci přivlastňovat práci mnoha jiných lidí. Výraz "tým Marka Tvrdého" je v pořádku ;). Děkuji za pochopení.
A k druhé větě - ano, o něčem takovém se teď vyjednává. Snad to vyjde. Uvidíme... -
A že je ME od 18 let je asi spratkovi jedno *1* . Jj, ti dnešní rodiče, hlavně že je od mladejch klid.
-
Vy určitě máte lepší informace než kdokoliv z nás, tzn. že je to háji. Samo, vaše dodatečné překlady jsou prima a díkybohu (Vám či komu) za ně, ale u AAA hry významného distribura, 3. dílu zásadní hry žánru (neřkuli, že 1. 2 lokalizaci měly), velmi očekávané (rzm. předpoklad dobrých prodejů) bych čekal něco trochu jiného. A pokud bude i mulťák možná bude neofiko překlad problém. Já osobně se ztotožňuji s variantou lokalizace=koupě za plnou cenu, nelokalizováno=čekání na slevu či jiný prodejce. A tak to je, milé EA CZ. Demagogii typu - lokalizace bude až se zvednou prodeje rozhodně neberu! To si ještě pamutuji, jak EA CZ jásalo jaké mají skvělé prodeje DA a jak dopadla dvojka?! No nic, hlavně že NFS češtinu mít bude, náctiletí budou určitě hru kupovat.
-
Jistě, ale vždycky se říká "tým Marka Tvrdého" . Samozřejmě jsem myslel tým.
A dříve... no, jako u DE:HR, že byste dostali hru už před vydáním? No, proč ne... -
"kooperace ve speciální minikampani"
Tak tohle prave prilis caste neni. Byl bych rad, kdyby byla vzdy kooperace oddelena od singleplayerove kampane. Takova kooperativni kampan je mnohonasobne lepsi nez kdyz je roubovana primo do singlu. Priklad? Gears of War vs. Splinter Cell Chaos Theory nebo Portal 2. Casto je take nasilim dodana kooperace do hry spise takovou berlickou, poslednim pokusem, jak primer hrace koupit jejich prumerny titul. Jako napriklad u Fear 3. Ostatne s kamarady je to vetsi zabava. S kamarady byva ale zabava i u horsich veci nez je prumerna videohra. Nemam rad, kdyz pak recenzenti prisuzuji zabavnost hry v kooperaci hre, kdyz je to vlastne zasluha kamaradu. -
mě proškolila série baldurs gate .))
hlavně první díl -
Pravda, nekupuju hry za plne ceny, kdyz po par mesicich dam za hru casto polovinu i mene, ostatne nevidim na tom nic spatneho, kazdy kupuje (pokud vubec kupuje) na co ma potazmo az je pro nej cena akceptovatelna. Za vyraz amatersky se omlouvam, fanouskovsky zni lepe ;)
-
Fanouškovská lokalizace (nemám rád to amatérská, když na projektu pracuje hromada lidí, kteří se i překladem a testingem žicí) bude docela brzy po vydání hry. Nicméně vy čekáte spíše na tu slevu, že.
-
Nebudu ji dělat sám, ale bude na tom pracovat celý tým. A pokud se poštěstí, možná to bude dřív, než byste čekal.
-
Jejich chyba, takto hru koupim az pokud po case vznikne amaterska lokalizace a po sleve.
-
náhodou pomocí her se angličtina učila nejlépe *3*
pořád si jěště pamatuji mé začátky angličtiny v raném mládí, kdy jsem například v Diablu rozumněla akorát "Beware of enemies" zbytek si akorát tak domýšlela.
A nebo ještě dřív, kdy jsem věděla, jen co asi znamená new game, load, save a exit *1*. Dnes umím anglicky velice dobře a musím říct, že hry v mém učení se cizímu jazyku sehrály taky docela velkou roli. -
Hmm dva dominantní jazyky mi stačí... A fakt si nemyslím že by Čínština vzhledem ke své náročnosti převzala roli světového jazyka.. A rozhodně ne na "lokální úrovni" Euro-Americké kultury co se týče her...
Pokud vím tak ME je záležitost západního světa...
Rozhodně se ale čínštině nebráním... -
Já se učím japonsky!
I když čínština je asi perspektivnejší... ale nesnáším jak zní.
Jo, čínština a japonština zní naprosto rozdílně. -
I na konzole se dá udělat fanouškovská lokalizace. Samozřejmě jen na staženou hru... (pak si stačí hru stáhnout ale i koupit originál, a ten třeba nechat zabalený).
Ale je to těžší, mnohdy je nemožné mít interpunkci a navíc se češtiny skrývají v placené VIP sekci dvou warez fór. A samotných češtin není moc. Na Xko třeba Alan Wake a na PS3 jsem tam viděl myslím Bioshock 2 a další... -
Vyjádřím se ke dvou věcem...
1. čeština -> pokud nebude oficiální, tak věřím, že pan Tvrdý ji udělá. Ale to bude nějakou dobu trvat... a než to bude, tak potečou některým z vás slzy.
2. multiplayer -> no, zatím neodsuzuju. Do Assassin's Creed se mulťák taky nehodil a nakonec jsem si Brotherhood kvůli němu koupil a hrál jen ten a singlu jsem se ani nedotkl.