Přejít na výpis diskuzí
Dan Vávra o historickém a výzkumném aspektu RPG Kingdom Come
3.5.2014 | Ladislav Loukota
128 příspěvků
-
Podle názvu 25fps jsem myslel, že to je nějaký časopis o konzolích.
-
-
Pokud jsem se správně dovtípil tak se jedná o internetový časopis o filmu a filmy(a videa vseobecne-at už v kině, televizi či na internetu) obvykle běží v cca 25 snímcích za sekundu.
-
-
To jenom tak pro zajímavost, humor týkající se údajně malé výkonosti konzolí sem samozřejmě pobral...
-
-
nahlášeno, za šíření hatu a nenávisti. *3*
-
-
Uvědomuješ si, že slovo "hate" znamená nenávidět ? Ale vyznavačovi JB to asi nemá cenu ani vysvětlovat...
-
Já jsem nahlásil tebe, protože tvůj avatar ukazje jedno ze zakázaných slov tady v diskusi.
-
-
Tvl nějak se to chytlo. Já to myslel jako vtip *15*
-
-
bože to je ale "vtipné"
-
-
Ty seš taky, radši se vzpamatuj, že ti neni hanba takhle tejrat Džambulku!
-
-
nevim jak to tady funguje ale post od uzivatele "stale bezim" jsem take nahlasil. Jedna vec je vecne hadani pc vs konzole kde je to spise usmevne a druha hanit osobu ktera nedavno umrela......
-
-
aha, to nevím, ok RIP :( (bulvár nesleduji)
-
-
-
-
My víme. Byl to trefný vtip, až tak trefný, že to někteří neunesli.
-
-
V první řadě jsi to neunesl ty, tak už zalez.
-
-
Já jsem to taky vážně nebral, jenom jsem prostě napsal, že se nedá nic dělat, když si chci zahrát některý hry co na PC nejsou. Ale je prava že si někoho n4srat musel, protože tu začla opět řádit mínusková víla.
-
-
tu neznám, znám akorát serunato vílu, bohužel mě navštěvuje až moc často
-
Jo, to je jasný. Když si to chceš zahrát je potřeba koupit konzoli. Žádný problém.
Škoda, není vše na všem.
-
-
-
Trollovat se musi umet a tohle se ti fakt povedlo :) A jak je videt, spousta lidi to jako vtip nepochopila, tak te zacnou krmit. Dobrou chut :)
-
Já jsem teda u pc rád za těch 30FPS při full hd, navíc 60FPS je takový bubák, třeba Crysis 3 nedá při full hd na max na 60 fps ani 780 TI, u Metra je to podobné a to je karta, která stojí o pět tisíc víc než celý ps4 dohromady, navíc Infamous se může rovnat grafice Crysis 3 a jede na 30FPS stabilně. Takže děláš pc- hráčům jenom ostudu ty gumo.
-
Teda, člověk by řekl, že hráči na vyvolené platformě se nebudou zabývat podřadnými platformami, ale ono ne...ty konzole vážně musej vyvoleným ležet v krku...
-
No jo no, co má člověk dělat, když si chce zahrát Deamon Souls, The Last of Us, Heavy Rain, Beyon Two Souls, Red Dead Redemption, Killzone serii, MGS serii, Grand Turismo, Foza Motorsport, GTA V, Dragons Dogma Arisen, Army of Two serii, God of War serii, Dust 514, Infamous 1,2, Resistance 1-3, Siren Blood Curse, RE 1-3, RE Code Veronica ?
PS : Na ostatní hry mám PC. -
-
Edit : Ještě jsem zapoměl na Uncharted 1-3 , a mimochodem díky za mínuska, aspoň se dozvím kolik zamindrákovaných only-PC hráčů navševuje Games.cz. Díky.
-
-
Ještě tam přidej MotorStorm, jak si mohl zapomenout!!!
-
Těch tu je. Největší nuly v životě si honí triko aspoň tady.
-
-
Až bude PS3 nebo X360 dáván k pracímu prášku zdarma, tak si to třeba koupím na hraní pár výše uvedených her, ale za 5000 Kč vám s*re pes. Pokud si budu chtít prohlížet obrázky z her, tak si koupím místo konzole časopis.
-
-
LOL a komu to jako cpeš ? Snad nezávidíš, že si někdo může dovolit PC i PS3?
-
-
Závist? Já jen chci říct, že pět tisíc dát za 7 let starou konzoli je dneska nesmysl.
-
-
Rust: Tak to opravdu ne. -_-
-
Worhammer: Líbí se mi, jak pořád opakuješ "koupím" v 1. osobě. Podle úrovně tvých názorů a nesmyslů, co tu řešíš, bych spíš tipoval "maminka koupí".
-
PS3 3.gen vydali na konci září v roce 2012. Nevim kde bereš 7 let...
-
Dildo_Vagins: Nebudu si kupovat něco, co ani nedokáži pořádně využít. Je spoustu her, kvůli kterým by stálo za to si koupit starou konzoli, ale z toho dlouhého seznamu se mi můžou líbit jenom maximálně tři hry. Lákadla jsou to dobrá, ale jak já sebe znám, tak bych to po 7 hodinách přestal hrát a už bych se k tomu nevrátil. Už teď mám spoustu her na Steamu, u kterých mám sotva hodinu nahráno a jsem líný se k nim vracet. Nehledám výmluvy, dost peněz mám, ale přijde mi pro mě zbytečné si kupovat konzoli.
-
Holt když na to nemáš, tak si vždycky výmluvu najdeš...
-
-
-
-
Líbí se mi, jak si schválně ještě doplnil, že zbytek her hraješ na PC...pobavilo. *1* *1* *1*
-
-
Proti PC nic nemám, mám na něm víc her jak na PS3, protože si je můžu pustit s vyšším rozlišením při 60+ fps s maximálním nastavením.
-
-
-
Ale to myslis ty drazsi konzole ne?
-
-
GameBoy Color
-
-
-
Vávra je srdcař. Moc, moc, moc mu přeju úspěch.
-
-
Co bereš jako úspěch?
-
-
Tak hlavně a především aby hra byla zdárně dokončena. Potom budu považovat za úspěch, že se ve hře objeví vše, co si tvůrci předsevzali. A v neposlední řadě komerční úspěch.
-
-
-
Díky za článek. Jeden z nejdelších, co jsem přečetl do konce.
-
Zůstává pravdou, že her pracujících s historickou tématikou je jak sr*ček, ale jen některý z nich tu méně tu více s tím pracujou zodpovědně. Osobně u Kingdom Come chci věřit, že se v tomhle ohledu může stát docela zásadním precedentem pro budoucí vnímání her jako jakési pomocné záležitosti této vědy. Alespoň co se týče třeba právě v nějaké míře toho zhmotňování historické reality. Animace, hrubý počítačový modely pro dokumenty a podobný, to už tady sice nějakou dobu je, ale přímo nechat člověka si vychutnat sice né úplně dokonalej, ale přibližující a fungující a pohybující se koncept a vizualizaci minulýho světa, který nejen že uvěřitelně a autenticky vypadají, ale u kterýho se může spontanně spojit zábava a vnímání faktů, tak tomu nehorázně fandím. Je samozřejmě jasný, že Warhorse je v tomhle asi jistým specifikem a jedni z mála, kteří se chtěj takhle na tom vypotit a kteří k té hře přistupujou jako k víceúčelový záležitosti, která může svůj potenciál naplnit i mimo hráče, a těžko si představit, že najednou celej mainstream kolem her bude mít vůbec chuť proměnit se v základnu dělající hry pro potřeby výročních výstav v kdejakým muzeu. Ale stejně jako to v nějaké míře třeba probíhá u filmů, seriálů a dokumentů, tak doufám, že jednou se ta mezioborová a meziinstitucionální spolupráce z každých stran ucelý i u těch her, zvláště co se týká té historie. Podle mýho ten potenciál, aby se staly prostředkem umožňující zase trochu víc určitě mají,
-
-
Joo, když má nějakej projekt přesah.. Jestli někdo díky Kingdom Come přičichne k historii tak je to úžasný, akorát je teda dost těžký popsat tehdejší svět. Jedna věc je udělat reálné objekty jako hrady, zbraně nebo oblečení, ale co se týče myšlení lidí a jejich jednání tak to bude jen fabulace. A doufám, že dost zábavná :)
-
-
O polozeni takto inteligentnich otazek si pissalci muzou nechat jen zdat. Dekuji za link na zajimavy rohovor.
-
to je k nevire co jeden blbej malej napis na konci clanku dikaze způsobit..lidi tady jsou opravdu hodne zvlastni..když bych byl slusny
-
2W: No nevim o originálnějšim světě než W40k a propracovanej je jakby smet. V knížkách jsou nějaký nesrovnalosti minimálně a téměř vše je perfektně provázaný.
Ale však, to že je to fantasy, neznamená že by to nemělo vypadat alespoň v rámci možností reálně. Ano samozřejmě viděl. A proč myslíš že to prošlo mezi drápama commies.
2Sk: No to ne, to byli šílení vrazi. Nakonec skončily tak jak si zasloužili. Husité tady byli doma, Spartakus a jeho banda hrdlořezů byla zvěř ze všech koutů známého světa a vraždila domácí Římany - to že tam byli otroci nedobrovolně na věci nic nemění.
2X: Myslíš tu přeučenou komunistku, která si Husity nemohla vynachválit. Naopak, ta by ze mě radost neměla. Bibli jakž takž načtenou mám a defakto ti žádnej majetek nezakazuje. Nevím kdes to vzal, pokud nemáš na mysli otřepanou frázi "Dřív projde velbloud uchem jehly, než se boháč dostane do nebe." No však to nepopírám, že válečníci to byli schopní, ale proč myslíš že máme ve znaku lva se dvěma ocasy - za hrdinství, sílu a udatnost českých vojáků. Nejde ani tak o to že to byli husiti, jako spíš že to byli Češi. Kdyby chtěli, mohli dobýt celou Evropu, tak to leda tak ve snu. -
Povidani hezke, ale doufal jsem mozna v trochu vic detailu o samotnem procesu. Ackoliv chapu, ze jestli je to opravdu tak obrovsky objem informaci, tak tezko to vmestnat do par otazek.
-
Spolupráce se vzdělávacími institucemi by bylo dobrá. Něco snad dělá Larian. Byl o tom rozhovor v Levelu.
Pak mohou lehce již hotovou hru upravit pro potřeby daných institucí. Prachy navíc a ocenění odborné práce. Jasně homesexuální elfové by prodali více pro široké publikum ale to nic ve vzdělání nepřinese. -
jen aby ta hra nebyla až tak realna že bude nudná. priznejme si, koho by bavilo hrát za vencu z vidlákovic (čechy), bojovat v kurzu historickýho šermu a rešit vrazdu služky. chybí tam cool veci z fantasy her
-
-
a proč stále fantasy já chci real hru ze středověku a zatím žádná taková na trhu není
-
Když si vezmu například úkoly v Zaklínači, tak to byla stejně detektivní práce jen s monstry. Něco podobného asi bude zde jen bez monster. Namísto toho by měli být chytřejší lidé.
To mi podle popisu nevadí. Jestli řeším vraždu služky anebo elfa je mi jedno. Navíc jestli zabiji po cestě 10 monster jako prd anebo dva protivníky a budu se u toho muset snažit mi připadá dost podobné. -
-
ano, ale ja narazim na chybejici magii a co se týče úkolu, technicky je to jedno ale je to jako bys rekl že je jedno jestli čteš detektivku od agathy christie nebo od nejakeho netalentovaneho blogera. duležita je zapletka a jeji podani.
ja mam rad fantasy a ne realizmus -
-
Tak to pak bude záležet na dovednostech lidí ve WH. Aby to bylo dobrá zápletka. Protože ve fantasy máš stejné úkoly jen jiné prostředí.
-
Máš rád fantasy a přesto marníš čas diskutováním o něčem, co naopak rád nemáš... Ta dnešní mládež opravdu neví, co s volným časem *7*
-
-
-
Proč mám takový pocit, že tyto dementní pindy sem všechny píše jeden a ten samý člověk? Už je to nuda *7*
-
-
Ještě bych chtěl doplnit, že příčinou paranoie mohou být raná rodičovská zavržení, zejména neschopnost matky uspokojit citové potřeby dítěte. Jakmile vyjde Kingdome Come a maminka ti dovolí si tuto specialitku od Vávry zahrát, možná se tvůj duševní stav stabilizuje.
-
-
Potrefená husa se ozvala a dokonce dvakrát. Epic fail. *3*
-
-
Děkuji za dva mínusy, kamaráde *3* Co je to prosím EPIC FAIL, není mi totiž 10 a místní žargon je pro mě španělskou vesnicí. Děkuji.
-
-
Ty v takové vesnici žiješ, lame :)
-
-
-
-
Tomu se říká paranoia, je to psychická nemoc, ale neboj, jsou na to léky. Po pár dnech léčby už takové pocity nebudeš mít.
-
-