Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ty vole myslim že vydavatele se pravě že vubec nevyznaji jinak by nevychazelo tolik pičov*in a tak malo dobrych her :D
  • myslim ze kazdy si odvodzuje ze hra ma byt realisticka z toho ze vavrovy vadi ked fantasy stredoveka hra nie je realisticka
  • Keyz
    Je to divný no. Kdyby na 100% uspěli asi by měli velkou radost a nebyl by důvod to protahovat. Stačilo by napsat, že to dobře dopadlo a hotovo.
    Jsem zvědav co bude v dalším blogu.
  • Keyz
    Snad ano.
    Například ve filmech si taky lidi pamatují různé hovadinky. Co kdo kecl,drobnosti anebo příběhové záležitosti ale stejně tak mega exploze apod.
  • Mám z toho blogu pocit, že se jim něco šeredně podělalo, přestože udělali "perfektní prototyp". Asi to nebyl autorův záměr, ale jestli to myslel jinak, tak nemá bejt tajemnej jako hrad v Karpatech (s vodorovnými stropy...). :P
  • Na GTA:SA stejně nic nemá, hlavně když jste letěli stíhajdou *15*
  • VereWolf271
    Pokud tam nebude aspoň jeden padající mrakodrap, tak na tu hru kálím!
  • Ano, je to normální. To ovšem neznamená, že to vždycky normální bylo a nikdo mě zatím nepřesvědčil o opaku, jen samé "podívej se ven". Jo. Ale na to, abych dál hledal nebo se dokonce sháněl po vzdělaných lidech, tak tolik mě to nezajímá.
    Jinak samozřejmě, že v tom slavném článku o Skyrimu bylo dost bodů, které je dobré vypíchnout, ale z docela podstatné části to je nitpicking (pardon, čeština tohle slovo prostě nemá, "rýpání" není úplně to samé), takže s tím pan kreativní ředitel patrně problém nemá. Co se týká Vávrova charakteru, ten s hrou jako takovou moc nesouvisí. Každopádně po přečtení pár článků, tweetů a shlédnutí videí na mě zanechal kladný dojem jen ten o Falloutu :) .

No nic, už se to stáčí zase někam mimo. Radši se jdu vztekat u FTL.

(Edit: Kdyby to tak náhodou vyznívalo, tak tě nechci urážet nebo něco. Jen aby bylo jasno ^^ )
  • Co se bezmlhovyho LODu týká, v GTA4 jsou ty přechody mezi úrovněmi LODu občas dost hnusné. Ale třeba v Just Cause 2 se mi to líbí, i když ta hra má dost jednoduchou grafiku.
  • Tak jasně snad ve všech dnešních hrách jsou čím vzdálenější objekty postupně zbavovány geometrie a textury pro plynulý chod hry a nebo úplně zaniknou. Což přeji jenom s tou tzv. mlhou trochu nesouvisí.
  • smejki
    mlhu potřebuješ vždycky, to je logický. někam ty mízející LODy schovat musíš. např v ROME 2 na E3 to ještě na světový mapě neměli implemetovaný. Takhle by vypadaly hry bez mlhy (nebo bez toho, abys byl schovanej v klikatým údolí/mezi mrakodrapy/whatever, kde máš jistotu, že z nějakýho místa už celou jinou sekci světa nelze vidět, tak ji přestaneš vykreslovat) -
  • Ano. Taky bych ale řekl, že i dnes by byla potřeba vzdálené mlhy, ale teď autoři podle mého umějí efektivněji využít prostředí. Skyrim v detailech Zaklínače 2 by asi neutáhlo nic (mod Lykaon je tomu tak trochu důkazem).
    Gothic 3 byl openworld RPG s perfektní blízkou grafikou (proto ta mlha). Uvidíme tedy s čím příjdou další nextgen konzole a zároveň další optimalizace PC v budoucnu.
  • tjn taky bych rád věděl dokud to máš tuhle informaci s tim naskriptovanym questem a tak dále... sem si říkal že sem asi změškal nějaký video...
  • Rikam, takovou scenérii mám přímo před chatou. Vylezu ven, koukám na louku s pár listnatejma stromama (nejsou to nejaky ovocny vysazeny) a na pozadi temer vyhradne jehlicnatej les. Je to totiz normalni, zda se ti to nerealny blbe. A co se tyce Danovi kritiky klenby, tak ta ve Skyrimu totiz neexistuje. To neni zrovna moc rejpani, to je proste ostuda, ze v Bethesde nejenom ze nevi, jak kamenej strop vypada, ale jdou proti zakladnim fyzikalnim zakonum. Lidi si z toho jeho clanku vybiraji par absurdit, ale v drtivy vetsine bodu mel pravdu a spousta veci byly docela velky kiksy a to nepocitam nejzavaznejsi chyby designovyho charakteru, jako ze nej gear mate do par hodin, ve hre, ktera ma potencial vice jak 100 hodin. Zbytecne Danovi zatapite. Je to sice dost sebestredna osoba, ale uvazuje racionalne a neboji se rikat, co si mysli. Proto si myslim, ze i kdyby byl nekomu nesympatickej, jeho hra uz ne, pokud tedy dotycni jedinci dokazou odlozit hate stranou.
  • Tady jde o to jestli si to zapamatujou průměrní hráči, jelikož ti jsou největší kupní síla a s těma vydavatelé samozřejmě nejvíce počítají co se týče zisku pro ně.
  • No.. Já neberu moc ani jedno relevantní.. jo byli doby kdy sem si říkal že hra by měla bejt uplně realistická a člověk by tam měl mít hlad a muset jít spát a jít na záchod a bla bla bla.. samý hlouposti.. teď už mam nadhled a povědomí o tom že tvořit hru neni lehké... Já záchody ani monokultůry řešim.. možná se to pak odrazí jen v takovém tom pocitu "tady něco nehraje" když budu procházet monokulturním lesem.. ale to je asi tak vše... A v celku je mi jedno co je relevantní pro Vávru a nijak to nechci promítat do hry.. to co si někd z vývojářského týmu myslí o jiné hře nijak neovlivňuje můj pohled na tu hru jako celek.. pač tu hru dělá mnoho dalších lidí než je Vávra... A jestli říká že je skyrim špatná hra pač tam nejsou kadiboudy (jak sem asi pochopil že řekl) tak si o tom výroku myslim své, rozumně usoudim že se asi minul žánrem, pač Skyrim je fantasy RPG a ne simulace života ve Skyrimu, ale nebudu to nijak promítat do hry na které se podílí. Nevim no.. a navíc by mě moc nenapadlo takhle rozebírat nějakej snímek nějaký krajiny v bůh ví jakym stádiu tvorby. Až bude konečná hra tak třeba potom je fajn si rejpnout komu to dělá dobře.. ale zatim o tý hře vlastně nevíme skoro nic...
  • smejki
    a) v zaklínačovi se používá DoF na něco jiného - rozmázání blízkých objektů. Tedy tak, jak je to správně. rozmazání dalekých je tam taky, ale jen aby podpořil efekt b)
    b) Zaklínač je typické využívání husté mlhy.
    c) samozřejmě, že ten efekt něco sežere, ale s kvalitními LODy by to jelo mnohem hůř a na ty nekvalitní se nedá koukat, tak se radši rozmáznou.
    d) dnes už se to moc nepoužívá, protože, opakuji, na to výkon je.
    e) Gothic 3, kterej jsi jmenoval je x let stará hra, kdy na to výkon nebyl. Spousta her z tohodle období to má, protože c)
  • Keyz
    Jestliže to tam bude, tak snad to půjde vypnout. Pak bude to bude ideální :)

Podobné efekty se asi hodně lidem libí. Tak proč to naprosto vyhodit.
  • Keyz
    To je divný. Já když zapnu Depth of Field v Zaklínači 2 tak to je více náročné než bez rozmazání.
    I když tam se asi jedná o jiný efekt.
  • smejki
    ten "debilní efekt" tam byl proto, že to v pořádné kvalitě nešlo utáhnout. dneska už na to výkon je. proto se používá rozmázání nebo silná mlha

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit