Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mne sa DS velmi zapacil. Aj ked je boj v podstate simplisticky s malymi vetveniami RPG elementov je to velmi atmosfericke. Pochmurne, cierne a fakt, ze vas hra nechava opusteneho od sameho zaciatku je paradne. Ziadne vedenie za rucicky, ziadne polhodinove cutsceny s vysvetlovanim deja a ziadne tutorialy ako bojovat. Cela krasa tej hry je v tom, ze na vsetko musite prist sami. A bossovia boli super. Od vlka cez chymeru az k drakovi. Velke plus davam rovnako za neustaly pocit strachu ked ste netusili co bude za rohom.
    Faktom je, ze oproti inym hram je DS stylovo ine. A verim, ze kopec ludom to nesadlo. Kamaratovi som to kupil na xbox a on to vzdal po pocetnych umrtiach a podla neho pritazkom bojovom systeme. Sto ludi sto chuti.
    Ja sa velmi tesim na dvojku a urcite je kupim. Bohuzial ako sa tu pise port na prvy diel bol neskutocne zly. Od ovladania cez nastavenia grafiky az po priblble GfWL :\
    Hral som to cez keyboard+myska a napriklad kombo kde robite predny kop bol u mna skor uplne nahodne nez vedome. Snad sa v dvojke vylepsia tieto veci a odstrani ten 30kovy fps lock.
    Kto to este hrava alebo planuje tak nech siahne po grafickom mode a vylepseni mysi. Obe su na nete a daju sa vygooglit
    • Jestli mas rad obtizne hry, ktere se s Tebou nemazli, tak si zahraj Gothica 2, ale s nainstalovanym datadiskem The night of the raven, ktery vylepsuje celou radu veci. Ta hra se graficky bude podobat DS bez patche na rozliseni a je mnohem lepsi.
      • S tych starsich som mal radsej asi Die by the Sword alebo Ashgana. Obe boli dost hardcore a pritom velmi zabavne. Nepohrdnem vsak ani izometrickymi hrami a nedavno som zacal hrat Baldur's Gate EE. Aj ked dvojku mam prejdenu tak som si chcel dat predosli diel.
        Z Gothikov som hral len 3ku a tu nepodarenu 4ku. 3ka bola super. Aj ked PC v case vypustenia hry nezvladalo grafiku na prijatelnej urovni aj tak som ju presiel. Atmosfera bola super, boj uz taky skvely nebol ale dalo sa. Ten otvoreny svet kde vas limitovali iba vase schopnosti bolo paradne.
        Tu dvojku mi velmi velmi chvalil kamarat ale ja som sa k nemu nikdy nedostal. Mozno raz. Teraz pokukujem este po Neverwinter serii a mozno do toho aj pojdem. Pripomina to velmi Baldur's Gate. Co je v mojich ociach velmi dobre :)
        • To je skoda, ze jsi hral pouze G3. Ten je bohuzel i s community patchem dost slaby proti G2 nebo G1 a bohuzel to neni nostalgie. Jinak recenze na G2 Notr je zde a i v roce 2003 ta hra dostala 9.
          http://games.tiscali.cz/recenze/gothic-ii-night-of-the-raven-49966
  • Ty bys ten Skyrim udelal lip ze jo? Hral jsem ho pres 400 hodin a v zivote se me nestalo to co tady pises. Priste to pis v jednotnem cisle a ne jako vec obecnou co se stala urcite kazdemu.
    • Rhulad
      Tak to ti fakt závidím hrát takovou píč*vinu 400 hodin... pán je masochista co?
      • Libi se mi ze mi rikas pane, takze to dal nebudem rozebirat, splhnul sis :)
  • axell1990
    No alespoň nějaká naděje, ikdyž oproti portu jedničky už to snad horší ani bejt nemůže... bajo může GTA mělo ještě horší port ^^
  • Nechápu proč se vůbec řeší údajný špatný port. Informace že to nebude úplně košer byly známy dopředu (článek zde s názvem "From Software zápasí s PC portem Dark Souls").
    Kdo hru chtěl a zajímal se o ni věděl do čeho jde. Je šťastný že to vyšlo a dává jí 10.
    Pak ale bohužel existuje skupina hráčů co si myslí že hratelnost je o grafice a že obtížnost "těžká" je pro ně hračkou. A když se k tomu přidá ještě netrpělivost a sklony k nervačení je jasné že hru prokleje do desátého kolena. Těžko takovým lidem vysvětlíte že hra není pro ně, protože si myslí že mají na všechno nárok.
    • hm, takze za zmrseny port nemuzou autori hry, ale hraci co si na to stezuji? *1*
      • ucho
        ten port není zmršený, jen není tak dobrý, jak by mohl být. to není žádné tajemství, vědělo se o tom dopředu i hned v den prodeje.
        pokud si hru někdo koupil a teď si stěžuje na špatný port, je to nesvéprávný hlupák.
        • Thorleif_cz
          Nebo neinformovaný běžný spotřebitel? Ne každej čte herní weby (ne každej čte :D). A myslím, že je škoda, že DS u podobných nejspíš pohořel... I když by to třeba byli Frantové, kteří slyšeli od Pepů, že je to něco jako Goldaxe akorát v nový grafice, že je to na stejšnu bomba a že se to dá sehnat i na pcčko...
          • ucho
            ta hra je na PC pořád dobře hratelná. dotyčný maximálně zjistí, že to není hra pro něj. kdo bude chtít, ten se do ní dokáže ponořit. opět je to tedy o tom, že by člověk měl vědět, co si kupuje. pokud to neví, je to tak nějak jeho problém a budiž to pro něj poučení pro příště.
            • xH4wK
              gamepad -> win
            • Dobre hratelne rozhodne neni, nebudeme si mazat med kolem huby. Hra je hratelna na PC, to je asi tak vsechno co muze byt.
    • Amen!!!
  • Jo, mohli by sami opravit rozliseni, dale ovladani, odstranit zasekavani se o vycnelky, zlepsit inteligenci nepratel, kdy tupe stoji a nechaji se ustrilet z dalky, odstranit sekani nepratel skrz zed, pridat vahove omezeni pro predmety v inventari, udelat slozitejsi RPG system - napr. davat zkusenostni body do zbrani a comb se zbranemi, pridat rozumne podany pribeh, pridat rozunmne dialogy s NPC, poladit ucinnost zbrani a kouzel, odstranit backstaby zepredu pri PVP, zrealnit riposte a backstaby, odstranit rozeni dusi pri PVP => zkratka udelat vse proto, aby tentokrat ta hra 10 zaslouzila a bylo poradne RPG a ne mlaticka.
    • hej hej. to by uz bolo ormalne RPG, toto je sekacka nic take tu necakaj
      • Presne a to je problem, tato redakce nastavila neprimerene ocekavani od teto hry. RPG roku to se musel recenzent totalne .... Jako oddychova mlaticka to vsak neni spatne. Clovek prijde z prace, sejme par priser nebo ony ho a nemusi nad nicim premyslet.
        • Rhulad
          Hmm další člověk co to nedohrál tak si to ventiluje tady... ach tak já tě polituji... všechno to bude dobré a do budoucna to určitě překonáš
          • Nedohral, to asi tezko dite. Jeste mam na disku nekde postavu s levelem 160. Dohral 2 krat, protoze jsem poprve misnul cely datadisk.
            • Rhulad
              Jak začneš diskuzi slovem dítě tak je konec...díky ale to mě přesvědčilo, že jsi pouze primitiv čili nemá cenu dál diskutovat
  • Když jsem poprvé zapnul DS na PC, tak jsem si řekl, a sakra, nekoupil já jsem si verzi pro Xbox ? Po deseti minutách přenastavování kláves jsem měl ovládání v pořádku. Hra se mi ze začátku nelíbila ale já nejsem člověk, co hraje hru 3 hodiny a pak nadává, že je to největší s****a na světě. Asi po 5 hodinách, jsem začal uvažovat, že hru odinstaluju protože je moc těžká. No jo, ale to bylo protož že já blbec šel do lokace s levlem 3 kam nechoděj ani levli 40 s nepřátelama, který mi na jeden zásah měli sebrat celej život tak 4x. Pak jsem zjistil, kudy mám jít aby nepřátelé byli adekvátní k mému levlu. Pak už mě hra začala stašně bavit. Ty souboje trvající 20 minut, ten strach aby jste po smrti našli svoje duše a nepřišli o ně... To byla prostě paráda. Dohraju hru, oddechnu si, že jsem toho pitomce s ohnivým mečem dostal a řeknu si : Co takhle skusit kouzelníka ? A hraju hru znova, a znova a znova. Hra je hratelná dobře, stačí si zvyknout na ovládání a ten, kdo hru hrál 20 hodin, a furt nadává, že je ovládání špatné, tak si musí přiznat, že tahle hra je na něj prostě MOC TĚŽKÁ. Když se všude píše, že je to Hardcore a těžké, tak mi promiňte ale nebřečte jak parta holek, že vám to nejde protože se to špatně ovládá. Já bral špatné ovládání jako součást vysoké obtížnosti a byl jsem pyšný na to, že jsem já skrotil hru a nefňukal a nepomlouval DS jako to hodně lidí dělá. KDYŽ SE NAPÍŠE, ŽE HRA JE HOOOODNĚ TĚŽKÁ, TAK NEČEKEJTE, ŽE JÍ DÁTE. I profík se v DS musí někde zaseknou a 10x dělat stejnou pozici, aby se naexpil. DS je jedna z mých oblíbených RPG, která si mě získala prostředím, hratelností a obtížností.
  • Klávesnica a myš:
    Equip s ktorým som sundal Artoriasa + kúzla Great Magic Weapon a Iron Flesh
    http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/582317_4280551771529_952628468_n.jpg
  • BoB.2
    Ty brďo.
  • Herní mechniky mají své mouchy, to nelze popřít. Lockování je vyloženě na po*rání, kdy hra má nelogicky nastaveno, že se lockuje nejbližší soupeř, i když stojí nad vámi nebo pod vámi. Čekal bych, že se zalockuje to, na co se koukám, ale co už...
    Obě hry (DS a DeS) mají hrozivě velké hitboxy, takže se vám zasekne šíp i metr nad zábradlím a nikdo to neřešil. O zasekávání se na překážkách ani nemluvě.
    UI je taky kapitola sama pro sebe, ale tam by stačilo jen malé zlepšení v navádění monster, aby se nezasekávali a nehledali hráče půl hodiny (Blighttown).

Ale co si budeme namlouvat, chvilkami to herní zážitky kazí, ale že by to učinilo hru nehratelnou? Těžko. Ne jako Skyrim, který dodnes na PS3 někteří lidé nerezjedou. Ta hra bude vždy akční rpg, čili příběh a lore na 10 knih, 100 hodinové questy, jeden dialog na půl hodiny od ní čekat prostě nemůžete. Je to jen rubačka, která má ale pokročilé soubojové systémy a omezené rpg vlastnosti.
  • Heya. Jsou v tyhle hre nejaky klidovy zony? Nejaky mesta s obchodama, sluzbama a tak...
    • deridon
      znám jednu hodně klidovovou zonu http://www.saschawillems.de/images/darksouls06.jpg
      • JA som ju tak nechcel zabyt :) ale co uz ja mam rad "darkness" :)
    • Matthew1J
      Klidové zóny sů... ale jako malé lokace s pár NPC (spíš s jedním).
      • Hmm, toho sem se bál :(

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit