Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takže dohráno.

    Obtížnost samotné hry (nepočítaje některé boss fighty) není až zas tak vysoká. Chce si jenom uvědomit, že to není Diablo a do soubojů jít trochu s rozmyslem (často agresivně, ale s rozmyslem). Byla to moje první hra s gamepadem, takže začátek byl trochu krušnější, ale po pár hodinách se po světě Dark Souls dá pohybovat vcelku bezpečně a hlášku "YOU DIED" vidíte opravdu zřídka.

    Boss fighty:
    Když nepočítám hardcore hráče, kteří jsou schopni i ty nejtěžší bose vyklepnout kdykoli a za jakýchkoliv podmínek), tak jsou boss fighty v podstatě otázkou trpělivosti spojenou s trochou štěstí. Hlavně v druhé fázi boje u tužších bosů stačí udělat jedinou chybu, být na špatném místě, nebo jenom ztratit lock a může následovat instant kill z plného zdraví. Ale když tam půjdete 10x nebo 20x, tak se to jednou podaří. Problém je, že opakovat 20x to samé už opravdu zábava není, a to hlavně proto, že podstatnou část času strávíte "na cestě k bosovi". Pokud bych měl vyzvednout jednu věc, která mi na Dark Souls opravdu vadí, tak jsou to právě jalové cesty od nejbližšího bonfiru k bosovi. Všechny nepřátele po cestě stejně oběhnete, takže je to naprosto zbytečná a frustrující ztráta času. Osobně si myslím, že by hratelnosti velmi prospělo, kdyby bylo možné boss fighty opakovat okamžitě. Stávající způsob potlačuje možnost jít do soubojů kreativně (nutí vás spíš "hrát na jistotu"). Každý si dvakrát rozmyslí někam dvě minuty běžet, pak "zkusit něco nového", za dvě vteřiny být mrtvej, pak zase dvě minuty běžet tu samou trasu... a tak pořád dokola.
    Já trpělivý nejsem, takže dám 5 pokusů a poté použiji pomoc NPC (poprvé u Pontiff Sulyvahn, ale už u Abyss Watchers jsem o tom silně uvažoval).

    Celkově se ovšem jedná o skvělou hru s jedinečnou atmosférou (a to nemyslím jen jako frázi - atmosféra hry je skutečně velmi specifická). Rozhodně si někdy zpětně dám první a druhý díl (abych si doplnil vzdělání a hlavně abych se pobavil).
  • *15*
  • Hoja..

    Jo, vidíš, takhle jsem na to nekoukala. Jo, sice máš pravdu, ale ano : Přikládám na to váhu, protože jsou to rozdílné názory lidí.

    Jest-li bude můj příspěvek v totál mínusu , je mi jedno !! jak kdy !!.... . Osobně pro to mám důvod, proč ty topiky takto psát a pokud si myslím, že mám na pevnou stranu pravdu, tak přesně v tenhle moment mínusů bych ráda věděla, proč tomu tak není. Řekla bych, že díky " mínusům " se mohu dovědět něco, co mi uteklo. Popřípadě odlišné pravdy!!....
    Pokud vůbec někdo klikne na " - " , tak by měl přece udat důvod proč na něj kliká ne ????.. Jak mám vědět, s čím ten člověk nesouhlasí, když prostě jen klikne na ! - ! ?? Jasný, úpa jasný, proč nemám brát ty mínusy tak vážně ( jak jsi psal )...tak ale od čeho je potom diskuse?? Od toho, abych jí nebrala vážně, když mi někdo ani nedá vědět, proč s tím nesouhlasí??
    • Moc si ty mínusy bereš. Ale proč s tebou lidi nesouhlasí je asi proto, že Dark Souls vyčítáš, že je to Dark Souls:-) Hra je založená na tom, že se s tebou prostě ne..re. Boss hned na začátku? Hmm, to máš hráči problém, holt se musíš snažit Necháš se odradit? Asi to nebyla hra pro tebe... Nic tě nevaruje před brutálně silnou postavou? Dostaneš prostě na budku, to ti musí jako varování stačit. A že jsi přišla o duše? Tvoje chyba, měla sis rozmyslet, jestli tam budeš s dušema chodit:-) Tohle taktizování jestli jít ještě kousek, nebo se vrátit a utratit duše je prostě součást DS, je nesmysl to té hře vyčítat. Navíc nemáš pravdu s tím, že o duše u bosse pokaždé přijdeš, já třeba u toho prvního o ně nepřišel ani jednou - prostě si je musíš po předchozí smrti sebrat, než začneš znovu bojovat. Můžeš to opakovat pořád znova a znova, třeba u toho prvního to bylo úplně v poho - a to jsem totální DS loser a dával jsem ho asi 20x
  • Opravdu mě zajímají argumenty, proč nesouhlasíte. Osobně to mám ze hry.
    Jistě, neberu Vám Vaše negativa na můj článek a nesouhlaste, ale tak ty zápory ve vašem myšlení napište a ne, že jen kliknete na mínus!! Osvětlete nám, prosím, ostatním hráčům a ne/hráčům DS3, co se Vám na tom nezdá. Na Vašich nesouhlasech není vidět nic a upřímně?? Díky brutální obtížnosti hry to může být i zavádějící : Váš/Tvůj mínus.


    Napište sem Váš/Tvůj názor...Ráda odpovím.

    Lidé, kteří hru hráli ( a hrají ) by se vyjádřili, protože ví, o čem mluvím ( píšu )....

    Tak hup na osvětlení situace Vašich/Tvých nesouhlasů..
    • Tilwaen
      Moc si ty +/- bereš k srdci. A nejlepší způsob, jak posbírat nejvíc "nesouhlasím", je dát najevo, že ti vadí.
      • Vždyť nemusím mít pravdu!!! Ale bez odůvodnění ( " mínusu " ) se můj názor vlastně nemění a může pořád být špatný?? Tak proč ten dotyčný mi na ten jeho mínus něco neodpoví??

        Jen tak si tu sednu a budu jen tak z legrace klikat na mínusy..... A ano, pak je nebudu brát vážně....Pokud se ale nemají brát vážně, proč tu jsou?? Dobře, promiň, jsem tu nová, ale abych řekla pravdu?? První, co bylo, když jsem jsem cokoliv četla, bylo vlastně : názor <<-- souhlas ( bo nesouhlas )

        Opravdu bych ráda do ruky ve hře dostala toho člověka, který nesouhlasil....

        Ano, vadí mi, když někdo nesouhlasí a ani nedá důvod proč a vadit mi to nepřestane...

        Ale díky Tilwe za radu......ráda......
  • Ahoja.
    Tak asi prvně bych chtěla říci, že je na trojce DS vidět, že je to už tak nějak pro fanoušky série. ( Myslím a Váš názor může být samozřejmě jiný a zcela ho respektuji )..ale...
    Hrála jsem jen díl .II. a díl .III. Malinko mi přišlo zvláštní, že do prvních deseti minut hraní jsem se ocitla v boji s bossem. ( Pro novodobé hráče : ne, není to ta krystalická ještěrka, která Vám ale taky slušně zatopí ) Nebyl by to až takový problém, dokud se boss v polovině souboje nezmění na extrémně nebezpečnou potvoru, u které je těžko vypočítat, kde máte opravdu místo bezpečí před jeho chapadly, nebo jen se snažit dostat za jeho záda. To může být malinko matoucí díky tomu, že jeho masivita se z vteřiny na vteřinu změní. ( BTW : těchto proměn normálních mobů je ve hře poměrně spousta a většinou končí vaší smrtí. ...Samozřejmě supra ( ale jen pro fanoušky sériie ). Protože první boss ( až na proměnu ) není nějak úpa nebezpečný.
    Jen to klade otázku, jest-li to nově příchozí hráče do DS nějak neodradí, protože obtížnost prvního bosse se s jeho proměnou posune o několik úrovní dále...
    Mnozí namítnou, že jde použít věc, která je k objevení o kousek jinde, ale ..... jakákoliv rada by měla být na tuto hru čistě formou multiplayeru a nikoliv uvedená na forum.
    Chtěla bych také zmínit, ( pro nově začínající ) že už na " první mapě " potkáte potvoru, která Vás nemilosrdně pošle pryč a pokud čekáte, že tato potvora ( s dai - katanou v ruce ) lze porazit, tak se velice pletete. Vlastně ano : lze porazit, ale nevěřte tomu, že se Vám to podaří. A pokud ano, tak počítejte se stem pokusů a toto číslo jsem vážně nepřehnala a i tak : nemáte u ní co dělat. Seštěno podtrženo : Hra Vás nevaruje formou nápisu : Otoč se, na toto místo jsi slabý. Varuje Vás tak, že Vás zabije. Což ale znamená ztrátu veškerých duší, co u sebe máte. Což bolí.
    S tím také souvisí jedna malinká rada. ( Pro nově příchozí k serii Dark ). Nefarmit duše, dokud nezabijete prvního bosse, protože Vás o všechny připraví. Prvně jděte rovnou k němu a snažte se ho zabít, až přijdete na taktiku, jak ho porazit, tak až pak začněte farmit duše na přilehlé mapě. Nikdy opačně. Je škoda duší, které získáte během souboje s normálními moby. I Těm se vlastně vyhněte. Jděte pořád rovně. Mapa je " skoro lineární " , zabloudit nelze.
    Jinak bych byla velice ráda, kdyby se kominuta DS ( přesněji DS3 ) rozrlostla a to hlavně do multiplayeru. Najděte trpělivost, vůli vyhrát, vůli pokořit něco, co se s Vámi vskutku nemazlí a přidejte se .

    Za mě hodnocení 9/10...... Bohužel, za objektivnost vůči novým hráčům a jejich opomínání, je to 8/10...
    • Hoja...

      Jeden nesouhlas <<-- Budiž -->> Ale pokud se mnou nesouhlasíš ( kdokoliv ), tak bych byla ráda, kdyby jsi mi Ty " Nesouhlase " napsal proč se mnou nesouhlasíš....
  • A ta znovuhratelnost !!! DS 1 a DS 3 !!! Když si z relaxu chceš udělat peklo ....stal jsem se před lety masochistou a fakt to stojí za to ;-)
  • Jack1947
    Dark souls 3 vás naučí smrt milovat, nebot se stane vaším hnacím motorem... kolikrát si umřel tím víc si hráčem :-D

    Kupodivu by mně nenapadlo že dám oproti Dark souls1 1 lvl celkem lehce... nebolokaci chceteli... hraju za Mercenary nebo jak se to jmenuje se sekerou, prostě to chce trénovat a učit se z chyb, byt se to stane frustrující záležitostí, holt to je typ hry kdy většinu času si zvyknete vryje se vám do paměti obrazovka ...YOu died...

    Nicméně mi docela vadí jedna věc že enemáci můžou cheatovat zato já nevím jak mám cheatovat na ně, třeba rytíř mně praštil někoikrát kopím přes zed WTF? nebo prostě z výklenku na zemi sem dostal přes zem... ty bonfires tam jsou schválně takhle dané aby člověk hledal vedlejší cestičky beztak ta akumulace nepřátel po spawnu je až nepřijemná a otravná i když nic proti Demon souls to byl pravý teror tohle je poněkud více lite varianta. Nicméně bosové jsou asi založeni hodně na velkém health baru a s tím aby jste se naučily vykrývat a uhýbat většině úderů... prostě to budu hrát dýl no není kam spěchat. Kdyžyby něco pomůžu si Walkthrough kterej bych chtěl využít jen při opravdovém zákysu no... i když třeba nějakej menší glitch by se občas hodil no.
    • Fraizer_cz
      https://www.youtube.com/watch?v=dfqJRzH8e5c&feature=youtu.be
    • ach bože. Ty jsi hrál Demon Souls? Ty jsi si koupil origo na PS3? Nevěřím :) Jinak na HP bossové v DS3 postavení opravdu nejsou. Že ty jsi zas smíchal všechny díly dohromady a stvořil jsi tak tenhle příspěvek .)
      • Jack1947
        Hele když vidím ten dlouhej Health bar a jak pomalu ubejvá ale pravda oproti jinejm hrám se třeba naučit správně vykrývat a parírovat útoky... nwepsal jsem že origo jen že jsem to zkusil když to bylo tak opěvované a řikám rovnou to byla HC hra. Spíš extra hc ...
        • kennyB
          Možná proto, že to byla první Souls hra. Čím víc dílů jsi hrál, tím ti to jde lépe *3*
          • Jack1947
            To asi ne, když se hraní DS1 moc říkat nedá, DEmon souls už vůbec ne *1*

            Ta grafika tam ale mohla bejt i lepší když ta hra jede ve FHD na max v 60fps... takto působí místy až prázdně takové větší Bloodborne.
  • Morraw
    Asi budu ukamenován, ale existuje na první a druhé Souls nějaký "easy" mod ?
    Rád bych si všechny hry prošel čistě z pohledu explorace, příběhu a nepřátel, ale nemám chuť ani čas se prokousávat obtížnou hratelnostní nebo hrát podle návodu. Chápu, že tím přijdu o nutný kus zážitku, ale asi bych na to neměl nervy.
    • jestli u toho chceš vytuhnout na nekolik stovek hodin tak to klidne hraj bez cheatu
    • Já bych se toho nebál. Hlavní část obtížnosti Dark Souls pramení ze dvou věcí. Jednak, narozdíl od jinejch dnešních her, nepřituhuje postupně, napálej to do tebe hned ze začátku (a nejhorší pasáže, aspoň pro mně, přijdou poměrně zkraje hry - segment Capra Demon až Anor Londo), což je asi taky důvod, proč maj Dark Souls pověst, jakou maj. Druhá je absence tutoriálu. Spoustu problémů budeš mít prostě proto, že nevíš, co a jak dělat (kam jít, jak vylepšovat zbraně, do jakejch statistik investovat, kde sehnat užitečný předměty a tak).
      Tim nechci říct, že ta hra je lehká, protože neni. Koneckonců, je to jediná hra, co si vybavuju, kde tě vykostí motýl, ale po pár hodinách to budeš mít jakž-takž v ruce. Sice budeš furt umírat, ale místo hry budeš nadávat sobě za blbý chyby.
      Ovšem pokud na easy modu trváš, rozjeď to za kouzelníka se štítem. 1) magie dává velký pecky - i bossové s odolností dostávaj od silnějších kouzel větší šlupky, než od většiny plně vylepšenejch zbraní na blízko 2) máš výhodu útoku na dálku 3) staminu potřebuješ jenom na uhejbání a blokování 4) ne, že bych to zkoušel, ale dá se to v pohodě dohrát se základnim catalystem 5) většina kouzel je naváděná 6) většina zásadních předmětů a kouzel se dá koupit, takže nemusíš lozit po všech čertech kvůli vybavení. 7) catalysty se neupgradujou, takže potřebuješ míň materiálů na vylepšení => míň farmení.
      Samozřejmě to má i nevýhody - za čistýho mága by ti moh dělat potíže Seath. Takže to chce záložní zbraň. Musíš si hlídat, abys na sebe nenatáh víc silnějších nepřátel najednou. Zdaleka nevydržíš tolik zásahů. Vlastně je dost pravděpodobný, že v pozdější fázi tě dost bossů sejme jednou ranou - čistě proto, že nebudeš tolik investovat do životů a staminy. Nejsilnější kouzla můžeš získat jenom v jednom exempláři za hru, navíc maj omezenej počet použití - takže crystal soul spear použiješ mezi bonfirama 4x, a pak šlus. To je potřeba si hlídat a ty silný si šetřit na ošemetný situace. Stísněný prostory obecně nebudou tvůj kamarád. A přijdeš o pár levelů - kouzla jsou na nákup nejdražší předměty ve hře. Proto doporučuju mít s sebou vždycky pár zkonzumovatelnejch.
      Asi by mě napadly i další plusy a minusy, ale to bych musel přemejšlet, což strašně bolí. Každopádně já svýho kouzelníka opustil jako příliš OP postavu na NG+, poté, co si na mě ani nesáhli Ornstein se Smoughem (Smough šel dolů první).
      • Víceméně souhlas. Jen dodám, že pokud to bude hrát s DLC, tak obtížnost v DLC pro něho trochu stoupne. Takže i po Anor Londo najde krušné chvíle.

        Jako hrát to s cheatama je blbost, protože to je jako progressovat Wowko s cheatama, že toho bosse skolíš je ta odměna. Nevím, tohle je takový divný přístup...

        Já bych vám přál TBC pěkně. To byly několikadenní raidy, než jsme se někam dostali.
        • solomon.short
          Ja si z vanilly pamatuju progress Molten Core a Blackwing Lair :-)
          • Co to tu blábolíš ty vannilo jdi raději hrát WoWka.
        • Jo, na to jsem zapomněl. Rychlí bossové jsou pro kouzelníka obecně problém, protože maj tendence se kouzlům uhnout. Artorias je ještě v pohodě, ale Manus byl málem moje smrt... teda reálná, jinak byl moje smrt hodněkrát.
          • Manus byl pro mě peklo taky. Na něho jsem si vzpomněl u Kose, taky jsem to chtěl skoro vzdát, pak jsem to nějak pohaluzil, poparryoval a byl Kos dole. To jsou pro mě dva nejtěžší bossové.
    • Dark Souls dohraje naprosto každý, nekazil bych si zážitek cheaty a prostě to zkusil.
      • Tak s tím nemůžu souhlasit, protože znám jednoho gamesníka, kterej sice hry hraje celé roky, ale je od přírody totálně levej (nejen na hry..., omylem musel získat i řidičák :P), takže na DS může rozhodně zapomenout.
      • *Dohrajete to každý, kdo tomu dá šanci, naučí se mechaniky. Jako u každé hry, zase bych z toho nedělal něco nepřekonaného.
        • Jack1947
          Přesně je to jen o tom přetrpět těch x opakovaček a pokařit bosse.
    • Draken69CZ
      https://www.youtube.com/watch?v=hJ0ugj381mU
      • Morraw
        Díky :)
  • Kde je nejlevnější hru koupit?
    Teda zatím jsem našel pouze nejlevněji tu
    https://www.g2a.com/r/specialni-akce
    pár her už z tama mám ale zajímalo by mě třeba jestli někdo nenarazil na levnější, díkec
  • Takhle hraje fanboy Zaklínače Dark Souls :D

    https://gfycat.com/PassionateTameDoctorfish
    • jasně sehraný fake, Geralt by mimika nikdy nekrmil... :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit