Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nevim proc te lidi minuskuji. Skvela otazka. Ja si Skyrim taky neskutecne uzivam(uz hraji po ctvrte),ale uzivam si ho jen tehdy,kdyz kaslu na questy. Questy (az na vyjimky) a vypraveni pribehu totiz Bethesde njedou. delam je jen jako zdroj penez.
  • Hlavne ze nejvetsim trollem na webu jsi ty?
  • JohnyTheZik
    "tak jsem se rozhodl, že nebudu sebevrahem a svůj zájem o tuto sérii ukončím."

Ze jsem si nevsiml :D
  • Technická, nebylo jedinéí DLC do Oblivionu horse armor, pak jakýsi baráček podvodní a Knight of the Nine quest line? Protože ani jedno z toho nebylo příliš rozsáhlé a z horse armor si lidi na některých forech dělají srandu doteď *2*
  • Veskoslav
    Samozřejmě, máš pravdu, že patch povětšinou přináší pouze záplaty do hry. Já jsem si prostě jenom zvykl, že u některých her byly veliké patche, co obsahovali mimojiné i nový obsah (mapy např.). A z velkých patchů se udělali DLC. Oporavný ráz velkého patche se stal malým patchem, co opravuje jenom chyby a ten zbytek, to se nazvalo DLC. Takto jsem to myslel:)
  • smejki
    souhlasím, že se tak děje, ale musím podotknout, že stále mícháš dohromady bonusový drobný obsah gratis a patche a to jen proto, že spousta firem to tak z pochopitelné pohodlnosti (všechno v jednom balíku) dělala a dělá. Patch je doslova záplata - tedy oprava bugů technologických a herně-mechanických, úprava parametrů za účelem balancu herních mechanismů.

Abych ti to připodobnil. Když dostaneš víno, říká se tomu víno, ale součástí celého toho paklu je lahev s etiketou, špunt, víno, krabice a třeba 7 kaprů. Zatímco existence lahve je základní podmínka pro správné provedení transakce a špunt s etiketou jsou v důsledku vyžadovány zákonem, všechno ostatní (krabice, kapři, hezká mašle) je bonus. *1*
    (měl bych přestat pít)
  • Mas, pletes si pojmy patch, dlc a datadisk, neznas jejich vyznam ani ucel. Svuj osobni nenavistny postoj pramenici jak z neznalosti tak lakotnosti pak vydavas za vseobecny a ignorujes ocividny fakt, ze dlc je uspesny a prijimany koncept.
  • Veskoslav
    Pravda, že DLC znamená Downloadable content (Stahovatelný obsah). Ale asi jsem byl vždycky rád, když jsem si mohl koupit krabicovku. A to i přesto, že mám tak 30 her na Steamu:) Jenom prstě DLC bohužel zneužili výrobci pro rýžování prachů a původní zámer nahrazení datadisku DLC se jaksi nepovedl a mnoho lidí k tomu má skepsi.
  • Nazev datadisk neni dan herni dobou rozsireni, ale tim, ze toto rozsireni je distribuovano na pridavnem disku. Ani dlc neni dano herni dobou, ale tim, ze rozsirujici obsah je distribuovan digitalne a je stazitelny. Znovu ti musim zopakovat, ze na dlc neni nic spatneho, neni to nadavka a divim se, ze se neustale poustis do diskuse a hadas s neznalosti veci tobe vlastni.
  • Hairy_Ass
    Tak ten kdo na to přišel, jak ten glitch využít, potřeboval taky skill. *4*

Jinak ten skok, myslíš ty svitky od toho chlápka, co spadl z nebe? Jo, to jsem letěl někam na severní konec ostrova. *1*
  • Veskoslav
    Pravda, ale prostě označení DLC mi zrovna v tomto případě přijde nešťastné. Ta herní doba by si zasloužila název datadisk:)
  • Buď součástí základu, nebo vydány po roce a více v datadisku a nebo prostě nevydány vůbec. Některá DLC jsou jasně močením na hlavy hráčů - třeba v BF3 je takové - Karkand a spol. měl být součástí základního BF3. Jiná DLC jsou prostě jen další možností - třeba drobná DLC v Oblivionu. Další DLC hráče maximálně potěší - Dawnguard.
  • No u HL1 je to právě o tom skillu, o umu. Tady jde jen o to využít glitch. To já se raději podívám na video, kde hráč prezentuje vlastní skill než schopnost využít glitch.

V Morrowindu si stačilo v CS udělat třeba prsten, který zvyšoval potřebné staty a prostě si doskákat k finálnímu bossovi a nebo si tam doletět. Nikdy nezapomenu na svůj jeden skok, kterým jsem přeskočil z Seyda Neen až do Solstheimu. *1*
  • Hairy_Ass
    Jak už jsem psal níže, jde o glitch, kdy se sepne nějaký skript po tom, co proskočil do té svatyně. Pak si hra myslí, že jde o závěrečnou bitvu o město (což není tak těžké, když mají města vlastní "buňky") a proto tam najednou je Martin.

I Morru se k tobě Dagoth Ur při speed runu chová, jako kdybys byl už probuzený Nerevarine. I když si zatím jen nějaký cucák, co sotva přistál na ostrově. *3*
  • Veskoslav
    DLC dříve neexistovaly, byly totiž součástí už základní hry:)

A o ovinosti DLC bych se hádal:)Oni sice nejsou "povinné", ale v konečném důsledku je stejn člověk musí koupit, aby veděl, co se děje.
  • Nejhorší DLC jsou ty, které přidávají do hry obsah ve smyslu pay to win. *4*
  • Na DLC není samozřejmě nic špatného. Tj. jakobyste si jednou koupili k nějaké hře špatný datadisk a od té chvíle tvrdili, že jsou datadisky špatné.

Já naopak mám DLC rád - samozřejmě jen ta smysluplná. Vydání nového datadisku může trvat měsíce či spíše léta od vydání původní hry. DLC tak může přispět k postupnému oživování hry, neboť jde o menší obsah, jenž ovšem může hráče potěšit. Kdyby např. k Oblivionu neexistovaly fanouškovské modifikace, byla by např. věž pro mágy přesně takovým DLC, které může hráče potěšit a obnovit dočasně jeho zájem o hru. U FPS her může být zase dobrým DLC nová mapa atd.

Na DLC mám rád jednu věc - nejsou povinné. Mohu si je koupit, ale nemusím. Když si je nekoupím, většinou o nic nepřicházím. Tohle u datadisků dost často neplatí.
  • Veskoslav
    To tak zcela není pravda:) Ono záleží, co všechno přínáší patch:) Pakliže přídává nové jednotky, mapy atd., tak někteří výrobci to moc rádi nazývají DLC a jiní to prostě mají jako patch. Ono mi spíše přijde, že DLC jsou něco mezi patchem a datadiskem. Málo na datadisk, moc na patch. Ale nechávají si za to platit královsky a cena hry se tím neustále navyšuje. Dříve DLC neexistovaly proto, že byly součástí původní hry.
  • Veskoslav
    Já v nich zmatky nemám. Jenom rozlišuji DLC (jako v případě např. Shadow Broker, který by nestačil na klasický datadisk) a "DLC" (případy CoD map, které dříve v této sérii byly součástí pathce:))
  • Nikoli, DLC se nikdy nerovnalo patchům.
    Patch primárně opravuje chyby ve hrách a sekundárně může přidat do hry nový obsah - třeba patch 1.5 u BF2 přidal do hry řadu nových map, u Skyrimu patch 1.6 přidal do hry novou herní mechaniku - boj na koni.
    DLC je stahovatelný obsah (zdarma či za peníze). Už z názvu se jedná o obsah - DLC tedy musí nabízet nový obsah (od trapných DLC, které přidávají itemy, po DLC přidávající lokace atd.). DLC je zpravidla dobrovolné a neupravuje tedy výrazně herní mechaniky a neopravuje většinou bugy.
    DLC tedy vždy musí obsahovat herní obsah, zatímco patch nikoli. V tom je mj. rozdíl. Jistě, někdy je DLC sloučeno s patchem - pro toto se často využívá název update.
    Expansion pack - datadisk - je v podatatě velké DLC, dříve ovšem nikoli DLC díky omezení internetu - dříve prostě nebylo možné stáhnout obsah velikosti datadisku. Datadisk je natolik velký, že původní hru zásadně rozšiřuje, upravuje, či dokonce vytváří zcela novou hru nezávislou na hře původní. Když to tak vezmeme, je Dawnguard ještě DLC, zatímco Shivering Isles byl spíše datadiskem.
    Přestože jsou si DLC, Expansion pack, update a patch navzájem dost podobné, lze je stále dobře rozlišovat. Není tedy třeba mít v těchto pojmech zmatky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit