-
Vesko, ja nevim, ale važne, ktera hra te poslednich par let skutečne bavila ?
-
Ty zase už dlouho patříš mezi divný lidi tady na games a nic sem na to do teď neřekl 😀
-
A kolik druhů nepřátel by jste v těch hrách chtěli? Mě by bohatě stačil jeden druh nepřítele, ale aby se choval inteligentně. Tohle jsem nehrál tak nemůžu soudit, ale takové to hele tamhle umřel kámoš nu co kašlu na něj.
Nebo jakože se na 15 vteřin rozhlídnu (vyhlásím poplach ...) a pak se vrátím ke svému skriptu. Nebo okamžitě všichni nepřítele ví kde jste :(
Kdy už konečně udělají AI nepřátel uvěřitelnou? Strážím základnu a vedle mě padne druhá stráž nebo najdu mrtvolu, no tak vyvolám poplach, zavolám posily (žádné spawny - prostě z jiné lokace, která tím bude oslabená), hlídky začnou procházet okolí a aktivně hledat, kdo za to může a tenhle stav bude trvat třeba několik herních dní ne minutu nebo dokud se nevzdálím z lokace. A taky třeba pohyb nepřátel - krytí a obcházení už zvládají, ale ještě to chce dotáhnout.
Už nevím v jaké hře to bylo, ale nepřítel měl u brány statický kulomet, tak ji obsluha koupila, padla = poplach a další AI si stoupla za kulomet, další padla, no já už bych si tam stoupnout nešel ale AI? No po 5 hlupákovi mě to přestalo bavit.
-
Po pár hodinách hraní je to rovnej tunel, atmoška mi připomíná Alan Wake a to jsou spolu s grafikou snad jediný dobrý věci.. ovládání na pc je docela hrůza (proč se VŠECHNO dělá přes jedno kontextový tlačítko když mám celou klávesnici..), ale snad ještě horší je ten "stealth" systém kdy všechny AI jsou prostě tak tupý, že se to ani jinak než přes stealth nevyplatí hrát - herní stránka je prostě zredukovaná na "dojdi zezadu k cizí entitě a zmáčkni R" ... Do toho neuvěřitelně pomalý lootování za nutnosti využívání zaklínačských (Eivorských??) smyslů - prostě designovej fail, kdy objekty nejsou ve hře vidět, se zmačkne čudlik a nahodí se na to filtr co všechno označí.. toto ne, takle braindead být nesnesu.
-
Já neřekl, že to odsuzuji. Prostě to nechápu, ale jak se říká: "proti gustu..." Očividně ho to baví. Tak jsem mu popřál "have fun".
-
A co jsou prosimtě jakékoliv "achievementy" a "trofeje" ve hrách, než imaginární pozlátko? lol
Ne že bych se za nima já nehnal, ale vážně to hodláš odsuzovat??
-
Však Daying Light mě přestal bavit po 5 hodinách:) Jediné, co bylo skvělé byl pohyb po mapě:)
-
Ja se budu opakovat, za me mnohem lepsi nez Spider Man i HZD
Pribeh, postavy dobre napsany.
Kempy a jejich obyvatele maji motivace ktery maji hlavu a patu.
Souhlas ze ke koncu se to natahuje, ale jinak super hra.
A jako tradicne vynikajici recenze autora
-
Jo to souhlasim, ja to hral na vsechny obtiznosti a urcite cim vyssi obtiznost, tim mene by se hratelnost lisila. Ale zase cim vice stealthu, tim vic se hodi analogove ovladani a obecne na gamepadu jde mnohem lepe citit tiha ovladani (alespon pro me), o cemz jsem se take zminil, takze muj nazor zustava stejny.
-
Je to natolik 8 z 10 hra az vyvojar se vydojil na to aby vymodeloval baterku a nejakou animaci, proste se to zapne a vypne bez niceho a paprsek svetla nasleduje kameru, obzvlast je to stupidni kdyz koukate kamerou za hrdinu a to svetlo sviti z nej. Ovladani na klavesnici a mysi je tak hrozny az jsem to proste vzdal a pripojil gamepad. Mame celou klavesnici nevidim aani jeden duvod proc vse schovavat pod jedno tlacitko a dale pak podmenu toho tlacitka. Lennost vyvojarska...
-
Očividně patříš mezi ty divné lidi, kteří se honí za imaginárními Achievementy a trofejemi. Co na to říct? GL & HF
-
Me teda hrozne prekvapilo ze to je v cestine. Vubec sem to necekal:) Jinak po par hodinach, me to prekvapive dost bavi :)
-
Já taky, ale píšu všechny trofeje. 😉 přidali další trofeje přidáním new game+. A pak další byli výzvy.
-
Nemyslím si, že ta hratelnost TLOU by se až tak hodně změnila na K+M. Přišlo mi to tak, že na vyšších obtížnostech ta hra klade mnohem větší důraz na stealth a přesouvání z krytů do krytů a to K+M ovlivní minimálně.
Samozřejmě pokud jsi to hrál na Easy a ještě k tomu stylem "já jsem Rambo a všechny vás rozstřílím", tak v tom případě máš asi pravdu a K+M to zlehčí ještě víc 😂
-
Gamepad sem na PC použil naposled asi před dvaceti lety, při paření Crimson skies :D.
Bohužel mi přijde, že s tvým názorem často souhlasí vydavatelé (a recenzenti? :p ) a PC port je pro ně už jen FPS unlock, víc hejblátek na grafiku, optimalizace. No a ovládání zůstane "konzoloidní".
-
Obojí. Na 4/Pro to podle všeho horko těžko dávalo těch 30 fps, tam je ten rozdíl samozřejmě masivní.
Na PS5 to běží víceméně stabilních 60 fps v dynamických 4K, což už je samozřejmě mnohem lepší, ale na počítači pořád vytáhneš víc, pokud na to máš hardware (nebo se spokojíš s 1440p).
-
Ja teda udělal platinu na první dohrání...
-
Tak to prrrr. Rimmer je tezkej sympatak :)
-
To "běží líp než na konzolích" je myšleno v porovnání s PS4/PS4 Pro nebo i s PS5, pro kterou hra dostala update?
-
A DLC The Following bylo pomyslnou třešničkou na dortu 🙂